۱۳۹۸ شهریور ۲۲, جمعه

بازداشت سه شهروند در مشهد به دلیل ‘تبلیغ و اقدام به ماساژدرمانی’


خبرگزاری هرانا – یک زن و مرد و متولی یک واحد صنفی گرمابه در مشهد به دستور دادستانی و به دلیل آنچه “اقدام به ماساژدرمانی و تبلیغ آن در فضای مجازی” عنوان شده است، بازداشت شدند. تحمیل سبک زندگی و مبارزه با آنچه “سبک غربی” زندگی خوانده می شود از نخستین سال های عمر حکومت جمهوری اسلامی در ایران محل کشمکش بین شهروندان و حکومت بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، بازداشت این شهروندان به دستور قاضی دشتی فدکی، جانشین دادسرای انقلاب مشهد به مأموران امنیت اخلاقی فرماندهی انتظامی استان خراسان رضوی صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، هر سه متهم پس از تکمیل مراحل انتظامی به دادسرای انقلاب منتقل و اتهام “تحریک و ترغیب افراد به فساد” به آن‌ها تفهیم شد.

گفته می شود که واحد صنفی گرمابه نیز پلمب شده است.

در این گزارش همچنین ادعا شده است که در جریان بازرسی از محل زندگی این افراد مشروبات الکلی کشف شده است.

تحمیل سبک زندگی و مبارزه با آنچه “سبک غربی” زندگی خوانده می شود از نخستین سال های عمر حکومت جمهوری اسلامی در ایران محل کشمکش بین شهروندان و حکومت بوده است.

این تحمیل شیوه در حالی است که اعلامیه جهانی حقوق بشر در ماده ۳ چنین بیان می کند: هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد و در اصل ۱۲ نیز آمده نباید در زندگی خصوصی، امور خانوادگی، اقامتگاه یا مکاتبات هیچ‌کس مداخله‌های خودسرانه صورت گیرد یا به شرافت و آبرو و شهرت کسی حمله شود. در برابر چنین مداخله‌هایی برخورداری از حمایت قانون حق هر شخصی است.
با این حال ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در دیواندره


خبرگزاری هرانا – دو شهروند از اهالی شهرستان دیواندره توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، صبح روز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۳۹۸، “امیرمحمد خانی” از اهالی شهرستان دیواندره توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل امیرمحمد خانی، ضمن بازداشت وی، وسایل شخصی از جمله کامپیوترش را نیز ضبط کرده و با خود برده‌اند”.

گفته می‌شود این شهروند توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده است. وی به فروشندگی لوازم‌التحریر اشتغال دارد و عضو هیات کوهنوردی دیواندره است.

پیش از این در تاریخ ۱۷ مردادماه نیز نیروهای امنیتی در شهرستان دیواندره ”صدیق سیفی“ فرزند عطا را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری این شهروندان در دس

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نرگس منصوری در زندان اوین


خبرگزاری هرانا –  نرگس منصوری، فعال مدنی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز چهارشنبه ۱۳ شهریورماه از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. وی پیش از انتقال به زندان قرچک ورامین به مدت ۲۰ روز در سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه تحت بازجویی بوده است. نرگس منصوری در تاریخ ۲۱ مردادماه در زمان بازگشت از محل کار، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس منصوری، فعال مدنی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بند زنان زندان اوین به سر می برد.

نرگس منصوری در تاریخ ۱۳ شهریورماه در پی اعتصاب غذای اعتراضی سه روزه، از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
وی در تاریخ ۲۱ مردادماه در هنگام بازگشت از محل کار خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اینکه به مدت ۲۰ روز در سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین تحت بازجویی بوده به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود.

نرگس منصوری دارای یک فرزند ۱۲ ساله بوده و ۲۸ روز گذشته را در بازداشت و بلاتکلیفی به سر برده است.

این فعال مدنی یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ فعال مدنی زن، مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای بوده است. گمان این می‌رود بازداشت خانم منصوری در رابطه با نامه مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبع مستقلی ارتباط بین بازداشت خانم منصوری و نامه مورد اشاره را تایید نکرده است.

تداوم بازداشت و فشارهای امنیتی-قضایی بر هفت فعال حقوق زنان


خبرگزاری هرانا – مریم محمدی و اسرین درکاله، دو تن از فعالین حقوق زنان کماکان در بازداشت و در بند زنان زندان اوین به سر می برند. مریم محمدی در تاریخ ۱۷ تیرماه و اسرین درکاله در تاریخ ۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و اواسط مردادماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده اند. دو تن دیگر از فعالین این حوزه به نام های اکرم نصیریان و  ناهید شقاقی نیز در اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به ترتیب در تاریخ ۱ تیرماه و ۵ خردادماه با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین آزاد شدند. علاوه بر این افراد سه تن دیگر از این فعالین نیز به نام های محبوبه فرحزادی، مریم خرمی و پروین نخستین به مراجع امنیتی و قضایی احضار شده و تحت بازجویی های چند ساعته قرار گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فشارهای امنیتی و قضایی بر ۷ تن از فعالین حقوق زنان، اعضا و همکاران انجمن ندای زنان ایران همچنان ادامه دارد.

پرونده مریم محمدی، فعال حقوق زنان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران که بیش از ۲ ماه گذشته را در بازداشت بوده است از بابت اتهاماتی از جمله “اشاعه فساد و فحشا”، “تشکیل گروه ندای زنان ایران”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “فعل حرام” در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین تحت بررسی است.
وی در تاریخ ۱۷ تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی و در شهر گرمسار استان سمنان بازداشت و به سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این فعال حقوق زنان نهایتا از تاریخ ۱۷ مردادماه و پس از یک ماه تحمل سلول‌های انفرادی به بند زنان زندان اوین منتقل شده و کماکان در بازداشت به سر می برد.

مریم محمدی ۵۲ ساله، مادر دو دختر ۱۶ و ۲۲ ساله است. وی پیش از این نیز ما بین سالهای ۶۰ الی ۶۸ و از سن ۱۴ تا ۲۲ سالگی از زندانیان سیاسی بوده است.

از سوی دیگر اسرین درکاله، دیگر فعال حقوق زنان و عضو دیگر این انجمن نیز که بیش از ۴۰ روز گذشته را در بازداشت به سر برده است با اتهاماتی از جمله “اشاعه فساد و فحشا”، “عضویت در گروه ندای زنان ایران”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “ارتکاب فعل حرام” مواجه شده است.
اسرین درکاله، متولد ۱۳۶۲ و دارای یک فرزند ۱۸ ساله است. وی در تاریخ ۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی در گرمسار استان سمنان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. اسرین درکاله نیز با فاصله یک روز از مریم محمدی (دخترخاله‌ی وی) به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.

گفتنی است دو تن دیگر از همکاران انجمن مذکور به نام‌های اکرم نصریان و ناهید شقاقی نیز، در اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
اکرم نصریان، روز یکشنبه ۵ خردادماه پس از ۲۷ روز با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و ناهید شقاقی دیگر فعال بازداشتی در تاریخ ۱ تیرماه با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

روز چهارشنبه ۱۳ شهریورماه ۹۸، این دو فعال حقوق زنان به شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیری پور احضار شده و در تاریخ ۱۷ شهریورماه پس از حضور در این دادسرا با افزایش قرار وثیقه مواجه شده و با تامین آن آزاد شدند.

محبوبه فرحزادی، معلم بازنشسته، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران نیز در تاریخ ۱۲ شهریورماه به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین احضار شده و در تاریخ ۱۶ شهریورماه پس از حضور در این شعبه به مدت چند ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.
همچنین پروین نخستین که در زمینه “حق هویت برای فرزندان بی شناسنامه” فعالیت می کند و در روز جهانی زن نیز در مراسمی که توسط “انجمن ندای زنان ایران” برگزار شده بود، دقایقی به سخنرانی پرداخته بود در پی احضار به اداره اطلاعات به مدت چند ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.

پروین نخستین خود نیز به دلیل ازدواج ۳۰ سال قبل خود با یک تبعه غیر ایرانی با مشکلات فراوانی جهت دریافت شناسنامه فرزندانش روبرو بوده و در این زمینه نیز در حال فعالیت بوده است.

همچنین در تاریخ ۲۲ خردادماه، نیروهای امنیتی پس از ورود به منزل نرگس خرمی، دیگر فعال حقوق زنان پس از تفتیش منزل و ضبط تلفن همراه و تبلت، وی را نیز به دادسرای اوین احضار کرده بودند.

در مراسم ۸ مارس که به مناسبت روز جهانی زن توسط این انجمن برگزار شده بود نرگس خرمی نیز به عنوان مجری برنامه حضور داشته است.

این ۷ شهروند از اعضای و همکاران انجمن ندای زنان ایران هستند که در امور مربوط به زنان فعالیت می‌کنند. انجمن ندای ایران در معرفی خود گفته است “ندای زنان ایران بازتاب تلاشها، رنجها، ناکامیها و موفقیت‌های زنان در جامعه ایران است و می کوشد زنان را برای دست یافتن به یک زندگی بهتر در کوران معضلات و تبعیضات توانمندتر سازد”.


درگیری در پی امر به معروف؛ یک شهروند در بندر گز بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – شهروندی که در پی تذکر یک زن تحت عنوان “امر به معروف” با وی درگیر شده بود، امروز در بندرگز بازداشت شد. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، روز دوشنبه ۱۸ شهریورماه ۱۳۹۸، تعدادی از شهروندان در بندر گز با زنی که در دسته عزاداری تحت عنوان “امر به معروف” به آنان معترض شده بود درگیر شدند.

در این گزارش ادعا شده است که “آمر به معروف” پس از اینکه قصد ترک صحنه درگیری را داشته است، توسط یک مرد مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، امروز یکی از شهروندان حاضر در این درگیری بازداشت شده است.

گفتنی است که این درگیری در پی تذکر زن مذکور نسبت به آرایش چند زن دیگر در دسته عزاداری رخ داده است.

کنشگران اجتماعی دخالت بی ضابطه شهروندان در امور و احوالات شخصی یکدیگر را تحت نام امر به معروف یک معضل دانسته و آن را موجب گسترش خشونت و ناامنی در جامعه می خوانند. پیشتر هم گزارشاتی از درگیری خشن شهروندان تحت عنوان مسئله امر به معروف منتشر شده بود.

طی هفته های گذشته نیز سه طلبه حوزه علمیه در ملایر، مشکین دشت کرج و همدان و یک شهروند دیگر در قزوین در پی اعتراض به چند شهروند تحت عنوان “امر به معروف” و بروز درگیری و خشونت مضروب شده بودند.

خردادماه امسال نیز دخالت یک زن درباره پوشش چند زن دیگر تحت عنوان امر به معروف موجب بروز درگیری مختصر خیابانی بین آنها در شهر خمام گیلان شد.

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان


خبرگزاری هرانا – یک شهروند اهل زاهدان ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. گفته می شود بازداشت وی با ضرب و شتم همراه بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز ۱۸ مردادماه ۹۸، یک شهروند بلوچ اهل زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

هویت این شهروند “سعید بریچی، فرزند عبدالرحمن” عنوان شده است.

