۱۳۹۴ آذر ۸, یکشنبه

مرگ یک زندانی اهوازی در زندان شیبان

مرگ یک زندانی اهوازی در زندان شیبان



mohammad hemadi
خبرگزاری هرانا – یک زندانی اهوازی به دلایل نامعلومی در زندان شیبان اهواز درگذشت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران امروز محمد حمادی فرزند عوده، ۳۵ ساله و از اهالی کوی گلستان شهر اهواز، زندانی محبوس در زندان شیبان (مجتمع حرفه اموزی اهواز) به دلایلی نامعلوم درگذشت.
بنا بر همین گزارش، این زندانی پس از وخامت وضعیت در زندان به بهداری ملاثانی منتقل شد و پس از آن به این خانواده خبر داده شد که محمد حمادی به دلیل سکته مغزی درگذشته است.
یکی از اعضای خانواده حمادی به خبرنگار هرانا گفت که کادر بیمارستان اعلام کرده اند که محمد حمادی پیش از انتقال به بیمارستان فوت شده بود.
محمد حمادی در سال ۲۰۰۸ توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت و پس از دو سال آزاد وی شود. وی پس از شش ماه توسط دادگاه انقلاب اهواز به ده سال و هفت ماه حبس محکوم می شود.
عضو خانواده حمادی در ارتباط با اتهام وی به هرانا می گوید که او به دلیل فعالیت های قومی و مدنی خود توسط دادگاه انقلاب اهواز محاکمه و محکوم شده است.
کریم دحیمی، فعال حقوق بشر اهوازی در ارتباط با دوران زندان محمد حمادی می گوید: “دوران محکومیت محمد حمادی بیشتر در زندان سپیدار بوده اما مدتی قبل او را به یک زندان جدیدی بین ویس و شهر ملاثانی در ۲۵ کیلومتری شهر اهواز معروف به زندان شیبان( مجتمع حرفه آموزی اهواز) منتقل می شود. ”
لازم به ذکر است که پیکر محمد حمادی هنوز به خانواده وی تحویل داده نشده است.

