۱۳۹۸ فروردین ۳, شنبه

بلاتکلیفی ۴ عضو بازداشت شده یک خانواده در زندان های شیبان و سپیدار اهواز


خبرگزاری هرانا – حطاب ظاهری ساری و فرزندش امین از آبان ماه سال گذشته در پی احضار به دادگاه انقلاب اهواز بازداشت و  به زندان شیبان منتقل شدند. یک روز بعد آمنه ظاهری ساری دیگر فرزند این خانواده در منزل پدری بازداشت و به زندان سپیدار منتقل شد. در اسفندماه نیز علی ظاهری ساری بازداشت و به زندان شیبان منتقل شد.  اعضای این خانواده  در حالی در بلاتکلیفی و بدون تفهیم اتهام در بازداشت به سر می‌برند که پدر خانواده نیاز فوری به رسیدگی پزشکی دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۷، چهار عضو یک خانواده که در بازه زمانی آبان تا اسفندماه سال گذشته بازداشت و به زندان شیبان منتقل شده بودند، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان به سر می‌برند.



بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع محلی، حطاب ظاهری ساری از بیماری‌های معده، التهاب روده، دیسک کمر و بیماری کاتاراکت (آب مرورارید چشم) رنج می‌برد، تار می‌بیند و قدرت بینایی وی روز به روز وخیم‌تر شده. او نیاز فوری به عمل جراحی دارد. با این حال مسئولین زندان نسبت به وضعیت وخیم وی بی‌توجه بوده‌اند و تاکنون از صدور اجازه اعزام به بیمارستان و عمل جراحی برای وی امتناع کرده‌اند.
حطاب ظاهری ساری به همراه فرزندش امین ظاهری ساری در پی احضار به شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز در تاریخ ۱۴ آبانماه بازداشت و به زندان شیبان اهواز منتقل شده بودند.

روز ۱۵ آبانماه نیز نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران اهواز به منزل آنها مراجعه کرده و آمنه ظاهری ساری، ۲۰ ساله و دانشجوی رشته حسابداری را بازداشت کردند. آمنه ظاهری ساری هم اکنون در بند زنان زندان سپیدار اهوزا به سر می‌برد.
در تاریخ ۲۵ اسفندماه فرزند دیگر این خانواده به نام علی ظاهری ساری توسط نیروهای اداره اطلاعات اهواز به دلایل نامعلوم بازداشت و به زندان شیبان منتقل شده است.

لازم به ذکر است که شعبه ۱۲ بازپرسی دادگاه انقلاب اهواز برای آزادی موقت حطاب ظاهری ساری و امین ظاهری ساری قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی و برای آمنه ظاهری ساری قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده است. همچنین شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز جهت آزادی موقت علی ظاهری ساری قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی صادر کرده است.

حطاب، علی؛ امین و آمنه ظاهری ساری بیشتر از چهار ماه است در زندان‌های شیبان و سیپیدار در بلاتکلیفی در بازداشت به سر می‌برند و تاکنون از اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاع دقیقی به دست نیامده است.
لازم به یادآوری است پس از حمله مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز تعداد پرشماری از شهروندان عرب در استان خوزستان بازداشت شدند. هرانا پیش‌تر طی پنج گزارش به ترتیب هویت ۱۰، ۱۹، ۱۷ ، ۱۳۳ و ۱۰ نفر از افرادی که پس از این جریان بازداشت شده بودند را احراز کرده است. بازداشت این چهار عضو خانواده نیز بر اساس این لیست ها پیش تر توسط هرانا اطلاع رسانی شده بود.

انتقال یک زندانی سیاسی از زندان مشهد به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز


خبرگزاری هرانا – حسن ودایی پور (ناصری)، زندانی سیاسی محبوس در زندان مشهد به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده است. این زندانی اهل شوش از هشت سال قبل در حال تحمل دوران حبس طولانی خود در تبعید به سر می برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در روزهای پایانی اسفندماه ۹۷، حسن ودایی پور (ناصری)، زندانی سیاسی محبوس در زندان مشهد به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده است.

