۱۳۹۷ شهریور ۴, یکشنبه

پریسا رفیعی به ۷ سال حبس محکوم شد


خبرگزاری هرانا – سعید خلیلی وکیل مدافع پریسا رفیعی دانشجوی دانشگاه تهران که در اسفندماه سال گذشته بازداشت شده بود از محکومیت موکلش به ۷ سال حبس در دادگاه انقلاب تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، سعید خلیلی گفت: “شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران خانم پریسا رفیعی دانشجوی ۲۱ ساله رشته هنر دانشگاه تهران را به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” جمعا به ۷ سال حبس محکوم کرد”.

وی افزود: “به نظر من هیچ دلیل منطقی و محکمه پسندی که دلالت قطعی بر وقوع جرمی از سوی ایشان داشته باشد در پرونده وجود ندارد و آنچه به عنوان اتهام به وی تفهیم شده است همگی اعمال و رفتارهای عادی و در چارچوب قانون و حقوق مصرحه ملت در قانون اساسی و حقوق شهروندی برای همه شهروندان بخصوص یک فعال صنفی دانشجویی است.

برای مثال یکی از مواد اتهامی موکل اعتراضات صنفی دانشجویی در داخل محوطه خوابگاهی کوی دانشگاه تهران به تغییر ساعت محدودیت رفت و آمد و بسته شدن درب‌های خوابگاه بوده چون با ساعت کلاس‌ها هماهنگی نداشته است و یا شرکت وی در تظاهرات دانشجویی ۱۶ آذر مقابل دانشگاه تهران که تمام شعارهای آن خواسته‌های صنفی بوده است”.

این وکیل دادگستری گفت: “امیدوار بودیم با توضیحات مفصلی که در دادگاه بیان کردیم و در لایحه تقدیمی هم مفصلا به آن پرداخته شد، حکم برائت موکل صادر شود”.

وی اظهار کرد: “در حالی که بر هیچ یک از افعال احصا شده در کیفرخواست و یا گزارش سپاه، عنوان بزه صدق نمی‌کند، متاسفانه با صدور این حکم، انصاف و عدالت و اصول و موازین حقوقی و شرعی زیر پا گذاشته شده است و ان‌شاءالله در فرجه قانونی تقاضای تجدیدنظر خواهم کرد”.

گفتنی است که اواخر سال گذشته بود که خانم رفیعی دستگیر و ۲۳ روز بازداشت شد. او سرانجام با پیگیری‌های فراوان خانواده و دوستان در آخرین روز سال ۹۶ با وثیقه آزاد شد.

پریسا رفیعی فعال صنفی و دانشجوی هنر های زیبا دانشگاه تهران در تاریخ ۶ اسفندماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

صدور حکم ۱۴ سال حبس برای دو تن از دراویش گنابادی


خبرگزاری هرانا – دو تن از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حوادث گلستان هفتم توسط دادگاه انقلاب تهران جمعاً به‌ ۱۴ سال حبس تعزیری و ۴ سال تبعید به سیستان و بلوچستان محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، رضا سیگارچی و مجتبی بیرانوند که ۱ اسفندماه سال گذشته در حادثه گلستان هفتم بازداشت شده بودند، با حکم غیابی دادگاه انقلاب هر یک به ۷ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به سیستان و بلوچستان محکوم شدند.

این دو درویش که هنگام بازداشت توسط نیروهای لباس شخصی و امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، جلسات محاکمه درویشان را فاقد وجاهت قانونی دانسته و از رفتن به دادگاه خودداری کرده بودند.

رضا سیگارچی و مجتبی بیرانوند پیش‌تر همراه با چهل درویش دیگر با انتشار نامه‌ای گفته بودند:

«ما حضور در جلسات نمایشی دادگاه انقلاب را خیانت به عدالت و موجب وهن جامعه حقوقی کشور می‌دانیم و هر زمان قضات پرونده‌های درویشان گنابادی در جریان گلستان هفتم مورد پیگرد و مجازات قرار گرفتند شاید بتوان گفت کورسویی از عدالت هنوز باقی است. بعد از آن ما را به دادگاه فراخوانید تا در دادگاهی علنی و با رعایت شرایط دادرسی منصفانه در انظار عمومی به دفاع از خود بپردازیم».

روز سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در خصوص پرونده دراویش زندانی از صدور ۳۳۰ فقره حکم از سوی شعب دادگاه انقلاب اسلامی خبر داد و در ادامه گفت: “در مورد بیست و پنج نفر از متهمانی که با حاضر نشدن در جلسه دادگاه، به عمد تلاش می‌کردند مانع محاکمه شوند، دادگاه با ابلاغ واقعی وقت رسیدگی به متهمان، طبق مقررات دادرسی کیفری اتخاذ تصمیم نمود و حکم به نحو حضوری صادر گردید”.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی‌ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌کند.

اعتصاب غذای نسرین ستوده در زندان اوین


خبرگزاری هرانا – نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر که از تاریخ ۲۳ خردادماه بازداشت و در زندان اوین نگهداری می‌شود، با نگارش نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که در اعتراض به بازداشت و فشارهای قضایی متعدد بر خانواده، بستگان و دوستانش از امروز شنبه ۳ شهریورماه دست به اعتصب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر از روز شنبه ۳ شهریورماه در اعتراض به بازداشت و فشارهای قضایی متعدد بر خانواده، بستگان و دوستانش دست به اعتصاب غذا زده است.

رضا خندان همسر نسرین ستوده طی یادداشتی از اعتصاب غذای همسرش در زندان اوین خبر داد و گفت: “نسرین پس از مکاتبات و هشدارهای متعدد و عدم رسیدگی به درخواست‌هایش در زندان از امروز صبح سوم شهریور ۹۷ دست به اعتصاب غذا زد.”
این فعال حقوق بشر با نگارش نامه‌ای سرگشاده ضمن تشریح دلایل اعتصاب غذای خود، اعلام کرد که در اعتراض به بازداشت و فشارهای قضایی متعدد بر خانواده و دوستانش از امروز دست به اعتصاب غذا زده است.

متن کامل این نامه را در ادامه بخوانید:
“هم‌میهنان گرامی؛

متعاقب بازداشتم از دو ماه پیش، ماموران وزارت اطلاعات در اقدامی غیرقانونی نه تنها مبادرت به بازداشت شهروند فرهیخته، آقای دکتر فرهاد میثمی نمودند بلکه با تفتیش منزل اینجانب و بستگان و دوستان در صدد کشف! نشان‌های سینه‌ی اعتراض به حجاب اجباری برآمدند.

ماموران مربوطه وقتی در تفتیش منزل خواهر همسرم موفق به یافتن چیزی نشدند، در آخرین لحظه رسیور ماهواره‌ی آنها را به یغما یردند.

از آنجا که تاکنون کلیه‌ی مکاتبات اینجانب با مسئولان بی‌نتیجه مانده است، ناگزیر در اعتراض به بازداشت و فشارهای قضایی متعدد بر خانواده، بستگان و دوستانم از تاریخ سوم شهریور ۹۷ دست به اعتصاب غذا می‌زنم.

به امید استقرار قانون و عدالت در کشور عزیزمان ایران

نسرین ستوده

شهریور ۹۷″

نسرین ستوده پیش از این با وجود احضاریه دادسرا از حضور در جلسه محاکمه امتناع کرده و با نگارش نامه‌ای سرگشاده دلایل عدم حضور خود در دادسرا را توضیح داده بود.

هرانا پیشتر نیز در گزارش مربوط به ۲۷ مردادماه خبر از بازرسی منزل رضا خندان همسر نسرین ستوده و بستگان و دوستان ایشان خبر داده بود.

صبح روز شنبه ۲۷ مردادماه نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات با در دست داشتن حکم بازرسی از طرف شعبه ۷ دادسرای اوین بطور جداگانه به منزل رضا خندان، محمدرضا (داوود) فرهادپور، ژیلا کرم‌زاده مکوندی و خواهر آقای خندان رفته و تمام قسمت‌های منزل را بازرسی کردند.

رضا خندان دوم تیرماه خبر داد که برای خانم ستوده وثیقه ۶۵۰ میلیونی صادر شده ولی چنین وثیقه‌ای را قبول نمی‌کند و فعلا در بازداشت موقت (بند عمومی بازداشتگاه اوین) است.

روز سه‌شنبه ۲۳ مردادماه پیام درفشان، وکیل مدافع نسرین ستوده از تشکیل دو پرونده جدید برای موکلش خبر داد و گفت: “در حال حاضر نسرین ستوده به خاطر محکومیت به پنج سال حبس تحت عنوان اتهامی جاسوسی که در کیفرخواست وی وجود ندارد، شکایت بازپرس دادسرای کاشان و صدور قرار بازداشت توسط شعبه دوم بازپرسی در زندان به سر می‌برد.
نسرین ستوده در آبان ماه ۱۳۹۳ در اعتراض به محرومیت سه‌ساله‌اش از وکالت برای چندین روز مقابل کانون وکلای دادگستری تحصن کرد. این اعتراض که با حمایت و همراهی گروهی از وکلای دادگستری روبرو شد، سرانجام به نتیجه رسید و پروانه وکالت او تمدید شد.

نسرین ستوده شهریور سال ۸۹ هم بازداشت و به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت. وی در نهایت پس از سپری کردن سه سال زندان آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

کشته و زخمی شدن دو کولبر در مریوان و اشنویه


خبرگزاری هرانا – یک کولبر در مریوان در اثر انفجار مین دچار جراحت شد. چهار روز پیش از آن هم یک کولبر در مرز اشنویه در پی شلیک نیروهای هنگ مرزی، جان خود را از دست داده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز جمعه‌ ۲ شهریور ۱۳۹۷، یک کولبر از اهالی روستای سردوش مریوان به نام «ایوب نیک‌زاد»، فرزند عطا، در پی انفجار مین به شدت زخمی شد.

گزارش شده است که ایوب نیک‌زاد برای رسیدگی پزشکی به بیمارستان انتقال یافته است و در وضعیت وخیمی به سر می‌برد.

در خبری دیگر روز دوشنبە ٢٩ مرداد نیز نیروهای مرزبانی ایران در مرز اشنویه بە سوی جمعی از کولبران آتش گشودند که در نتیجه یک کولبر به نام «توحید حقدار»، ۱۹ ساله، فرزند بارزانی، از اهالی روستای دوستان از توابع منطقە‌ی شپیران سلماس جان خود را از دست داد.

بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.

بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.