 منبع:https://hra-news.org/fa/prisoners/a-3086

هفده فعال مدنی همچنان در بازداشت به سر می برند

هفده فعال مدنی همچنان در بازداشت به سر می برند



bazdasht
خبرگزاری هرانا – با گذشت یک هفته از بازداشت جمعی از فعالین مدنی معترض در مقابل زندان اوین و ساختمان دنا، هنوز هیچ یک از آنان تعیین تکلیف یا آزاد نشده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت یک هفته از بازداشت جمعی از فعالین مدنی در مقابل زندان اوین، هیچ کدام از ایشان تعیین تکلیف نشده و همگی هنوز در بازداشت به سر می برند.
بنا بر همین گزارش روز پنج شنبه گذشته خانواده هاشم زینالی در محل زندان اوین با وی ملاقات کرده اند. با وجود انجام این ملاقات حضوری، خانواده زینالی هنوز از محل دقیق بازداشت هاشم زینالی (بند محل بازداشت) اطلاعی ندارند و به ایشان اعلام شده است که در صورت تغییر وضعیت از سوی نهادهای امنیتی با ایشان تماس گرفته خواهد شد.. گفتنی است که پس از بازداشت های روز شنبه، هاشم زینالی و رضا ملک که توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند به مکان نامعلومی انتقال یافتند.
همچنین آزادی سیمین عیوض زاده، دیگر فعال مدنی بازداشتی که قرار بود امروز شنبه تعیین تکلیف شود به تعویق افتاد. گزارشها حاکی از آن است که ممکن است فردا این فعال مدنی و مادر امید علی شناس، زندانی سیاسی با تعیین تکلیف و به قید قرار کفالت آزاد شود.
گفتنی است که بنا به گزارش منابع هرانا، اتهام درج شده در پرونده سیمین عیوض زاده “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی در حمایت از سرکرده محکوم عرفان کاذب شعور کیهانی” می باشد. این در حالی است که سیمین عیوض زاده در اعتراض به تداوم بازداشت فرزندش “امید علی شناس” اقدام به شرکت در تجمعات مدنی کرده بود.
لازم به ذکر است که پرونده زرتشت احمدی راغب و تنی چند از فعالین مدنی بازداشتی در بند هشت زندان اوین نیز به مجتمع قضایی شهید قدوسی مستقر در میدان ونک تهران منتقل شده است. بنا بر اعلام خانواده های این زندانیان، در مجتمع قضایی قدوسی به ایشان گفته شده که اسمی از زندانیان ایشان نیست و این خانواده می بایست در تاریخ ۲۲ آذر ماه به این مجتمع قضایی برای اطلاع از وضعیت اعضای بازداشتی خانواده های خود مراجعه کنند.
همچنین از وضعیت فعالین مدنی بازداشت شده و محبوس در بند هشت اوین خبر می رسد که محسن شجاع وضعیت خوبی ندارد و  داود نعمتی نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستان منتقل شده و حال وی وخیم گزارش شده است.
اسامی فعالان مدنی که به بند هشت اوین منتقل شدند عبارت است از: اسماعیل (زرتشت) احمدی راغب، داود (هوشنگ) نعمتی، محسن شجاع، احسان خیبر، مسعود حمیدی، علی بابایی، محسن حاصلی، اسماعیل حسینی، عبدالعظیم اروجی، ارشیا رحمتی، حامد گودرزی و ابراهیم زاده.
گفته شده است که تعداد زیادی از فعالین بازداشت شده در اعتراض به بازداشت غیرقانونی و عدم آزادی اعلام اعتصاب غذا کرده اند.
جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی و مدافعان حقوق‌بشر، روزهای دوشنبه در مقابل دفتر لاستیک دنا در میدان ونک تهران، نبش خیابان گاندی، گرد هم جمع می‌شوند. آن‌ها روزهای شنبه هم با تجمع در مقابل زندان اوین، خواستار آزادی زندانیان سیاسی می‌شوند.
تعدادی از فعالان سیاسی و مدنی معترض که در این تجمعات شرکت می‌کنند، صبح روز شنبه ۳۰ آبان، در مقابل زندان اوین بازداشت و به بازداشتگاه‌های مختلفی منتقل شدند و تعدادی نیز در مقابل ساختمان دنا بازداشت شدند.
هاشم زینالی، پدر سعید زینالی، دانشجویی که از ۱۸ تیر ۷۸ مفقود شده است، سیمین عیوض‌زاده، مادر امید علی‌شناس، زندانی سیاسی، رضا ملک، زندانی سیاسی سابق، محسن شجاع و تعدادی از شاگردان محمد‌علی طاهری، بنیانگذار عرفان حلقه در میان کسانی بودند که روز شنبه بازداشت‌ شدند.
هاشم زینالی و رضا ملک توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند. اما مکان نگهداری دقیق ایشان و اتهامات انتسابی اطلاعی در دست نیست.
داود نعمتی و زرتشت احمدی راغب نیز صبح دوم آذرماه در تجمعی مدنی مقابل ساختمان لاستیک دنا بازداشت شده اند. گفته شده است که “فریده مرادخانی” نیز روز دوشنبه بازداشت شده که هنوز از سوی منبع معتبری تأیید نشده است.
سیمین عیوض زاده، شروین یمنی و لیلا پورغفاری نیز که روز شنبه بازداشت شدند در زندان قرچک ورامین اعلام اعتصاب غذا کرده بودند. متهمین گفته اند که به اجبار و بدون هیچ سوال و جوابی برگه ای که حاوی اتهامات ایشان بوده را امضا کرده اند.
محمد نوری زاد نیز صبحگاه دوم آذر ماه بازداشت شده بود که نیمه شب آزاد شد.
منبع:https://hra-news.org/fa/prisoners/a-3099