حسن ودایی پور (ناصری)، ۳۳ ساله و اهل شهرستان شوش در فروردین ماه سال ۹۰ بازداشت و پس از چند ماه بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز و پس از اخذ اعترافات اجباری تلوزیونی، در شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی اندی به اتهامات “محاربه و اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با دول متخاصم” به ۲۰ سال حبس در تبعید در زندان سبزوار محکوم شده بود.

این زندانی اندکی پس از تبعید از زندان سبزوار به زندان مشهد منتقل شد و به تازگی امکان استفاده از مرخصی های ۲۰ روزه تحت عنوان “رای باز” برای او فراهم شده بود.

بی خبری از وضعیت این زندانی پس از انتقال به اداره اطلاعات باعث افزایش نگرانی خانواده وی از تحت فشار قرار گرفتن و گشایش پرونده جدید علیه وی شده است.
لازم به یادآوری است حسن ودایى پور همراه ۸ تن دیگر از شهروندان شهرستان شوش در فروردین ۹۰ بازداشت و به حبس و تبعید محکوم شدند.

در حکم صادره توسط دادگاه انقلاب، حسن ودایى پور ۳۳ ساله به تحمل ۲۰ سال حبس در تبعید در زندان سبزوار، احمد دبات فرزند علیوی، ۳۰ساله، ۲۰ سال حبس و تبعید در زندان شهر رشت، على (سجاد) بیت عبدالله، ۱۵ سال حبس و تبعید در زندان شهر گرگان، احمد کعبی (زغیبی)، فرزند رحیم، ۱۵ سال تبعید در زندان کرمان، علی کنانى، ۳۴ساله، ۲۰ سال حبس و تبعید به زندان شهر سارى، جعفر بیت عبداله(کعبی)، ۳۱ساله، از روستای بیت علاوى شهر شوش، ۱۵ سال حبس و تبعید در زندان شهر یزد، ماهر کعبی ( زغیبی)،۲۸ساله، فرزند رحیم، ۱۰ سال حبس و تبعید در زندان اردبیل، یوسف لطیفى (خسرجی)، ۳۴ساله، ۱۰ سال حبس و تبعید در زندان شیراز، عباس صگورى، ۴۳ ساله، ۱۵ سال حبس و تبعید در زندان همدان محکوم شدند.

هرانا پیشتر در گزارشی لیست اسامی زندانیان متهم به محاربه با محکومیت بیش از ۲۰ سال حبس محبوس در زندانهای کشور را منتشر کرده بود.

بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در بوکان


خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه دو شهروند اهل شهرستان بوکان توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، عصر روز چهارشنبه ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۷، دو شهروند از اهالی امیرآباد بوکان به نام‌های “مصطفی جوادی” و “توفیق رحمانی” توسط ماموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش، این دو شهروند به اتهام “همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نطام” بازداشت شده‌اند، اما اطلاع دقیقی از مصادیق اتهام مطروحه علیه آنها به دست نیامده است.

علیرغم پیگیری‌ها و مراجعات فراوان خانواده این شهروندان به مراکز امنیتی و قضایی شهرستان بوکان، تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در خصوص دلیل بازداشت، محل نگهداری و وضعیت آنها به دست نیامده است.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در اهواز


خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه، یک شهروند عرب اهل اهواز توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱ فروردین‌ماه ۹۸، یک شهروند عرب اهل اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

هویت این شهروند “باقر خسرجی” توسط هرانا احراز شده است.
یک منبع نزدیک به آقای خسرجی در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “پس از بازداشت حسین عشقیان و حسن صبحی پور توسط نیروهای امنیتی روز چهارشنبه ماموران اداره اطلاعات باقر خسرجی، عضو دیگر موسسه فرهنگی نصر در اهواز را نیز بازداشت کردند. آقای خسرجى یکى از اعضای این مؤسسه است که در اعتراض به بازداشت همکارانش اعتراض و در این زمینه کلیپى در فضاى مجازى منتشر کرده بود.