مصطفی دانشجو، وکیل دادگستری به زندان اوین منتقل شد


خبرگزاری هرانا – مصطفی دانشجو وکیل دادگستری و از فعالان حقوق دراویش گنابادی، پس از ۴۵ روز بازداشت در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به قرنطینه عمومی زندان اوین منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، مصطفی دانشجو، فعال حقوق دراویش گنابادی، وکیل دادگستری و از مدیران وبسایت مجذوبان نور، پس از ۴۵ روز بازداشت در انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات، پس از اخذ آخرین دفاع در دادسرای اوین، روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۹۷ به قرنطینه زندان اوین منتقل شد.

انتقال آقای دانشجو به قرنطینه زندان اوین پس از ۴۵ روز بازداشت موقت در حالی صورت گرفته است که هنوز از عناوین اتهامی وی اطلاعی در دست نیست.
این فعال حقوق دراویش گنابادی که از بیماری قلبی و ریوی حاد رنج می‌برد در تاریخ ۳۰ تیرماه به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد اما پس از ساعاتی بدون انجام خدمات درمانی مناسب، به بند ۲۰۹ زندان اوین بازگردانده شد.

لازم به ذکر است که مصطفی دانشجو در ساعات اولیه روز شنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۷ در منزل مادری خود در تهران بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

دستور بازداشت آقای دانشجو پیرو پرونده‌ای که در سال ۹۶ برای وی تشکیل شده، از سوی شعبه سوم بازپرسی امنیت تهران (مستقر در زندان اوین) صادر شده است.

پیشتر این وکیل دادگستری در تماس تلفنی عنوان کرده عناوین اتهامی او مرتبط با درویشانی است که در حادثه گلستان هفتم بازداشت شده‌اند.

در ساعت اولیه بامداد شنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۷ هفت مأمور مسلح با دستور بازپرس هادی‌پور از شعبه سوم دادسرای اوین (شهید مقدس) به منزل مادری مصطفی دانشجو، از فعالان حقوق دراویش گنابادی یورش برده و با شکستن در و تهدید با اسلحه این وکیل دادگستری را در حضور اعضای خانواده‌اشبازداشت کرده‌اند.
گزارش شده که در اثر حمله‌ی شبانه‌ی مأموران برای دستگیری این فعال حقوق درویشان گنابادی، مادر سالخورده، همسر و دختر خردسال آقای دانشجو به اورژانس بیمارستان منتقل شدند.

پیش‌تر در اردیبهشت‌ماه سال گذشته بنا بر نامه‌ی حراست کل دانشگاه آزاد از ادامه‌ی تحصیلات تکمیلی مصطفی دانشجو، از وکلای دراویش گنابادی که مدتی را هم در زندان اوین گذرانده بود در رشته‌ی حقوق جزا و جرم‌شناسی تحصیل می‌کرد، جلوگیری شده بود.

گفتنی است پروانه وکالت این وکیل دادگستری نیز در جریان دفاع از حقوق دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی با گزارش نهادهاى امنیتی لغو و سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ را به همراه سایر مدیران سایت مجذوبان نور و وکلا و فعالان حقوق دراویش تحت عناوین اتهامی “عضویت در فرقه ضد امنیتی دراویش، اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان در بند ۳۵۰ زندان اوین محبوس بود و در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴ با پایان یافتن مدت محکومیتش از زندان آزاد شد.

حامد آئینه‌وند، فعال سیاسی با تداوم قرار بازداشت به بند عمومی اوین منتقل شد


خبرگزاری هرانا – حامد آئینه‌وند فعال سیاسی که پیشتر در تاریخ هفتم تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود به بند عمومی زندان اوین منتقل شده است. بازپرس شعبه ۷ دادسرای اوین علی‌رغم اتمام مراحل بازپرسی و تحقیقات قضایی از صدور قرار وثیقه برای او خودداری میکند. آئینه‌وند پس از بازداشت و تا پیش از انتقال به بند عمومی، مدت ۴۴ روز را در سلول انفرادی سپری کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حامد آئینه‌وند فعال سیاسی و روزنامه نگار که در تاریخ هفتم تیرماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه تهران بازداشت شده بود به بند عمومی شماره ۴ سالن ۳ زندان اوین منتقل شده است.

وی از زمان بازداشت تا پیش از انتقال به بند عمومی مدت ۴۴ روز را در سلول انفرادی زندان اوین سپری کرده است.

اتهام مطرحه علیه حامد آئینه‌وند تبلیغ علیه نظام از طریق فعالیت در فضای مجازی است. تحقیقات قضایی و مراحل بازپرسی در ارتباط با پرونده وی به اتمام رسیده است با این حال بازپرس شعبه ۷ دادسرای اوین از صدور قرار وثیقه برای این فعال سیاسی خودداری میکند.

یک منبع نزدیک به حامد آئینه‌وند در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: خاتواده آقای آئینه‌وند در آخرین ملاقاتی که با وی داشته اند وضعیت روحی ایشان را نامناسب توصیف کرده و در نگرانی بسر میبرند.”
حامد آئینه‌وند فعال سیاسی، روزنامه نگار و دانشجوی دکترای روابط بین الملل واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است. وی همچنین نامزد رد صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابی تویسرکان نبز بوده است.

احضار یک فعال کارگری به دادگاه انقلاب سنندج


خبرگزاری هرانا – خلیل کریمی، از فعالان کارگری سنندج به شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر، احضار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، خلیل کریمی، فعال کارگری، به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج احضار شد.

طبق احضاریه‌ای که به این فعال کارگری اهل سنندج ابلاغ شده وی باید خود را ظهر روز دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج معرفی کند.
لازم به ذکر است که از دلایل احضار این فعال کارگری تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی در دست نیست.

شهرستان سنندج یکی از شهرستان‌های استان کردستان در غرب ایران است. مرکز این شهرستان شهر سنندج است.

کمال حسن رمضان از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان ارومیه بازگردانده شد


خبرگزاری هرانا – کمال حسن رمضان زندانی محبوس در زندان ارومیه که ظهر روز دوشنبه ۲۲ مردادماه به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شده بود، بعدازظهر امروز پس از گذشت ده روز به بند ۱۲ زندان ارومیه بازگردانده شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بعدازظهر امروز پنجشنبه ۱ شهریورماه ۹۷ کمال حسن رمضان زندانی سیاسی محبوس در بند ۱۲ زندان ارومیه که پیش‌تر به بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهر منتقل شده بود، پس از گذشت ده روز به بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “کمال حسن رمضان در تاریخ ۲۲ مردادماه از بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شده بود و پس از ده روز که به بند ۱۲ بازگردانده شد، مشخص شد که ایشان این مدت را در بازداشگاه اطلاعات سپاه سپری کرده و بابت فعالیت داخل زندان مورد بازجویی قرار گرفته است”.
هرانا پیشتر در گزارشی از انتقال کمال حسن رمضان در ظهر روز ۲۲ مردادماه به مکان نامعلومی خبر داده بود. از دلایل انتقال وی اطلاعی در دست نیست.

کمال حسن رمضان، ۳۳ ساله از اهالی شهر سریکانی از مناطق کردستان سوریه نیز پیشتر در تیرماه سال ۱۳۹۳ در نزدیکی شهر ارومیه توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل شده بود و چهار ماه در بازداشتگاه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به اتهام محاربه مورد بازجویی قرار گرفت.

بعدها ماموران امنیتی وی را به شعبه ی یک بازپرسی دادگاه انقلاب ارومیه منتقل کرده و بعد از تفهیم اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف نظام» به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.

وی چندین بار برای همکاری و گرفتن اعترافات تلوزیونی تحت فشار و شکنجه قرار گرفت و روز شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ در شعبه‌ی دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست «قاضی شیخلو» به ۱۰ سال و یک روز حبس محکوم شد.

با وجود صدور حکم، مجددا در سال ۱۳۹۵ در خصوص قتل یکی از اعضای بومی سپاه ارومیه که ده سال پیش صورت گرفته و این زندانی، آن زمان در خاک ایران نبوده است، مورد بازجویی قرار گرفت و نهایتا روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ به صورت غیابی از سوی شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب این شهرستان به اعدام محکوم شد.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

۱۳۹۷ مرداد ۳۱, چهارشنبه

عدم رسیدگی پزشکی به محمد داوری فعال مدنی در زندان یاسوج


خبرگزاری هرانا – محمد داوری، از فعالان مدنی ساکن یاسوج که پیش‌تر در تاریخ ۱۹ مردادماه از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل شده بود، بر اثر ضربات وارده در زمان بازجویی دچار وقفه تنفسی و استفراغ خونی شده است؛ علیرغم این موضوع زندانی مذکور کماکان از دریافت خدمات پزشکی محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد داوری فعال مدنی ساکن شهر یاسوج که در تاریخ ۱۹ مرداد ماه ۱۳۹۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از گذشت سه روز با قرار بازداشت دو ماهه به زندان مرکزی این شهر منتقل شده بود، بر اثر ضرب و شتم شدید در حین بازجویی دچار وقفه تنفسی و استفراغ خونی شده و علیرغم نیاز مبرم به دریافت خدمات درمانی از انتقال وی به بیمارستان و رسیدگی مناسب پزشکی جلوگیری شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای داوری در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “آقای داوری در دوران بازجویی در اداره اطلاعات یاسوج مورد ضرب و شتم شدید در ناحیه شکم و قفسه سینه قرار گرفته و عصر روز دوشنبه ۲۹ مردادماه به دلیل وقفه تنفسی که در اثر تهوع شدید به وی دست داده، دچار استفراغ خونی شده است. ایشان تاکنون دو بار تقاضای رسیدگی پزشکی داده‌اند، با این حال از انتقال وی به درمانگاه زندان و اعزام به بیمارستانی خارج از زندان جلوگیری شده است. خانواده آقای داوری نسبت به وضعیت جسمی وی در زندان نگران هستند و علیرغم پیگیری‌ها و مراجعات مکرر به اداره اطلاعات و دادگستری یاسوج کماکان از دلایل بازداشت فرزندشان بی‌اطلاع هستند”.

محمد داوری صبح روز جمعه ۱۹ مرداد در منزل پدری خود، توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شهر یاسوج بازداشت و پس از گذشت سه روز، ظهر روز دوشنبه ۲۲ مرداد با قرار بازداشت موقت دو ماهه به زندان یاسوج منتقل شد. ماموران در هنگام بازداشت آقای داوری اقدام به ضبط برخی وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه، لب‌تاپ و یادداشت‌های وی کرده‌اند”.



لازم به ذکر است که محمد داوری پیش از این نیز در جریان اعتراضات سال گذشته موسوم به اعتراضات دی ماه، در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ پس از احضار به دفتر اداره اطلاعات سپاه پاسداران توسط این نیروها بازداشت و در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ پس از گذشت ۱۰ روز با قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی و قرار کفالت از زندان آزاد شد.