دو هفته بازداشت و بی خبری از یک شهروند بهایی

دو هفته بازداشت و بی خبری از یک شهروند بهایی



bazdasht
خبرگزاری هرانا – با گذشت یک هفته از بازداشت “نوید اقدسی”، شهروند بهایی، هنوز از محل نگهداری و دلایل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نوید اقدسی روز یکشنبه ۲۴ آبان ماه بازداشت شد و علیرغم مراجعات مکرر خانواده، تا کنون مسئولین قضایی هیچ توضیحی درباره اتهامات و دلایل بازداشت  ارائه نکرده اند و به جز تماس تلفنی کوتاه ارتباط و ملاقاتی با خانواده اش نداشته است.
گفتنی است همزمان با نوید اقدسی ۱۶ تن دیگر از شهروندان بهایی نیز در شهرهای تهران، اصفهان و مشهد بازداشت شدند.
یک منبع نزدیک به این خانواده بازداشت آقای اقدسی را مرتبط با ماجرای قتل “عطاء الله رضوانی” عنوان کرده است، عطاء الله رضوانی شهروند بهایی و از خویشاوندان -پسرخاله- نوید اقدسی بود که در شهریورماه سال ۱۳۹۲ از سوی عوامل ناشناس در بندر عباس به قتل رسید.
این منبع در این باره می گوید: “به نظر می رسد دستگیری نوید اقدسی به دلیل پیگیری های فراوان وی در ماجرای قتل پسرخاله اش عطاالله رضوانی باشد.”
به گفته وی نوید اقدسی پس از قتل آقای رضوانی مصاحبه های زیادی برای روشن شدن عاملین قتل – از جمله مصاحبه با صدای امریکا و دویچه وله- انجام داده بود و حتی تهدید شده بود: “نوید اقدسی در تابستان سال جاری، دوبار از سوی افراد ناشناس تهدید گردید و شعار “مرگ بر بهایی” بر روی دیوار محل زندگی اش نوشته شد که البته شکایت ایشان در این مورد فعلاً به جایی نرسیده.”
وی همچنین درباره شهروند بهایی که در بندرعباس به قتل رسیده، می گوید: “عطاالله رضوانی در شهر بندرعباس بارها از سوی افرادی ناشناس مورد تهدید قرار گرفت. همچنین اداره ی اطلاعات این شهر بارها وی را احضار کرده بود و امام جمعه بندرعباس در خطبه های خویش بارها علیه بهائیان، صحبت کرده و اذهان مردم را بر ضد ایشان تحریک کرده بود. پس از قتل عطالله رضوانی این پرونده مورد پیگیری جدی ماموران قرار نگرفت و سرنخ های این جرم از سوی مسئولان وقت پنهان گردید. بنابراین به نظر می رسید دلیل این قتل عقیدتی باشد ولی هیچ پیگیری نشد و هنوز نیز قاتل یا قاتلین و انگیزه آنها مشخص نشده است.”
گفتنی است تعداد دیگری از اعضای خانواده و فامیل آقای اقدسی نیز طی سال های اخیر مورد آزار و بازداشت قرار گرفته و محبوس شده اند که “محمد حسین نخعی”، “صهبا رضوانی”، “سیامک ایقانیان” و “انیسا فنائیان” از این جمله اند.
منبع:https://hra-news.org/fa/religious-minorities/a-3097

کوتاهی مسئولین زندان در تأمین امنیت زندانیان سیاسی-عقیدتی رجایی شهر

کوتاهی مسئولین زندان در تأمین امنیت زندانیان سیاسی-عقیدتی رجایی شهر


saeid madani v razavi faghih
خبرگزاری هرانا – علیرغم زخمی و مضروب شدن چند زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج، مسئولین زندان تا کنون هیچ اقدامی جهت تأمین امنیت جانی زندانیان سیاسی، رسیدگی حقوقی و تنبیه زندانیان خاطی انجام نداده اند.
بنا بر اطلاع منابع هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ظهر امروز شنبه هفتم آذرماه، تعدادی از زندانیان سیاسی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج، از سوی دو تن از همبندیانشان مورد ضرب و جرح قرار گرفتند. سعید مدنی و سعید رضوی فقیه دو تن از زندانیان سیاسی بوده اند که طی این اتفاق زخمی شدند.
این اتفاق اعتراض تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر از جمله سعید رضوی فقیه، سعید مدنی، جعفر اقدامی، بهزاد عرب گل و کامران ایازی را در پی داشته است. این زندانیان به کوتاهی مسئولین زندان رجایی شهر در تأمین امنیت و اهمال در این رابطه اعتراض کرده و گفته اند که مسئولین زندان رجایی شهر با سکوت و عدم جدیت و حتی گاه تشویق چنین برخوردهایی امنیت زندانیان سیاسی را به خطر انداخته و با تشدید اختلاف در پی آزار و اذیت زندانیان سیاسی هستند.
زندانیان معترض، عدم تفکیک دقیق جرائم در زندان رجایی شهر و وجود زندانیان غیر سیاسی با جرائم بعضا خشن و دارای سابقه شرارت، در بند زندانیان سیاسی-عقیدتی را عامل این مشکلات دانسته و از مسئولین زندان خواسته اند راه حلی برای این جلوگیری از وقوع این مسائل و تأمین امنیت زندانیان پیدا کنند.
منبع:https://hra-news.org/fa/prisoners/a-3101

