۱۳۹۸ خرداد ۹, پنجشنبه

سه سال به دنبال دادخواهی؛ نامه حمزه درویش، زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج


خبرگزاری هرانا – حمزه درویش، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج که مدعی است مدتی را در زندان داعش بوده و پس از فرار و گرفتن امان نامه از سفارت ایران در آنکارا، خود را به نیروهای امنیتی ایران معرفی کرده است، پس از یک سال آزادی با قرار وثیقه مجددا بازداشت و در دادگاهی پر ابهام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است. وی با نگارش نامه‌ای سرگشاده از گشایش پرونده ای در دادیاری شعبه ۹ دادسرای رشت پس از درخواست های مکرر و واخواهی‌‌اش خبر داده و گفته است تا زمان رسیدن به حقوق خود و تبرئه کامل از این پرونده و اتهامات سکوت نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج با انتشار نامه ای سرگشاده از حقوق از دست رفته خود گفته است.

متن کامل این نامه که نسخه ای از آن جهت انتشار در اختیار هرانا قرار گرفته است در ادامه می آید:
“امنیت عبارت است از اطمینان خاطری که بر اساس آن افراد در جامعه ای که زندگی می کنند در حفظ جان و حیثیت و حقوق مادی و معنوی خود بیم و هراسی نداشته باشند. تضمین امنیت افراد در مقابل هر نوع تعرض غیر قانونی با تضمین امنیت شهروندان از طریق حمایت‌هایی که توسط جامعه برای هر یک از اعضای خود به منظور حفظ حقوق و آزادی های افراد، اعمال می شود.

دولت موظف است اول آنکه با وضع قانون و تاسیس تشکیلات اداری و قضایی برای مردم ایجاد امنیت کند. دوم آنکه خود نیز با تسلیم در برابر اصل حاکمیت قانون، حقوق و آزادی‌های شهروندان را محترم شمرده و به آن تعرض نکند.

مطابق اصول قانون اساسی شهروندان حق دارند از امنیت جانی، مالی، حیثیتی، حقوقی، قضایی، شغلی و اجتماعی و نظایر آن برخوردار باشند. هیچ مقامی نباید به نام تامین امنیت، حقوق و آزادی های شهروندان و حیثیت و کرامت آنان را مورد تعرض و تهدید قرار دهد.

اقدامات غیر قانونی به نام تامین امنیت عمومی به ویژه تعرض به حریم خصوصی مردم ممنوع است و شهروندان حق دارند در صورت تعرض غیر قانونی به آزادی و امنیت خود، در حداقل زمان ممکن و با نهایت سهولت به مراجع و ماموران تامین کننده امنیت عمومی دسترسی داشته باشند.

مراجع و ماموران مذکور باید بدون وقفه و تبعیض و متناسب با تعرض یا تهدیدی که متوجه شهروندان شده است و با رعایت قوانین خدمات خود را ارائه دهند.

اینجانب حمزه درویش زندانی عقیدتی سیاسی اهل سنت همانطور که بارها با نامه نگاری‌ها و مکاتبات و مراسلات مکرر و متعدد برای مراجع قضایی مختلف طبق اصول ۲۲، ۳۸، ۱۶۶، ۱۶۸ قانون اساسی و ماده ۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری که تصریح میکند، شهروندان اعم از متهم، محکوم و قربانی جرم از حق امنیت و حفظ مشخصات هویتی‌شان در برابر مراجع قضایی، انتظامی و اداری برخوردارند و نباید کمترین خدشه‌ای به شأن، حرمت و کرامت انسانی آنها وارد شود.

هر گونه رفتار غیر قانونی مانند شکنجه جسمی یا روانی و اجبار به ادای شهادت یا ارایه اطلاعات و رفتار توأم با تحقیر کلامی یا عملی، خشونت گفتاری یا فیزیکی و توهین به متهم یا محکوم، نقض حقوق شهروندی است و علاوه بر اینکه موجب پیگرد قانونی است، نتایج حاصل از این رفتارها نیز قابل استناد علیه افراد نیست.