پیش‌تر ماموران اطلاعات سپاه یاسوج به خانواده‌ی وی گفته بودند که این فعال مدنی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشویش اذهان عمومی” بازداشت شده است.

محمد داوری، ۲۶ ساله، متولد دهدشت، ساکن یاسوج، دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی است و پیش از این نیز در زمان درگذشت هاشمی رفسنجانی به دلیل پایین کشیدن بنر وی از سطح شهر یاسوج بازداشت و پس از گذشت ۱۰ روز با قید وثیقه آزاد شده بود.

کشته و زخمی شدن سه شهروند توسط نیروی انتظامی در کرمانشاه


خبرگزاری هرانا – صبح روز یکشنبه، سه شهروند اهل کرمانشاه در اثر تیراندازی مستقیم یک مامور نیروی انتظامی کشته و زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز یکشنبه مورخ ۲۸ مرداد ۹۷ در پی درگیری لفظی سه شهروند اهل کرمانشاه با مامور نیروی انتظامی و تیراندازی مستقیم آن مامور، یک شهروند جان خود را از دست داد و دو تن دیگر مجروح و راهی بیمارستان شدند.



هویت این افراد “مجید یعقوب‌نیا ۲۴ ساله”، “میعاد پلنگی ۲۳ ساله” و “معیاد شاویسی ۲۵ ساله” توسط هرانا احراز شده است. آقای یعقوب نیا در این بین جان خود را از دست داده و دو تن دیگر زخمی شده اند.
یک منبع آگاه در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “صبح روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷ یک مامور نیروی انتظامی پس از درگیری لفظی با سرنشینان یک خودرو سواری در خیابان چوب‌فروش‌ها به سمت سرنشینان خودرو که ۳ جوان بودند تیراندازی کرد که در نتیجه آن یک تن از آنها جان باخت و دو تن دیگر به شدت زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.”
این منبع همچنین از وخامت حال یکی از مجروحان در بیمارستان خبر داده است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

نامه نسرین ستوده در خصوص خودداری از حضور در دادگاه


خبرگزاری هرانا – نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر که از تاریخ ۲۳ خردادماه بازداشت و در زندان اوین نگهداری می‌شود، با نگارش نامه‌ای سرگشاده دلایل عدم حضورش در دادگاه را توضیح داده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر روز چهارشنبه ۲۳ خردادماه به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

رضا خندان همسر وی دوم تیرماه خبر داد که برای خانم ستوده وثیقه ۶۵۰ میلیونی صادر شده ولی چنین وثیقه‌ای را قبول نمی‌کند و فعلا در بازداشت موقت (بند عمومی بازداشتگاه اوین) است.

نسرین ستوده در آبان ماه ۱۳۹۳ در اعتراض به محرومیت سه‌ساله‌اش از وکالت برای چندین روز مقابل کانون وکلای دادگستری تحصن کرد. این اعتراض که با حمایت و همراهی گروهی از وکلای دادگستری روبرو شد، سرانجام به نتیجه رسید و پروانه وکالت او تمدید شد.

روز سه‌شنبه ۲۳ مردادماه پیام درفشان، وکیل مدافع نسرین ستوده از تشکیل دو پرونده جدید برای موکلش خبر داد و گفت: “در حال حاضر نسرین ستوده به خاطر محکومیت به پنج سال حبس تحت عنوان اتهامی جاسوسی که در کیفرخواست وی وجود ندارد، شکایت بازپرس دادسرای کاشان و صدور قرار بازداشت توسط شعبه دوم بازپرسی در زندان به سر می‌برد.

نسرین ستوده شهریور سال ۸۹ هم بازداشت و به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت. وی در نهایت پس از سپری کردن سه سال زندان آزاد شد.

این فعال حقوق بشر که با وجود احضاریه دادسرا از حضور در جلسه محاکمه امتناع کرده است، با نگارش نامه‌ای سرگشاده دلایل عدم حضور خود در دادسرا را توضیح داده است.

متن کامل این نامه را در ادامه بخوانید؛
“هم میهنان گرامی!

همچنانکه می‌دانید اینجانب از دو ماه پیش با ارائه حکم جلب بابت اجرای حکم غیابی صادره از شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، بازداشت و در اقدامی غیرقانونی به دادسرای مستقر در زندان اوین اعزام و مورد تفهیم اتهام جدید قرار گرفتم.

از بدو تفهیم اتهام جدید، اینجانب در اعتراض به تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری از ارائه هرگونه دفاعی خودداری نموده‌ام. عمده دلایل اینجانب جهت اجتناب از ارائه‌ی هرگونه دفاعی به شرح زیر می‌باشد:

۱ – دادسرای ناحیه ۳۳ که از تابستان ۱۳۸۸ در زندان اوین مستقر شده است و به طور ویژه به اتهامات سیاسی رسیدگی می‌نماید، از ابتدای تاسیس این دادسرا، مورد اعتراض وکلا و حقوقدانان بوده است. زیرا استقرار دادسرا در بخشی از زندان و اعمال روش‌های شدیدا امنیتی در تردد به دادسرای مذکور، مفهومی جز تسلط نهادهای امنیتی بر دادسرای مذکور ندارد که مغایر با اصل استقلال قوه قضاییه است.

دادسرای مذکور به طور غیرقانونی به استناد لیستی که آشکارا خلاف اصل ۳۵ قانون اساسی است از اعمال حق انتخاب وکیل توسط متهمان جلوگیری می‌نماید.

۳ – اینجانب در اعمال حق انتخاب وکیل، از بدو حضور در دادسرای مستقر در زندان اوین، نام سه تن از همکاران محترم را جهت به عهده گرفتن وکالت خویش اعلام نمودم، اما بازپرس مربوطه تا امروز از پذیرش وکالت همکاران گرامی خودداری کرده است.

با توجه به نکات بالا و از آنجا که قصد ندارم با پذیرش وکالت وکلای مورد تایید حفاظت اطلاعات قوه قضاییه خود را مسئول حکم محکومیتی قرار دهم که پیشاپیش صادر شده است، لذا از هرگونه حضور و دفاع در برابر دادسرا و بازپرسی مربوطه خودداری خواهم کرد.

به امید استقرار قانون و عدالت در کشور ع

فرخ عبدی، فعال تلگرامی به پانزده ماه حبس دیگر محکوم شد


خبرگزاری هرانا – فرخ عبدی فعال تلگرامی و از اهالی شهر ارومیه پنجشنبه هفته گذشته در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ارومیه به اتهام «توهین به مقدسات» به پانزده ماه حبس تعزیری محکوم شده است. آقای عبدی پیش‌تر در دادگاه دیگری توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به تحمل ۳ سال حبس محکوم شد و پس از اعتراض به رای صادره در شعبه اول دادگاه تجدید نظر محکومیت وی به ۱۵ ماه حبس کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرخ عبدی فعال تلگرامی و از اهالی شهر ارومیه روز پنجشنبه مورخ ۲۵ مردادماه ۹۷ درشعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ارومیه به اتهام توهین به مقدسات به تحمل ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: “آقای عبدی مدیر یک کانال تلگرامی که هم‌اکنون در بند ۳-۴ عمومی زندان ارومیه محبوس است. وی پیشتر در شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام همکاری با گروههای مخالف نظام به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد و در شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر حکم ایشان به ۱۵ ماه کاهش یافت. ایشان روز پنجشنبه هفته گذشته در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ارومیه به تحمل ۱۵ ماه حبس محکوم شده است. مسئولین زندان کماکان بدون در نظر گرفتن اصل تفکیک جرائم از انتقال وی به بند سیاسی این زندان جلوگیری می‌کنند”.

پیشتر یک منبع آگاه از وضعیت آقای عبدی به هرانا گفته بود: “آقای عبدی مدیر یک کانال تلگرامی اواسط بهمن ماه سال ۹۶ در شهر قشم بازداشت و پس از انتقال به تهران دو روز بعد به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل و به اتهام “ارتباط با گروههای مخالف نظام” به تحمل ۳ سال حبس محکوم شد. او در تاریخ ۱۶ اسفند ماه سال گذشته به بند ۳-۴ عمومی زندان ارومیه منتقل شد که پس از اعتراض به رای دادگاه، در شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان محکومیت ایشان به ۱۵ ماه حبس کاهش یافت. ایشان هم اکنون در بند عمومی زندان ارومیه هستند و مسئولین زندان ایشان را بدون در نظر گرفتن اصل تفکیک جرائم به بند سیاسی این زندان منتقل نمی‌کنند.”
FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

بازداشت یک شهروند اهل کامیاران توسط نیروهای امنیتی


خبرگزاری هرانا – یک شهروند اهل کامیاران به نام امید اسدی صبح امروز توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۹۷ یک شهروند اهل کامیاران به نام امید اسدی توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

از دلایل بازداشت و محل نگهداری این فعال مدنی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست.

یک منبع آگاه در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “صبح امروز سی‌ام مردادماه امید اسدی توسط نیروهای امنیتی در چهار راه کامیاران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. علی‌رغم پیگیری‌های مکرر توسط خانواده آقای اسدی، کماکان از محل نگهداری و دلیل بازداشت ایشان اطلاعی در دست نیست.”
شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان و در فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب سنندج و در مرز دو استان کردستان و کرمانشاه قرار گرفته است.

اعتراض به حکم حبس و شلاق محمد حبیبی


خبرگزاری هرانا – حسین تاج وکیل مدافع محمد حبیبی فعال صنفی معلمان، از ارائه درخواست تجدیدنظر خواهی نسبت به حکم دادگاه انقلاب مبنی بر محکومیت موکلش به حبس و شلاق خبر داد. پیش‌تر امیر رییسیان وکیل دیگر آقای حبیبی از محکومیت موکلش به ۱۰ سال و نیم حبس خبر داده بود که با توجه به ادغام احکام ۷ سال و نیم آن قابلیت اجرایی دارد، علاوه بر این موارد آقای حبیبی به ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور و تحمل ۷۴ ضربه شلاق نیز محکوم شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، حسین تاج، ضمن اعلام خبر اعتراض به رای «۷ سال و نیم حبس محمد حبیبی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب» به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، گفت: “امیدواریم که درخواست تجدیدنظرخواهی ما به زودی به دادگاه تجدیدنظر ارسال شود”.