۱۳۹۴ آبان ۲۷, چهارشنبه

محل کسب پانزده شهروند بهایی در مازندران پلمپ شد

محل کسب پانزده شهروند بهایی در مازندران پلمپ شد


polomp asnaf bahaiyan
خبرگزاری هرانا – پانزده واحد صنفی متعلق به شهروندان بهایی به طور هم زمان در سه شهر ساری، قائم شهر و تنکابن در استان مازندران، از سوی اداره اماکن پلمپ و بسته شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک شهروند بهایی با تأیید این خبر، به هرانا گفت: “روز شنبه ۲۳ آبان یکی از تعطیلات مذهبی بهاییان بود که صاحبان بهایی مغازه های پلمپ شده هم طبق آیین مذهبی شان مغازه هایشان را تعطیل کردند. احتمال می رود پلمپ محل های کسب بهاییان در پی تعطیل کردن مغازه هایشان در روز شنبه بوده باشد.”
اسامی شهروندان بهایی و واحدهای صنفی پلمپ شده، عبارت است از:
ساری:
اشکان خلیلی (سیم پیچی)- بهزاد ذبیحی (عینک فروشی)- بزرگمهر حر (عینک فروشی) و هوشمند گلی (پوشاک)
قائم شهر:
نیما نوع خواه (اسباب بازی فروشی)- سهراب لقایی (عینک فروشی)- سهیل حق دوست (عینک فروشی)- فرزاد ثابتی (آپاراتی)- نیما میری (آرایشی و بهداشتی) و چنگیز درخشانیان (آرایشی و پزشکی)
تنکابن:
امید قادری (فروشنده دزدگیر)- فرهاد تقی پور (فروشنده و نصاب کولر)- روح الله ایقانی (تعمیرکار یخچال)- میشل و آرمین اسماعیل پور (فروشنده و نصاب کولر)
موارد زیادی از پلمپ محل کار شهروندان بهایی به دلیل تعطیلی در مناسبت های مذهبی تا کنون گزارش شده است که از جمله می توان به بیش از ۱۷۰۰ روز پلمپ غیرقانونی ۳۲ واحد صنفی بهاییان ساری در شش ماهه اول سال جاری اشاره کرد.
یک شهروند بهایی پیشتر درباره دلایل این محدودیت ها گفته بود: “در آیین بهایى ۹ روز تعطیل مذهبى وجود دارد که بعضا مصادف با تعطیلات رسمى در تقویم ایران نیست ولى طبق دین بهاییت، کسب و کار در این روز ها جایز نیست و بهاییان این روزها را تعطیل مى کنند، ولى اداره اماکن مى گوید شما حق تعطیل کردن کار در این روزها را ندارید و بهایى ها هم قبول نمى کنند.”
به عقیده مشاوران حقوقی هرانا، آیین نامه اجرایی ماده بیست و هشت قانون نظام صنفی، در صورتی تعطیلی غیرمجاز واحدهای صنفی را مشمول پیگیری می داند که اولا بیش از ۱۵ روز باشد و ثانیا بدون اطلاع به مراجع رسمی باشد، در حالی که جمع کل تعطیلات رسمی مذهبی بهاییان از پانزده روز در کل سال کمتر است و شهروندان بهایی بارها موضوع تعطیلات رسمی و مذهبی خود را با مراجع ذیربط در میان گذاشته اند.منبع:https://hra-news.org/fa/religious-minorities/a-2943

گزارش تکمیلی از پلمپ محل کسب شهروندان بهائی در مازندران


گزارش تکمیلی از پلمپ محل کسب شهروندان بهائی در مازندران


IMG_20151115_003950
خبرگزاری هرانا – در ادامه روند پلمپ محل کسب و کار شهروندان بهائی استان مازندران، دو شهروند دیگر بهائی این استان با پلمپ و بسته شدن محل کسب و کارشان روبرو شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در ادامه روند پلمپ و بسته شدن محل کسب و کار شهروندان بهائی استان مازندران، صبح یکشنبه ۲۴ آبان ماه محل کسب دو تن دیگر از ایشان در شهر قائم شهر پلمپ و بسته شد.
بنا به همین گزارش این دو شهروند زهرا گلابیان (عینک فروش – عینک آذری) و ذکرالله بابایی (خوار و بار فروش) نام دارند.
پیشتر نیز خبر رسیده بود که  پانزده واحد صنفی متعلق به شهروندان بهایی به طور هم زمان در سه شهر ساری، قائم شهر و تنکابن در استان مازندران، از سوی اداره اماکن پلمپ و بسته شده اند.
موارد زیادی از پلمپ محل کار شهروندان بهایی به دلیل تعطیلی در مناسبت های مذهبی تا کنون گزارش شده است که از جمله می توان به بیش از ۱۷۰۰ روز پلمپ غیرقانونی ۳۲ واحد صنفی بهاییان ساری در شش ماهه اول سال جاری اشاره کرد.
یک شهروند بهایی پیشتر درباره دلایل این محدودیت ها گفته بود: “در آیین بهایى ۹ روز تعطیل مذهبى وجود دارد که بعضا مصادف با تعطیلات رسمى در تقویم ایران نیست ولى طبق دین بهاییت، کسب و کار در این روز ها جایز نیست و بهاییان این روزها را تعطیل مى کنند، ولى اداره اماکن مى گوید شما حق تعطیل کردن کار در این روزها را ندارید و بهایى ها هم قبول نمى کنند.”
به عقیده مشاوران حقوقی هرانا، آیین نامه اجرایی ماده بیست و هشت قانون نظام صنفی، در صورتی تعطیلی غیرمجاز واحدهای صنفی را مشمول پیگیری می داند که اولا بیش از ۱۵ روز باشد و ثانیا بدون اطلاع به مراجع رسمی باشد، در حالی که جمع کل تعطیلات رسمی مذهبی بهاییان از پانزده روز در کل سال کمتر است و شهروندان بهایی بارها موضوع تعطیلات رسمی و مذهبی خود را با مراجع ذیربط در میان گذاشته اند.منبع:https://hra-news.org/fa/religious-minorities/a-2948