با گذشت یک ماه از بازداشت این شهروند از دلایل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری وی اطلاع دقیقی در دست نیست.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “دو خودرو سواری پلاک شخصی به مغازه حواروبار فروشی سعید بریچی در کریم آباد زاهدان رفته و او را مورد ضرب شتم قرار داده و بدون نشان دادن حکم بازداشت و با دستبند و چشم بند وی را با خود بردند”.

این منبع ادامه داد: “خانواده سعید تاکنون از محل نگهداری و آخرین وضعیت فرزندشان بی اطلاع بوده و با مراجعه به نهادهای امنیتی هیچ جواب قانع کننده ای نگرفتند. صرفا در مراجعه به اداره اطلاعات از پشت درب به آنها گفته شده که به شعبه امنیتی دادسرای زاهدان مراجعه کنند”.

۱۳۹۸ شهریور ۶, چهارشنبه

زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی ساعتی پیش توسط نیروهای امنیتی، در منزل شخصی خود در شهریار بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مامورین پیش از بازداشت، با در دست داشتن حکم پس از تفتیش منزل تعدادی از لوازم شخصی آقای احمدی راغب، مودم اینترنت و تلفن همراه ایشان و همسرش را نیز با خود بردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۵ شهریورماه ۹۸، زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده آقای احمدی راغب، حدود ساعت ۸ و سی دقیقه شب ۵ مامور مسلح که لباس شخصی به تن داشتند، با در دست داشتن حکم تفتیش منزل و بازداشت آقای احمدی راغب به منزل وی در شهرستان شهریار وارد شده و پس از تفتیش منزل و ضبط تعدادی از لوازم از جمله مودم اینترنت و تلفن همراه آقای احمدی راغب و همسرش، وی را نیز با دستبند و چشم بند بازداشت کرده و با خود بردند.
به گفته این منبع مطلع، مامورین در حین بازداشت آقای احمدی راغب در ارتباط با نهاد امنیتی و محل انتقال آقای احمدی راغب هیچ توضیحی به خانواده وی نداده اند.

لازم به ذکر است که در اواسط مردادماه نامه ای با امضای ۱۴ تن مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شد. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. گمان این می رود بازداشت آقای احمدی راغب در رابطه با نامه مذکور باشد، هر چند هنوز هیچ منبعی ارتباط بین بازداشت آقای احمدی راغب و نامه مورد اشاره را تایید نکرده است.

لازم به ذکر است که آقای احمدی راغب در اردیبهشت‌ماه و تیرماه سال جاری نیز در حالی که در اعتراض به اخراجش از کار در مقابل دفتر شهرداری فردوسیه دست به تحصن یک نفره زده بود، بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شده بود.
زرتشت (اسماعیل) احمدی راغب، پیش‌تر در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۹ ماه حبس محکوم شده بود. این فعال مدنی به فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق اقداماتی چون نشر محتوا در فضای مجازی و حضور در تجمعات متهم شده بود.

این فعال مدنی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز مدنی دارد. از جمله این موارد پرونده مفتوح شده در بهمن ماه سال ۹۴ شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار است که زرتشت احمدی، را به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق نشر مطالب انتقاد آمیز در فیسبوک شخصی اش به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود.

زرتشت احمدی راغب، آتش نشانی است که پس از ۱۷ سال سابقه کار به دلیل فعالیت های مدنی و منتقدانه از کار اخراج شده است.

امان الله بلوچی به اعدام و ۱۰ سال حبس محکوم شد


خبرگزاری هرانا – امان الله بلوچی، روحانی اهل سنت محبوس در زندان زهدان به اعدام و ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم روز جاری به وی ابلاغ شده است. امان الله بلوچی مدرس یکی از مکتب‌ های حوزه علمیه کوه ون سرباز است که در تاریخ ۲۸ آبان ۹۴ توسط ماموران امنیتی بازداشت و با اتهامات امنیتی مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امان الله بلوچی، روحانی اهل سنت محبوس در زندان زاهدان به ده سال حبس تعزیری و اعدام محکوم شده است.

این حکم صبح امروز سه شنبه ۵ شهریور ماه ۹۸ در زندان مرکزی زاهدان به وی ابلاغ شده است.
مولوی امان الله بلوچی مدرس یکی از مکتب‌های حوزه علمیه کوه ون سرباز همزمان با عبدالرحیم کوهی مدرس علوم دینی منطقه سرباز در تاریخ ۲۸ آبان ۱۳۹۴ توسط ماموران امنیتی بازداشت و با اتهامات امنیتی مواجه شدند.

مولوی امان الله بلوچی و عبدالرحیم کوهی قرار بود در فروردین‌ماه با تودیع قرار وثیقه از زندان زاهدان آزاد شوند، اما آزادی آنها به دلیل افزایش میزان قرار وثیقه و عدم توانایی شان از تامین آن با مانع روبرو شده بود.

این دو زندانی که پیشتر جهت تشکیل پرونده و طرح اتهامات جدید به اداره اطلاعات منتقل شده بودند در تاریخ ۲۶ اردیبهشت‌ماه از بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان به زندان این شهر بازگردانده شدند.

بازداشت سه شهروند در مریوان و پاوه همزمان با انتقال یک تن دیگر به زندان بوکان


خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته سه شهروند در شهرستان های مریوان و پاوه بصورت جداگانه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. همزمان یک شهروند دیگر در بوکان که پیشتر به حبس محکوم شده بود جهت اجرای حکم، بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸، نیروهای امنیتی در شهرستان مریوان ”کارو کاوە“ ۲۴ ساله فرزند عبداللە از اهالی روستای نی را بازداشت و به محل نامعلومی منتقل کردند.

در خبری دیگر روز دوشنبه ۴ شهریور نیز در همین روستا ”سینا جاست“ ۲۰ ساله فرزند سالار بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، دلیل بازداشت این شهروندان مشخص نشده است.

همزمان از شهرستان پاوه گزارش شده است که روز شنبه ۲ شهریور یک شهروند به نام “سوران عزیزی” از اهالی روستای زردویی توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه این اداره در کرمانشاه منتقل شده است.

اتهام وی در هنگام بازداشت “همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام” عنوان شده است. با این حال اطلاع دقیقی در رابطه با مصادیق اتهام مذکور به دست نیامده است.

از شهرستان بوکان نیز گزارش شده است که اواخر مردادماه ۹۸، “مصطفی رحیمی” جهت تحمل سه ماه و یک روز حبس به زندان این شهر منتقل شده است.

در این گزارش آمده است “مصطفی رحیمی که کتابفروش است، روز ۲۱ خرداد ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد. وی نهایتا پس از اتمام مراحل بازجویی با تودیع وثیقه‌ی ٢٠٠ میلیون تومانی موقتا آزاد شده بود.

حجاب اجباری؛ صبا کردافشاری به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد


خبرگزاری هرانا – صبا کردافشاری، فعال مدنی بازداشتی در زندان اوین توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. اتهامان دیگر او “فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی” اعلام شده است. جلسه رسیدگی به اتهامات خانم کردافشاری که از ۱۱ خردادماه در بازداشت به سر می برد در تاریخ ۲۸ مردادماه برگزار شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۵ شهریورماه ۹۸، صبا کردافشاری، فعال مدنی بازداشتی در اوین توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد.

روز دوشنبه ۲۸ مردادماه ۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات صبا کردافشاری، فعال مدنی بازداشتی برگزار شده بود. حکم این دادگاه نهایتا صادر و امروز به حسین تاج، وکیل خانم کردافشاری ابلاغ شد.

بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، صبا کردافشاری از بابت اتهامات “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شده است.
به دلیل تعدد جرائم و سابقه قبلی، به میزان یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه شده است.
با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

لازم به یادآوری است روز شنبه ۱۱ خردادماه ۹۸، صبا کردافشاری، زندانی سیاسی سابق توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. نیروهای امنیتی با حضور در منزل پدری خانم کردافشاری با ارائه حکم، وی را به بازداشتگاه وزرا منتقل کردند. ماموران همچنین در هنگام بازداشت اقدام به تفتیش منزل و ضبط تعدادی از وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه و لپ تاپ کردند.

صبا کردافشاری یک روز پس از بازداشت در شعبه ۱ بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب ناحیه ۲۱ تهران (دادسرای ارشاد) مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و پس از ۱۱ روز بازجویی تحت فشار به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

وی در تاریخ ۱۱ تیرماه مجددا جهت ادامه بازجویی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان اوین موسوم به بند ۲-الف منتقل شده و همزمان قرار بازداشت وی نیز به مدت ۳ ماه و نیم تمدید شده بود.

وی اواخر ماه گذشته از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان قرچک بازگردانده شد و روز سه شنبه ۲۲ مردادماه، به زندان اوین منتقل شده است.

خانم کردافشاری ساعت ۱ ظهر روز دوشنبه ۲۸ مردادماه برخلاف عرف با چشم بند و دست بند توسط مامورین اطلاعات سپاه که مامور بازداشت وی نیز بودند به جلسه دادگاه منتقل شده بود. علاوه بر این در جلسه دادگاه ماموران اطلاعات سپاه اقدام به فیلمبرداری کرده بودند و اتهامات موجود در کیفرخواست خانم کردافشاری که در تاریخ ۱۶ مرداد ماه در همین شعبه دادگاه به وی ابلاغ شده بود مورد بررسی قرار گرفته است.

در کیفرخواست صادره عناوین اتهامی “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب”، “تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با گروه های معاند و طرح (طراحان) براندازی نرم” و “اجتماع و تبانی علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه های خارجی” به وی ابلاغ شده بود

دادگاه انقلاب تهران ۹ فعال مدنی را مجموعا به ۵۴ سال حبس محکوم کرد


خبرگزاری هرانا – دادگاه انقلاب تهران ۹ فعال مدنی را مجموعا به ۵۴ سال حبس تعزیری محکوم کرده است. در صورت اجرایی شدن ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” در خصوص هر یک از این شهروندان قابل اجرا خواهد بود. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۲۱ فروردین ماه برگزار شده بود.  این فعالین مدنی در تاریخ ۱۲ بهمن ماه سال ۹۶ در نقاط مختلف ایران توسط نیرو های امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۴ شهریورماه ۹۸، رای دادگاه انقلاب تهران مبنی بر محکومیت ۹ فعال مدنی به ۵۴ سال حبس تعزیری ابلاغ شد.

بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه، “۱- شیما بابایی زیدی، فرزند ابراهیم، ۲- داریوش آبدار فرزند عبدالرحمان، ۳- محمود معصومی فرزند فرزاد، ۴- بهنام موسیوند فرزند محمدباقر، ۵- سعید اقبالی فرزند پرویز، ۶- مژگان لعلی، فرزند احمدعلی، ۷- سعید سیفی جهان، فرزند جوری، ۸- شقایق محکی، فرزند نادر و ۹- نادر افشاری فرزند مهدی” هرکدام از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور”، مستندا به ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” مستندا به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده اند.
در صورت اجرایی شدن ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” در خصوص هر یک از این شهروندان قابل اجرا خواهد بود.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۲۱ فروردین ماه سال جاری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.