وکیل مدافع محمد حبیبی، عنوان کرد: “طی دیدارهایی که با مسئولین داشتیم به طرق مختلف درخواست‌هایی مبنی بر رسیدگی به وضعیت درمانی موکلم را مطرح کردیم. همچنین درخواست دیگر ما این بوده است که با توجه به مسجل شدن اتهامات سیاسی و امنیتی موکلم نسبت به انتقال ایشان به زندان اوین اقدام شود. بر اساس آیین نامه سازمان زندان‌ها و شرایط طبقه بندی زندانیان، آقای حبیبی باید در زندان اوین نگهداری شوند نه در زندان فشافویه تهران بزرگ آن هم با شرایطی که همه از آن مطلع هستیم”.
وی ضمن مثبت ارزیابی کردن مذاکرات در این زمینه، خاطرنشان کرد: “روند مذاکرات همیشه مثبت بوده و قول‌های مساعدی داده می‌شود اما متاسفانه تا امروز اقدام موثری در این زمینه انجام نشده است. امیدواریم با توجه به اینکه مسجل شده اتهامات ایشان سیاسی است نسبت به انتقال ایشان به زندان اوین اقدام کنند”.

به گزارش ایسنا، محمد حبیبی ۲۰ اردیبهشت ۹۷ در تجمعاتی که فرهنگیان به مناسبت هفته معلم داشتند بازداشت و روز دوشنبه – ۱ مرداد ماه ۹۷- در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محاکمه شد.

این شعبه محمد حبیبی را به اتهامات اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم به ترتیب به ۷ سال و نیم حبس، ۱۸ ماه حبس، ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد که البته بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال و نیم حبس درباره او قابل اجرا خواهد بود.
دادگاه همچنین به عنوان مجازات تکمیلی، محمد حبیبی را به ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرده است.
گفتنی است که پیشتر نیز کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری با نگارش نامه‌ای به مقامات جمهوری اسلامی به حکم قضایی صادره علیه “محمد حبیبی”، فعال صنفی معلمان اعتراض کرده و خواهان آزادی فوری و بدون قید شرط این معلم زندانی شده است. همچنین سازمان آموزش بین‌الملل (EI) به این حکم اعتراض کرده بود و خواستار آزادی “محمد حبیبی” شده بود. گفتنی است که طی روزهای گذشته امیر رییسیان یکی از وکلای محمد حبیبی از محکومیت موکلش به ۱۰ سال و نیم حبس خبر داد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران طی بیانیه‌ای به حکم قضایی صادره علیه محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان اعتراض کرده و این حکم را میزان و سنجه مناسبی برای ارزیابی عدالت قضایی دانسته است. این شورا خواستار آزادی فوری و بدون پیش شرط محمد حبیبی شده و گفته است که “قاضی این حکم را صادر نموده که به جامعه هشدار دهد که اگر کسی دنبال حق و عدالت باشد نصیبش زندان و شلاق است”.

قبلتر نمایندگان بیش از یکصد تن از فارغ التحصیلان معلم دانشگاه شهید رجایی با آقای عبدی مشاور وزیر اموزش و پرورش در امور تشکل ها روز بیست و پنجم تیرماه، دیدار کردند و نامه ی معلمان را در دفاع از محمد حبیبی به وی تسلیم کردند. در این نامه آمده بود که ” افراد امضا کننده به شدت نگران سلامتی وی بوده و درخواست دارند حسب اتهام وارده به اقای حبیبی هر چه زودتر ایشان به زندان اوین انتقال یابد. در این راستا وزارتخانه تا جایی که در توان دارد پیگیر باشد و مراتب پیگیری خودش را نیز به اطلاع معلمین پیگیر یا خانواده اقای حبیبی. برساند”.

محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیر کانون معلمان استان تهران اکنون در زندان تهران بزرگ محبوس است و اخیرا طی حکم کارگزینی حقوق ماهیانه ایشان نیز قطع شده است.

همچنین مورخ ۴ تیرماه نامه‌ای با امضای ۶۵۰۰ معلم و فعال مدنی مبنی بر درخواست آزادی محمد حبیبی به مجلس شورای اسلامی تحویل داده شد.

لازم به یادآوری است روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ پیرو فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بسیاری از معلمان بازنشسته و شاغل در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. در تهران تعدادی از تجمع‌کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. چند روز پس از تجمع مورد اشاره، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه، تمامی بازداشت شدگان این تجمع به غیر از محمد حبیبی با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شدند.

محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران پیش‌تر نیز در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ۴۴ روز مورخ ۲۶ فروردین ۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری در تاریخ ۲۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. روز گذشته خانواده این زندانی سیاسی سابق پس از پیگیری‌های مکرر مطلع شده‌اند که وی در اطراف کرمانشاه بازداشت شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام ابراهیم زاده، زندانی سیاسی سابق و فعال کارگری روز جمعه ۲۶ مردادماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در اطراف کرمانشاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. گفته می‌شود خانواده وی روز گذشته ۲۹ مردادماه پس از پیگیری‌های مکرر از بازداشت وی باخبر شده‌اند و برای پیگیری محل و علت بازداشت آقای ابراهیم زاده عازم کرمانشاه شده‌اند.

یک منبع نزدیک به خانواده بهنام ابراهیم زاده به گزارشگر هرانا گفت: “آقای ابراهیم‌زاده در اطراف کرمانشاه درحالی که برای کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده آن مناطق رفته بود روز جمعه ۲۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات کرمانشاه بازداشت شده است و خانواده وی روز گذشته پس از ۳ روز بی‌خبری از بازداشت وی مطلع شده‌اند، با این حال کماکان از دلیل بازداشت ایشان اطلاعی در دست نیست.”
هرانا در شهریورماه سال گذشته در گزارشی از بازداشت بهنام ابراهیم زاده به همراه چند تن دیگر در مقابل زندان رجایی شهر در تجمعی که به منظور حمایت از زندانیان اعتصابی این زندان انجام شده بود خبر داد، وی پس از ده روز در تاریخ دوم مهر ماه ۹۶ آزاد شد.

هرانا پیشتر نیز در گزارش مربوط به اردیبهشت ماه سال گذشته از آزادی بهنام ابراهیم زاده از زندان رجایی شهر با پایان دوران محکومیت خبر داده بود.

بهنام ابراهیم‌زاده متولد ۱۳۵۶ در شهرستان اشنویه است که از سال ۸۷ تاکنون بارها در بازداشت و حبس بوده است.
این فعال کارگری در تاریخ بیست و دوم خردادماه ۱۳۸۹ بازداشت شده و پس از بازداشت مدت ۴ ماه در سلول‌های انفرادی زندان اوین تحت فشار و بازجویی بود و پس از آن به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد. وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی در دادگاهی کوتاه و بدون حضور وکیل، به ۲۰ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۵ سال کاهش یافت.

بهنام ابراهیم زاده در جریان حمله‌ی گارد زندان اوین به بند ۳۵۰ موسوم به “پنجشنبه سیاه” مورد ضرب و شتم واقع شد و به مدت ۱۵ روز نیز به انفرادی های بند ۲۴۰ منتقل شد.

این فعال کارگری در اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ به سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل شد و پس از مدتی به طور غیرقانونی به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.
آقای ابراهیم زاده در زندان رجایی شهر نیز بارها مورد آزار و اذیت قرار گرفت و از بندی به بند دیگر منتقل شده است.

در حالی که حکم محکومیت ۵ سال حبس تعزیری بهنام ابراهیم زاده که به خاطر آن در زندان به سر می‌برد به پایان رسیده بود، در دهم مرداد سال ۹۵، دادگاه تجدید نظر استان تهران، بهنام ابراهیم زاده را با کاهش حکم از ۹ سال و نیم زندان به ۷ سال و ۱۰ ماه و ۱۵ روز حبس تعزیری و ۴۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم کرد. اتهام او “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی” و فعالیت تبلیغی علیه نظام درج شده است.

این حکم به دلیل فعالیت‌های او در زندان در زمانی که حبس ۵ ساله خود را تحمل می کرد صادر شده است.

علاوه بر آن اتهام “فک قرار بازداشت” و “استفاده از تجهیزات ماهواره و پاسور” نیز بخشی از اتهامات این کارگر زندانی بود. همه‌ی این اتهامات در زمانی وارد شده است که او در زندان به سر می‌برد.

بازداشت و بلاتکلیفی یک شهروند اهل سنندج


خبرگزاری هرانا – یک شهروند اهل سنندج از هشت ماه پیش به صورت بلاتکلیف در رابطه با عضویت سابق خود در یکی از احزاب کرد مخالف نظام در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، از نزدیک به هشت ماه قبل «کوروش آغاویسی» فرزند محی‌الدین از اهالی روستای دولاب از توابع سنندج تحت بازجویی ارگان‌های امنیتی این شهرستان به سر می‌برد.

کوروش آغاویسی مدعی شده بود “از بیش از یک سال و نیم پیش، بعد از عضویت کوتاه‌مدتش در یکی از احزاب کرد مخالف نظام و خروج کامل از تشکیلات آن، بە زادگاهش برگشتە است”.

علیرغم این موضوع، وی حدود هشت ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

کوروش آغاویسی از زمان بازداشت تاکنون امکان دسترسی به وکیل را ندارد.

شهرستان سنندج یکی از شهرستان‌های استان کردستان در غرب ایران است.



۱۳۹۷ مرداد ۲۹, دوشنبه

امیرحسین میراسماعیلی، روزنامه‌نگار به ۱۰ سال حبس محکوم شد


خبرگزاری هرانا – حسین احمدی نیاز وکیل مدافع امیرحسین (میرمحمدحسین) میراسماعیلی روزنامه‌نگار، از محکومیت موکلش به ۱۰ حبس، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانه‌ها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، حسین احمدی نیاز در این باره اظهار کرد: “موکلم طنزپردازی است که بابت مطالب طنز و نقادانه‌ای که دارد، به ۱۰ سال حبس تعزیری، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانه‌ها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی محکوم شده است”.

وی افزود: “به پرونده موکلم در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران رسیدگی شده و ۴ اتهام اعم از “توهین به مقامات و مامورین و مسئولین دولتی و قضایی حسب انجام وظیفه، توهین به مقدسات و ائمه طاهرین، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی” به موکلم نسبت داده شده است”.
این وکیل دادگستری گفت: “ایرادات عدیده‌ای به این رای وارد است زیرا موکلم انتقاد از مسئولین را در قالب طنز بیان کرده اما متاسفانه آن را توهین تلقی کرده‌اند و در توییتش قصد توهین به امام رضا را نداشته و مضمون توییت توهین آمیز تلقی نمی‌شود”.

احمدی نیاز یادآور شد: “رای پرونده دیشب به من ابلاغ شده و بنده در مهلت قانونی ۲۰ روزه به رای اعتراض خواهم کرد. به نظرم دو سال ممنوعیت یا محرومیت از فعالیت در فضای مجازی بیشتر سلب آزادی یک فرد و نقض حقوق وی محسوب می شود که خلاف اصول متعدد قانون اساسی است. به گمانم دولت باید از سعه صدر و بردباری برخوردار باشد و ما باید شناخت از طنز داشته باشیم و واقعیت طنز را در نظر بگیریم و من فکر می کنم این رای خلاف اصل بردباری است و نشان از عدم شناخت ماهیت طنز است”.