طبق این اصول از کارشناس پرونده ام اداره اطلاعات رشت به اسم مستعار ناصری بارها شکایت کردم بخاطر اعمال شکنجه جسمی ،روحی ،روانی و هتاکی و فحاشی به مقدسات اهل سنت، از جمله تهمت و ناسزاگویی به ام المومنین عایشه، و همچنین توهین به زبان و گویش و قومیت تالش زبانان به منظور اخذ اعترافات اجباری و تحت اکراه و محکوم کردن بنده به این اتهامات واهی و انتسابی از جمله شعارنویسی و همکاری با گروه‌های مخالف نظام در دادگاه‌های غیر صالح و فرمایشی که عمدتا اصول آیین دادرسی کیفری و قوانین مجازات اسلامی را زیر پا گذاشته و مطابق سلایق شخصی خود یا آرای تحمیلی احکام از پیش تعیین شده را صادر می کنند.

موجب اصل ۳۹ قانون اساسی هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی، یا تبعید شده است به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است.

مطابق اصول و قوانین مدون و مصوب اساسی و قضایی و قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی از اساس این پرونده بنده فاقد اعتبار شرعی و قانونی است و طبق قانون احترام به حقوق شهروندی هر گونه شکنجه متهم به منظور اخذ اقرار و یا اجبار او به امور دیگر ممنوع بوده و اقرارهای اخذ شده بدین وسیله حجیت شرعی و قانونی نخواهد داشت.

با تمام این مسائل به‎مدت ۳ سال می باشد که اینجانب با مکاتبات و مراسلات متعدد به مراجع قضایی و نهادهای ذی صلاح درخواست دادخواهی و فرجام خواهی و اعاده دادرسی نموده ام که بعد از این مدت طولانی یک پرونده صوری در دادیاری شعبه ۹ دادسرای رشت تشکیل داده و به دادگاه نیابت ناحیه ۲۳ جهت رسیدگی به آن نیابت داده اند که در روز یکشنبه مورخ ۹۸/۲/۲۹ طبق ملاقاتی که با آقای کهندانی قاضی ناظر بر زندان داشتم که ظاهرا رسیدگی به این امر را به ایشان واگذار نموده اند، منتهی بدون توجه به حرفها و اظهارات بنده و اصرار اینجانب بر قضیه اعمال شکنجه و زدن، از درج آن در گزارش خود امتناع و فقط چند سوال در حول و حوش اشکال و انواع و مصادیق توهینهایی که به بنده شده بود را پرسید.

بعد از گذشت یک هفته از این جریان در روز شنبه مورخ ۱۳۹۸/۳/۴ شخصی به اسم ناصری معاون قاضی ناظر بر زندان ، بنده را به دفتر معاون داخلی زندان فراخواند و فقط خیلی کوتاه و مختصر در مورد قضیه شعارنویسی از اینجانب چندتا سوال پرسید و گفت که گزارشی روی این موضوع می نویسد و آن را برای رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب آقای محمد مقیسه ارسال میکند و اصلا توجهی به اینکه این اعترافات با شکنجه از من گرفته شده و این حکم ظالمانه ۱۵ ساله از اساس باطل است نکرد و حتی مدعی شد که چون حکم بنده در دیوان عالی کشور قطعی شده پرونده ات دیگر قابل اعاده دادرسی نیست.

در حالیکه مطابق اصل ۳۴ قانون اساسی ، دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می تواند به منظور دادخواهی به دادگاههای صالح رجوع نماید. همه افراد و ملت حق دارند اینگونه دادگاهها را در دسترس داشته باشند و هیچکس را نمی توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.

دادخواهی از نخستین حقوق شناخته شده بشر است، همانطور که اصل ۳۴ قانون اساسی هم آن را حق مسلم هر فردی می داند.

قوانین و اخلاق هم صدا دادخواهی را می خوانند و این نوا اگر چه در طول تاریخ از مسیر خوش آهنگ خود خارج شده اما جوهر آن همواره وجود داشته است. اما خیلی مواقع با توجیه عملکرد به جای برخورد واقع بینانه، عملا هیچ دادخواهی صورت نمی‌گیرد و تنها با عدم جبهه گیری با شاکی و رفع تبعیض و اجرای عدالت است که می توان حقوق و آزادی‌های شهروندان را به جایگاه مناسب خود بازگرداند.

آیا دستگاه عدالت به سان ابزار ساده‌ای در دست شخص یا اشخاصی می باشد یا اینکه ترازوی عدالت هنوز برای تساوی دو کفه خود می کوشد.

