۱۳۹۸ شهریور ۲۲, جمعه

بازداشت سه شهروند در مشهد به دلیل ‘تبلیغ و اقدام به ماساژدرمانی’


خبرگزاری هرانا – یک زن و مرد و متولی یک واحد صنفی گرمابه در مشهد به دستور دادستانی و به دلیل آنچه “اقدام به ماساژدرمانی و تبلیغ آن در فضای مجازی” عنوان شده است، بازداشت شدند. تحمیل سبک زندگی و مبارزه با آنچه “سبک غربی” زندگی خوانده می شود از نخستین سال های عمر حکومت جمهوری اسلامی در ایران محل کشمکش بین شهروندان و حکومت بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، بازداشت این شهروندان به دستور قاضی دشتی فدکی، جانشین دادسرای انقلاب مشهد به مأموران امنیت اخلاقی فرماندهی انتظامی استان خراسان رضوی صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، هر سه متهم پس از تکمیل مراحل انتظامی به دادسرای انقلاب منتقل و اتهام “تحریک و ترغیب افراد به فساد” به آن‌ها تفهیم شد.

گفته می شود که واحد صنفی گرمابه نیز پلمب شده است.

در این گزارش همچنین ادعا شده است که در جریان بازرسی از محل زندگی این افراد مشروبات الکلی کشف شده است.

تحمیل سبک زندگی و مبارزه با آنچه “سبک غربی” زندگی خوانده می شود از نخستین سال های عمر حکومت جمهوری اسلامی در ایران محل کشمکش بین شهروندان و حکومت بوده است.

این تحمیل شیوه در حالی است که اعلامیه جهانی حقوق بشر در ماده ۳ چنین بیان می کند: هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد و در اصل ۱۲ نیز آمده نباید در زندگی خصوصی، امور خانوادگی، اقامتگاه یا مکاتبات هیچ‌کس مداخله‌های خودسرانه صورت گیرد یا به شرافت و آبرو و شهرت کسی حمله شود. در برابر چنین مداخله‌هایی برخورداری از حمایت قانون حق هر شخصی است.
با این حال ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در دیواندره


خبرگزاری هرانا – دو شهروند از اهالی شهرستان دیواندره توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، صبح روز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۳۹۸، “امیرمحمد خانی” از اهالی شهرستان دیواندره توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل امیرمحمد خانی، ضمن بازداشت وی، وسایل شخصی از جمله کامپیوترش را نیز ضبط کرده و با خود برده‌اند”.

گفته می‌شود این شهروند توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده است. وی به فروشندگی لوازم‌التحریر اشتغال دارد و عضو هیات کوهنوردی دیواندره است.

پیش از این در تاریخ ۱۷ مردادماه نیز نیروهای امنیتی در شهرستان دیواندره ”صدیق سیفی“ فرزند عطا را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری این شهروندان در دس

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نرگس منصوری در زندان اوین


خبرگزاری هرانا –  نرگس منصوری، فعال مدنی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز چهارشنبه ۱۳ شهریورماه از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. وی پیش از انتقال به زندان قرچک ورامین به مدت ۲۰ روز در سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه تحت بازجویی بوده است. نرگس منصوری در تاریخ ۲۱ مردادماه در زمان بازگشت از محل کار، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس منصوری، فعال مدنی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بند زنان زندان اوین به سر می برد.

نرگس منصوری در تاریخ ۱۳ شهریورماه در پی اعتصاب غذای اعتراضی سه روزه، از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
وی در تاریخ ۲۱ مردادماه در هنگام بازگشت از محل کار خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اینکه به مدت ۲۰ روز در سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین تحت بازجویی بوده به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.

نرگس منصوری دارای یک فرزند ۱۲ ساله بوده و ۲۸ روز گذشته را در بازداشت و بلاتکلیفی به سر برده است.

این فعال مدنی یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ فعال مدنی زن، مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای بوده است. گمان این می‌رود بازداشت خانم منصوری در رابطه با نامه مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبع مستقلی ارتباط بین بازداشت خانم منصوری و نامه مورد اشاره را تایید نکرده است.

تداوم بازداشت و فشارهای امنیتی-قضایی بر هفت فعال حقوق زنان


خبرگزاری هرانا – مریم محمدی و اسرین درکاله، دو تن از فعالین حقوق زنان کماکان در بازداشت و در بند زنان زندان اوین به سر می برند. مریم محمدی در تاریخ ۱۷ تیرماه و اسرین درکاله در تاریخ ۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و اواسط مردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده اند. دو تن دیگر از فعالین این حوزه به نام های اکرم نصیریان و  ناهید شقاقی نیز در اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به ترتیب در تاریخ ۱ تیرماه و ۵ خردادماه با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین آزاد شدند. علاوه بر این افراد سه تن دیگر از این فعالین نیز به نام های محبوبه فرحزادی، مریم خرمی و پروین نخستین به مراجع امنیتی و قضایی احضار شده و تحت بازجویی های چند ساعته قرار گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فشارهای امنیتی و قضایی بر ۷ تن از فعالین حقوق زنان، اعضا و همکاران انجمن ندای زنان ایران همچنان ادامه دارد.

پرونده مریم محمدی، فعال حقوق زنان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران که بیش از ۲ ماه گذشته را در بازداشت بوده است از بابت اتهاماتی از جمله “اشاعه فساد و فحشا”، “تشکیل گروه ندای زنان ایران”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “فعل حرام” در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین تحت بررسی است.
وی در تاریخ ۱۷ تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی و در شهر گرمسار استان سمنان بازداشت و به سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این فعال حقوق زنان نهایتا از تاریخ ۱۷ مردادماه و پس از یک ماه تحمل سلول‌های انفرادی به بند زنان زندان اوین منتقل شده و کماکان در بازداشت به سر می برد.

مریم محمدی ۵۲ ساله، مادر دو دختر ۱۶ و ۲۲ ساله است. وی پیش از این نیز ما بین سالهای ۶۰ الی ۶۸ و از سن ۱۴ تا ۲۲ سالگی از زندانیان سیاسی بوده است.

از سوی دیگر اسرین درکاله، دیگر فعال حقوق زنان و عضو دیگر این انجمن نیز که بیش از ۴۰ روز گذشته را در بازداشت به سر برده است با اتهاماتی از جمله “اشاعه فساد و فحشا”، “عضویت در گروه ندای زنان ایران”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “ارتکاب فعل حرام” مواجه شده است.
اسرین درکاله، متولد ۱۳۶۲ و دارای یک فرزند ۱۸ ساله است. وی در تاریخ ۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی در گرمسار استان سمنان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. اسرین درکاله نیز با فاصله یک روز از مریم محمدی (دخترخاله‌ی وی) به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

گفتنی است دو تن دیگر از همکاران انجمن مذکور به نام‌های اکرم نصریان و ناهید شقاقی نیز، در اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
اکرم نصریان، روز یکشنبه ۵ خردادماه پس از ۲۷ روز با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و ناهید شقاقی دیگر فعال بازداشتی در تاریخ ۱ تیرماه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

روز چهارشنبه ۱۳ شهریورماه ۹۸، این دو فعال حقوق زنان به شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیری پور احضار شده و در تاریخ ۱۷ شهریورماه پس از حضور در این دادسرا با افزایش قرار وثیقه مواجه شده و با تامین آن آزاد شدند.

محبوبه فرحزادی، معلم بازنشسته، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران نیز در تاریخ ۱۲ شهریورماه به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین احضار شده و در تاریخ ۱۶ شهریورماه پس از حضور در این شعبه به مدت چند ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.
همچنین پروین نخستین که در زمینه “حق هویت برای فرزندان بی شناسنامه” فعالیت می کند و در روز جهانی زن نیز در مراسمی که توسط “انجمن ندای زنان ایران” برگزار شده بود، دقایقی به سخنرانی پرداخته بود در پی احضار به اداره اطلاعات به مدت چند ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.

پروین نخستین خود نیز به دلیل ازدواج ۳۰ سال قبل خود با یک تبعه غیر ایرانی با مشکلات فراوانی جهت دریافت شناسنامه فرزندانش روبرو بوده و در این زمینه نیز در حال فعالیت بوده است.

همچنین در تاریخ ۲۲ خردادماه، نیروهای امنیتی پس از ورود به منزل نرگس خرمی، دیگر فعال حقوق زنان پس از تفتیش منزل و ضبط تلفن همراه و تبلت، وی را نیز به دادسرای اوین احضار کرده بودند.

در مراسم ۸ مارس که به مناسبت روز جهانی زن توسط این انجمن برگزار شده بود نرگس خرمی نیز به عنوان مجری برنامه حضور داشته است.

این ۷ شهروند از اعضای و همکاران انجمن ندای زنان ایران هستند که در امور مربوط به زنان فعالیت می‌کنند. انجمن ندای ایران در معرفی خود گفته است “ندای زنان ایران بازتاب تلاشها، رنجها، ناکامیها و موفقیت‌های زنان در جامعه ایران است و می کوشد زنان را برای دست یافتن به یک زندگی بهتر در کوران معضلات و تبعیضات توانمندتر سازد”.


درگیری در پی امر به معروف؛ یک شهروند در بندر گز بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – شهروندی که در پی تذکر یک زن تحت عنوان “امر به معروف” با وی درگیر شده بود، امروز در بندرگز بازداشت شد. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، روز دوشنبه ۱۸ شهریورماه ۱۳۹۸، تعدادی از شهروندان در بندر گز با زنی که در دسته عزاداری تحت عنوان “امر به معروف” به آنان معترض شده بود درگیر شدند.

در این گزارش ادعا شده است که “آمر به معروف” پس از اینکه قصد ترک صحنه درگیری را داشته است، توسط یک مرد مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، امروز یکی از شهروندان حاضر در این درگیری بازداشت شده است.

گفتنی است که این درگیری در پی تذکر زن مذکور نسبت به آرایش چند زن دیگر در دسته عزاداری رخ داده است.

کنشگران اجتماعی دخالت بی ضابطه شهروندان در امور و احوالات شخصی یکدیگر را تحت نام امر به معروف یک معضل دانسته و آن را موجب گسترش خشونت و ناامنی در جامعه می خوانند. پیشتر هم گزارشاتی از درگیری خشن شهروندان تحت عنوان مسئله امر به معروف منتشر شده بود.

طی هفته های گذشته نیز سه طلبه حوزه علمیه در ملایر، مشکین دشت کرج و همدان و یک شهروند دیگر در قزوین در پی اعتراض به چند شهروند تحت عنوان “امر به معروف” و بروز درگیری و خشونت مضروب شده بودند.

خردادماه امسال نیز دخالت یک زن درباره پوشش چند زن دیگر تحت عنوان امر به معروف موجب بروز درگیری مختصر خیابانی بین آنها در شهر خمام گیلان شد.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان


خبرگزاری هرانا – یک شهروند اهل زاهدان ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. گفته می شود بازداشت وی با ضرب و شتم همراه بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز ۱۸ مردادماه ۹۸، یک شهروند بلوچ اهل زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

هویت این شهروند “سعید بریچی، فرزند عبدالرحمن” عنوان شده است.

با گذشت یک ماه از بازداشت این شهروند از دلایل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “دو خودرو سواری پلاک شخصی به مغازه حواروبار فروشی سعید بریچی در کریم آباد زاهدان رفته و او را مورد ضرب شتم قرار داده و بدون نشان دادن حکم بازداشت و با دستبند و چشم بند وی را با خود بردند”.

این منبع ادامه داد: “خانواده سعید تاکنون از محل نگهداری و آخرین وضعیت فرزندشان بی اطلاع بوده و با مراجعه به نهادهای امنیتی هیچ جواب قانع کننده ای نگرفتند. صرفا در مراجعه به اداره اطلاعات از پشت درب به آنها گفته شده که به شعبه امنیتی دادسرای زاهدان مراجعه کنند”.