در رای صادره برای میراسماعیلی آمده است که او «به تحمل ۶ سال حبس تعزیری بابت توهین به مقدسات اسلام و ائمه و به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری بابت توهین به مقامات و مامورین و مسئولین دولتی به سبب انجام وظیفه و به تحمل ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۶ میلیون ریال جزای نقدی بابت انتشار مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی و به تحمل سه سال حبس تعزیری بابت بزه نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی صادر و اعلام می‌شود که مجازات اشد در مورد متهم به اجرا گذاشته می‌شود و مدت حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی است. ضمنا در راستای اعمال مجازات تکمیلی و با استناد به ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی متهم از هرگونه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی از قبیل تلگرام، اینستاگرام و موارد مشابه و انتشار مطالب مورد حکم که تماما جرم بوده به مدت دو سال ممنوع است و نیز به مدت دو سال ممنوع‌الخروج از کشور جمهوری اسلامی است.»

لازم به یادآوری است که میراسماعیلی، خبرنگار روزنامه جهان صنعت پیش‌تر نیز در تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ در پی انتشار توییتی که برخی آن را “توهین به مقدسات” دانسته بودند، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بود.

میراسماعیلی که به اتهام توییتی درباره کمیته امداد بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود صبح روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷ با تودیع قرار وثیقه تا زمان پایان دادرسی آزاد شد.

ماه گذشته سازمان گزارش‌گران بدون مرز طی بیانه‌ای بازداشت “امیرحسین میراسماعیلی” روزنامه‌نگار روزنامه جهان صنعت را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری این روزنامه‌نگار شده بود.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

محکومیت سینا انتصاری، از دراویش گنابادی به ۷ سال حبس


خبرگزاری هرانا – سینا انتصاری، درویش گنابادی و از مدیران وبسایت مجذوبان نور که در زندان تهران بزرگ محبوس است، با حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، و ۲ سال تبعید به میرجاوه و ۲ سال محرومیت‌های اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، سینا انتصاری از مدیران وبسایت مجذوبان نور با حکم غیابی قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۷ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به میرجاوه و ۲ سال محرومیت‌های اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم و تمرد در برابر امر پلیس اتهاماتی هستند که قاضی صلواتی بر اساس آنها سینا انتصاری را به ۷ سال حبس محکوم کرده است.
در دادنامه سینا انتصاری آمده است: «وی مهمترین نقش را در ایجاد تجمعات غیرقانونی و حوادث و ناآرامی‌های اخیر عناصر فرقه در خیابان گلستان هفتم داشته و از عناصر و مدیران اصلی سایت غیرقانونی مجذوبان نور بوده است».

سینا انتصاری دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی متالورژی از دانشگاه تربیت مدرس، فعالان حقوق درویشان گنابادی و خبرنگار سایت مجذوبان نور، سحرگاه یکم اسفندماه سال ۱۳۹۶ همراه با صدها درویش گنابادی توسط نیروهای لباس شخصی مجروح و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

روز سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در خصوص پرونده دراویش زندانی از صدور ۳۳۰ فقره حکم از سوی شعب دادگاه انقلاب اسلامی خبر داد و در ادامه گفت: “در مورد بیست و پنج نفر از متهمانی که با حاضر نشدن در جلسه دادگاه، به عمد تلاش می‌کردند مانع محاکمه شوند، دادگاه با ابلاغ واقعی وقت رسیدگی به متهمان، طبق مقررات دادرسی کیفری اتخاذ تصمیم نمود و حکم به نحو حضوری صادر گردید”.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی‌ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌کند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

۱۳۹۷ مرداد ۲۷, شنبه

فرمانده انتظامی شهرستان اهواز از بازداشت ۱۷ تن در ورزشگاه غدیر اهواز خبر داد


خبرگزاری هرانا – فرمانده انتظامی شهرستان اهواز از دستگیری ۱۷ نفر از کسانی که او “اختلالگران نظم” نامید، در ورزشگاه غدیر اهواز خبر داد و گفت که تلاش برای دستگیری سایر افراد که باعث اخلال در ورزشگاه شدند، ادامه دارد. گفتنی است در جریان مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال اهواز و پرسپولیس تهران که پنجشبه ۱۹ مردادماه برگزار شده بود، تماشاگران به سر دادن شعارهایی علیه مسئولین و حکومت پرداخته بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، سرهنگ محمد صفری در تشریح جزئیات خبر گفت: “در دیدار دو تیم فوتبال پرسپولیس و استقلال خوزستان در ورزشگاه غدیر اهواز، فردی به آتش زدن پرچم ایران اقدام می‌کند که بلافاصله اقدامات لازم برای شناسایی هویت و دستگیری توسط پلیس اطلاعات و امنیت عمومی آغاز شد”.

وی ادامه داد: “با تلاش‌های مستمر و اقدامات تخصصی و اطلاعاتی محل اختفاء فرد شناسایی شد”.

فرمانده انتظامی شهرستان اهواز گفت: “مأموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی باهماهنگی مرجع قضائی دریک عملیات غافلگیرانه کمتر از ۲۴ساعت متهم را در مخفیگاه او دستگیر کردند”.

وی با این ادعا که فرد خاطی در تحقیقات پلیس به بزه انتسابی اعتراف کرده است، افزود: “متهم با تشکیل پرونده راهی مرجع قضائی شده است؛ تاکنون ۱۷ نفر از اختلالگران نظم دستگیر و تلاش برای دستگیری سایر افراد که باعث اخلال در ورزشگاه شدند، ادامه دارد”.
لازم به ذکر است که هرانا پیش‌تر از بازداشت شمارى از شهروندان ساکن اهواز توسط نیروهای امنیتی در پی این مسابقه فوتبال خبر داده بود.

هویت دو تن از افراد بازداشت شده به نام‌های “ایمن بیت سیاح” ۱۶ ساله و “بشیر صرخى” توسط هرانا احراز شده است.
گفتنی است در جریان مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال اهواز و پرسپولیس تهران که پنجشبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شده بود، تماشاگران به سر دادن شعارهایی علیه مسئولین و حکومت پرداخته بودند.

شهر اهواز مرکز استان خوزستان یکی از کلان شهرهای ایران است.

صدور حکم ۴۴ سال حبس برای ۶ تن از دراویش گنابادی


خبرگزاری هرانا – شش تن از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حوادث گلستان هفتم توسط دادگاه انقلاب تهران جمعاً به‌ ۴۴ سال حبس تعزیری، ۴۴۴ ضربه شلاق، ۸ سال تبعید، ۲ سال ممنوع‌الخروجی و ۸ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، شش نفر از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حوادث یکم اسفند ۱۳۹۶ موسوم به گلستان هفتم  با حکم دادگاه انقلاب تهران جمعاً به ۴۴ سال حبس تعزیری، ۴۴۴ ضربه شلاق، ۸ سال تبعید، ۲ سال ممنوع‌الخروجی و ۸ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شدند.

احکام صادره برای این ۷ دویش گنابادی در ادامه می‌آید:

۱. رضا یاوری، ۹ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به تایباد.

۲. سعید کریمایی: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی، ۲ سال تبعید به نهبندان.

۳. سجاد رزمی، ۷ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوع‌الخروجی، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی.

۴. بهروز صادقی علیایی، ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی، ۲ سال تبعید به شهر سراوان.

۵. مرتضی شکری، ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید.

۶. محمد صمدیار، ۷ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی، ۷۴ ضربه شلاق.

روز سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در خصوص پرونده دراویش زندانی از صدور ۳۳۰ فقره حکم از سوی شعب دادگاه انقلاب اسلامی خبر داد و در ادامه گفت: “در مورد بیست و پنج نفر از متهمانی که با حاضر نشدن در جلسه دادگاه، به عمد تلاش می‌کردند مانع محاکمه شوند، دادگاه با ابلاغ واقعی وقت رسیدگی به متهمان، طبق مقررات دادرسی کیفری اتخاذ تصمیم نمود و حکم به نحو حضوری صادر گردید”.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی‌ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌کند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

محکومیت محمد شریفی مقدم، از دراویش گنابادی به ۱۲ سال حبس


خبرگزاری هرانا – محمد شریفی‌ مقدم، درویش گنابادی و از خبرنگاران وبسایت مجذوبان نور که در زندان تهران بزرگ محبوس است، با حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با ریاست قاضی صلواتی به ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به برازجان و ۲ سال محرومیت‌های اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، محمد شریفی‌ مقدم، درویش گنابادی و از خبرنگاران وبسایت مجذوبان نور، با حکم غیابی قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید به برازجان و ۲ سال محرومیت‌های اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

“اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی”، “اخلال در نظم عمومی”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “تمرد در برابر امر پلیس” اتهاماتی هستند که قاضی صلواتی بر اساس آنها محمد شریفی‌مقدم را به ۱۲ سال حبس محکوم کرده است.
در دادنامه محمد شریفی‌مقدم آمده است: “متهم در کلیه‌ی حوادث و تجمعات فرقه از ابتدا حضور داشته و به هیچ عنوان ابراز پشیمانی و تنبه از حوادث به‌وجودآمده ندارد. وی دائماً نظام اسلامی و مسئولین نظام را مقصر اصلی به وجود آمدن این حادثه [گلستان هفتم] می‌داند”.
لازم به ذکر است که پیشتر محمد شریفی‌ مقدم به همراه پنج تن از فعالان حقوق دراویش که در جریان حادثه گلستان هفتم بازداشت شده و اکنون در زندان تهران بزرگ محبوس هستند طی نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس زندان، اعلام کرده بودند که تا زمان برگزاری دادگاهی علنی و با رعایت شرایط منصفانه در انظار عمومی، در دادگاه حضور نخواهند یافت.

محمد شریفی‌مقدم دانش‌ آموخته مهندسی متالورژی از دانشگاه صنعتی شریف، فعال دانشجویی و از مدافعان حقوق کودکان کار، سحرگاه یکم اسفندماه سال ۱۳۹۶ همراه با صدها درویش گنابادی در نتیجه‌ی یورش نیروهای لباس‌شخصی به‌شدت مجروح شد و پس از گذراندن یک دوره بازجویی در زندان اوین به زندان تهران بزرگ انتقال یافت.