در نهایت برای اینکه برای همگان واضح و روشن و نمایان باشد، بنده حمزه درویش قصد و خواسته ام از این شکایت و درخواست دادخواهی، دفاع از حقوق ضایع شده‌ام می‌باشد که اولا بنده طبق امان نامه قضایی که ایران در سفارت خود در ترکیه به من داده باید مورد عدم پیگیری قانونی قرار می گرفتم و شخصی کاملا آزاد و مبرا از این اتهامات باشم و در ثانی: اتهام شعارنویسی علیه من بی اساس، باطل و ثابت نشده می باشد و با شکنجه و زور و توهین این اقرار را از من گرفته‌اند. در نتیجه فاقد اعتبار قانونی و شرعی است، که حتی کارشناسان اطلاعات رشت به خوبی می‌دانند که چه کسی یا کسانی این شعارنویسی را انجام داده اند و همچنین می دانستند که بنده هم آن شب دیدم که چه کسانی اینکار را انجام داده‌اند و تهدیدم کردند در صورتیکه این را فاش و برملا سازم بشدت با من برخورد کرده و کاری می کنند که در زندان موی سرو صورتم رنگ دندانهایم شود و من را در زندان بپوسانند و نمیتوانند در نتیجه این مباحث، بنده را متهم کنند به اینکه امان نامه قضایی خود را نقض نموده ام و یا با گروهی از گروههای مخالف نظام همکاری داشته ام و یا از آنها هواداری نموده ام و از همه مهمتر اینکه من امنیت داخلی آنها را به خطر نیانداخته و تهدیدی برای امنیت داخلی آنها نیستم و همه اینها ادعاهای پوچ و بی اساس و یک نوع جنگ روانی و بازی می باشد که کارشناسان خودسر و تام الاختیار رشت آن را به راه انداخته تا به برخی از اهداف شوم خود از طریق بنده برسند و بنده تا رسیدن به حقوق مسلم خود مبنی بر تبرئه کامل از این پرونده و اتهامات ساکت نخواهم نشست.

فقدان ایمنی کار؛ مرگ یک زن کارگر در نیشابور



خبرگزاری هرانا – امروز، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، یک زن کارگر در نیشابور بر اثر گیر کردن لباسش بین دستگاه فشرده‌سازی ضایعات پلاستیک جان خود را از دست داد. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، امروز پنجشنبه ۹ خرداد ۹۸، یک کارگر زن بر اثر گیر کردن لباسش بین دستگاه فشرده‌سازی ضایعات پلاستیک در نیشابور، جان باخت.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور در این خصوص گفت: “صبح امروز حادثه گیر کردن لباس یک کارگر زن بین دستگاه فشرده‌سازی ضایعات پلاستیک در یک انبار ضایعات واقع در روستای بوجخک این شهرستان به سامانه ۱۲۵ اعلام شد”.

مهدی حسینی اظهار داشت: “بلافاصله یک تیم از نجاتگران ایستگاه مرکزی به محل اعزام شدند، این حادثه زمانی رخ داده بود که لباس این کارگر هنگام کار به دستگاه گاردن گیر کرده و وی را به سمت خود کشیده بود”.

حسینی با بیان اینکه بلافاصله عملیات رهاسازی این کارگر از بین دستگاه آغاز شد، گفت: “مصدوم پس از رهاسازی تحویل نیروهای اورژانس ۱۱۵ شد که متاسفانه وی پس از انتقال به بیمارستان بر اثر جراحات وارده فوت کرد”.

شهرستان نیشابور یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است.

مرگ و مصدومیت ۸ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار


خبرگزاری هرانا – امروز، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۸ کارگر در شهرهای همدان و بروجن دچار حادثه شدند. در این حوادث ۶ کارگر مصدوم و ۲ کارگر جان خود را از دست دادند. همچنین مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان همدان، گفت که در سال ۹۶ در سطح استان ۲۹ نفر و در سال گذشته ۳۸ مرد بر اثر سوانح کار جان خود را از دست داده‌اند. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

‌به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان همدان از جان باختن یک کارگر ۳۴ ساله در روستای ده‌پیاز شهر همدان خبر داد و گفت: “امروز این کارگر جوان از طبقه دوم یک ساختمان نیمه‌کاره سقوط کرد و جان باخت”.