این افراد برای روز یکشنبه مورخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ برای ارایه آخرین دفاع به شعبه ۶ دادسرای اوین (مقدسی)احضار شده بودند. و از میان آنها محمود معصومی، نادر افشاری، سعید اقبالی، سعید سیفی جهان، مژگان لعلی و شقایق محکی در دادسرا حاضر شدند و به دفاع از خود پرداخته بودند.

با توجه به خارج شدن تعدادی از متهمان پرونده از کشور، مشخص نیست روند دادرسی به این پرونده در غیاب این افراد چگونه بوده است.

لازم به یادآوری است این فعالین مدنی در تاریخ ۱۲ بهمن ماه سال ۹۶ در نقاط مختلف ایران توسط نیرو های امنیتی بازداشت شده بودند. ابوذر نصراللهی وکیل مدافع این شهروندان پیشتر گفته بود، تمام متهمان این پرونده به جز بهنام موسیوند که با قرار کفالت آزاد شد، پس از چند ماه بازداشت با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

شناسایی بیش از ۱۹ هزار کودک زیر ۶ سال مبتلا به سو تغذیه در کرمان


خبرگزاری هرانا – به گفته مدیرکل کمیته امداد استان کرمان بیش از ۱۹ هزار کودک مبتلا به سو تغذیه در این استان زندگی می کنند که کمتر از ۵ درصد آنها تحت پوشش این نهاد قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، امروز سه شنبه ۵ شهریورماه ۱۳۹۸، یحیی صادقی، مدیرکل کمیته امداد استان کرمان گفت: ۱۹ هزار و ۲۰۰ کودک زیر ۶ سال دچار سوء تغذیه در خانواده‌های نیازمند در استان کرمان داریم که کمتر از ۵ درصد آنها مددجوی ما هستند.

وی مدعی شد: گروه هدف کمیته امداد جمعیت ۱۰۲ هزار خانواری در استان کرمان است که مستمرا از کمیته امداد خدمات می‌گیرند.

مدیرکل کمیته امداد استان کرمان همچنین مدعی شد: مشاغلی که ایجاد کرده‌ایم پایدار است زیرا نظارت ما کامل و در کنار مددجو هستیم و خدمات حمایتی نیز برای فرهنگ خانواده‌ها داریم زیرا ۲۰ هزار دانش‌آموز و ۴۰۰۰ دانشجو در این خانواده ها داریم.

کودکان مبتلا به سوء تغذیه از نظر شاخص های رشد مانند وزن، قد و شاخص های تغذیه در وضعیت مناسبی نیستند. همچنین اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی و افت تحصیلی از پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه کودکان است که تاثیرات نامطلوبی بر جامعه می گذارد.


علی باقری، فعال مدنی بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – علی باقری، فعال مدنی شهرستان شازند، روز یکشنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اراک منتقل شده است. گفته می شود بازداشت وی جهت اجرای حکم ۴ سال و شش ماه حبس تعزیری او بوده است. آقای باقری که از پاییز سال گذشته از بابت دوران محکومیت دیگر خود در زندان اراک به سر می برد در فروردین ماه سال جاری با شامل شدن عفو از این زندان آزاد شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۳ شهریورماه ۹۸، علی باقری، فعال مدنی شهرستان شازند بازداشت و روانه زندان اراک شد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده آقای باقری، بازداشت این فعال مدنی روز یکشنبه و پس از اینکه به همراه همسر خود از یک فروشگاه خارج می شدند توسط ۴ تن از مامورین نیروهای امنیتی صورت گرفته است. بازداشت وی در ارتباط با اجرای حکم حبس ۴ سال و شش ماه او بوده است در حالی که بنا به تشخیص پزشک آقای باقری به دلیل فشار خون بالا تحمل حبس را نداشته و باید مدام تحت نظر پزشک باشد.
بر اساس دادنامه شعبه ۹ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۹۷ علی باقری از بابت اتهام توهین به رهبری به ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بی‌بی‌سی فارسی” به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. با استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۴ سال و شش ماه در ارتباط با وی قابل اجرا بوده است.

وی در مرحله بدوی در این پرونده به اتهامات “تبلیغ علیه نظام” به ۲ سال حبس تعزیری، “توهین به رهبری” به ۱ سال حبس تعزیری و “کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بی‌بی‌سی فارسی” به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

لازم به ذکر است علی باقری که در جریان اعتراضات دی ماه ۹۶ بازداشت و مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شده بود در بخش اول این پرونده نیز به ۳ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده و در تاریخ ۲۵ آذرماه سال گذشته جهت تحمل حبس راهی زندان اراک شده بود. وی نهایتا در تاریخ ۵ فروردین ماه با شامل شدن عفو از این زندان آزاد شد.

انوشه آشوری و علی جوهری هر یک به ۱۲ سال حبس محکوم شدند


خبرگزاری هرانا – غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نهمین نشست خبری امروز خود از صدور حکم ۱۲ سال حبس علیه انوشه آشوری شهروند دو تابعیتی ایرانی انگلیسی و علی جوهری خبر داد. به گفته وی، انوشه آشوری و علی جوهری، هر یک از بابت اتهام جاسوسی به ۱۰ سال و به اتهام تحصیل نامشروع اموال به ۲ سال حبس محکوم شدند. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس تعزیری در خصوص هر یک از این شهروندان قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، امروز سه شنبه ۵ شهریورماه ۱۳۹۸، غلامحسین اسماعیلی در نهمین نشست خبری خود گفت که انوشه آشوری و علی جوهری هر یک به ۱۲ سال حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شدند.

وی با بیان این ادعا که انوشه آشوری، شهروند دو تابعیتی ایرانی انگلیسی با “موساد” در ارتباط بوده است، گفت: “وی به ۱۰ سال حبس بابت جاسوسی، ۲ سال حبس بابت تحصیل نامشروع و استرداد ۳۳ هزار یورو که از وی کشف شده به نفع جمهوری اسلامی محکوم شده است”.

وی در خصوص پرونده‌ای دیگر نیز مدعی شد که “علی جوهری در طی سالیان متمادی و انجام ملاقات های مختلف با افرادی وابسته به اسرائیل در کشورهای سریلانکا، هند، لائوس و کشورهای مختلف ارتباطات گسترده ای را با سرویس موساد برقرار کرده است. سفرهایی به اسرائیل داشته و ماموریت وی ارائه اطلاعات به موساد بویژه در حوزه های عمرانی و قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران بوده است”.

اسماعیلی افزود: “جوهری به تحمل ۱۰ سال حبس بابت جاسوسی و دو سال حبس بابت تحصیل نامشروع و اموال و به استرداد دستمزدهایی که از سرویس جاسوسی اسرائیل گرفته بود محکوم شده است که در حال گذران محکومیت خود است”.

لازم به یادآوری است که در اواخر خردادماه سال جاری، مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از بازداشت ۱۷ تن در ارتباط با جاسوسی در مراکز حساس امنیتی کشور خبر داده و گفته بود که برخی از این افراد از بابت افساد فی‌الارض به اعدام و برخی دیگر به حبس های طولانی مدت محکوم شدند.

هر چند مقابله با امر جاسوسی بعنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی‌شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان برای برخورد با مخالفان سیاسی خود طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزییات و روند داد

مرگ و مصدومیت ۵ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار


خبرگزاری هرانا – امروز در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۴ کارگر در شهرهای بندرعباس و نجف آباد دچار حادثه شدند. در این حوادث ۳ کارگر مصدوم شدند و ۱ کارگر جان خود را از دست داد. بنا بر خبری دیگر، یکی از کارگرانی که روز گذشته در شهرستان کارون بر اثر سقوط در چاه فاضلاب مصدوم شده بود، به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان سینای این شهر جان باخت. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صداوسیما، امروز دوشنبه ۴ شهریورماه ۱۳۹۸، سقوط بالابر حمل بار در چاله آسانسور یک کشته و یک زخمی بر جای گذاشت.

معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس گفت: “این حادثه صبح دیروز در ساختمان نیمه کاره در بلوار شهدا رخ داد”.

حسن امینی افزود: “علت این حادثه پاره شدن سیم بکسل بالابر بود”.

مصدومیت ۲ کارگر در نجف آباد
به گزارش ایلنا، فرمانده انتظامی شهرستان نجف آباد از آتش سوزی و انفجار در مرکز پخش گاز مایع و مصدوم شدن ۲ کارگر خبر داد.

محمد حسین باباکلانی گفت: “در پی اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر آتش سوزی و انفجار در یک مرکز پخش گاز مایع در خیابان “چهارباغ” شهر “نجف آباد” ماموران گشت کلانتری ۱۲ این فرماندهی به محل اعزام شدند”.

این مقام انتظامی ادامه داد: “ماموران در محل مشاهده کردند، مرکز پخش گاز مایع دچار آتش سوزی و انفجار شده و ۲ کارگر نیز به شدت مصدوم شده‌اند”.

باباکلانی با اشاره به اینکه مصدومان حادثه به بیمارستان منتقل شدند، گفت: “آتش سوزی توسط عوامل آتش نشانی مهار و علت وقوع نیز توسط کارشناسان در دست بررسی است”.

مرگ یکی از کارگران سقوط کرده به چاه فاضلاب در خوزستان
به گزارش ایرنا، مدیر بیمارستان سینای شهرستان کارون گفت: “یکی از حادثه دیدگان این بیمارستان که روز گذشته در اثر سقوط چاه فاضلاب آسیب دیده بود به دلیل شدت جراحات و نیز گاز گرفتگی شدید فوت کرد”.

مجید باوی افزود: “در این حادثه پنج نفر مصدوم شدند که  سه نفر آنان پس از درمان  مرخص شدند و یک نفر دیگر تحت درمان است اما وضعیتش مساعد نیست”.

به گفته وی ۲ نفر از کارگران نیروی پیمانکار روز یکشنبه در حال بازگشایی و پاکسازی مسیرهای منهول فاضلاب بیمارستان بودند که دچار گاز گرفتگی شده و در چاه فاضلاب سقوط کردند که ۲ نفر دیگر و نگهبان بیمارستان نیز حین کمک رسانی دچار حادثه شدند.

شهرستان کارون به مرکزیت کوت عبدالله پیش از این از توابع شهرستان اهواز بود که به شهرستان مستقل تبدیل شد.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

زخمی شدن دو شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی در قصرقند


خبرگزاری هرانا – عصر امروز، در پی تیراندازی نیروهای نظامی به سمت یک خودروی سوخت بر در ورودی بخش ساربوک از توابع شهرستان قصرقند دو شهروند زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، عصر امروز دوشنبه ۴ شهریورماه ۱۳۹۸، ماموران اطلاعات به سمت یک خودروی حامل سوخت در شهرستان قصرقند تیراندازی کردند.

بر اثر این تیراندازی دو سرنشین خودرو مجروح و به بخش فوریت های پزشکی شهرستان نیکشهر منتقل شدند.

هویت راننده این خودرو در این گزارش “جاسم داستان” فرزند ابابکر عنوان شده است.

گفته می شود که محل وقوع این حادثه در ورودی بخش ساربوک از توابع قصرقند بوده است.

در این گزارش به نقل از شاهدان عینی آمده است که ماموران پس از تیراندازی و واژگون شدن خودرو محل حادثه را ترک کردند.

سالانه ده ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به جایی سوخت مشغول اند که حکومت ایران آن را قاچاق می نامد.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دی ماه ۹۷ با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

خودسوزی یک دختر ۱۶ ساله در پی اصرار خانواده اش به ازدواج


خبرگزاری هرانا – زیبا، دختری ۱۶ ساله است که در واکنش به اصرار خانواده اش مبنی بر ازدواج با پسرعموی مسن نامادری اش اقدام به خودسوزی کرد. بخش زیادی از بدن و صورت وی در پی خودسوزی دچار سوختگی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه خراسان، یک دختر نوجوان برای تن ندادن به یک ازدواج اجباری که از سوی نامادری اش به وی تحمیل می شد، اقدام به خودسوزی کرد.

بر اساس این گزارش، بخش زیادی از بدن و صورت این دختر ۱۶ ساله دچار سوختگی شده و از بیمارستان مرخص شده است.

لازم به یادآوری است که مدتی پیش علی کاظمی، مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به ازدواج ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار کودک در یک سال، گفت که این‌ها به طور رسمی ازدواج کرده‌اند، اما مشکل عمده ما افرادی هستند که خارج از فرآیند رسمی ازدواج می‌کنند. از سوی دیگر ازدواج مردان سن بالا با دختران کم سن و سال کودک آزاری محسوب می‌شود. دی ماه امسال کمیسیون حقوقی قضایی مجلس طرح ممنوعیت کودک-همسری را رد کرد. علاوه بر صدمات شدید جسمی و روحی یکی دیگر از عواقب ازدواج کودکان مواجه شدن با پدیده طلاق در این سنین است.
ازدواج کودکان یا کودک همسری در ایران در سال‌های اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک می‌گویند این پدیده در آینده بر سلامت خانواده‌های ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت. آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج می‌کنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ  کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسی‌ترین و انسانی ترین شروط برای تشکیل خانواده است.

آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران ناپذیری را بر روی زندگی دختران به‌ویژه بارداری‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیب‌هایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.

بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر ۱۹ سال در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و ۷۶۰ مورد از این طلاق‌ها مربوط به ازدواج‌هایی است که سن زوجین کمتر از ۱۵ سال است.

.پرونده فعالان محیط زیست بازداشتی؛ مراد طاهباز و هومن جوکار به دادگاه احضار شدند


خبرگزاری هرانا – مراد طاهباز و هومن جوکار دو تن از متهمین پرونده فعالان محیط زیست بازداشتی در زندان اوین برای جلسه آخرین دفاع به دادگاه انقلاب تهران احضار شدند. متهمین این پرونده مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه، فعالان محیط زیست در ایران هستند که نزدیک به ۶۰۰ روز گذشته را در بازداشت در زندان اوین به سر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از عصر ایران، دو نفر از متهمان پرونده موسوم به فعالان محیط زیست بازداشت شده، برای ارائه آخرین دفاع به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی احضار شدند.

رضا جعفری وکیل تعدادی از متهمان پرونده موسوم به فعالان محیط زیستی بازداشت شده در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت این پرونده اظهار کرد: بر اساس آنچه دادگاه ابلاغ کرده، روز دوشنبه به پرونده مراد طاهباز رسیدگی و آخرین دفاع از وی اخذ می شود.

این وکیل دادگستری افزود: هون جوکار دیگر متهم این پرونده نیز برای روز شنبه هفته آینده احضار شده است تا آخرین دفاع از وی گرفته شود.

گفتنی است پس از برگزاری جلسات اول، دوم، سوم،چهارم و پنجم دادگاه این فعالان محیط زیستی بهمن ماه سال گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، ادامه جلسات دادگاه رسیدگی به این پرونده به سال جاری موکول شده و سخنگوی قوه قضاییه در تاریخ ۲۵ تیرماه از تفهیم اتهام و آغاز رسیدگی به پرونده موسوم به فعالان محیط زیست بازداشتی خبر داد.

مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه، فعالان محیط زیست در ایران نزدیک به ۶۰۰ روز گذشته را در بازداشت و در زندان اوین به سر می‌برند.
در حالی که وزارت اطلاعات به عنوان مرجع قانونی و تخصصی اعلام کرد این افراد را جاسوس نمی‌داند، پافشاری سپاه پاسداران وضعیت پرمخاطره‌ای از لحاظ حقوقی، روحی و جسمی برای متهمان این پرونده ایجاد کرده است.

پس از تغییر در عناوین اتهامی عنوان شده در کیفرخواست صادره، چهار نفر به افساد فی الارض از طریق همکاری با دول متخاصم، سه نفر به اتهام اجتماع و تبانی برای جاسوسی به نفع دول متخاصم و یک نفر بابت اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی (و اتهامات موردی دیگر) متهم شده‌اند.

هرانا پیشتر در گزارشی مفصل به آخرین وضعیت این متهمین در زندان اوین پرداخته بود. در این گزارش اشاره شده بود که برخی از این متهمان از جمله یکی از زنان، به قصد اخذ اعترافات اجباری در ایام بازجویی مورد بدرفتاری و آزار جنسی قرار گرفته است. او تهدید به تجاوز شده و وضعیت بسیار بحرانی را در زندان سپری می‌کند. این زندانیان بعضا بیمار هستند و با شرایط روحی نامناسبی دست و پنجه نرم می‌کنند.

۱۳۹۸ مرداد ۵, شنبه

قطع پای یک شهروند بر اثر انفجار مین در اهواز


خبرگزاری هرانا – بعد از ظهر امروز یک جوان ۲۶ ساله در اثر برخورد با مین از ناحیه مچ پا دچار قطعی عضو شد. جانشین فرمانده انتظامی با اعلام این خبر مدعی شده است که این مین در محدوده حفاظت شده ارتش بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از فارس، امروز شنبه ۵ مردادماه ۹۸، یک شهروند اهوازی در اثر برخورد با مین از ناحیه مچ پا، دچار قطعی عضو شد.

جانشین فرمانده انتظامی شهرستان اهواز با اعلام این خبر مدعی شد: این مرد ۲۶ ساله بعد از ظهر امروز با انگیزه جمع آوری ضایعات از سیم های خادار محدوده محافظت شده ارتش روبروی کوی سیاحی شهرستان اهواز عبور کرد و با توجه به اینکه این محدوده پاکسازی نشده ، بر اثر انفجار مین دچار آسیب شد.

وی هویت این فرد را «مصطفی قلمشیری» عنوان کرده است.

لازم به ذکر است مین‌های برجای‌ مانده از دوران جنگ همه ساله موجب مرگ و مصدومیت تعدادی از هموطنان در مناطق مرزی می‌شود.

در حدود ۴۲۰۰۰ کیلومتر مربع از اراضی ایران آلوده به مین های به جا مانده و عمل نکرده جنگ ایران و عراق است.

دولت ایران نیز همچنان به تولید و کاشت مین های ضدنفر ادامه می‌دهد و برخلاف مقاوله نامه های بین‌المللی، معتقد است استفاده از این مین‌ها تنها راه مؤثر برای تأمین امنیت مرزهای طولانی این کشور است.

بر همین اساس بخش‌هایی از مرزهای ایران با افغانستان، پاکستان و عراق مین‌گذاری شده است؛ در جریان درگیری‌های دهه ۱۳۶۰ در کردستان هم بسیاری از اراضی این منطقه مین‌گذاری شدند.

سه معلم اهوازی به زندان شیبان اهواز منتقل شدند


خبرگزاری هرانا – سه معلم اهوازی پس از نزدیک به ۳ ماه بازداشت از اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان این شهر منتقل شدند. ناجی سواری، ماهر دسومی و علی عبیداوی روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی در مدارس محل تدریس خود بازداشت شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۵ مردادماه ۹۸، ناجی سواری، معلم اهوازی از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان این شهر منتقل شد.

هفته گذشته نیز ماهر دسومی و علی عبیداوی دو معلم اهوازی دیگر که همزمان با ناجی سواری بازداشت شده بودند به زندان شیبان اهواز منتقل شدند.

این شهروندان در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز نزدیک به ۳ ماه گذشته را در ارتباط با فعالیت های موسسه فرهنگی الهلال تحت بازجویی همراه با فشار بوده اند و هم اکنون در بند ۵ زندان شیبان اهواز به سر می برند. گفته می شود این افراد به دلیل فشار روحی و جسمی بازجویی بلند مدت با ضعف جسمی شدید مواجه شده اند.
لازم به یادآوری است روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸، ناجی سواری، ۳۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند و معلم مدرسه طالقانی فرهنگشهر و از اهالی شهرک برق اهواز، ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل و دارای ۱ فرزند، معلم در مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان و از اهالی کوی پاستوریزه اهواز، علی عبیداوی، ۳۶ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند، معلم مدرسه قدس حمیدیه و از اهالی کوی علوی اهواز، به همراه یک شهروند دیگر به نام عبدالله فریسات، ۲۷ ساله و از اهالی کوی بهارستان اهواز توسط مامورین اداره اطلاعات بازداشت شده بودند.

این شهروندان از اعضای امدادگران مردمی مناطق سیل زده نیز بوده‌اند و بازداشت معلمین در مدارس محل تدریس خود و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است.

گفتنی است از اعضای دیگر موسسه فرهنگی الهلال، احمد ذغاغله نیز که در تاریخ ۱۲ خردادماه بازشت شده بود هم اکنون در زندان شیبان اهواز به سر می برد.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

تعیین شعبه دادگاه تجدید نظر سه عضو کانون نویسندگان ایران


خبرگزاری هرانا – پرونده بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، سه عضو کانون نویسندگان ایران به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارجاع شده است. این سه نویسنده در اردیبهشت ماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب مجموعاً به ۱۸ سال حبس تعزیری محکومش شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانون نویسندگان ایران، امروز شنبه ۵ مردادماه ۱۳۹۸، پرونده‌ی رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین، دو عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران و کیوان باژن، از دبیران قبلی کانون به شعبه‌ی ۳۶ دادگاه تجدید نظر ارسال شد.

این سه نویسنده ۲۵ اردیبهشت‌ماه سال جاری توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه هرکدام به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به تحمل پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند.

کانون نویسندگان ایران “عضویت در کانون نویسندگان ایران، بیانیه‌های کانون، شرکت در مراسم یادبود مختاری و پوینده و احمد شاملو و تالیف کتاب پنجاه سال کانون نویسندگان ایران” را به عنوان مصادیق این اتهامات اعلام کرده بود.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن، دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران در تاریخ ۷ و ۸ اردیبهشت ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی و کیوان باژن در مردادماه سال گذشته از بابت همین پرونده در شعبه ۷ دادسرای اوین با عنوان “تبلیغ علیه نظام” و در تاریخ ۱۲ آبان‌ ماه در پی احضار مجدد به این شعبه با عناوین دیگر “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” و “تشویق بانوان کشور به فساد و فحشا” تفهیم اتهام شدند.

در تاریخ ۲ بهمن‌ماه ۹۷، کیوان باژن، رضا خندان مهابادی و بکتاش آبتین برای رسیدگی به پرونده‌شان در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران حاضر شده و به دلیل افزایش قرار صادره از کفالت به وثیقه یک میلیارد تومانی و عدم توانایی در تامین آن بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بودند. طی این جلسه قاضی مقیسه با درخواست آنها جهت حضور وکیل مورد نظرشان مخالفت کرده بود.

رضا خندان مهابادی در تاریخ ۶ بهمن‌ماه، بکتاش آبتین در تاریخ ۸ بهمن ماه و کیوان باژن در تاریخ ۱۰ بهمن ماه هر یک با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.

لازم به یادآوری است در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴ پنج مأمور وزارت اطلاعات با حکم شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه به خانه بکتاش آبتین رفتند و ضمن تفتیش منزل او بیش از دو هزار قلم فیلم، عکس‌های خانوادگی، موبایل، لپ‌تاپ و اسناد کانون نویسندگان ایران را ضبط کردند و پس از آن ایشان طی بیش از ۱۷ جلسه در خصوص فعالیت‌های هنری، ادبی و سینمایی خود بازجویی شدند. دلیل احضار و بازجویی ایشان “انتشار نشریه غیرقانونی” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود.

یک هفته بعد از احضار بکتاش آبتین، رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن نیز به ترتیب احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفتند. دلیل احضار و بازجویی ایشان، تبلیغ علیه نظام عنوان شده بود.

کانون نویسندگان ایران یک نهاد غیردولتی متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، این کانون در سال ۱۳۴۷ رسما با هدف تشکل یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد، کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه طی دهه های ۶۰ و ۷۰ با درجات مختلف سرکوب، از سانسور و تعقیب قضایی گرفته تا قتل روبرو بوده‌اند. محمدجعفر پوینده و محمد مختاری از از جمله اعضای کانون نویسندگان بوده‌اند که در جریان قتل‌های زنجیره‌ای توسط وزارت اطلاعات به قتل رسیدند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نادر فتوره چی برگزار شد


خبرگزاری هرانا – نادر فتوره چی، نویسنده، مترجم و روزنامه‌نگار ایرانی، امروز از برگزاری جلسه رسیدگی به اتهامات و اخذ آخرین دفاعیاتش در دادگاه کیفری تهران خبر داد. پس از پایان جلسه و رسیدگی به شکایت محمد امامی، متهم اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان علیه وی، با قرار کفالتی که پیشتر تعیین و تودیع شده بود تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۵ مردادماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه نادر فتوره‌چی در شعبه ۲ دادگاه کیفری مجتمع فردوسی تهران برگزار شد.

نادر فتوره‌چی طی یادداشتی در صفحه کاربری خود در توییتر با اعلام این خبر گفت: “جلسه محاکمه امروز در شعبه دو کیفری مجتمع قدوسی برگزار شد و آخرین دفاع از بنده اخذ شد. نکته جالب آنکه در جلسه محاکمه امروز حتی وکلای محمد امامی نیز به دادگاه نیامده بودند و دادگاه تنها با حضور بنده برگزار شد”.
وی افزود: “قاضی پرسید که آیا قصد گرفتن «رضایت» از محمد امامی را ندارم که پاسخ بنده منفی بود و از طرف ایشان اعلام شد که حکم در زمان مقتضی صادر خواهد شد. با توجه به اینکه بنده از سال گذشته با کفالت پدرم آزاد شده بودم، امروز نیز پس از جلسه دادگاه با همان قرار آزاد شدم”.
وی در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه از احضار خود به این شعبه دادگاه با شکایت محمد امامی متهم اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان دایر بر اتهام نشر اکاذیب و توهین و افترا خبر داده بود.

آقای فتوره‌چی، در تاریخ ۲۸ مردادماه ۹۷، در پی شکایت محمد امامی علیه وی به شعبه سوم دادیاری دادسرای ناحیه ۳۱ تهران به دادگاه احضار و به علت عدم امکان تامین وثیقه بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. وی روز دوشنبه ۲۹ مردادماه ۹۷ از زندان آزاد شد.

این نویسنده پس از آزادی در تاریخ ۳۱ مردادماه در یادداشتی به تشریح شرایط بغرنج زندانیان محبوس در بند قرنطینه زندان تهران بزرگ پرداخته بود و گفت که “از اینکه از فشافویه آزاد شدم، عمیقا دچار عذاب وجدانم و فکر نمی‌کنم تا هرگز بتوانم شرایط دهشتناک «هم لباسی»هایم را فراموش کنم. با دیدن شرایط زندانیان فشافویه و آن چشم‌هایی که در ناامیدی و بوی تعفن و بی‌پناهی و قفس و نفس‌تنگی دودو می‌زدند، زخمی عمیق و کاری بر روحم وارد شد”.


این روزنامه نگار در تاریخ ۲ دی‌ماه ۱۳۹۷، از بابت انتشار این یادداشت احضار و جلسه رسیدگی به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” برای وی در شعبه ۱۰۵۷ دادگاه کیفری تهران برگزار شد.

نادر فتوره‌چی، زاده ۱۳۵۶ در تهران، روزنامه‌نگار، مترجم و نویسنده ایرانی است. مقالات وی عموماً در خصوص مباحث سیاسی، هنری، اجتماعی و فلسفی است.

وی کار نویسندگی در مطبوعات را با روزنامه صبح امروز آغاز کرد و سابقه همکاری با روزنامه‌های “شرق، بهار، آفتاب امروز، دوران امروز، بنیان، توسعه و سرمایه” را دارد. او همچنین به عنوان سخنران با مؤسسه پرسش همکاری دارد.

.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

درگیری و خشونت در پی امر به معروف در ملایر


خبرگزاری هرانا ـ تعدادی از شهروندان در ملایر با فردی که تحت عنوان “امر به معروف” به آنان معترض شده بود درگیر شدند. فرد مضروب شده طلبه حوزه علمیه بوده است. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از فارس، عصر روز پنجشنبه ۳ مردادماه ۹۸، یک طلبه حوزه علمیه در ملایر در پی اعتراض به چند شهروند تحت عنوان “امر به معروف” و بروز درگیری و خشونت مضروب شده است.

بر اساس این گزارش پس از درگیری، حال عمومی معاون پژوهش مدرسه «سفیران ملایر» خوب است، اما اثر این ضرب و شتم بر بدن وی مانده است و در حال حاضر در منزل دوره نقاهت خود را سپری می کند.

لازم به یادآوری است کنشگران اجتماعی دخالت بی ضابطه شهروندان در امور و احوالات شخصی یکدیگر را تحت نام امر به معروف یک معضل دانسته و آن را موجب گسترش خشونت و ناامنی در جامعه می خوانند. پیشتر هم گزارشاتی از درگیری خشن شهروندان تحت عنوان مسئله امر به معروف منتشر شده بود.

نیمه شب پنجشنبه ۲۷ تیرماه نیز یک طلبه حوزه علمیه در مشکین دشت کرج در پی اعتراض به چند شهروند تحت عنوان “امر به معروف” و بروز درگیری و خشونت مضروب شده بود.

خردادماه امسال نیز دخالت یک زن درباره پوشش چند زن دیگر تحت عنوان امر به معروف موجب بروز درگیری مختصر خیابانی بین آنها در شهر خمام گیلان شد،

FacebookTwitterاشتراک گذاری

بحران آب در سیستان و بلوچستان همچنان قربانی می گیرد


خبرگزاری هرانا – با وجود بارش های نسبتاً مناسب طی بهار سال جاری در استان سیستان و بلوچستان، بحران آب در این استان به دلیل نبود زیرساخت ها و سوء مدیریت در شبکه آبرسانی با شدت بیشتر از پیش باقی است و همچنان قربانی می گیرد. تلاش برای رهایی از گرما و برداشت آب مصرفی سبب شده است که کودکان به منابع آب طبیعی نزدیک شوند و در معرض حوادث خطرناک قرار بگیرند. پس از قطع شدن دست یک دختربچه ۱۰ ساله در منطقه کشاری بر اثر حمله گاندو (تمساح)، روز پنج شنبه یک کودک ۸ ساله دیگر نیز در یکی از روستاهای چابهار در جریان حادثه ای مشابه از ناحیه پا آسیب دید. طی سال های اخیر نزدیک به ۲۰ کودک در پی حوادثی از این دست جان خود را از دست داده اند. از طرفی استفاده از منابع آبی مشترک با حیوانات منجر به شیوع بیماری های عفونی در میان ساکنان این مناطق شده است. با اینکه تاثیرات زیانبار بحران آب چندین دهه است به بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره مردم سیستان و بلوچستان تبدیل شده، اما تاکنون هیچ اقدام موثری برای کنترل یا بهبود آن از سوی مدیران کشوری و منطقه ای صورت نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با فرارسیدن ماه مرداد بحران آب در استان سیستان بلوچستان وضعیت بغرنج‌تری پیدا کرده است. نبود شبکه آبرسانی در مناطق روستایی این استان باعث شده است که شهروندان و به ویژه کودکان در معرض خطر غرق شدن در هوتگ‌ها، حمله گاندوها و اگر خوش شانس باشند “ابتلا به بیماری‌های عفونی” قرار بگیرند.

حسن عابدی، سرپرست معاونت طرح و توسعه آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان اخیراً اعلام کرده که از مجموع ۵ هزار و ۵۹۴ روستای بالای ۲۰ خانوار در این استان، ۵۰ درصد با جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار نفر فاقد شبکه آبرسانی هستند و با تانکر آبرسانی می‌شوند.

گفتنی است که سرانه آبی که از این طریق برای هر فرد در نظر گرفته شده چیزی حدود ۱۵ لیتر است. در حالی که بر اساس شاخص‌های بهداشتی هر فرد در مناطق گرم و خشک برای امور بهداشتی خود روزانه ۷۰ تا ۸۰ لیتر آب نیاز دارد. از همین رو ساکنین این مناطق ناچار هستند آب مورد نیاز خود را از منابع طبیعی همچون هوتگ‌ها، برکه‌ها و رودخانه‌ها تامین کنند.

در زبان بلوچی “هوتِگ” یا “هوتَک” به گودال مصنوعی و یا طبیعی نسبتا بزرگی می گویند که آب حاصل از بارندگی‌ها در آن هدایت و جمع آوری شده و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی می‌رسد.‌

وحید پورمرادیان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان روز گذشته با اعلام خبر مصدومیت یک کودک در پی حمله گاندوها گفت: “این کودک هشت ساله به نام “زکریا چرخ” ساکن روستای “کهیربرز” از توابع منطقه دشتیاری شهرستان چابهار امروز مورد حمله گاندو قرار گرفت و از ناحیه پای چپ آسیب دید”.
عبید ملک رئیسی، معلم ساکن استان سیستان و بلوچستان، در حساب شخصی خود در توییتر در واکنش به این حادثه گفت: “در این فصل سال که گاندوها به دلیل موسم تخم‌گذاری بسیار تهاجمی هستند، هیچ محیط‌بانی در این مناطق حضور ندارد”.
پیشتر در اواخر تیرماه، حوا رئیسی، دختربچه ۱۰ ساله اهل منطقه کشاری از توابع شهرستان سرباز در حالی که به دلیل قطعی آب شرب به برکه محل زیست گاندوها نزدیک شده بود، مورد حمله یک تمساح قرار گرفت و در پی آن یک دستش را از دست داد.

بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع محلی، در تیرماه سال ۹۵ نیز یک کودک دیگر در منطقه کشاری بر اثر حمله گاندو جان خود را از دست داده است. این منابع همچنین از بلااستفاده ماندن یک تصفیه‌خانه در منطقه کشاری خبر دادند که پروژه تاسیس آن از دو سال پیش توسط شرکت کشتیرانی کشور کلید خورد اما تاکنون به بهره برداری نرسیده است.
در اوایل خردادماه سال جاری نیز “منیره خدمتی”، “مریم خدمتی” و “یسرا دلشب”، سه دختر بچه ۹ ساله در هنگام برداشت آب از یک هوتگ در روستای کمو بازار از توابع بخش پلان چابهار به داخل آن افتادند و غرق شدند.

به گزارش ایرنا، در سال‌های اخیر نزدیک به ۲۰ کودک و نوجوان بر اثر غرق شدن در هوتگ، برکه، رودخانه و گودال‌ها در استان سیستان و بلوچستان جان خود را از دست داده‌اند. علاوه بر این در موارد دیگری هم گاندوها به این شهروندان آسیب زده‌اند.

با این شرایط، شهروندان ساکن در این مناطق برای تامین آب مصرفی خود که دسترسی آسان به آن حق بدیهی هر شهروندی به حساب می‌آید، در صورتی که از خطر غرق شدن در هوتگ‌ها و حمله‌ی گاندوها جان سالم به در ببرند، تازه خود را در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی خواهند یافت.
گفتنی است که استفاده انسان‌ها و حیوانات از منابع آبی مشترک باعث شیوع بیماری عفونی به ویژه بیماری روده در میان شهروندان این مناطق شده است و آمار مبتلایان به بیماری‌هایی که زمینه بروز آن استفاده از آب غیربهداشتی است، در روستاهای این استان بسیار بالا است.

محمدنعیم امینی فرد، رییس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان پیشتر گفته بود: هوتگ‌ها، منابع آب طبیعی و برکه‌هایی که در روستاهای بلوچستان به صورت مشترک استفاده می‌شود خطر یک اپیدمی عفونی میان روستاییان را تشدید می‌کند.

با اینکه تاثیرات زیانبار بحران آب چندین دهه است به بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره مردم سیستان و بلوچستان تبدیل شده، اما تاکنون هیچ اقدام موثری برای کنترل یا بهبود آن از سوی مدیران کشوری و منطقه ای صورت نگرفته است. سالانه همزمان با شدت یافتن این بحران آمار قربانیان نیز افزایش می‌یابد. اینکه این روند مخرب بالاخره در کجا متوقف خواهد شد، سوال سرنوشت ساز مردم سیستان و بلوچستان است که به نظر نمی‌رسد مسئولان دولتی دغدغه‌ای برای پاسخگویی به آن داشته باشند.

بازداشت ۱۷ شهروند در یک مهمانی خصوصی در ساری


خبرگزاری هرانا – شب گذشته ۱۷ شهروند در یک مهمانی خصوصی در شهر ساری توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند. ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، شب پنجشنبه ۳ مردادماه ۱۳۹۸، ۱۷ شهروند در یک مهمانی خصوصی در شهر ساری توسط نیروهای انتظاممی بازداشت شدند.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است که این شهروندان ۹ مرد و ۸ زن بودند و بازداشت در یک “مهمانی مختلط” صورت گرفته است.

این منبع با بیان اینکه دستور بازداشت این شهروندان صادر شده است، گفت: این مهمانی مختلط شب گذشته و با عنوان جشن تولد بوده است که تعدادی دختر و پسر جوان در آن حضور داشتند.

وی همچنین گفته است که “وضع ظاهری آنها چندان مناسب هم نبوده است”.

بر اساس داده های ۳۹۰۸ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۳۹۷ (اول فروردین ۱۳۹۷ تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۷) حداقل ۲۳۳ شهروند دیگر نیز صرف انتخاب سبک زندگی و شرکت در مهمانی‌های خصوصی در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.
حسن روحانی، رییس جمهور ایران در اوایل سال ۱۳۹۵ گفته بود: «حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم.» او همچنین گفته بود: «آزادی مردم با آیین نامه و سلیقه افراد و برخی دستگاه‌ها نمی تواند محدود شود و آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمی شود و حتی دولت و قوه قضاییه هم نمی توانند مردم را محدود کنند و فقط قانون می تواند چارچوب‌هایی در این زمینه داشته باشد.»

لازم به ذکر است که ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

۱۳۹۸ تیر ۲, یکشنبه

سوفیا مبینی، شهروند بهایی به ۱۰ سال حبس محکوم شد


خبرگزاری هرانا – سوفیا مبینی، شهروند بهایی اهل تهران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این شهروند بهایی در آبان ماه ۹۶ و در خلال مراسم دویستمین سالگرد تولد “بهاالله”، پیامبر آیین بهایی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سوفیا مبینی، شهروند بهایی اهل تهران توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

یک منبع مطلع از وضعیت این شهروند بهایی به گزارشگر هرانا گفت: “در دادنامه صادره عنوان اتهام این شهروند بهایی “اداره و تشکیل گروه غیرقانونی بهایی با هدف برهم زدن امنیت کشور” بوده و بر اساس همین عنوان نیز وی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. این درحالی است که جهت صدور این حکم به ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی استناد شده که عنوان آن در اصل “عضویت در تشکیلات غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور” است و حد اکثر مجازات این اتهام ۵ سال است”.
سوفیا مبینیاین شهروند بهایی در تاریخ ۴ آبان‌ماه سال ۹۶ در خلال مراسمی که به مناسبت دویستمین سالگرد تولد “بهاالله” پیامبر آیین بهایی برگزار شده بود توسط مأموران اداره اطلاعات دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. این شهروند بهایی پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از این زندان آزاد شد.

لازم به ذکر است هرانا پیشتر، از محکومیت دیگر هم‌پرونده‌ای خانم مبینی، نگین تدریسی خبر داده بود.

نگین تدریسی، دیگر شهروند بهایی ساکن تهران نیز به استناد ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

سجاد شهیری در نقده بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – سجاد شهیری، فعال ترک روز شنبه در نقده توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. در همین روز موسی ضیاء گرگری دیگر فعال ساکن این شهر نیز به همین ترتیب دستگیر شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز شنبه مورخ ۱ تیرماه سجاد شهیری، فعال ترک در شهر نقده از توابع استان آذربایجان غربی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

نیروهای امنیتی از ارائه توضیح در خصوص دلایل بازداشت این شهروند خودداری کرده اند.

بازداشت آقای شهیری تنها ساعاتی پیش از بازداشت میرموسی ضیاء گرگری، دیگر فعال ترک ساکن این شهر صورت گرفته است.

لازم به ذکر است هر دو شهروند بازداشت شده، پیشتر نیز در جریان مراسم قلعه بابک در تاریخ ۱۵ تیرماه ۹۷ به همراه دهها تن دیگر بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بودند.

مرگ و مصدومیت ۴ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار


خبرگزاری هرانا – طی روز گذشته و امروز، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۴ کارگر در شهرهای دلیجان، ساری، کاشان و بوکان دچار حادثه شدند. در این حوادث ۱ کارگر مصدوم و ۳ کارگر جان خود را از دست دادند. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

‌به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، یک کارگر کارخانه سنگ بری در شهرستان دلیجان در حین کار به علت سقوط در حوضچه آب، جان خود را از دست داد.

 “علی هاشمی” فرمانده انتظامی شهرستان دلیجان در خصوص این حادثه گفت: “بعدازظهر روز گذشته در پی اعلام گزارش فوت فردی در حین کار در یکی از کارخانه های سنگبری شهرستان، بلافاصله تیمی از ماموران کلانتری ۱۱ شهرستان برای بررسی به محل اعزام شدند”.

وی افزود: “در تحقیقات اولیه مشخص شد که این فرد در حین کار در سنگبری به داخل حوضچه آب سقوط کرده و جان خود را از دست داده است”.

این مقام انتظامی اضافه کرد: “با هماهنگی انجام شده با مرجع قضائی، جسد متوفی به سردخانه انتقال داده شد و در این خصوص پرونده ای تشکیل و در حال بررسی است”.

مرگ یک کارگر در ساری
به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی حین کار با دستگاه مته برقی دچار برق گرفتگی شد و جان باخت.

علی خراط (رئیس ایستگاه سه آتش نشانی شهرستان ساری) با اعلام این خبر اظهار داشت: “یک کارگر ساختمانی حین کار با دستگاه مته برقی در بلوار پاسداران شهر ساری دچار برق گرفتگی شد که بلافاصله مأموران آتش‌نشانی به همراه نیروهای امدادی به محل اعزام شدند”.

وی افزود: “بررسی‌های اولیه مأموران حاکی از آن بود که این کارگر هنگام کار با دستگاه مته برقی بر اثر برخورد با کابل‌های برق فشار قوی دچار برق‌گرفتگی شده است و اقدامات درمانی نیروهای امدادی نیز مثمر نتیجه نبوده و این کارگر متأسفانه در محل جان خود را از دست داده است”.

رئیس ایستگاه سه آتش‌نشانی شهرستان ساری ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه خاطرنشان کرد: “جسد این کارگر از روی داربست به سطح زمین منتقل شد و برای انجام تشریفات لازم به سردخانه انتقال یافته است”.

مصدومیت یک کارگر در کاشان
به گزارش ایرنا، یک کارگر به همراه یک کودک ۳ ساله بر اثر انفجار در یک کارگاه تولیدی در شهرستان کاشان دچار مصدومیت شدند.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کاشان گفت: “بروز حادثه و انفجار در یک کارگاه تولیدی واقع در برزک کاشان، ۲ نفر را راهی بیمارستان کرد”.

حسین ریاحی روز شنبه ۱ تیر افزود: “حدود ساعت ۱۱ امروز انفجاری در یک کارگاه تولید قارچ در برزک کاشان رخ داد که نیروهای آتش نشانی و اورژانس برای رسیدگی به موضوع، به محل حادثه اعزام شدند”.

وی بیان کرد: “این حادثه که احتمال می‌رود به دلیل نشت گاز رخ داده باشد، ۲ مصدوم داشت که برای درمان به بیمارستان شهید بهشتی و از آنجا به مرکز سوانح و سوختگی اصفهان انتقال یافته اند”.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کاشان اضافه کرد: “آسیب دیدگان این حادثه شامل یک مرد و کودکی سه ساله از اتباع خارجی هر یک به ترتیب حدود ۷۰ و ۵۰ درصد سوختگی داشتند”.

وی تاکید کرد: “علت حادثه از سوی کارشناسان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی در دست بررسی است”.

مرگ یک کارگر انفجار TNT در بوکان
به گزارش موکریان، یک کارگر در بوکان بر اثر انفجار ماده‌ی منفجره دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.

اسماعیل رمضانی مسئول آتش نشانی شهرداری سیمینه گفت: “حوالی ساعت ۱۹ عصر امروز پس از تماس مردمی با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی خبر از آتش سوزی و انفجار در کارگاه تولید ماسه در مسیر داشتند سیمینه داده شد که بلافاصله آتش نشانان این سازمان به محل اعزام شدند”.

رمضانی در ادامه افزود: “مامورین اعزامی پس از رسیدن به محل بلافاصله عملیات اطفا حریق را آغاز کردند اما متاسفانه در این حادثه جوانی ۳۰ ساله جان خود را از دست داد”.

مسئول آتش نشانی سیمینه با بیان علت این حادثه گفت: “شواهد حاکی از جوشکاری در انباری این کارگاه که همزمان محل نگهداری مقادیری ماده منفجره TNT و سیلندرهای گاز مایع بوده که متاسفانه با رسیدن حرارت و آتش مواد مذکور منفجر و ص. ع پس از تحمل سوختگی شدید در صحنه فوت کردند”.

جنازه مذکور توسط آمبولانس آتش نشانی بوکان به سردخانه بیمارستان شهید قلی پور انتقال داده شد.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

تداوم بازداشت و انتقال محسن اسدی، مدرس دانشگاه به زندان یزد


خبرگزاری هرانا – محسن اسدی، مدرس دانشگاه یزد و برادر مجید اسدی زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، به زندان یزد منتقل شده است. وی در تاریخ ۵ خردادماه توسط نیروهای امنیتی، در محل کار خود در شهر یزد بازداشت شد. نیروهای امنیتی پس از بازداشت به منزل وی رفته و ضمن تفتیش محل، تعدادی از لوازم شخصی از جمله لپ تاپ و کامپیوتر وی را نیز ضبط کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محسن اسدی، برادر زندانی سیاسی مجید اسدی، علیرغم گذشت ۲۷ روز کماکان در بازداشت به سر می برد.

این زندانی حدود یک هفته پس از بازداشت و بازجویی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه یزد به زندان یزد منتقل شده و گفته می شود پرونده وی پس از جلسات بازپرسی و اخذ دفاع آخر به دادگاه ارسال شده است.
ظهر روز یکشنبه ۵ خردادماه ۹۸، محسن اسدی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه یزد منتقل شد.

بازداشت محسن اسدی، مدرس باستان‌شناسی و میراث فرهنگی در دانشگاه یزد در محل کار وی صورت گرفته است. نیروهای امنیتی پس از بازداشت، منزل وی را نیز مورد تفتیش قرار داده و تعدادی از لوازم شخصی از جمله لپ تاپ و کامپیوتر شخصی آقای اسدی را نیز ضبط کرده و با خود بردند.
لازم به ذکر است محسن اسدی برادر مجید اسدی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج است که از تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۵ به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی” و “تبلیغ علیه نظام” در حال تحمل ۶ سال حبس تعزیری خود در این زندان است.

FacebookTwitterاشتراک گذاری

بازداشت هفت شهروند توسط نیروهای امنیتی در استان آذربایجان غربی


خبرگزاری هرانا – طی هفته گذشته، هفت شهروند در نقاط مختلف استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، طی هفته گذشته، یک شهروند به نام “فواد وکالتی” از اهالی شهرستان ماکو توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع، گفته شده است: “آقای وکالتی به دلیل انتشار مطالبی انتقادی در فضای مجازی در مورد وضعیت شهروندان کرد اهل ماکو و بی توجهی مسئولین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است”.

مطابق این گزارش، همزمان شش شهروند دیگر به نام های “محمدحسین‌ سرباز”، “بهزاد خالدی”، “رسول خالدی”، “سجاد رستمی” از اهالی شهرستان چالدران، “احمد سبزی” از اهالی شهرستان بازرگان و “محمدسلیم بکری” از اهالی شوط، توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه سپاه ارومیه منتقل شده اند.

در این گزارش آمده است: اتهام این شهروندان در زمان بازداشت “ارتباط با یکی از احزاب کرد مخالف نظام” عنوان شده است.

خودکشی، اعتصاب، ضرب و شتم؛ گزارشی از وضعیت عباس طاهری در زندان


خبرگزاری هرانا – عباس طاهری، زندانی ۲۴ ساله محکوم به اعدام محبوس در زندان رجایی شهر کرج در پی اقدام به خودکشی و انتقال به انفرادی بدون رسیدگی پزشکی کماکان در وضعیت نامناسبی به سر می برد. وی در این مدت توسط مامورین اندرزگاه مورد بدرفتاری و ضرب و شتم قرار گرفته و توسط رئیس زندان تهدید به اجرای حکم شده است. طاهری از ۱۴ روز قبل به صورت دست و پا بسته در محلی که در آن دوربین نیز وجود ندارد نگهداری می شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عباس طاهری زندانی محکوم به اعدام محبوس در زندان رجایی شهر کرج پس از ۲۴ روز کماکان در سلول انفرادی این زندان و در وضعیت نامناسبی به سر می برد.

یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “آقای طاهری علیرغم وضعیت نامناسب جسمی و روحی بدون رسیدگی پزشکی رها شده است. وی طی این مدت به دستور رئیس زندان مورد ضرب و شتم و بدرفتاری قرار گرفته و طی چهارده روز گذشته در محلی زیر سوئیت ۸ به صورت دست و پا بسته و در قسمتی که در آن هیچ دوربینی وجود ندارد نگهداری می شود”.
به گفته این منبع مطلع، به دستور ضیایی، رئیس زندان از انتقال وی به بهداری و رسیدگی پزشکی وی جلوگیری شده و از طرف این مقام مسئول تهدید شده است که در صورت هرگونه اعتراضی، درخواست اجرای حکم اعدام وی را به اجرای احکام ارسال خواهد کرد.

این منبع مطلع به دلایل امنیتی نخواست نامش افشا شود افزود: “ضیایی عباس طاهری را تهدید کرده است که وی را به محل جدیدی به نام اندرزگاه ۹ سالن ۳۶ منتقل می کند. این محل فاقد هر گونه امکانات رفاهی، بدون حمام، بدون هواخوری و بدون ملاقات و کاملا امنیتی است”.
به گفته این منبع مطلع از زمان ورود ضیایی به زندان چندین مورد درگیری منجر به فوت در بین زندانیان و به دلیل انتقال زندانیان به بندهای مختلف صورت گرفته است و تعدادی نیز به دلیل فحاشی و رفتار وی دست به خودکشی زده اند.

یک منبع دیگر که از وضعیت زندان اطلاع داشت در خصوص اقدامات سلیقه ای ضیایی، رئیس زندان رجایی شهر کرج گفت: “ضیایی قرنطینه زندان را به طور خودسرانه به بازداشتگاه شخصی خود بدل کرده و زندانیان را با هر اتهامی هرقدر که بخواهد در این محل به صورت انفرادی نگهداری می‌کند. هم اکنون نیز زندانیانی مانند علی اصغر خاوه، ابوذر تاجیک و دو زندانی دیگر با نام خانوادگی ملکی و مدنی مدتهاست به دستور ضیایی در این قرنطینه نگهداری می شوند”.

به گفته وی یکی از دو سلول انتهایی بند قرنطینه که هیچ امکاناتی در خود نداشته و فقط دو دوربین بالای سر زندانی دارد به زندانیانی اختصاص پیدا کرده که ضیایی با آنها خصومت شخصی دارد.

عباس طاهری در تاریخ ۷ خردادماه، به دلیل رفتار نامناسب رئیس اندرزگاه و نداشتن امنیت جانی در اندرزگاه ۳ و همچنین بی توجهی مسئولین زندان نسبت به خواسته وی مبنی بر انتقالش به اندرزگاهی دیگر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و مسئولین اندرزگاه بدون رسیدگی پزشکی، وی را با وضعیت نامناسب به سلول انفرادی زندان منتقل کردند.
وی پیشتر نیز در همین رابطه در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه با دوختن لب ها دست به اعتصاب غذا زده بود.
پیشتر یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “آقای طاهری به دلیل رفتار بد رئیس اندرزگاه از مدتها قبل و مکررا از مسئولین زندان خواسته بود با انتقال وی به اندرزگاه دیگر موافقت کنند؛ با این حال همواره با بی توجهی مسئولین مواجه شده است. در حالی که آقای طاهری لبهایش را دوخته و دست به اعتصاب غذا زده کماکان توجهی به وضعیت او نمی‌شود و سعید احمدی، رئیس اندرزگاه به او گفته فقط در صورتی منتقل خواهی شد که خودکشی کنی”.

“عباس طاهری” فرزند غلامرضا، متولد ۱۳۷۴، اهل اسلامشهر که به اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده از حدود ۶ سال قبل در حال تحمل حبس است. حکم اعدام این زندانی پیشتر توسط شعبه ۷۱ دیوان عالی کشور قطعی شده است.

آقای طاهری پیشتر نیز بارها بعنوان زندانی معترض به شرایط، مورد ضرب و شتم مسئولین یا زندانیان تحریک شده قرار گرفته و چندین بار درخواست انتقال به بندی دیگر داده که با بی توجهی مسئولین زندان مواجه شده است.

وی پیشتر نیز در آبان ماه ۹۶ به دلیل اینکه مدعی بود رییس این زندان برای تسریع در اعدام او تلاش می کند و از این جهت تاکنون چندین بار مکاتبه و تماس با اولیای دم داشته است، دست به اعتصاب غذا زده بود.

سه زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند


خبرگزاری هرانا – بامداد روز چهارشنبه، سه زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند. دو تن از این زندانیان زن بوده و از بابت اتهام “قتل” جهت اجرای حکم از زندان قرچک ورامین به زندان رجایی شهر منتقل شده بودند. متهم دیگر پیشتر از بابت اتهام “تجاوز به عنف” به اعدام محکوم شده بود. همچنین حکم ۷ زندانی متهم به “قتل”، شامل ۴ مرد از زندان رجایی شهر و ۳ زن از زندان قرچک نیز با اخذ مهلت جهت کسب رضایت اولیای دم به تعویق افتاد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۹ خردادماه ۱۳۹۸، سه زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند.

هویت این زندانیان که شامل یک مرد از زندان رجایی شهر کرج و دو زن از زندان قرچک ورامین بوده‌اند، تاکنون احراز نشده و توسط هرانا در حال بررسی است.

صبح روز چهارشنبه یک زندانی متهم به تجاوز به عنف محبوس در بند دو زندان رجایی شهر موسوم به بند دارالقرآن که طی روزهای گذشته جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود، اعدام شد.
این زندانی همراه چهار زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده و در زندان رجایی شهر محبوس بودند، طی روزهای گذشته جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی منتقل شده بودند. چهار زندانی دیگر در آخرین لحظات با اخذ مهلت جهت جلب رضایت اولیای دم، به بند بازگردانده شدند.

هویت این افراد “علی افشاری، پیمان شیخان، امیر طهماسبی و محمد عزیزی” توسط هرانا احراز شده است.

همزمان دو زندانی زن متهم به قتل که از چند روز پیش از زندان قرچک به رجایی شهر منتقل شده بودند، نیز در این زندان اعدام شدند”.
این زندانیان همراه با سه زندانی زن دیگر که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، طی روزهای گذشته جهت اجرای حکم از زندان قرچک ورامین به زندان رجایی شهر منتقل شده بودند که نهایتا با اخذ مهلت جهت جلب رضایت اولیای دم، به زندان قرچک ورامین بازگردانده شدند.

اعدام این افراد تا لحظه تنظیم این خبر از سوی نهادهای مربوطه اعلام نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۸ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸) دست‌کم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۱۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۶ کودک-مجرم اشاره کرد و همین‌طور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.
بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

۱۳۹۸ خرداد ۹, پنجشنبه

سه سال به دنبال دادخواهی؛ نامه حمزه درویش، زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج


خبرگزاری هرانا – حمزه درویش، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج که مدعی است مدتی را در زندان داعش بوده و پس از فرار و گرفتن امان نامه از سفارت ایران در آنکارا، خود را به نیروهای امنیتی ایران معرفی کرده است، پس از یک سال آزادی با قرار وثیقه مجددا بازداشت و در دادگاهی پر ابهام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است. وی با نگارش نامه‌ای سرگشاده از گشایش پرونده ای در دادیاری شعبه ۹ دادسرای رشت پس از درخواست های مکرر و واخواهی‌‌اش خبر داده و گفته است تا زمان رسیدن به حقوق خود و تبرئه کامل از این پرونده و اتهامات سکوت نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج با انتشار نامه ای سرگشاده از حقوق از دست رفته خود گفته است.

متن کامل این نامه که نسخه ای از آن جهت انتشار در اختیار هرانا قرار گرفته است در ادامه می آید:
“امنیت عبارت است از اطمینان خاطری که بر اساس آن افراد در جامعه ای که زندگی می کنند در حفظ جان و حیثیت و حقوق مادی و معنوی خود بیم و هراسی نداشته باشند. تضمین امنیت افراد در مقابل هر نوع تعرض غیر قانونی با تضمین امنیت شهروندان از طریق حمایت‌هایی که توسط جامعه برای هر یک از اعضای خود به منظور حفظ حقوق و آزادی های افراد، اعمال می شود.

دولت موظف است اول آنکه با وضع قانون و تاسیس تشکیلات اداری و قضایی برای مردم ایجاد امنیت کند. دوم آنکه خود نیز با تسلیم در برابر اصل حاکمیت قانون، حقوق و آزادی‌های شهروندان را محترم شمرده و به آن تعرض نکند.

مطابق اصول قانون اساسی شهروندان حق دارند از امنیت جانی، مالی، حیثیتی، حقوقی، قضایی، شغلی و اجتماعی و نظایر آن برخوردار باشند. هیچ مقامی نباید به نام تامین امنیت، حقوق و آزادی های شهروندان و حیثیت و کرامت آنان را مورد تعرض و تهدید قرار دهد.

اقدامات غیر قانونی به نام تامین امنیت عمومی به ویژه تعرض به حریم خصوصی مردم ممنوع است و شهروندان حق دارند در صورت تعرض غیر قانونی به آزادی و امنیت خود، در حداقل زمان ممکن و با نهایت سهولت به مراجع و ماموران تامین کننده امنیت عمومی دسترسی داشته باشند.

مراجع و ماموران مذکور باید بدون وقفه و تبعیض و متناسب با تعرض یا تهدیدی که متوجه شهروندان شده است و با رعایت قوانین خدمات خود را ارائه دهند.

اینجانب حمزه درویش زندانی عقیدتی سیاسی اهل سنت همانطور که بارها با نامه نگاری‌ها و مکاتبات و مراسلات مکرر و متعدد برای مراجع قضایی مختلف طبق اصول ۲۲، ۳۸، ۱۶۶، ۱۶۸ قانون اساسی و ماده ۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری که تصریح میکند، شهروندان اعم از متهم، محکوم و قربانی جرم از حق امنیت و حفظ مشخصات هویتی‌شان در برابر مراجع قضایی، انتظامی و اداری برخوردارند و نباید کمترین خدشه‌ای به شأن، حرمت و کرامت انسانی آنها وارد شود.

هر گونه رفتار غیر قانونی مانند شکنجه جسمی یا روانی و اجبار به ادای شهادت یا ارایه اطلاعات و رفتار توأم با تحقیر کلامی یا عملی، خشونت گفتاری یا فیزیکی و توهین به متهم یا محکوم، نقض حقوق شهروندی است و علاوه بر اینکه موجب پیگرد قانونی است، نتایج حاصل از این رفتارها نیز قابل استناد علیه افراد نیست.

طبق این اصول از کارشناس پرونده ام اداره اطلاعات رشت به اسم مستعار ناصری بارها شکایت کردم بخاطر اعمال شکنجه جسمی ،روحی ،روانی و هتاکی و فحاشی به مقدسات اهل سنت، از جمله تهمت و ناسزاگویی به ام المومنین عایشه، و همچنین توهین به زبان و گویش و قومیت تالش زبانان به منظور اخذ اعترافات اجباری و تحت اکراه و محکوم کردن بنده به این اتهامات واهی و انتسابی از جمله شعارنویسی و همکاری با گروه‌های مخالف نظام در دادگاه‌های غیر صالح و فرمایشی که عمدتا اصول آیین دادرسی کیفری و قوانین مجازات اسلامی را زیر پا گذاشته و مطابق سلایق شخصی خود یا آرای تحمیلی احکام از پیش تعیین شده را صادر می کنند.

موجب اصل ۳۹ قانون اساسی هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی، یا تبعید شده است به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است.

مطابق اصول و قوانین مدون و مصوب اساسی و قضایی و قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی از اساس این پرونده بنده فاقد اعتبار شرعی و قانونی است و طبق قانون احترام به حقوق شهروندی هر گونه شکنجه متهم به منظور اخذ اقرار و یا اجبار او به امور دیگر ممنوع بوده و اقرارهای اخذ شده بدین وسیله حجیت شرعی و قانونی نخواهد داشت.

با تمام این مسائل به‎مدت ۳ سال می باشد که اینجانب با مکاتبات و مراسلات متعدد به مراجع قضایی و نهادهای ذی صلاح درخواست دادخواهی و فرجام خواهی و اعاده دادرسی نموده ام که بعد از این مدت طولانی یک پرونده صوری در دادیاری شعبه ۹ دادسرای رشت تشکیل داده و به دادگاه نیابت ناحیه ۲۳ جهت رسیدگی به آن نیابت داده اند که در روز یکشنبه مورخ ۹۸/۲/۲۹ طبق ملاقاتی که با آقای کهندانی قاضی ناظر بر زندان داشتم که ظاهرا رسیدگی به این امر را به ایشان واگذار نموده اند، منتهی بدون توجه به حرفها و اظهارات بنده و اصرار اینجانب بر قضیه اعمال شکنجه و زدن، از درج آن در گزارش خود امتناع و فقط چند سوال در حول و حوش اشکال و انواع و مصادیق توهینهایی که به بنده شده بود را پرسید.

بعد از گذشت یک هفته از این جریان در روز شنبه مورخ ۱۳۹۸/۳/۴ شخصی به اسم ناصری معاون قاضی ناظر بر زندان ، بنده را به دفتر معاون داخلی زندان فراخواند و فقط خیلی کوتاه و مختصر در مورد قضیه شعارنویسی از اینجانب چندتا سوال پرسید و گفت که گزارشی روی این موضوع می نویسد و آن را برای رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب آقای محمد مقیسه ارسال میکند و اصلا توجهی به اینکه این اعترافات با شکنجه از من گرفته شده و این حکم ظالمانه ۱۵ ساله از اساس باطل است نکرد و حتی مدعی شد که چون حکم بنده در دیوان عالی کشور قطعی شده پرونده ات دیگر قابل اعاده دادرسی نیست.

در حالیکه مطابق اصل ۳۴ قانون اساسی ، دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می تواند به منظور دادخواهی به دادگاههای صالح رجوع نماید. همه افراد و ملت حق دارند اینگونه دادگاهها را در دسترس داشته باشند و هیچکس را نمی توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.

دادخواهی از نخستین حقوق شناخته شده بشر است، همانطور که اصل ۳۴ قانون اساسی هم آن را حق مسلم هر فردی می داند.

قوانین و اخلاق هم صدا دادخواهی را می خوانند و این نوا اگر چه در طول تاریخ از مسیر خوش آهنگ خود خارج شده اما جوهر آن همواره وجود داشته است. اما خیلی مواقع با توجیه عملکرد به جای برخورد واقع بینانه، عملا هیچ دادخواهی صورت نمی‌گیرد و تنها با عدم جبهه گیری با شاکی و رفع تبعیض و اجرای عدالت است که می توان حقوق و آزادی‌های شهروندان را به جایگاه مناسب خود بازگرداند.

آیا دستگاه عدالت به سان ابزار ساده‌ای در دست شخص یا اشخاصی می باشد یا اینکه ترازوی عدالت هنوز برای تساوی دو کفه خود می کوشد.

در نهایت برای اینکه برای همگان واضح و روشن و نمایان باشد، بنده حمزه درویش قصد و خواسته ام از این شکایت و درخواست دادخواهی، دفاع از حقوق ضایع شده‌ام می‌باشد که اولا بنده طبق امان نامه قضایی که ایران در سفارت خود در ترکیه به من داده باید مورد عدم پیگیری قانونی قرار می گرفتم و شخصی کاملا آزاد و مبرا از این اتهامات باشم و در ثانی: اتهام شعارنویسی علیه من بی اساس، باطل و ثابت نشده می باشد و با شکنجه و زور و توهین این اقرار را از من گرفته‌اند. در نتیجه فاقد اعتبار قانونی و شرعی است، که حتی کارشناسان اطلاعات رشت به خوبی می‌دانند که چه کسی یا کسانی این شعارنویسی را انجام داده اند و همچنین می دانستند که بنده هم آن شب دیدم که چه کسانی اینکار را انجام داده‌اند و تهدیدم کردند در صورتیکه این را فاش و برملا سازم بشدت با من برخورد کرده و کاری می کنند که در زندان موی سرو صورتم رنگ دندانهایم شود و من را در زندان بپوسانند و نمیتوانند در نتیجه این مباحث، بنده را متهم کنند به اینکه امان نامه قضایی خود را نقض نموده ام و یا با گروهی از گروههای مخالف نظام همکاری داشته ام و یا از آنها هواداری نموده ام و از همه مهمتر اینکه من امنیت داخلی آنها را به خطر نیانداخته و تهدیدی برای امنیت داخلی آنها نیستم و همه اینها ادعاهای پوچ و بی اساس و یک نوع جنگ روانی و بازی می باشد که کارشناسان خودسر و تام الاختیار رشت آن را به راه انداخته تا به برخی از اهداف شوم خود از طریق بنده برسند و بنده تا رسیدن به حقوق مسلم خود مبنی بر تبرئه کامل از این پرونده و اتهامات ساکت نخواهم نشست.