روز سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۷ جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در خصوص پرونده دراویش زندانی از صدور ۳۳۰ فقره حکم از سوی شعب دادگاه انقلاب اسلامی خبر داد و در ادامه گفت: “در مورد بیست و پنج نفر از متهمانی که با حاضر نشدن در جلسه دادگاه، به عمد تلاش می‌کردند مانع محاکمه شوند، دادگاه با ابلاغ واقعی وقت رسیدگی به متهمان، طبق مقررات دادرسی کیفری اتخاذ تصمیم نمود و حکم به نحو حضوری صادر گردید”.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی‌ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌کند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

بازداشت چند تن از وکلای دادگستری و فعالین مدنی مقابل مجلس شورای اسلامی


خبرگزاری هرانا – روز جاری سه تن از وکلای دادگستری به نام‌های قاسم شعله‌سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه به همراه محمد نوری‌زاد در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند. این چهار نفر در اعتراض به نظارت استصوابی و قرارداد دریای خزر در مقابل مجلس حاضر شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان بشر در ایران، امروز شنبه ۲۷ مردادماه ۹۷ سه تن از وکلای دادگستری به نام‌های قاسم شعله‌سعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه به همراه محمد نوری‌زاد فعال مدنی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند.

محمد نجفی وکیل دادگستری طی یادداشتی از بازداشت این افراد خبر داده و گفت: “امروز جمعی از وطن دوستان در اعتراض به نظارت استصوابی و قرارداد خزر جلوی مجلس تجمع کردند که جناب دکتر نوریزاد و جناب دکتر شعله سعدی دستگیر شدند. دو تن دیگر از وکلای دادگستری هم گویا دستگیر شدند آقایان کیخسروی و جوادیه.”
آقای شعله سعدی روز گذشته با انتشار ویدیویی گفته بود به تأسی از محمد مصدق برای مقابله با نظارت استصوابی در بهارستان حاضر خواهد شد.

لازم به یادآوری‌ ست که این فعال سیاسی پیش‌تر به اتهام “توهین به رهبری نظام جمهوری اسلامی” از طریق انتشار نامه معروفش در سال ۸۱ و نیز “تبلیغ علیه نظام” از سوی دادگاه انقلاب محکوم شد و مدتی را در زندان گذراند.

از محل بازداشت و وضعیت این افراد اطلاعی در دست نیست.

افزایش شمار شهروندان بازداشت شده بهایی در شیراز


خبرگزاری هرانا – طی روز جمعه تعدادی از شهروندان بهایی شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر شیراز (پلاک ۱۰۰) منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۲۶ مردادماه تعدادی از شهروندان بهایی شهر شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر (پلاک ۱۰۰) منتقل شدند.

هویت ۴ تن از بازداشت شدگان “پژمان شهریاری” و همسرش “درنا اسماعیلی”، “هومن اسماعیلی” و “کوروش روحانی” توسط هرانا احراز شده است.
یک منبع مطلع در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “طی روز جمعه ۲۶ مردادماه پژمان شهریاری، درنا اسماعیلی، هومن اسماعیلی، کوروش روحانی، نگار میثاقیان و محبوب حبیبی که همه از بهاییان شهر شیراز هستند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و ساعاتی بعد نگار میثاقیان و درنا اسماعیلی از بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر شیراز آزاد شدند.”
هرانا ساعاتی قبل در گزارشی از بازداشت “نگار میثاقیان” و همسرش “محبوب حبیبی” توسط نیروهای امنیتی شیراز و انتقالشان به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر خبر داده بود.

امروز بعضی رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی خبر از بازداشت دست کم ۴۰ شهروند بهایی در شیراز طی یک عملیات برنامه‌ریزی شده دادند با این حال هرانا‌ تا زمان تنظیم این گزارش قادر به تایید صحت این ادعا نیست و کماکان آن را در دست بررسی دارد.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.


پژمان شهریاری و درنا اسماعیلی

کوروش روحانی

هومن اسماعیلی

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

مرگ و مصدومیت ۴ کارگر در سایه فقدان ایمنی محیط کار


خبرگزاری هرانا – طی روز های گذشته و امروز،، در سایه فقدان ایمنی محیط کار، ۱ کارگر کشته و ۳ کارگر مصدوم شدند. ایران درزمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، مورخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۷، علی عسکری، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر کرمان از سقوط یک کارگر به داخل گودال مربوط به پروژه فاضلاب شهری خبر داد.

وی با بیان اینکه این حادثه در بزرگراه امام خمینی (ره) میدان ابوذر شهر کرمان روی داد، اظهار کرد: “پس از اعلام وقوع حادثه بلافاصله دو تیم تخصصی نجات این سازمان در محل حادثه حضور یافته و امدادرسانی به مصدوم را آغاز کردند”.

عسکری گفت: “مصدوم از کارگران مشغول در پروژه فاضلاب شهری بود که به دلیل بی احتیاطی و عدم رعایت نکات ایمنی دچار حادثه شده بود در کمترین زمان ممکن توسط نجاتگران سازمان آتش نشانی از داخل گودال به عمق ۱۰ متر خارج و به بیمارستان منتقل شد”.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان به کارفرمایان پروژه‌های شهری و کارگاه‌های ساختمانی توصیه کرد که با رعایت اصول ایمنی و حفاظتی از حوادث جلوگیری کنند.

مرگ و مصدومیت ۳ کارگر بر اثر نشت گاز
به گزارش ایلنا، مورخ ۲۶ مرداد ۱۳۹۷، معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور از انفجار یک واحد صنعتی به علت نشت گاز خبر داد.

حسن نوری معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور در ارتباط با جزئیات انفجار یک واحد صنعتی گفت: “این حادثه حوالی ساعت ۱۴:۲۴ امروز (۲۶ مرداد) در شهرک صنعتی نظرآباد استان البرز به علت نشت گاز رخ داده است”.

وی افزود: “پس از تماس با سامانه ۱۱۵ اورژانس بلافاصله دو دستگاه آمبولانس جهت اقدامات لازم به محل حادثه اعزام شدند”.

معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور ادامه داد: “متاسفانه در این حادثه یک نفر جان باخت و دو نفر مصدوم شدند که توسط تکنسین های اورژانس به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال یافتند”.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

یک زوج بهایی اهل شیراز بازداشت شدند


خبرگزاری هرانا – دو شهروند بهایی اهل شیراز به نام‌های نگار میثاقیان و همسرش محبوب حبیبی روز جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات شیراز منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز جمعه مورخ ۲۶ مردادماه ۹۷ یک زوج بهایی اهل شیراز به نام‌های نگار میثاقیان و همسرش محبوب حبیبی توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به بازداشگاه پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات شیراز منتقل شدند.

یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: “محبوب حبیبی و نگار میثاقیان یک زوج بهایی ساکن شیراز هستند که امروز جمعه ۲۶ مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ اداره اطلاعات شیراز منتقل شدند.”

هرانا پیشتر نیز در اوایل ماه جاری از تائید حکم یک زوج بهایی دیگر در شیراز به نام‌های روحیه نریمان و همسرش فرزاد دل‌آرام خبر داده بود.

روحیه نریمان شهروند بهایی ساکن شیراز به دو سال و نیم حبس تعزیری و همسرش فرزاد دل‌آرام نیز به تحمل یک سال حبس تعزیری در شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر این شهر محکوم شدند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.


بازداشت شماری از شهروندان اهوازی توسط نیروهای امنیتی


خبرگزاری هرانا – شمارى از شهروندان ساکن اهواز در پی مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال اهواز و پرسپولیس تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. گفتنی است در حاشیه این مسابقه که پنجشبه هفته گذشته در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شده بود، تماشاگران به سر دادن شعارهایی علیه مسئولین و حکومت پرداخته بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر در پی مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال اهواز و پرسپولیس که روز پنجشنبه هجدهم مردادماه در ورزشگاه غدیر شهر اهواز برگزار شده بود تعدادی از شهروندان عرب اهوازی توسط نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه اهواز بازداشت شدند.

به گفته منابع محلی، نیروهای قرارگاه ابوالفضل العباس اطلاعات سپاه اهواز با لباس شخصی در ورزشگاه و در بین هواداران حضور داشته و بعد از اتمام بازی تعدادی از جوانانی که شعار می‌دادند را بازداشت کردند.
هویت دو تن از بازداشت شدگان “ایمن بیت سیاح” ۱۶ ساله و “بشیر صرخى” توسط هرانا احراز شده است.

بشیر صرخی شهروند اهوازی در روز ۲۴ مردادماه توسط نیروهای قرارگاه ابوالفضل‌العباس اطلاعات سپاه اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

ایمن بیت سیاح ۱۶ ساله نیز در تاریخ ۱۸ مردادماه بعد از اتمام مسابقه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

خانواده بازداشت شدگان پس از گذشت یک هفته کماکان از محل نگهداری فرزندانشان اطلاعی ندارند.

گفتنی است در حاشیه مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال اهواز و پرسپولیس تهران که روز پنجشبه ۱۸ مردادماه در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شده بود، تماشاگران به سر دادن شعار علیه مسئولین و حکومت پرداخته بودند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

۱۳۹۷ مرداد ۲۳, سه‌شنبه

پرونده دختران ایرانشهر؛ عبدالله بزرگ‌زاده به قرنطینه زندان زاهدان منتقل شد


خبرگزاری هرانا – عبدالله بزرگ‌زاده که در جریان تجمع مسالمت‌آمیز حمایت از دختران ایرانشهر بازداشت شده بود، به قرنطینه زندان زاهدان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، “عبدالله بزرگزاده” روز یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷، از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به قرنطینه زندان زاهدان منتقل شد.

گفتنی است که “عبدالله بزرگزاده” ۲۷ ساله، فرزند غلام قادر در تازیخ ۲۷ خرداد سال جاری در تجمع مسالمت آمیز حمایت از دختران ایرانشهر بازداشت شده است.

وی تاکنون پس از انتقال، تماسی با خانواده نداشته است.

تجمع دختران ایرانشهر پس از آن شکل گرفت که گزارشهای از تجاوز به ۴۱ دختر ایرانشهری توسط افرادی بسیجی دارای “زر و زور” توسط امام جمعه ایرانشهر منتشر شد.

چندی پیش مولوی محمد طیب ملازهی امام جمعه مسجد نور ایرانشهر خبر تجاوز به ۴۱ دختر در ایرانشهر را در اقامه نماز جمعه در حضور مردم اعلام کرد. این موضوع و شکایت خانواده برخی از دختران تجاوز شده باعث برگزاری تجمع های اعتراضی به نا امنی های این شهر و درخواست محاکمه عاملان جنایت شد.

لازم به اشاره است که سپاه پاسداران طی هفته‌های گذشته از بازداشت تعدادی از سرشاخه‌های رسانه‌های خارجی سخن گفته بود.