وضعیت وخیم یک زندانی سیاسی در ارومیه و عدم رسیدگی

وضعیت وخیم یک زندانی سیاسی در ارومیه و عدم رسیدگی


zendan urmie
خبرگزاری هرانا – محمد عبداللهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام زندان ارومیه که حین بازداشت دچار شکستگی از ناحیه پای چپ شده است، با وجود وخامت حال و بروز مشکلات در ستون فقرات، همچنان از رسیدگی درمانی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد عبداللهی حین بازداشت در زمستان ۸۹، از ناحیه کتف گلوله خورده و علاوه بر آن، پس از شکستگی پا به دلیل عدم رسیدگی ترمیم نشده و پس از گذشت چند سال و با وجود وخامت جسمی همچنان از رسیدگی درمانی محروم است.
یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی به هرانا گفت: ” محمد زمان بازداشت از ناحیه کتف تیر خورده و زمانی که قصد فرار داشته برای متوقف کردنش با ماشین به وی زدند و به دلیل عدم رسیدگی کج جوش خورده و یکی از مهره های ستون فقراتش نیز مشکل پیدا کرده.”
این منبع در ادامه گفت: “وضعیت بیماری محمد در حال حاضر طوری است که بعضی وقت ها همبندیانش مجبور می شوند با پتو او را به بهداری منتقل کنند ولی به دلیل اینکه حکم اعدام دارد، هیچ رسیدگی به وی نمی شود.”
محمد عبداللهی زندانی سیاسی، بیست و هفتم اسفند ماه ۱۳۸۹ به اتهام محاربه و ارتباط با احزاب کرد بازداشت و به اعدام محکوم شد و هم اینک در پنجمین سال بازداشت زیر تیغ اعدام است.
گفتنی است برادر وی محمدامین عبداللهی نیز در ادامه گذراندن ایام حبس، به تازگی به زندان بیرجند منتقل شده است.منبع:https://hra-news.org/fa/prisoners/a-2962

امید کوکبی بدون درمان به زندان بازگردانده شد

امید کوکبی بدون درمان به زندان بازگردانده شد


Omid-Kokabee2
خبرگزاری هرانا – امید کوکبی، زندانی بند هفت زندان اوین که جهت بستری شدن و معالجه کلیه اعزام شده بود، به علت نبود تخت خالی در بیمارستان طالقانی به زندان بازگردانده شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امید کوکبی صبح روز سه شنبه ۲۶ آبان ماه، با نظر پزشکان و موافقت دادستانی به بیمارستان طالقانی اعزام شد ولی به دلیل عدم هماهنگی و خالی نبودن تخت، بدون بستری شدن و درمان به زندان بازگردانده شد.
این در حالی است که به دلیل دشواری روند تایید و موافقت با اعزام به بیمارستان، هماهنگی و رزرو بیمارستان باید قبلا از سوی زندان و مسئولین قضایی انجام شده باشد.
مشکل کلیوی این زندانی از چندی پیش عود کرده و به دلیل عدم امکانات معالجه در بهداری زندان، وی چندین بار برای اعزام به بیمارستان و تکمیل درمان درخواست کرده بود.
امید کوکبی، دانشجوی دکترای فیزیک با تخصص لیزر در دانشگاه آستین تگزاس، بهمن ماه ۱۳۸۹ هنگام خروج از ایران در فرودگاه دستگیر شد. وی بعد از چند ماه بازجویی و بازداشت موقت، در ‌‌‌نهایت به اتهام “ارتباط با دولت متخاصم و کسب مال نامشروع” به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
او که حائز رتبه ۳۹ کنکور سراسری و رتبه سوم المپیاد علمی شیمی ایران بوده، دوره دکتری را در بارسلون اسپانیا تمام کرد و برای تکمیل تحصیلات به دانشگاه تگزاس دعوت شد. وی مدتی پس از بازداشت در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه نوشته بود: «کل فرآیند بازداشت، اتهام‌‎زنی و بازجویی» را غیرقانونی می‌داند و در شرایط «خوف، ترس، اکراه، تهدید و سلول انفرادی» به اقرار مجبور شده و چیزهایی را اعتراف کرده که از گفتن آن‌ها متاسف است.
کوکبی مدتی بعد در نامه دیگری به صادق لاریجانی با اشاره به وعده و وعیدهایی که به او و خانواده‌اش شده بلکه او با امنیتی‌ترین بخش کشور همکاری کند، استدلال کرده: “امروز که هیچ خطایی نکرده‌ام و هیچ اطلاعی از موضوعات و فعالیت‌های محرمانه نظام ندارم، با من اینگونه رفتار می‌شود و تمام زندگی و خانواده‌ام را به واقع گروگان گرفته‌اند. در آینده اگر راضی به همکاری شوم و به سبب آن از این اطلاعات و اسرار مطلع شوم با من چه رفتاری خواهد شد؟ و چه چیزی را برای حصول اطمینان و اعتمادشان از من به گروگان خواهند گرفت؟
وی به همراه بیش از ۷۵ زندانی در چارچوب پروژه امنیتی انحلال بند ۳۵۰ اوین به قرنطینه بند ۷ زندان اوین منتقل شد.
چندی پیش هجده برنده جایزه نوبل فیزیک در نامه‌ای سرگشاده به آیت الله خامنه‌ای خواستار آزادی امید کوکبی، فیزیکدان ۳۲ ساله ایرانی شدند که از سه سال و هشت ماه پیش تا امروز در زندان اوین زندانی است.
امید کوکبی همچنین از سوی سازمان غیر دولتی بین المللی «پیشرفت علم» برنده جایزه «آزادی و مسئولیت علمی» شد. گفته می شود که وی اولین دانشجوی دکترایی است که توانسته این جایزه را به دست بیاورد. سازمان غیر دولتی «پیشرفت علم» در آمریکا (AAAS) با اعلام این خبر گفت این جایزه به دلیل “موضع شجاعانه کوکبی و تحمل حبس به دلیل نپذیرفتن نقض اخلاق در استفاده از تخصص علمی” به او اختصاص داده شده است.
این دانشمند جوان در زندان نیز از فعالیت های علمی و پژوهشی دست نکشید که از جمله می توان به کتاب “اطلس حقوق بشر” اشاره کرد که وی به همراه مهدی خدایی در زندان نسبت به ترجمه آن اقدام کرد.منبع
:https://hra-news.org/fa/prisoners/a-2975

روحانی دستور جلوگیری از برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی را صادر کرد

روحانی دستور جلوگیری از برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی را صادر کرد


hassan rohani
خبرگزاری هرانا ـ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران از دستور حسن روحانی، رئیس‌‎جمهوری ایران برای جلوگیری از برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از بی بی سی، هفته پیش آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های کشور اشاره کرده و از آن انتقاد کرده بود.
محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران گفته است در جلسه این شورا، آقای روحانی خواهان تهیه گزارش مستندی در باره چنین اردوهایی شده و گفته است که تذکر آقای خامنه‌ای پیگیری شود تا جلوی این موارد گرفته شود.
آقای خامنه‌ای گفته بود: “برخی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوهای مختلط اشتباه گرفته‌اند و برای توجیه کار غلط خود می‌گویند که دانشجویان باید شاد باشند.”
آیت الله خامنه‌ای با رد چنین برنامه‌هایی گفت: “کار فرهنگی صحیح این است که انسان مومن، متخلق، انقلابی، معتقد به آرمان‌ها، دوستدار کشور، نظام اسلامی و دارای بصیرت و عمق دینی و سیاسی تربیت شود.”
رهبر ایران بصیرت را عامل “جلوگیری از لغزش‌ها” دانست و گفت: “علت لغزش بسیاری از افراد در فتنه ۸۸، که انسان‌های بدی هم نبودند، نداشتن بصیرت بود.”
شورای عالی انقلاب فرهنگی در آذرماه سال ۱۳۶۳ به دستور آیت الله روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، به جای ستاد انقلاب فرهنگی تأسیس شد. این ستاد در سال ۱۳۵۹ وظیفه گزینش اساتید و دانشجویان برای بازگشایی دانشگاه‌ها را به عهده داشت.منبع:https://hra-news.org/fa/thought-and-expression/a-2985

بازداشت یک شهروند بهایی

بازداشت یک شهروند بهایی به روایت شاهد عینی


bazdasht2
خبرگزاری هرانا – یکی از شهود عینی جزئیات بازداشت نوید اقدسی، شهروند بهایی را طی نامه ای تشریح کرده است، از آنجا که این ماجرا به عنوان یک نمونه می تواند نشان دهنده رفتارهای غیرقانونی مأمورین امنیتی هنگام بازداشت شهروندان باشد، متن کامل نامه این شاهد عینی در ادامه می آید:
جزئیات بازداشت نوید اقدسی
در حدود ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه، ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۴، چهار نفر مامور لباس شخصی با دو ماشین سمند و آردی با پلاک شخصی و با هویت پلیس مبارزه با مواد مخدر، روبروی منزل آقای “نوید اقدسی” توقف کردند. آنها پس از مدتی، زنگ هر سه طبقه را زده و ظاهراً همسایه ی ایشان را کنار در خروج می بینند. مامورین به بهانه ی اینکه در طبقه ی پایین – محل زندگی آقای نوید اقدسی- لابراتوارِ تهیه و تولید مواد مخدر شیمیایی شیشه قرار دارد، قصد ورود به خانه را داشتند. همسایه ی خانواده ی اقدسی به این افراد مظنون می شود و به آنها متذکر می گردد که آقای نوید اقدسی حتی سیگار هم نمی کشد. اما ماموران از او می خواهند که دخالتی نکند.
آقای نعیم اقدسی –برادر نوید اقدسی- که تازه از خانه خارج شده بود متوجه جریان می گردد و به خانه باز می گردد. یکی از مامورین از ایشان درخواست ارائه ی کارت شناسایی می کند. در مقابل، نعیم اقدسی نیز همین خواسته را عنوان می کند. مامور نیز کارت شناسایی خود را ارائه می کند که طبق گفته ی آقای نعیم اقدسی، کارت شناسایی مامور، کارت مخصوص پلیس مبارزه با مواد مخدر بوده و عکس روی کارت، با چهره ی او مطابقت داشته.
به ایشان برگه ای کپی شده، در رابطه با دستگیری آقای نوید اقدسی نشان می دهند؛ بدون اجازه ی رویت جزییات؛ هنگامی که ایشان از آن ها درخواست اصل حکم را می کند و تقاضای مطالعه ی محتویات برگه را مطرح می نماید، در پاسخ، به ایشان می گویند که به او مربوط نمی شود. طبق گفته ی خانواده ی اقدسی و پس از نیم نگاهی به برگه ی کپی شده، در آن، اثری از اسم آقای نوید اقدسی نبوده و هیچ گونه سربرگ و مهر و امضایی که مشخص کننده باشد، نداشته.
از برادر، درخواست می شود که درِ طبقه ی پایین –محل سکونت آقای نوید اقدسی- را برای آن ها باز کند که ایشان کلید آن را نداشته. پس مامور دیگری از طریق قسمت جنوبی ساختمان، از روی دیوار به داخل حیاط پریده و توسط ابزار و وسایل، قفل ها را بریده و در قفل شده ی حیاط را از پاشنه باز کرده و ماموران به داخل حیاط وارد می شوند.
آقای نوید اقدسی که داخل منزل خود بوده متوجه جریان می شود. وی به قصد خروج، به طرف درِ شمالی، حرکت می کند که با مامورین روبرو می گردد و دستگیر می شود. ماموران پس از بازداشت نوید اقدسی، به منزل پدر و مادر ایشان رفته و در حدود ۱۵ دقیقه آن جا را بررسی می کنند و بعد به اتاق آقای نوید اقدسی که در طبقه ی زیرهمکف بوده وارد می شوند. در حدود ۹۰ الی ۱۲۰ دقیقه به تفتیش اتاق ایشان می پردازند و هارد کامپیوتر، کتاب ها، سی دی ها، دی وی دی ها،  فلش مموری ها و عکس های آقای عطاالله رضوانی پسر خاله ی نوید اقدسی را ضبط می کنند. (آقای عطاالله رضوانی، در شهریور سال ۱۳۹۲ در بندرعباس به قتل رسیده اند و هنوز قاتل ایشان بعد از حدود ۲ سال مشخص نشده و پیگیری های جدی در این رابطه صورت نگرفته است.)
مادر آقای نوید اقدسی پس از ورود مامورین، قصد تماس با نیروی انتظامی را داشته. ماموران لباس شخصی، پس از آگاهی از این مورد، مانع این عمل می شوند و یکی از آنها به سمت تلفن رفته و آن را از پریز درآورده.
آنها به خانه ی برادر نوید اقدسی، -آقای نعیم اقدسی-  نیز رفته و دو لپ تاپ ایشان و چندین فلش مموری را ضبط می کنند. ماموران، بدین صورت، هر سه محل زندگی نوید اقدسی، پدر و مادر وی و برادرش را تفتیش می کنند که بیشترین زمان را در واحد خود ایشان (نوید اقدسی) می گذرانند.
از مامورین که به اتهام ساخت مواد مخدر شیمیایی وارد خانه شده بودند، بار دیگر در مورد دلیل این دستگیری سوال می شود. در جواب می گویند که جرم بهایی بودن نیز به جرم او اضافه شد.
در صورتی که این اتهام دروغین بهانه ای بیش نبوده و همزمان، ۱۶ بهایی دیگر را نیز به بهانه های واهی در شهرهای طهران، اصفهان، و مشهد نیز دستگیر کرده اند.
طبق گفته ی خانواده ی ایشان، یکی از مامورین به آنها گفته است آقای نوید اقدسی را به شعبه ی ۳ بازرسی دادسرای شهید مقدس خواهند برد.
لازم به ذکر است که در حدود ساعت ۱۸ عصر، آقای نوید اقدسی به خانه زنگ زده و از صحت و سلامت خود خبر می دهد و در تماس دیگری که حدود ۹۰ دقیقه بعد داشته، اظهار می کند که ایشان را فردا، یعنی روز دوشنبه، ۲۵ آبان ماه، به دادسرای شهید مقدس خواهند برد. البته از جای کنونی ایشان اطلاعات موثقی در دست نیست.منبع:
https://hra-news.org/fa/letters/a-86

روز جهانی منع خشونت وخشونتهای ناشی از نا برابری 18 نوامبر2015

موضوع سخنرانی : روز جهانی منع خشونت و خشونتهای ناشی از نابرابری
تقی صیاد مصطفی


اتاق پالتاک : نمایندگی مالزی

http://seda-tasvir.bashariyat.org/?p=3376

فراخوان جلسه سخنرانی اعضای نمایندگی مالزی بمناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان 18 نوامبر 2015

تقی صیاد مصطفی:
روز جهانی منع خشونت وخشونتها ی ناشی از نابرابری


۱۳۹۴ آبان ۲۵, دوشنبه

فراخوان جلسه ی آموزش در تاریخ 16 نوامبر 2015

تقی صیاد مصطفی :

بررسی ماده 5 اعلامیه جهانی‌ حقوق بشرو مقایسه آن با قانون اساسی‌ جمهوری اسلامی ایران و نحوه اجرای آن

۱۳۹۴ آبان ۱۹, سه‌شنبه

بازداشت و بی خبری از 13 نوکیش مسیحی در ورامین

بازداشت و بی خبری از ۱۳ نوکیش مسیحی در ورامین


nokishan masihi
خبرگزاری هرانا – با گذشت بیش از یک هفته از بازداشت ۱۳ نوکیش مسیحی در ورامین، هنوز از اتهامات و محل نگهداری آنان اطلاعی در دست نیست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این نوکیشان روز یکشنبه دهم آبان ماه، حین برگزاری یک جلسه مذهبی در یک کلیسای خانگی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
به گفته یکی از منابع هرانا، این افراد هنوز موفق به تماس با خانواده های خود نشدند و مشخص نیست از سوی چه نهادی بازداشت شده اند.
محمد شاه قاسمی، زری شاه قاسمی، بهرام تاجیک و سیمین میرزایی اسامی چند تن از باداشت شدگان است.
گفته شده است که بازداشت شدگان از اعضای “کلیسای امانوئل” بوده اند که پس از تعطیلی از سوی مراجع امنیتی، در کلیساهای خانگی جلسات مذهبی خود را برگزار می کردند.
منبع:https://hra-news.org/fa/religious-minorities/a-2891

اعدام در ملاء عام سه زندانی در کرمان

اعدام در ملاء عام سه زندانی در کرمان


edam
خبرگزاری هرانا ـ صبح امروز سه محکوم در ملاء عام در شهرستان بافت، از توابع استان کرمان، اعدام شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دادگستری کل استان کرمان، دادستان عمومی وانقلاب شهرستان بافت از اجرای حکم اعدام  سه نفر به اتهام “تجاوز به عنف” در شهرستان بافت خبر داد.
محسن نیکورز در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: “پس از چندین ماه رسیدگی قضایی و استماع دفاعیات متهمان و وکلای مدافع ایشان و اثبات اتهام در محضر دادگاه بر اساس ادله و مدارک پرونده به ویژه فیلم های مستهجن تهیه شده از سوی  متهمان ، (ه م) ،(الف ع) و (ن ح )به اتهام زنای به عنف از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمان به حد شرعی قتل( اعدام) محکوم گردیدند”.
وی گفت: “با اعتراض متهمان و وکلای آنها، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و این مرجع نیز پس از رسیدگی مجدد حکم صادره را مطابق با شرع و قانون تشخیص و آنرا تأیید می نماید”.
وی ادامه داد: “حکم اعدام صادره در خصوص محکومان صبح  امروز ۹۴/۰۸/۱۹ پس از طی کلیه مراحل و تشریفات قانونی در محوطه زندان به مرحله اجرا در آمد”.
وی گفت: “علاوه بر معدومین مذکور،آقای (م ص)نیز  به اتهام آدم ربایی و معاونت در زنای به عنف به ۱۵ و ۲۵ سال حبس و تبعید محکوم  گردیده است”.
دادستان عمومی وانقلاب شهرستان بافت همچنین گفت: “بعد از پیگیری های لازم مشخص گردید یکی از متهمین متواری  نیز در یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان بر اثر عارضه جسمانی فوت نموده و جسد وی به شهرستان بافت منتقل و مرگ وی از سوی پزشکی قانونی تأیید شد”.منبع:https://hra-news.org/fa/execution/a-2893