تا زمان تنظیم این گزارش اطلاعی از محل نگهداری و سرنوشت این شهروند به دست نیامده است.


گزارشی از آخرین وضعیت احمد مندا، زندانی سیاسی در زندان ارومیه


خبرگزاری هرانا – احمد مندا، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه از سال ۹۵ در حال سپری کردن دوران محکومیت قطعی ۵ ساله خود در این زندان است. این زندانی علیرغم گذشت بیش از دو سال از زمان انتقال به این زندان و درخواست های مکرر مبنی بر انتقال به بند سیاسی کماکان برخلاف اصل تفکیک جرایم در بند عمومی زندان ارومیه نگهداری می شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمد مندا، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه در حال تحمل دوران محکومیت خود در این زندان است.

وی در آبان‌ماه ۹۵ توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به مدت دو ماه در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه این نهاد تحت بازجویی قرار داشت.

این زندانی در دی‌ماه همان سال به بند ۳-۴ عمومی زندان ارومیه منتقل شده و در اردیبهشت ماه ۹۶ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام عضویت در گروه‌های مخالف نظام به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

نهایتا حکم صادره در دادگاه بدوی در بهار سال گذشته عینا به تائید شعبه ۱۳ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی رسید.

این زندانی اهل ارومیه علیرغم درخواست‌های مکرر جهت انتقال به بند زندانیان سیاسی این زندان و بدون در نظر گرفتن اصل تفکیک جرائم در بند عمومی زندان ارومیه بسر می‌برد.
لازم به ذکر است دو هم‌پرونده‌ای دیگر این زندانی با نام‌های علی ممی و یوسف مندا در مهرماه سال ۹۷ با پایان دوران محکومیت خود از زندان ارومیه آزاد شده بودند. بشیر پیرماوانه نیز دیگر هم‌پرونده‌ای این زندانی است که پیشتر در همین دادگاه به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

محکومیت چهار شهروند کرد به ۱۷ سال حبس، همزمان با بازداشت سه شهروند دیگر


خبرگزاری هرانا – یک شهروند در ارومیه و ۳ شهروند در مریوان توسط دادگاه های انقلاب این شهرستان‌ها جمعا به ۱۷ سال حبس محکوم شدند. همچنین در آستانه عید نوروز ۳ شهروند در شهرستان‌های ارومیه، سنندج و اشنویه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، دادگاه انقلاب ارومیه “شاکر مرویی” از اهالی اشنویه را با اتهاماتی مرتبط با “احزاب کرد مخالف نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.

بر اساس این گزارش روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۹۷، شاکر مرویی ۳۶ ساله در شهر اشنویه بدون ارائه‌ی حکم‌ قضایی پس از تفتیش محل سکونتش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده بود. وی نهایتا روز چهارشنبه ۷ شهریور، با تودیع وثیقه‌ی ۸۰ میلیون تومانی تا هنگام اتمام مراحل دادرسی، موقتا آزاد شد.

همین منبع در خبری دیگر گزارش داد اخیرا دادگاه انقلاب مریوان “هوشیار کسرایی” ۴١ ساله فرزند رشید را به شش سال حبس تعزیری و تبعید به سیستان و بلوچستان، “بریار کاوه” ۲۵ ساله فرزند امین را به پنج سال حبس تعزیری و “وریا فرجی” ٣١ ساله فرزند عبدالله را به پنج سال حبس تعزیری محکوم کرده است.

این احکام به اتهام “عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف نظام” برای این سه شهروند از اهالی روستای “نی” صادر شده و پس از اعتراض، به دادگاه تجدیدنظر در سنندج ارجاع داده شده است.

هوشیار کسرایی در تاریخ ۲۰ تیر ۹۷ بازداشت و در تاریخ ۱۱ مهر از بازداشتگاه اطلاعات سنندج به زندان مرکزی مریوان منتقل شد. وی نهایتا روز سه‌شنبه ۲۴ مهر با تودیع وثیقه‌ی ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان مریوان آزاد شده بود.

بریار کاوه نیز ۲۶ مهر سال ۱۳۹۷ بازداشت و در تاریخ ۲۸ آبان با تودیع وثیقه به صورت موقت آزاد شده بود. وی روز ۲۷ آبان پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان مریوان منتقل شده بود.

وریا فرجی نیز در تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۹۷ بازداشت و در روز ۲۵ مرداد با تودیع وثیقە‌ی ۱۲۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

در خبری دیگر از ارومیه ماف نیوز گزارش داده است که روز ۲۹ اسفند، یک شهروند به نام “سمکو جعفری” ۲۸ ساله توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

پیش از آن روز ۲۸ اسفند هم یک شهروند به نام “آسو گرمینی” از اهالی شهرستان اشنویه به دلایل نامعلومی بازداشت شده است.

هفته‌ی دوم اسفند نیز یک شهروند به نام “افشار فتحی” ٢۶ ساله فرزند احمد از اهالی روستای “تنگیسر” از توابع منطقه‌ی ژاورود سنندج در شهرستان دیواندره با اتهاماتی مرتبط با “فعالیت احزاب کرد مخالف نظام” بازداشت شده است.

حسن صبحی پور در اهواز بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – حسن صبحی پور از اعضای موسسه فرهنگی نصر، ساعاتی پیش در شهر اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. از سرنوشت این شهروند پس از دستگیری اطلاعی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعاتی پیش مورخ ۲۹ اسفندماه، نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل حسن صبحی پور (سواری) در شهر اهواز، او را بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

یک منبع نزدیک به آقای صبحی پور در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت “حسن کارگردان و مدیر تصویری موسسه فرهنگی نصر در اهواز است، او به تازگی ترانه ای به نام وحدت، که تم هویت طلبی عربی داشت کارگردانی کرده بود، این احتمال وجود دارد که بازداشت او در این رابطه بوده باشد هر چند نیروهای امنیتی که او را در منزلش بازداشت کردند توضیحی در خصوص دلایل بازداشت ندادند.”
تا زمان تنظیم این گزارش اطلاعی از محل نگهداری و سرنوشت حسن صبحی پور به دست نیامده است.

به اتهام نشر اخبار؛ محمدصابر ملک رئیسی به ۶ ماه حبس بیشتر محکوم شد


خبرگزاری هرانا – محمدصابر ملک رئیسی، زندانی سیاسی تبعیدی در زندان اردبیل در حالی که نهمین سال از دوره محکومیت ۱۵ ساله خود را بصورت تبعیدی در زندان اردبیل سپری می کند از بابت پرونده جدیدی که در زندان برای او گشوده شده است با اتهام “نشر اکاذیب” به ۶ ماه حبس دیگر محکوم شد. این حکم روز گذشته در زندان به وی ابلاغ شد. شیراحمد شیرانی دیگر زندانی متهم در این پرونده از این اتهام تبرئه شد این دو زندانی تبعیدی که بیش از ۸۰ روز گذشته را در قرنطینه این زندان سپری کرده و اخیرا به بند بازگردانده شده‌اند، ماه گذشته با گشایش پرونده‌ی جدیدی تفهیم اتهام شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۲۹ اسفندماه ۹۷، حکم ۶ ماه حبس تعزیری از بابت پرونده جدید علیه محمدصابر ملک رئیسی در زندان اردبیل به وی ابلاغ شد.

بر اساس حکم صادره توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو اردبیل به ریاست قاضی عباس فیض الهی، محمدصابر ملک رئیسی از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر” برابر با ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
در دادنامه صادره توسط این دادگاه شیراحمد شیرانی، دیگر زندانی متهم در پرونده از اتهام مشابه تبرئه شده است.
همزمان با صدور حکم، این دو زندانی پس از گذشت بیش از ۸۰ روز نگهداری در قرنطینه، در روزهای اخیر به بند ۷ این زندان بازگردانده شده‌اند.

لازم به یادآوری است محمدصابر ملک رئیسی در تاریخ ۳ دی‌ماه سال جاری با دستور قضایی به قرنطینه زندان تبعید شده بود. همچنین شیراحمد شیرانی نیز که در تاریخ ۲ دی‌ماه پس از بازجویی به بند بازگردانده شده بود، در تاریخ ۵ دی ماه به قرنطینه این زندان تبعید شد.

در تاریخ ۲ و ۳ بهمن ماه، این دو زندانی پس از احضار به دفتر قاضی ناظر بر زندان با گشایش پرونده جدیدی در زندان روبرو شده و تحت عنوان “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” از طریق نشر اخبار خود و سایر زندانیان در “شبکه‌های معاند در جهت تخریب نظام” مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند. پرونده این دو زندانی پس از تفهیم اتهام با تعیین قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون ریالی به دادگاه ارجاع شد و نهایتاً طی روزهای شنبه و یکشنبه ۴ و ۵ اسفندماه به دادگاه منتقل و مجددا به قرنطینه بازگردانده شده بودند.

لازم به ذکر است محمد صابر ملک رئیسی که در حال تحمل دوران محکومیت ۱۵ سال حبس در تبعید خود است در تاریخ دوم مهر ماه ۱۳۸۸در سن ۱۵ سالگی بازداشت و پس از یک سال از بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان به زندان زاهدان و پس از محاکمه به زندان اردبیل تبعید شده است.

آقای ملک رئیسی در زمان محاکمه اقاریر خود را تحت شکنجه و فشار دانسته بود با این حال با حکم سنگین ۱۵ سال حبس در تبعید روبه رو شده بود.

محمدصابر ملک رئیسی به عنوان یک نمونه کم سابقه در دهه اخیر، در سن ۱۵ سالگی بازداشت شد و آنطور که خود در نامه‌هایش گفته به خاطر فعالیت‌های یکی از برادرانش و در حالی که دستگاه امنیتی دسترسی به برادرش نداشت به عنوان “گروگان “دستگیر شده است.
دیگر زندانی مورد اشاره این گزارش شیراحمد شیرانی است، آقای شیرانی ۳۵ ساله، فرزند چاکر، اهل زاهدان و ساکن تهران، در تاریخ ۱۳ خرداد ۷۹ توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مدت ۲ سال در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات مورد بازجویی و شکنجه قرار داشته است. وی نهایتا در یک دادگاه پر ابهام به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق محاربه به تحمل ۲۲ سال حبس در تبعید محکوم شد.

این دو زندانی هم اکنون در بند ۷ زندان اردبیل در حال تحمل حبس هستند.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی و آزادی یک زندانی سیاسی با پایان مدت محکومیت در اهواز


خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه یک شهروند عرب اهل اهواز توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. همچنین روز گذشته یک زندانی سیاسی محبوس در زندان شیبان اهواز با پایان دوران محکومیت از این زندان آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۷، یک شهروند عرب توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

هویت این شهروند “حبیب سواری، فرزند رشگ، متاهل، دارای سه فرزند و از اهالی کوی علوی اهواز” توسط هرانا احراز شده است.
گفته می شود حبیب سواری به کار ماهی‌فروشی و دست‌فروشی اشتغال داشته است.

 علیرغم پیگیری‌ها و مراجعات فراوان خانواده سواری به مراکز امنیتی و قضایی شهرستان اهواز، تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ اطلاع دقیقی در خصوص دلیل بازداشت، محل نگهداری و وضعیت وی به دست نیامده است.

همچنین در گزارشی دیگر روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه، عیدان بیت سیاح (شاخی) با پایان دوران محکومیت ۱۰ ساله خود از زندان شیبان اهواز آزاد شد.
عیدان بیت سیاح، فرزند کاظم و اهل شهر حمیدیه از ۷ سال پیش در زندان به سر می‌برد.

این زندانی در زمستان سال ۱۳۹۰ بازداشت و در سال ۱۳۹۳ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی فرهادوند به اتهام محاربه به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.

وی متاهل و دارای ۵ فرزند است و مدت حبسش را در زندان‌های کارون و شیبان اهواز سپری کرده است.