هویت این افراد “۱. عبدالله بزرگزاده، ۲. یاسر شهنوازی، ۳. پریسا شهنوازی، ۱۹ ساله با نام مستعار پروک، ۴. عبدالحکیم مزارزهی اهل خاش دانشجو کاردانی برق از دانشگاه فنی شهید باهنر زاهدان، ۵. محمد امین گرگیج، ۶. محمد ر…، ۷. مرتضی س…” احراز شده است.
شهرستان ایرانشهر یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

سه ماهه نخست امسال؛ حوادث کار جان ۸۴ شهروند تهرانی را گرفت


خبرگزاری هرانا – مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با اشاره به اینکه ۸۴ نفر در سه ماهه نخست سال جاری جان خود را به دلیل حوادث کار از دست داده‌اند گفت که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۶ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، مسعود قادی‌پاشا در ارتباط با فوتی‌های ناشی از حوادث کار اظهار داشت: “در سه ماهه امسال ۸۴ نفر به دلیل فوت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده‌اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوتی‌ها ۹۰ نفر بود، ۶.۷ درصد کاهش یافته است”.

وی با بیان اینکه از کل فوت ناشی از حوادث کار، امسال ۸۴ نفر مرد بوده‌اند، افزود: “سال گذشته آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار ۸۸ نفر آن مربوط به مردان و ۲ نفر مربوط به زنان بود”.

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران خاطرنشان کرد:‌ “در خردادماه سال جاری نیز آمار فوت ناشی از حوادث کار با ۳۲.۵ درصدد کاهش همراه بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۷ مورد رسیده است”.


یک کولبر در سردشت کشته شد


خبرگزاری هرانا – یک کولبر از اهالی شهرستان مهاباد در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی سردشت جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز سه‌شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷، یک کولبر به نام «اسماعیل عزیزی» از اهالی شهرستان مهاباد در نقطه‌ی صفر مرزی کانی‌زرد سردشت با شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی جان خود را از دست داد.

وی بدون اخطار قبلی به ظن حمل کالای قاچاق مورد هجوم قرار گرفته است.

شهرستان مهاباد یکی از شهرستان‌های کردنشین استان آذربایجان غربی ایران است.

بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.

بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.

دو پرونده جدید برای نسرین ستوده تشکیل شد


خبرگزاری هرانا – وکیل مدافع نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که اکنون در بازداشت به سر می‌برد، از تشکیل دو پرونده جدید برای موکلش خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، پیام درفشان روز سه شنبه در گفت وگویی به آخرین وضعیت پرونده ستوده اشاره کرد و اظهار داشت: “موکلم چند وقت پیش تحت این عنوان که یک حکم غیابی علیه وی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب صادر شده است، بازداشت شد”.

این وکیل دادگستری افزود: “در مراجعه ای که بهزادی وکیل دیگر ستوده به دادسرای اوین داشت، گفته شد وی به خاطر حکم غیابی صادره توسط قاضی پرونده، جلب و زندانی شده است. به دنبال این موضوع، وکیل ستوده درخواست واخواهی می کند و طبق قانون پس از درخواست واخواهی، دادگاه باید قرار وثیقه صادر و متهم را تا زمان صدور حکم قطعی آزاد کند”.

درفشان اضافه کرد: “به رغم این موضوع، شعبه دادگاه انقلاب این موضوع را نمی‌پذیرد. همچنین اینکه در کیفرخواست صادره از سوی دادسرا برای ستوده، اتهامات وی تبلیغ علیه نظام و اهانت به رهبری عنوان شده اما شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام جاسوسی برای موکلم، حکم صادر کرده است”.
وکیل مدافع نسرین ستوده گفت: “وقتی به این موضوع اشاره کردیم، دادیار اجرای احکام دادسرای اوین هم طی نامه‌ای به رئیس دادگاه اعتراض و اعلام کرد که حکم با کیفرخواست تطبیق ندارد اما قاضی پرونده پاسخ داد که از نظر دادگاه، اتهام نسرین ستوده جاسوسی است”.

درفشان به تشکیل دو پرونده جدید برای نسرین ستوده اشاره کرد و افزود: “در همین حین، موکل به شعبه هفتم بازپرسی دادسرای اوین احضار و شکایت بازپرس دادسرای کاشان به وی تفهیم و قرار وثیقه ۶۵۰ میلیون تومانی صادر شد”.

وی اضافه کرد: “چند روز بعد شعبه دوم دادسرای اوین نیز تحت عنوان عضویت موکل در کمپین لگام (لغو گام به گام مجازات اعدام) وی را احضار و برای او قرار بازداشت صادر کرد؛ این در حالی است که اولاً کمپین لگام قرار بود توسط نرگس محمدی راه اندازی شود که وی قبل از راه اندازی دستگیر شد، ثانیاً در هیچ جای قانون لغو تدریجی مجازات اعدام جرم نیست. مگر در بحث مواد مخدر افراد و کارشناسان مختلف و حتی مسئولان درباره حذف مجازات اعدام صحبت نکردند”.

به گفته درفشان در حال حاضر نسرین ستوده به خاطر محکومیت به پنج سال حبس تحت عنوان اتهامی جاسوسی که در کیفرخواست وی وجود ندارد، شکایت بازپرس دادسرای کاشان و صدور قرار بازداشت توسط شعبه دوم بازپرسی در زندان به سر می برد.
نسرین ستوده وکیل دادگستری است که ۲۳ خرداد امسال با حکم جلب، بازداشت شد.

وی شهریور سال ۸۹ هم بازداشت و به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت.

وی در نهایت پس از سپری کردن سه سال زندان آزاد شد.

اعزام نرگس محمدی به بیمارستان در پی وخامت حال


خبرگزاری هرانا – نرگس محمدی نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر، در پی وخامت حال عمومی از زندان اوین به بیمارستان امام خمینی منتقل شد، هفته گذشته از اعزام وی به مراکز درمانی جلوگیری شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷، نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در زندان اوین در پی وخامت حال عمومی به بیمارستان امام خمینی منتقل شد.

رضا خندان همسر نسرین ستوده دیگر زندانی محبوس در زندان اوین، طی یادداشتی در این خصوص گفت: “روز گذشته که به ملاقات رفته بودم برای سومین بار بود که نسرین می‌گفت «حال نرگس (محمدی) خوب نیست و شرایط جسمی‌اش طوری است که باید بلافاصله بستری شود». امروز نسرین طی تماس تلفنی به من گفت که ۵ صبح حال نرگس محمدی وخیم و دچار تشنج شده است و در پی وخامت حالش به بیمارستان خمینی منتقل شد. ادامه محکومیت با وضع جسمی که دارد خطرناک است”.
این در حالی است که هفته گذشته در تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ با مخالفت مسئولین زندان از اعزام این فعال حقوق بشر زندانی به پزشک مغز و اعصاب جلوگیری شد.

پیشتر تقی رحمانی همسر نرگس محمدی طی یادداشتی در این باره خطاب به مسئولان زندان گفت: “نرگس محمدی را با عجله از بیمارستان به زندان برگرداندید با این بهانه که اعزام‌های بعدی انجام شود. امروز قرار بر اعزام به دکتر مغز و اعصاب بود. اما مخالفت می‌کنید. چرا؟ بیماری نرگس محمدی نگران کننده است. روند معلول سازی یک فعال حقوق بشر را متوقف کنید.”

گفتنی است نرگس محمدی در روز شنبه ۹ تیرماه به بیمارستان منتقل شده و پنج‌شنبه ۱۴ تیرماه ۱۳۹۷ پس از انجام عمل جراحی به زندان اوین بازگردانده شده بود.

پیش‌تر محمود بهزادی‌راد وکیل نرگس محمدی درخصوص آخرین وضعیت جسمانی نرگس محمدی نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر گفته بود: “متاسفانه خانم محمدی ناراحتی‌های مختلفی داشتند که این اواخر مثانه و کیسه صفرای ایشان با مشکل مواجه شده بود که در پی وخامت وضعیت جسمی به بهداری و پس از آن به بیمارستانمنتقل شده‌اند”.

وی همچنین در رابطه با آخرین اقدام حقوقی انجام شده در پرونده موکلش گفت: “۶ سال و ۴ ماه از مدت بازداشت موکلم می‌گذرد و حدود ۳ سال و ۸ ماه از مدت محکومیتشان باقی مانده است. این در حالی است که با وجود امکان استفاده از آزادی مشروط برای موکلم، علی‌رغم درخواست آزادی مشروط، متاسفانه تاکنون با آن موافقت نشده است”.

پیشتر تقی رحمانی با تأیید خبر تشدید بیماری همسرش- نرگس محمدی، از بی‌توجهی مسئولان امر در این خصوص انتقاد و اعلام کرد: «نرگس محمدی زندانی است اما زندانی همراه با انواع محرومیت‌ها.»

او با بیان اینکه نرگس محمدی به مداوا نیاز دارد، اعلام کرد: «از سال ۱۳۹۵ با وجود اینکه بارها پزشک به مراقبت از وی و بستری شدن وی توصیه کرده بود با بی‌توجهی مسولان مواجه شده است.»

نرگس محمدی در اردیبهشت ۱۳۹۵توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از آن به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. دادگاه همکاری او با این کمپین مسالمت آمیز را مصداق اتهام «تشکیل جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» اعلام کرد.
نرگس محمدی اظهار داشته که در جلسه محاکمه، قاضی برخوردی خصومت‌آمیز و مغرضانه‌ نسبت به وی داشته و به طرزی بی‌پرده و آشکارا از اتهامات وارده به او از سوی مقامات وزارت اطلاعات دفاع ‌کرده است. او همچنین اظهار داشته که قاضی او را به واسطه فعالیت‌هایش علیه مجازات اعدام، به تلاش برای تغییر احکام الهی متهم کرده است.

همچنین ۶ سال دیگر از محکومیت نرگس محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» بوده است که اساس آنها نیز فعالیت‌های مسالمت آمیز حقوق بشری وی است، از جمله مصاحبه با رسانه‌ها درباره موارد نقض حقوق بشر، شرکت در تجمعات مسالمت‌آمیز مقابل زندان جهت حمایت از خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام، ارتباط با دیگر فعالان حقوق بشر من‌جمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، مشارکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز علیه اسیدپاشی و ملاقات با کاترین اشتون در سال ۱۳۹۲. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی را در مهرماه ۱۳۹۵ تأیید کرد.