‌علیرضا صارمی بیان کرد: “با کمک نیروهای اورژانس این فرد فوراً به بیمارستان بعثت همدان منتقل شد اما متأسفانه بر اثر ضربه واردشده به سر، جان خود را از دست داد”.

صارمی همچنین از افزایش ۳۱ درصدی مرگ و میر بر اثر سوانح کار خبر داد و گفت: “در سال ۹۶ در سطح استان ۲۹ نفر و در سال گذشته ۳۸ مرد بر اثر سوانح کار جان خود را از دست دادند”.

مرگ و مصدومیت ۷ کارگر در بروجن
به گزارش مهر، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: “حادثه آتش سوزی کارخانه فشفشه سازی در شهرستان بروجن یک کشته و شش مصدوم بر جای گذاشت”.

فرامرز شاهین با اشاره به اینکه حادثه آتش سوزی کارخانه فشفشه سازی در شهرستان بروجن یک کشته و شش مصدوم بر جای گذاشت، اظهار داشت: “مصدومان این حادثه به بیمارستان ولیعصر بروجن منتقل شدند”.

وی در خصوص این حادثه تشریح کرد: “وضعیت جسمانی دو مصدوم نیز رضایت بخش نیست”.

FacebookTwittergoogle_plusاشتراک گذاری

کشته و زخمی شدن ۴ کولبر بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی


خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته دو کولبر در ارتفاعات مرزی شهرستان های ارومیه و مریوان بر اثر شلیک مستقیم نیروهای نظامی زخمی شدند، در مناطق مرزی پیرانشهر نیز دو کولبر دیگر به همین شیوه جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، گروهی از کولبران در صومای برادوست ارومیه در کمین نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفته و هدف تیراندازی این نیروها قرار گرفتند. در نتیجه این تیراندازی یک کولبر به نام “سینا مام‌حمیدی، ۲۳ ساله، فرزند مراد” از ناحیه‌ی پشت به شدت زخمی شد.

بر اساس این گزارش، این افراد توسط نیروهای مستقر در پایگاه بردوک، به ظن حمل کالای قاچاق، بدون اخطار قبلی و از فاصله‌ی نزدیک مورد شلیک قرار گرفته‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که روز سه‌شنبه ۷ خردادماه نیز گروهی از کولبران در منطقه‌ی مرزی “سه چومان” از توابع شهرستان پیرانشهر هدف شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفتند و در نتیجه دو کولبر به نامهای “خالد سلیمی، فرزند عثمان، از اهالی شهرستان سردشت” و “آکام باردل، ۲۸ ساله، فرزند محمد، از اهالی شهرستان مهاباد” جان خود را از دست دادند.

همچنین روز دوشنبه ۶ خردادماه، در حادثه‌ای مشابه در شهرستان مریوان یک کولبر به نام “ناصر اولیان، ۵۵ ساله” در پی شلیک همین نیروها زخمی شد.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیشتر با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

بر اساس این گزارش به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، قتل ۴۸ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۰۴ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی در محدوده غرب و شمال غربی کشور مستند شده است.

مطابق این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

۱۳۹۸ اردیبهشت ۲۱, شنبه

کشته شدن یک شهروند بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی در سراوان


خبرگزاری هرانا – دیروز، نیروهای نظامی در شهرستان سراوان حوالی مرز کلگان، یک موتورسیکلت حامل سوخت را هدف تیراندازی مستقیم قرار دادند، در جریان این تیراندازی راننده موتورسیکلت جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز گذشته ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، “محمد عوض زاروزهی” فرزند سلیمان اهل سراوان توسط نیروهای نظامی (وابستگی ارگانی نیروها مشخص نشده است) در مرز کلگان هدف شلیک مستقیم قرار گرفته و کشته شد.

در این گزارش از دو منبع آگاه نقل شده است: “محمد عوض با موتور سیکلت به کار سوخت بری مشغول بود و دو گالن سوخت برای فروش به همراه داشت که به دلیل عدم توقف برای ایست ماموران، به او شلیک کردند”.

یکی از این منابع در ادامه گفته است: “ماموران با وجود اینکه می دانستند او سوخت بر است و گالن های سوخت روی موتورش را می دیدند، و مسیر سوخت بری هم هست، به سمتش شلیک کردند”.

طی هفته جاری “موهبتی” استاندار سیستان و بلوچستان از طرح ضربتی و جدی برخورد با سوخت بران در جاده های این استان خبر داده بود.

سالانه ده ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به جایی سوخت مشغول اند که حکومت ایران آن را قاچاق می نامد.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

یک شهروند در ایرانشهر توسط سپاه بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – یک شهروند بلوچ در شهرستان ایرانشهر توسط سپاه پاسداران بازداشت شد. این شهروند که به شغل بارکشی با وانت مشغول است ایوب روانبد نام دارد. او به ظن حمل مواد منفجره توسط این نهاد احضار شده بود.

به گزارش هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، ایوب روانبد فرزند عبدالخالق ۴۵ ساله در تاریخ ۸ اردیبهشت ۹۷ پس از احضار توسط سپاه خود را به این ارگان معرفی کرده و بازداشت شد.

ایوب ساکن روستای ابتر از توابع شهرستان ایرانشهر است.

یک منبع مطلع در مورد علت بازداشت وی به کمپین گفت: ایوب برج ده سال قبل فردی به او زنگ زده که کود کشاورزی هست ببر برسان سوران ۴۰۰هزار کرایه به شما میدم. ایوب هم تویوتا وانت داشته و کرایه کشی می کرد و کودها را برد. بعد چند ماه از سپاه زنگ زدند که این کود هایی که شما بردی باهاش بمب درست کردن و اتوبوس را منفجر کردند. ایوب گفت من کرایه کش بودم اینا کود کشاورزی بودن من قاچاقی نبردم و علنی بردم.
وی افزود: ایوب خودش را معرفی کرده به سپاه و بازداشتش کردند.

اکنون ایوب در زندان مرکزی زاهدان نگهداری می شود.

لازم به ذکر است که در تاریخ ۲۴ بهمن ماه طی حمله مسلحانه (انتحاری) به یک اتوبوس حامل نظامیان (نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران) در جاده خاش به زاهدان در ۶۵ کیلومتری زاهدان، ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.
در پی این حادثه یکی از گروه‌های مسلح اپوزیسیون بلوچستان با صدور بیانیه ای مسئولیت این حمله را پذیرفت.

FacebookTwittergoogle_plusاشتراک گذاری

تداوم بازداشت علیرغم تودیع قرار؛ گزارشی از آخرین وضعیت بازداشت شدگان روز کارگر


خبرگزاری هرانا – در جریان برگزاری مراسم روز جهانی کارگر (۱ می) در مقابل ساختمان مجلس و اتفاقات پس از آن ده‌ها تن بازداشت و به زندان‌های اوین، قرچک و تهران بزرگ منتقل شدند. ۲۲ تن از این افراد کماکان در بازداشت به سر می برند و تداوم بازداشت چهار تن از این افراد به نام های ندا ناجی، عاطفه رنگریز، محسن سلیمانی نژاد و ناهید خداجو علیرغم صدور قرار کفالت و وثیقه صورت می گیرد. گفته می شود از این بین قرار کفالت ۳ تن تودیع شده است با این حال برخلاف قانون تاکنون از آزادی آنان نیز جلوگیری شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرغم تودیع قرار کفالت سه تن از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به نام‌های ندا ناجی، عاطفه رنگریز و محسن سلیمانی نژاد، از آزادی آنان جلوگیری شده است.

از میان ۲۲ تن از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر که کماکان در بازداشت به سر می برند برای این سه تن قرار کفالت و برای ناهید خداجو قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی صادر شده است. با این حال این ۴ تن کماکان در بازداشت به سر می برند.
علاوه بر این ۴ تن، ۱۸ بازداشت شده دیگر به نام‌های “مرضیه امیری، سمانه طاهری، اعظم خضری، نسرین جوادی، رضا شهابی، حسن سعیدی، فرهاد شیخی، رسول طالب مقدم، خرسندی، عباس شیخی، عادل گرجی، مهدی عظیمی، محمد اصلاغی، کیوان صمیمی، داود رفیعی، حسین مرادی، محسن حادث و اکبر جمشیدی” در بلاتکلیفی و در بازداشت به سر می برند.

برخورد با فعالان کارگری در روز کارگر در ایران به اعتراضات زیادی در سطح داخلی و بین المللی منتهی شد. دستگاه قضایی در واکنش به این اعتراضات تا کنون حاضر به شفاف سازی در باب اتهامات مطروحه و دلایل دستگیری این افراد نشده است.

لازم به یادآوری است که روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شدند.

تا تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه، ۲۲ تن از بازداشت شدگان به نام‌های ” آنیشا اسداللهی، زهرا تهرانی‌زاده، لیلا ناصروندی، سمیرا امیری و حسنی ویژه از زندان قرچک ورامین و مهدی فخری، محمد علی اصلاغی، ماهان صالحی، کامیار فکور، محمدعلی (مرداس) طاهری، علی یاور، محمد اخلاقی، افشین میرزاخانی، سهیل خدابخش، محمدرضا پناهی، محمد عادل فر، هادی سلیمانی، وحید فریدونی و ناصر محرم زاده، نیما ویژه، قاسم خالویی و سعید رضایی از زندان تهران بزرگ” با تودیع قرار کفالت آزاد شده بودند.
پیش از این در روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه، تعدادی از فعالین کارگری که تعدادشان ۱۲ تن برآورد شده بود در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت شدند. ۳ تن از این فعالین به نام های پروین محمدی، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده در بازداشت مانده و به مکان نامعلومی منتقل شدند. باقی افراد ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند.

روز پنجشنبه ۵ اردیبهشت نیز “احمد تقی زاده” فعال کارگری ساکن ارومیه و روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت ماه، دو فعال کارگری سنندج به نام های “غالب حسینی” و “مظفر صالح نیا” نیز توسط نیروهای امنیتی احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفتند. احضار این افراد در آستانه روز جهانی کارگر صورت گرفته و به آنها اعلام شد هیچگونه مجوزی برای تجمعات کارگری صادر نشده و در صورت تجمع، با آنها برخورد خواهد شد.

هرانا پیشتر طی گزارشی در نگاهی آماری به وضعیت کارگران در سال ۹۷-۹۸ پرداخته است. بر اساس این گزارش طی یک سال گذشته (۱۰ اردیبهشت ۹۷ تا ۱۰ اردیبهشت ۹۸)، مرگ دست کم ۸۵۱ کارگر، تعداد ۱۴۶۵ مورد مصدومیت ناشی از حوادث کار ثبت شده است. همچنین دست کم ۷۶ هزار و ۵۷۱ کارگر بیش از ۲ هزار و ۵۹ ماه معوقات مزدی دارند و در این بین کارگران حداقل ۴۹۸ بار دست به تجمع اعتراضی زدند.

FacebookTwittergoogle_plusاشتراک گذاری

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در شهرستان شادگان


خبرگزاری هرانا – عادل عساکره، شهروند عرب و معلم اهل دارخوین از توابع شهرستان شادگان روز یکشنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. گفته می‌شود علیرغم تفهیم اتهام و صدور قرار وثیقه، به دلیل ناتوانی در تودیع، وی کماکان در بازداشت بسر می برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۸، عادل عساکره، شهروند عرب و معلم شهر دارخوین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

گفته می‌شود بازداشت این شهروند در ارتباط با مطالب منتشر شده در فضای مجازی در مورد بودجه حوزه علمیه و مراکز وابسته به آن و همچنین بردن نام مسئولین کشور بدون استفاده از القاب رایج بوده است. با این حال از دلایل دقیق بازداشت وی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در دست نیست.
همچنین روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت، قرار وثیقه آقای عساکره به جهت آزادی موقت وی صادر شده، با این حال به دلیل عدم توانایی در تودیع قرار کماکان در بازداشت بسر می برد.

لازم به ذکر است روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه نیز ۳ معلم دیگر در شهر اهواز توسط تیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. گفته می شود بازداشت معلمین در مدارس محل تدریس خود و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است.

هویت این شهروندان “ناجی سواری، ۳۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند و معلم مدرسه طالقانی فرهنگشهر و از اهالی شهرک برق اهواز، ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل و دارای ۱ فرزند، معلم در مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان و از اهالی کوی پاستوریزه اهواز، علی عبیداوی، ۳۶ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند، معلم مدرسه قدس حمیدیه و از اهالی کوی علوی اهواز” احراز شده بود.