درخواست اعاده دادرسی او در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور رد شد.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

محمد داوری از فعالان مدنی یاسوج بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – محمد داوری از فعالان مدنی شهر یاسوج، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان مرکزی یاسوج منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد داوری، از فعالان مدنی شهر یاسوج، صبح روز جمعه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات در شهر یاسوج بازداشت و پس از سه روز بی‌خبری صبح امروز به زندان مرکزی این شهر منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای داوری ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “محمد داوری صبح روز جمعه ۱۹ مرداد در منزل پدری خود، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و پس از گذشت سه روز، ظهر امروز دوشنبه با قرار بازداشت موقت دو ماهه به زندان یاسوج منتقل شد و در حال حاضر در سلول انفرادی این زندان به‌سر می‌برد. ماموران در هنگام بازداشت آقای داوری اقدام به ضبط برخی وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه، لب‌تاپ و یادداشت‌های وی کرده‌اند”.

محمد داوری

لازم به ذکر است که محمد داوری پیش از این نیز در جریان اعتراضات سال گذشته موسوم به اعتراضات دی ماه، در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ پس از احضار به دفتر اداره اطلاعات سپاه پاسداران توسط این نیروها بازداشت و در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ پس از گذشت ۱۰ روز با قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی و قرار کفالت از زندان آزاد شد.

پیش‌تر ماموران اطلاعات سپاه یاسوج به خانواده‌ی وی گفته بودند که این فعال مدنی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشویش اذهان عمومی” بازداشت شده است.

محمد داوری، ۲۶ ساله، متولد دهدشت، ساکن یاسوج، دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی است و پیش از این نیز در زمان درگذشت هاشمی رفسنجانی به دلیل پایین کشیدن بنر وی از سطح شهر یاسوج بازداشت و پس از گذشت ۱۰ روز با قید وثیقه آزاد شده بود.

جلسه دادگاه حمیدرضا امینی برگزار شد


خبرگزاری هرانا – صبح امروز جلسه دادرسی حمیدرضا امینی مدیر یک کانال‌ تلگرامی با حضور محمدحسین آقاسی وکیل وی در شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ استان تهران به ریاست قاضی کشکولی برای رسیدگی به اتهامات سب‌النبی و توهین به مقدسات برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه حمیدرضا امینی مدیر یک کانال تلگرامی که پیشتر از تاریخ ۱۱ آذرماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد صبح امروز یکشنبه ۲۱ مرداد ماه ۹۷ در شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ به ریاست قاضی کشکولی در حضور محمدحسین آقاسی وکیل ایشان برگزار شد و در این دادگاه حمیدرضا امینی به اتهام “سب النبی” و “توهین به مقدسات” محاکمه شد.

محمدحسین آقاسی وکیل آقای امینی ضمن تائید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “صبح امروز مورخ ۲۱ مردادماه جلسه دادگاه حمیدرضا امینی در شعبه ۹ دادگاه کیفری شماره ۱ برگزار شد و با توجه به روند دادگاه انتظار می‌رود توانسته باشیم اتهام «سب النبی» را از اتهامات ایشان برداریم و منتظر اعلام نتیجه دادگاه طی چند روز آینده هستیم.”
هرانا پیشتر در گزارش ۲۱ خردادماه از به تعویق افتادن جلسه دادرسی حمیدرضا امینی برای رسیدگی به اتهام “توهین به رهبری و مسئولان نظام” در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به دلیل اعمال “تبصره ماده ۴۸” و گزینشی کردن حضور وکیل این متهم سیاسی خبر داده بود.

برگزاری این جلسه اساسا بدون هماهنگی و اطلاع رسانی قبلی به محمد حسین آقاسی وکیل این زندانی، صورت گرفته بود.

یک منبع مطلع در این خصوص پیش‌تر به گزارشگر هرانا گفت: “حمیدرضا امینی در این جلسه اظهار داشت که بدون حضور وکیلش (محمد حسین آقاسی) پاسخگو نخواهد بود و قاضی صلواتی در جواب به او گفت که نام وکیل شما جزو ۲۰ وکیل مورد تائید قوه قضاییه نیست به همین علت آقای آقاسی نمی‌تواند در این جلسه حضور داشته باشد؛ بنابراین حمیدرضا امینی به دلیل عدم بضاعت مالی باید درخواست استخدام وکیل تسخیری که نهایتا از میان لیست وکلای مورد اعتماد رئیس قوه قضاییه انتخاب خواهد شد به دادگاه ارائه بدهد. با این صحبت جلسه دادگاه تا مشخص شدن وکیل به تعویق افتاد”.
قابل ذکر است که این مدیر تلگرامی روز چهارشنبه ۹ خردادماه،  توسط شعبه ۵۷ دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. محمدحسین آقاسی وکیل حمیدرضا امینی ضمن تائید این خبر به هرانا گفت “ماده ١٨ قانون جرائم رایانه‌ای مستند دادگاه است و دادگاه وی را به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب علیه مقامات، نهادها و سازمان‌های حکومتی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرده است”.

این وکیل دادگستری در خصوص روند رسیدگی به اتهامات دیگر موکل خود نیز گفت: “رسیدگی به اتهامات دیگر آقای امینی مبنی بر “سب‌النبی، توهین به امامان و حضرت زهرا” در تاریخ ۴ تیرماه سال جاری در شعبه یک دادگاه کیفری برگزار خواهد شد. در مورد اتهام “توهین به مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی” نیز پرونده در دادگاه انقلاب رسیدگی خواهد شد اما تاکنون تعیین وقت نشده است”.

آقای امینی از تاریخ ۱۱ آذرماه سال گذشته به اتهام “نشر اکاذیب”، “توهین به مقدسات” و “توهین به مقامات جمهوری اسلامی” در بازداشت به سر می‌برد،

سودابه نامدار زنگنه، همسر حمیدرضا امینی نیز پیش‌تر نیز درباره‌ی پرونده همسر خود به گزارشگر هرانا گفته بود: “حمیدرضا در تاریخ ۱۱ آذرماه سال ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به بند دو الف زندان اوین، مربوط به اطلاعات سپاه منتقل شد. مأموران با ورود به خانه وسایل شخصی مانند تلفن همراه و کامپیوتر شخصی را نیز با خود بردند. چند روز بعد که پیگیر وضعیت همسرم شدم مأموران طی تماس تلفنی گفتند که او در بند دو الف سپاه واقع در زندان اوین به صورت انفرادی نگهداری می‌شود.”

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

۱۳۹۷ مرداد ۱۱, پنجشنبه

سه شهروند اهل حمیدیه صبح امروز بازداشت شدند


خبرگزاری هرانا – سه شهروند اهل شهر حمیدیه صبح امروز توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز پنجشنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۷ سه تن از فعالان عرب اهل حمیدیه در استان خوزستان توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات بازداشت شدند.

هویت این شهروندان، “علی سیاحی فرزند غانم ، امیر سیاحی فرزند غانم و شهاب سیاحی فرزند جواد” توسط هرانا احراز شده است.
هرانا پیشتر نیز طی گزارشی در اردیبهشت‌ماه ۹۳ از محکومیت علی سیاحی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه ٣ دادگاه انقلاب اهواز به ۳ سال حبس در زندان کارون خبر داده بود.

این فعال عرب آخرین بار در بهمن ماه ۱۳۹۲ توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت شد. پس از بازداشت مدت چند هفته را در بازداشتگاه اطلاعات تحت بدرفتاری قرار گرفت، اداره اطلاعات در مدت بازداشت این فعال سیاسی سعی کرد تا با پرونده‌سازی علیه وی احکام سنگینی برای ایشان رقم زند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

اعتصاب غذای ایرج محمدی، زندانی تبعیدی در زندان تبریز


خبرگزاری هرانا – دوران محکومیت ایرج محمدی زندانی امنیتی که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به تحمل ۱۰ سال حبس در تبعید محکوم شده است، در تاریخ ۱۲ مرداد ماه به پایان می‌رسد با این حال مسئولان قضایی از آزادی وی ممانعت به عمل آورده و مدعی شدند ایام بازداشت جزو مدت حبس محسوب نمی شود و وی باید ۸ ماه دیگر نیز در زندان بماند. این زندانی نیز در اعتراض به کارشکنی مسئولان با نگارش نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که از روز چهارشنبه ۳ مردادماه دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ایرج محمدی زندانی امنیتی تبعیدی در زندان مرکزی تبریز است که به همراه محمد امین آگوشی هم‌پرونده خود هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس در تبعید محکوم شده‌اند.

با وجود اینکه دوران محکومیت ۱۰ ساله این افراد در تاریخ ۱۲ مرداد ماه به پایان می‌رسد، با این حال دادیار اجرای احکام دادسرای نظامی ارومیه با بیان اینکه ایام بازداشت جزو دوران حبس محسوب نمی‌شود از آزادی این افراد در تاریخ مقرر ممانعت به عمل آورده و می‌گویند زندانیان مذکور باید ۸ ماه بیشتر در زندان باشند.

آقای محمدی نیز در اعتراض به این کارشکنی با نگارش نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که از روز چهارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۷ دست به اعتصاب غذا زده است.

متن کامل این نامه را به نقل از هرانا بخوانید:
“مدیر اداره زندان تبریز

احتراما و با عرض ادب به استحضار عالی می‌رساند که اینجانب ایرج محمدی فرزند محمد که به مدت ۱۰ سال تبعید در زندان محکوم شده‌ام، مدت محکومیتم در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ به اتمام می‌رسد. از طرفی اینجانب در ابتدای دستگیری مدت ۲۳۱ روز در بازداشتگاه حفاظت ارشد سپاه استان آذربایجان غربی تحت بازداشت بودم که قاضی صادرکننده رای مدت مذکور را در دادنامه قید کرده و جز ایام حبس محسوب کرده است، ولی متاسفانه دادیار اجرای احکام دادسرای نظامی استان آذربایجان غربی از صدور برگه آزادی بنده خودداری کرده و اعلام می‌کند که مدت مذکور جز ایام حبس محاسبه نمی‌شود.

لذا اینجانب از روز جاری در اعتراض به پایمال و ضایع شدن حق و حقوقم اعلام اعتصاب غذا می‌کنم و شایان ذکر است که به هیچ وجه قصد خودکشی ندارم”.

ایرج محمدی و محمد امین آگوشی، دو هم پرونده در فروردین سال گذشته از زندان زاهدان به زندان تبریز منتقل شدند.

آقای محمدی در بهمن ماه سال ۹۵ با نگارش نامه‌ای سرگشاده در مورد مخالفت با درخواست عفو خود نکاتی را تشریح کرد. آقای محمدی با بیان اینکه به دلیل تحمل هشت ماه سلول انفرادی و شکنجه در ابتدای بازداشت دچار بیماری اعصاب و روان شده، تاکید کرد دلایل عنوان شده «کذب محض» است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری