۱۳۹۷ آبان ۷, دوشنبه

توفان شن، ریزگردها و آلودگی هوا در سیستان‎ و بلوچستان ۱۲۰ نفر را به بیمارستان کشاند


خبرگزاری هرانا – مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت که ۱۲۰ نفر از مردم منطقه در شمال این استان به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از توفان و گرد و خاک از روز گذشته تاکنون روانه بیمارستان ها و مراکز درمانی شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، عبدالرحمان شهنوازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: “این افراد به دلیل عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از توفان و گرد و خاک که از دیروز منطقه را فرا گرفته به بیمارستان ها، مراکز درمانی و پایگاه های اورژانس مراجعه کردند”.
وی افزود: “۱۳ نفر از این افراد به دلیل شدت بیماری در مراکز بهداشتی درمانی بستری و ۳۵ نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدند”.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: “توفان گرد و خاک روز گذشته با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر بر ساعت غلظت ذرات معلق در هوای زابل را به ۳۱ برابر حد مجاز رساند”.
به گزارش ایرنا وضعیت نامساعد جوی در شمال سیستان و بلوچستان و طوفان همراه با گرد و خاک شدید زندگی را به کام خشکیده مردم این منطقه تلخ و شرایط را غیرقابل تحمل کرده است.

آزادی یک بازداشتی در مریوان همزمان با بازداشت ۲ شهروند در سنندج و مریوان


خبرگزاری هرانا – یک شهروند بازداشت‌شده در شهرستان مریوان با تودیع وثیقه آزاد شده و همزمان ۲ شهروند دیگر در سنندج و مریوان بازداشت شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز پنجشنبه ۳ آبان ۱۳۹۷، «کاروان احمدی» ۲۶ ساله فرزند جلال با تودیع وثیقه‌ی سیصد میلیون تومانی تا هنگام برگزاری جلسه‌ی دادگاه از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات سنندج‌ آزاد شد.
او روز پنجشنبه ۲۶ مهر به همراه «رحمان صدیقی» ۳۱ ساله فرزند عیسی به اتهام «همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام» در مریوان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سنندج منتقل شد.
همزمان روز چهارشنبه ۲ آبان‌، «جمال گرامی» از اهالی روستای نی از توابع مریوان توسط نیروهای وزارت اطلاعاتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل گردید.
این پنجمین شهروند از اهالی این روستا است که طی یک هفته‌ی گذشته بازداشت می‌شود.
چهار تن دیگر از اهالی روستای نی به نام‌های «محمد پروازه» ۲۱ ساله فرزند حسین، «بریار کاوه» ۲۵ ساله فرزند امین، «محسن فراهمند» ۲۴ ساله فرزند خسرو و «حمید پروازە» ۲۸ ساله فرزند محمد همچنان در بازداشتگاه اطلاعات سنندج تحت بازجویی هستند. تمامی این افراد به جز محمد پروازه که روز جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ بازداشت شد، روز ۲۶ مهر بازداشت شده‌اند.
اتهام مطروحه علیه تمامی آنها «ارتباط با یکی از احزاب کرد مخالف نظام» است.
در خبری دیگر یک شهروند سنندجی به نام «محمدرضا ضیایی» ۲۴ ساله توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و‌ به بازداشگاههای امنیتی منتقل شد.
در تمامی این موارد، نیروهای مذکور بدون ارائه‌ی برگه‌ی قضایی به محل سکونت این افراد یورش برده و پس از تفتیش منازلشان، آنان را بازداشت کرده‌اند.
FacebookTwitterGoogle+

ششمین زندانی در زندان زاهدان به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جان باخت


خبرگزاری هرانا – شب گذشته یک زندانی محبوس در زندان زاهدان در روز اول ورود به زندان در اثر بیماری و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب شنبه ۵ آبان‌ماه ۱۳۹۷، یک زندانی محبوس در زندان زاهدان به در همان روز ورود به زندان به دلیل بیماری و عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.
هویت این زندانی ۵۰ ساله تاکنون احراز نشده و توسط هرانا در حال بررسی است.

این زندانی روز گذشته از قرنطینه به بند ۶ زندان زاهدان منتقل شد و با وجود اینکه به اسهال شدید دچار شده بود به وضعیت وی رسیدگی نشد تا اینکه شب همان روز اول ورود به زندان جان باخت”.

با احتساب مرگ این زندانی، طی سال جاری دست‌کم ۶ زندانی محبوس در زندان زاهدان به دلیل بیماری و عدم رسیدگی پزشکی ناشی از محدودیت‌های اعزام به بیمارستان خارج از زندان جان خود را از دست داده‌اند.

لازم به ذکر است در تاریخ ۶ مهرماه ۹۷ نیز یک زندانی به نام عبدالنبی سارسی (ثارثی) به دلیل بیماری و عدم رسیدگی پزشکی در این زندان جان باخت. در تاریخ ۲۴ شهریورماه سال جاری هرانا در گزارشی از مرگ یک زندانی محبوس در بند ۶ زندان زاهدان به نام غلامرصا گول خبر داده بود. همچنین در تاریخ ۱۰ خردادماه ۹۷ از مرگ یک زندانی محبوس در بند ۱ زندان مرکزی زاهدان به نام “رامین دوکله” و پیش‌ از آن نیز در تاریخ ۸ خردادماه از مرگ یک زندانی به نام “غلام نبی ریگی” در بند ۵ این زندان که به دلیل عدم دریافت خدمات درمانی مناسب خبر داده بود. پیش‌تر نیز در اردیبهشت‌ماه سال جاری “نصیر زورقی“، زندانی محبوس در بند ۸ این زندان به علت سکته و عدم رسیدگی پزشکی، جان خود را از دست داد.
هرانا روز گذشته نیز در گزارشی به بررسی مشکلات زندانیان محبوس در زندان زهدان پرداخته بود و پیشتر نیز در گزارشی تحت عنوان مشکلات مضاعف زندانیان زاهدان گفته بود که عدم رسیدگی پزشکی از مشکلات دیرپای این زندانیان است.

بازداشت محمد نجفی و عباس صفری جهت اجرای حکم حبس و شلاق


خبرگزاری هرانا – صبح امروز محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر و عباس صفری فعال مدنی جهت اجرای حکم حکم حبس و شلاق بازداشت و به زندان اراک منتقل شدند. این افراد پیش‌تر توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو اراک، به اتهامات “اخلال در نظم و آسایش عمومی و انتشار مطالب کذب به قصد تشویش اذهان عمومی” به ۳ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بودند و پس از اعتراض به رأی صادره این حکم توسط شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی عینا تایید شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۶ آبان‌ماه ۱۳۹۷، محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر و عباس صفری فعال مدنی جهت اجرای حکم ۳ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق بازداشت شد.

یکی از نزدیکان آقای نجفی در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “محمد نجفی ساعت ده صبح امروز در شهرستان شازند بازداشت شد و ساعت ۵ عصر همراه با آقای عباس صفری به زندان اراک منتل شدند.

لازم به ذکر است که محمد نجفی و عباس صفری در مردادماه سال جاری به همراه نه تن دیگر در جریان اعتراضات سراسری دی‌ماه در شهرستان شازند بازداشت و در نهایت توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو اراک به ریاست قاضی محمدرضا عبداللهی به اتهامات “اخلال در نظم و آسایش عمومی و انتشار مطالب کذب به قصد تشویش اذهان عمومی” هر یک به ۳ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند. پس از اعتراض به رأی صادره این حکم توسط شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی عینا تایید شد.
آقای نجفی روز شنبه ۲۱ مهرماه طی احضاریه‌ای کتبی به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شازند احضار شده بود و پس از حضور در دادگاه در پرونده‌ای دیگر به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” مورد بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفت.
پرونده محمد نجفی و عباس صفری در خصوص اتهامات دیگری نیز در دادگاه انقلاب اراک در حال رسیدگی است.

آقای نجفی از جمله افراد پیگیر نحوه‌ی جان باختن یکی از معترضان در وقایع دی‌ماه ۹۶ بود. وی پس از افشاگری در خصوص فوت “وحید حیدری” یکی از معترضان خیابانی دی‌ماه که در اراک بازداشت و در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ اراک درگذشت، بازداشت شده بود.

مسئولان قضایی حکومت جمهوری اسلامی ایران مدعی شده بودند که وحید حیدری فروشنده مواد مخدر بوده و در بازداشتگاه کلانتری اراک دست به خودکشی زده است؛ آقای نجفی پس از انجام تحقیقات میدانی که از طریق اقوام و دوستان وحید حیدری به عمل آورده بود، بیان کرده که او یک دست‌فروش بوده و هیچ‌گونه سوءپیشینه‌ای نداشته و بر جسدش که در شرایط امنیتی دفن گردیده نشانی از خودکشی وجود نداشته و آسیب ناشی از اصابت شیء به سر او به‌وضوح پیدا بوده است.
لازم به ذکر است محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس، مراجع امنیتی را به «پرونده‌سازی» برای یک وکیل دادگستری (محمد نجفی) متهم کرده بود که بنا به اعلام آقای صادقی «ثابت» کرده است که وحید حیدری، نوجوان جان‌باخته در بازداشتگاه کلانتری اراک، «موادفروش» نبوده است.
عباس صفری، فرزند علی، متولد ۱۳۵۶، اهل و ساکن شازند، شغل: بیکار، متاهل، آزاد، پیش‌تر با قید کفالت تا زمان پایان دادرسی از زندان آزاد شده بود.

عبدالفتاح سلطانی به زندان اوین بازگشت


خبرگزاری هرانا – عبدالفتاح سلطانی وکیل و فعال حقوق بشر که در مردادماه سال جاری در پی درگذشت ناگهانی دخترش هما سلطانی به مرخصی اعزام شده بود، به زندان اوین بازگشت.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، پرونده عبدالفتاح سلطانی از چند ماه پیش با دو محور آزادی مشروط و اعطای مرخصی در ایام ماه رمضان، جهت تصمیم‌گیری در اختیار دادستانی تهران قرار گرفت؛ کانون وکلا در دفتر هیأت نظارت و بازرسی حفظ حقوق شهروندی دادگستری تهران  موضوع را پیگیری کردند، سرانجام با نظر مثبت این هیأت و متعاقباً ارجاع نامه از سوی رییس دادگستری استان تهران، تصمیم در مورد این پرونده به دادستان تهران سپرده شد.
سلطانی بیش از ۸ سال از محکومیت حبس ١٠ ساله خود را گذرانده و می‌تواند مشمول آزادی مشروط باشد، (ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی مقرر می‌دارد که در مورد محکومیت به حبس تعزیری، دادگاه صادر کننده حکم می‌تواند در مورد محکومان به حبس بیش از ده سال پس از تحمل نصف و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایطی حکم به آزادی مشروط را صادرکند.) بر اساس اطلاعاتی که پیش از این وکیل سلطانی مطرح کرده‌ است، نظر زندان نیز مساعد و کلیه شرایط قانونی حاکم بر ماده ۵٨ قانون مجازات اسلامی فراهم است.

اواسط مرداد امسال دختر  سلطانی بر اثر ایست قلبی، درگذشت و وی به مرخصی آمد و امروز پس از ۸۵ روز  به زندان برگشت تا شرایط آزادی مشروط خود را به صورت قانونی از زندان پیگیری کند.

بنا بر این گزارش اخباری که پیش از این  منتشر شده حکایت از آن دارد که مقامات قضایی در رابطه با آزادی مشروط وی قصد همراهی دارند.
هما سلطانی فرزند ۲۷ ساله دختر عبدالفتاح سلطانی، در اثر ایست قلبی درگذشت.
عبدالفتاح سلطانی به بیماری‌های مختلف از جمله «بیماری حاد کولیت عصبی و نوسان فشار خون» مبتلا شده است.
آقای سلطانی از وکلای مدافع حقوق بشر ۱۹ شهریورماه ۱۳۹۰ بازداشت شد و به دلیل پذیرفتن جایزه حقوق بشر نورنبرگ آلمان، مصاحبه با رسانه‌ها درباره پرونده موکلانش و مشارکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر به ۱۸ سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر  به ۱۳سال حبس تقلیل یافت سپس با اعمال قانون تجمیع جرائم و اعمال ماده ۱۳۴ حکم ۱۳ سال حبس تعزیری وی به ۱۰ سال کاهش یافت. همچنین محرومیت وی از وکالت نیز به دو سال کاهش یافته است.
وی در طی دوران حبس به دلیل شرایط نامناسب زندان، سوء تغذیه و عدم دسترسی به آب شرب مناسب دچار شکستگی دندان و کم خونی، فشارهای عصبی و بیماری حاد کولیت عصبی و نوسان فشار خون شده است

گزارشی از مشکلات زندانیان محبوس در زندان زاهدان


خبرگزاری هرانا – زندانیان زندان زاهدان تحت شرایط بسیار نامناسبی در این زندان نگهداری می‌شوند و با مشکلات مضاعفی از جمله بدرفتاری مسئولین زندان با خانواده و خود زتدانیان، محرومیت از تغذیه مناسب، عدم رسیدگی پزشکی، نبودن وسایل مورد نیاز در فروشگاه زندان، محرومیت از مرخصی به دلیل رفتارهای سلیقه‌ای مسئولین و نبود وسایل سرمایشی و گرمایشی مواجه هستند. گفتنی است که از سال گذشته به دلیل در حال تعمیر بودن دو بند در این زندان و عدم تناسب ظرفیت زندان با تعداد زندانیان اکثر آنها از داشتن جای خواب مناسب نیز محروم هستند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شرایط نگهداری زندانیان در زندان زاهدان بسیار نامناسب بوده و زندانیان از کمترین امکانات رفاهی برخوردار نیستند. علاوه بر این برخورد نامناسب مسئولان زندان با آنها و خانواده‌های زندانیان تحمل این شرایط را برای آنان غیر ممکن کرده است.

یک منبع مطلع درباره برخورد مسئولین زندان به گزارشگر هرانا گفت: “رفتار مسئولین زندان زاهدان در دادگاه‌ها، شعبه ملاقات و به‌خصوص در دفتر قاضی ناظر بر زندان توسط “صادق مودی” منشی وی با خانواده زندانیان بسیار بد و توهین‌آمیز است. در قسمت بازرسی خانواده‌ها نیز، پروسه ورود آنها برای ملاقات به شدت توهین‌آمیز و همراه با خشونت بوده است؛ به نحوی که هر خانواده‌ای برای ملاقات با زندانی خود می‎آید به دلیل این رفتارها برای بار دوم دیگر حاضر به حضور در زندان نیست”.

به گفته این منبع مطلع به جهت رفتار توهین‌آمیز مسئولین با خانواده‌ها، بسیاری از زندانیان دچار افسردگی شدید شده و تعدادی نیز دست به خودکشی و اعتصاب غذا می‌زنند.
یک زندانی تازه آزاد شده که بیش از ۲۰ سال در این محل تحمل حبس کرده بود در همین خصوص گفت: برخی کارمندان زندان از جمله “حاجی‌کیخواه”، با وجود رفتار بد با زندانیان و داشتن “سابقه جرایم جنسی” در زندان بجای بازخواست هر ساله به پست بالاتری در زندان ارتقا درجه پیدا می‌کنند. خلیلی که پیشتر معاون سوابق زندان بوده و محسن خواجه دو تن دیگر از کارمندان زندان هستند علاوه بر ایجاد درگیری بین زندانیان و مسئولین دیگر با زندانیان، مواد مخدر نیز توسط گروه‌هایی که هر کدام برای خود تشکیل داده‌اند وارد زندان می‌شود”.

وی همچنین ادامه داد: “بسیاری از زندانیان این بند از مرخصی قانونی خود محروم مانده‌اند. بازرس قوچی پادوی رئیس زندان برای باج گیری به بهانه گرفتن موافقت برای مرخصی از زندانیان متقاضی است.  زندانیانی که وضع مالی بدی دارند از مرخصی محروم می‌مانند”.

گزارشات دریافتی هرانا حاکی است با آمدن فصل سرما و نبود سیستم گرمایشی، مشکلات تازه‌ای به مشکلات زندانیان این بند اضافه شده و زندگی برای آنان طاقت‌فرسا شده است. گفته می‌شود مسئولین زندان لوازمی را که خود زندانیان نیز با هزینه خود از خارج از زندان خریداری می‌کنند گرفته و در بخش اداری زندان استفاده می‌کنند.
زندانیان این بند از تغذیه مناسب، وسایل بهداشتی و رسیدگی پزشکی محروم هستند. به گفته این منبع مطلع برای ۳۰۰۰ زندانی فقط یک پزشک و روزانه ذر حدود ۲۰ دقیقه حضور دارد و نهایتا در این زمان به ۱۰ زندانی و صرفا با دادن داروی معده و سرماخوردگی رسیدگی می‌کند. در این زندان دندانپزشک و چشم پزشک وجود ندارد و روانپزشک صرفا ماهیانه دو روز و هر بار چند دقیقه حاضر است.”
دو بند در زندان زاهدان یکی از یک سال و دیگری از شش ماه گذشته جهت تعمیرات تخریب شده و کماکان بازسازی نشده است که این امر موجب عدم تناسب تعداد زندانیان با ظرفیت بندهای دیگر زندان شده و بسیاری از زندانیان از داشتن جای خواب محروم هستند.
یک کارگر سابق فروشگاه و غذاخوری زندان که به تازگی ایام حبس خود را در این زندان به پایان رسانده است نیز به هرانا گفت: “غذاخوری زندان به دلیل نداشتن آشپز و استفاده از زندانیان با حقوق ۱۰۰ الی ۲۰۰ هزار تومانی در آشپزخانه غذای بسیار بی کیفیت و ارائه می‌دهد. در فروشگاه زندان نیز به غیر از پودر رختشویی و مایع ظرفشویی چیز دیگری ندارد و زندانیان نمی‌توانند مواد غذایی از فروشگاه تهیه کنند”.

هرانا پیشتر نیز در فروردین‌ماه سال جاری در گزارشی به بررسی مشکلات زندانیان بند ۸ زندان زاهدان پرداخته بود. همچنین سال گذشته نیز در گزارشی دیگر تحت عنوان وضعیت بغرنج زندان مرکزی زاهدان به روایت شاهدین به صورت اجمالی به مشکلات این زندان پرداخته بود.

FacebookTwitterGoogle+

بیش از ۱۲ هزار کودک سیستان و بلوچستانی سوء‌تغذیه‌ دارند

خبرگزاری هرانا – رئیس اداره درمان اداره کل کمیته امداد استان سیستان وبلوچستان گفت که ۱۲ هزار و ۸۹۷ کودک در استان دچار سوء تغذیه هستند.

‌به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، ‌موسی آبتن افزود: “با توجه به این که استان از نظر شاخص های بهداشتی در پایین ترین سطح قرار دارد بنابراین محرومیت اقتصادی، پایین بودن سطح درآمد مردم و تغذیه نامناسب دوران بارداری سبب شده است، کودکان در طول دوران بارداری مادر و پس از آن دچار کاهش رشد و مشکلات تغذیه ای شوند”.
آبتن گفت: “کمیته امداد استان از ۱۲ هزار و ۸۹۷ کودک دچار سوء‌ تغذیه حمایت می‌کند، این کودکان ماهانه از سبد غذایی با سرانه ۹۲ هزار تومان بهره مند می شوند”.
رئیس اداره درمان اداره کل کمیته امداد امام استان، با اشاره به این که از این تعداد ۸۵ درصد کودکان غیر مددجو و ۱۵ درصد تحت حمایت این نهاد هستند اظهار کرد: “پایش وضعیت بهبود این کودکان در پایان دوره ۶ ماهه انجام می شود و چنانچه کودک به رشد مطلوب رسیده باشد، از چرخه حمایتی خارج می شود اما اگر در وضعیت درمان او بهبودی حاصل نشده باشد، برای ۶ ماه دیگر تحت حمایت این نهاد قرار می گیرد و در نتیجه ارائه خدمات شامل پایش اندازه گیری قد و رشد توسط مرکز بهداشت شهرستان ها انجام می شود”.
به گفته وی، روند شناسایی کودکان دچار سوء تغذیه به صورت گروهی از سوی مراکز بهداشت استان انجام و در نتیجه به اندازه دو برابر سهمیه مصوب به کمیته امداد اعلام می شود و از میان آن ها افرادی که نیاز به حمایت دارند؛ به مدت ۶ ماه تحت حمایت این نهاد قرار می‌گیرند.
رئیس اداره درمان اداره کل کمیته امداد امام استان با بیان این که در برنامه بهبود وضع تغذیه‌ اولویت با خانوارهای ساکن مناطق محروم و کم درآمد است، افزود: “در هر دوره درمان شش ماهه حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد کودکان بهبود پیدا می کنند و از چرخه حمایت این نهاد خارج می شوند، اقلام سبد غذایی برای درمان سوء‌ تغذیه کودکان نیازمند شامل برنج، تن ماهی، شیر، پنیر، تخم مرغ، ماکارونی و حبوبات است که از محل اعتبارات دولتی هزینه می شود”.
FacebookTwitterGoogle+

صدور حکم حبس و شلاق برای ۱۵ تن از کارگران شرکت هپکو اراک / اسناد


خبرگزاری هرانا – پانزده تن از کارگران شرکت هپکو اراک که در خرداد ماه سال جاری در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت دست به تجمع اعتراضی زده بودند، توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو اراک جمعاً به ۲۴ سال و ۶ ماه حبس و ۱۱۱۰ ضربه شلاق محکوم شدند. احکام صادره که به صورت گروهی صادر شده به مدت ۵ سال تعلیق شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم ۱۵ تن از کارگران شرکت هپکو اراک که در خرداد ماه سال جاری در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت دست به تجمع اعتراضی زده بودند، توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو اراک به ریاست قاضی اکبر رضوانی به صورت گروهی صادر شد.

اسامی این افراد “مجید لطیفی”، “بهروز حسنوند”، “حمیدرضا احمدی”، “امیر هوشنگ پور فرزانگان”، “مرتضی عزیزی”، “هادی فاضلی”، “ابولفضل کریمی”، “فرید کودانی”، “مجید یحیایی”، “امیر فتاح‌پور”، “یاسر قلی”، “امیر فرید افشار”، “مهدی عابدی”، “علی ملکی” و “بهروز ولاشجردی” توسط هرانا احراز شده است.

تمامی این افراد به اتهام “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات و تظاهرات غیر قانونی” به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق  تعزیری محکوم شدند.
از میان آنها آقایان هادی فاضلی، امیر فرید افشار و ابولفضل کریمی هر یک از بابت اتهام “معاونت در اخلال در نظم عمومی از طریق تحریک کارگران” به ۶ ماه حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” هر یک به ۱ سال حبس محکوم شدند. بهروز حسنوند نیز از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
همچنین هفت تن از آنها بابت اتهام “معاونت اخلال در نظم عمومی” و یک تن بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

لازم به ذکر است در دادنامه این افراد آمده است: “با توجه به اینکه متهمین به علت عدم پرداخت حقوق ماهیانه از سوی شرکت هپکو و تحت تأثیر اوضاع و احوال به وجود آمده در خصوص شرکت از قبیل تعدیل نیرو و عدم کارکرد و واگذاری شرکت، بند پ ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی محقق شده است، لذا اجرای مجازات مذکور در متن رأی به استناد ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی به مدت ۵ سال معلق و تعلیق می‌گردد”.

این کارگران همگی در خرداد ماه سال جاری در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

یک کولبر براثر سرمازدگی جان خود را از دست داد

خبرگزاری هرانا – یک کولبر در مرزهای ارومیە در اثر سرمازدگی جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، شامگاه ۴ آبان ۱۳۹۷، یک کولبر به نام «مظفر حسینی» فرزند علی از اهالی روستای «گسیان» از توابع مرگور ارومیە در حین کولبری در اثر سرما جان خود را از دست داد.
مظفر حسینی که به همراه گروهی دیگر از کولبران راهی مناطق مرزی بودند، در ارتفاعات مرزی دالامپر دچار سرمازدگی شده و جان خود را از دست داده است.
او اولین بار بود که جهت امرار معاش کولبری می‌کرد.
ارومیه در استان آذربایجان غربی واقع شده‌است.
بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.
بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.

آزادی یک بازداشتی در مریوان همزمان با بازداشت سه نفر در ماکو و مریوان


خبرگزاری هرانا – یک شهروند بازداشت‌شده از اهالی شهرستان مریوان پس از اتمام مراحل بازجویی به صورت موقت آزاد شد. همزمان در شهرهای ماکو و مریوان، سه شهروند دیگر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به مکانی نامعلومی منتقل شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز شنبه ۵ آبان ۱۳۹۷، «میلاد قزلباش» از اهالی شهرستان ماکو توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به محل نامشخصی منتقل شد.
یک منبع مطلع در این رابطه گفت: «اتهام مطروحه علیه میلاد قرلباش مرتبط با احزاب کرد مخالف نظام است. او پیش از این هم به علت دخالت‌های وزارت اطلاعات علی‌رغم قبولی در آزمون عملی، از گزینش هلال احمر ماکو محروم شده بود».
آقای قزلباش سال ۱۳۸۸ نیز به علت فعالیت‌های دانشجویی، مدت یک ماه را در بازداشت نیروهای امنیتی به سر برده و‌ با اتمام مراحل بازجویی به صورت موقت آزاد شده بود.
طبق گزارش دیگری از شهرستان مریوان، یک شهروند به نام «دانا پیروزی» ٢١ ساله از اهالی روستای سردوش که ماه گذشته بازداشت شده بود، به صورت موقت آزاد شده است.
همراه وی، یک تن دیگر به نام «تحسین پیروزی» ٢٠ ساله بازداشت شده بود که کماکان در بازداشت به سر می‌برد و علیرغم پیگیری‌های مکرر و مراجعه‌ی خانواده‌اش به مراجع قضایی و امنیتی، از سرنوشت وی اطلاع دقیقی به دست نیامده است.
همزمان در روزهای گذشته یک جوان دیگر از اهالی روستای سردوش مریوان به نام «عادل پیروزی» ۲۲ ساله به اتهام «همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام» توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

بیانیه ۳۹ تن از وکلای دادگستری در حمایت از اعتراضات اخیر و لزوم پاسداشت حقوق معترضان

خبرگزاری هرانا – ۳۹ تن از وکلای دادگستری با صدور بیانیه‌ای از اعتراضات گروه‌های مختلف اجتماعی و اعتصابات صنفی که در یک سال اخیر شکل گرفته حمایت کرده و بر ضرورت ابقای قانون جهت اطمینان از رعایت حقوق شهروندی معترضان تاکید کردند، آنها در بخشی از این بیانیه گفتند “ما اعتقاد داریم اعتراضات مدنی و جنبش‌های اجتماعی، نمونه و نشانه روشنی از افزایش آگاهی جمعی و رشد و بالندگی جامعه و سرآغاز و طلیعه روشنی از استقرار دموکراسی و پیشرفت کشور خواهد بود. از این روی ضمن همبستگی و اعلام حمایت از گروه‌های اجتماعی معترض و دعوت به پرهیز از هر گونه روش خشونت آمیز، خواستار پایان یافتن برخوردهای پلیسی و امنیتی و قضایی با معترضین و تساهل و مدارای بیشتری از سوی مقامات در این راستا بوده و آزادی افراد بازداشت شده و یا رعایت حقوق دفاعی و ذاتی آن‌ها را درخواست می‌کنیم.”.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از آغاز سال جاری تاکنون اعتراضات بسیاری توسط اصناف و گروه‌های مختلف اجتماعی عمدتا نسبت به شرایط بد اقتصادی شکل گرفته است.
افراد بسیاری در خلال این اعتراضات و اعتصابات بازداشت شده و از سوی مقامات قضایی به صدور احکام سنگین و حتی اعدام تهدید شده‌اند.
از این رو جمعی از وکلای دادگستری با صدور بیانیه‌ای در حمایت از این اعتراضات و اعتصابات صنفی از لزوم اجتناب از برخوردهای پلیسی و امنیتی و قضایی نسبت به معترضین گفته و بر حقوق دفاعی و ذاتی افراد بازداشت شده تأکید کرده‌اند.

متن کامل این بیانیه را به نقل از هرانا در ادامه بخوانید:

“پس از اعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶ نسبت به شرایط اقتصادی و مدیریتی کشور، اعتراضات و اعتصابات دیگری نیز از سوی گروه‌ها و صنوف مختلفی از کشور در سال ۱۳۹۷ روی داده و تداوم پیدا کرده، در بارزترین موارد می‌توان به اعتصاب کامیون‌داران نسبت به کم بودن کرایه‌ها و دستمزدها و گران بودن لوازم خودرو و کاهش سهمیه سوخت اشاره کرد که آخرین خبرها حکایت از بازداشت بیش از ۲۵۱ نفر از آنها دارد. همچنین می‌توان به اعتراضات مداوم کارگران برخی کارخانه‌ها نسبت به دستمزدهای پرداخت نشده و معوق آن‌ها و نیز اعتصاب معلمان در اکثر استان‌های کشور و تحصن آن‌ها در مدارس نسبت به تبعیض‌های آموزشی و نظام آموزش پولی و نیز کم بودن میزان حقوق آن‌ها و یا خدمات نامناسب بیمه‌ای و رفاهی، همچنین اعتراض بازاریان برخی شهرها و تعطیلی مغازه‌ها در اعتراض به نبود رونق کسب و کار و امنیتی کردن فضای اقتصادی و رکود مستمر و نیز اعتراض دانشجویان در برخی دانشگاه‌ها نسبت به نادیده گرفتن حقوق آن‌ها و تشدید روند احضار آن‌ها به کمیته‌های انضباطی، اعتراضات گسترده و مستمر کشاورزان اصفهانی و نیز شهرهای مختلفی از خوزستان نسبت به مشکل کم آبی و خشکی تالاب‌ها و دریاچه‌ها و رودخانه‌ها و شوری آب و نیز اعتراضات مردم مناطق مرزی کردنشین و جنبش سفره‌های خالی نسبت به وضعیت اسفبار معیشتی اشاره کرد.
به موازات این اعتراضات، برخوردهای پلیسی و امنیتی و قضایی بالا گرفته و فعالین مدنی و صنفی و نیز وکلای داگستری و فعالان محیط زیست بسیاری مورد بازداشت و حبس و حکم‌های سنگین قرار گرفته‌اند و حتی در مواردی مقامات و مسئولین قضایی از جمله دادستان کل کشور با اظهاراتی تند و قهرآمیز واژه‌هایی از قبیل محاربه و صدور حکم اعدام در مورد برخی افراد معترض از جمله کامیون‌داران به کار برده است. این در حالی است که حق اعتراض مدنی و تجمعات صنفی و گروهی منبعث از حق آزادی بیان و آزادی تجمعات در اسناد مختلفی از جمله قانون اساسی و نیز کنوانسیون‌های بین‌المللی متعددی از قبیل اعلامیه جهانی حقوق بشر و دو میثاق حقوق مدنی سیاسی و حقوق اقتصادی اجتماعی فرهنگی مورد تصریح قرار گرفته است و از آن به منزله حقوق بنیادین و ذاتی مردم یاد شده است و حکومت‌ها و مقامات را به رعایت آن مواد ملزم نموده است. اجرای بی کم و کاست مفاد و اصول مندرج در اسناد داخلی و بین‌المللی یاد شده به لحاظ تصویب یا پذیرش از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران، از اولی‌ترین و اصلی‌ترین وظائف حاکمان و مقامات سیاسی و قضایی کشور در قبال مردم است که بایستی همواره مورد توجه قرار گیرد.
لذا ما امضاء کنندگان این بیانیه بر اجرا و پاسداشت بی کم و کاست مفاد این قوانین و اهتمام به حقوق معترضین تأکید ورزیده و مقامات مسئول به ویژه مقامات قضایی را به رعایت انصاف و عدالت و صلح طلبی و اجتناب از روش‌های قهرآمیز نسبت به معترضین دعوت نموده و همچنین بر حقوق دفاعی و ذاتی افراد بازداشت شده تأکید می‌کنیم.
ما اعتقاد داریم اعتراضات مدنی و جنبش‌های اجتماعی، نمونه و نشانه روشنی از افزایش آگاهی جمعی و رشد و بالندگی جامعه و سرآغاز و طلیعه روشنی از استقرار دموکراسی و پیشرفت کشور خواهد بود. از این روی ضمن همبستگی و اعلام حمایت از گروه‌های اجتماعی معترض و دعوت به پرهیز از هر گونه روش خشونت آمیز، خواستار پایان یافتن برخوردهای پلیسی و امنیتی و قضایی با معترضین و تساهل و مدارای بیشتری از سوی مقامات در این راستا بوده و آزادی افراد بازداشت شده و یا رعایت حقوق دفاعی و ذاتی آن‌ها را درخواست می‌کنیم.
امضاء:
۱- مصطفی احمدیان
۲- مازیار طاطائی
۳- مصلح قربانی
۴- بهروز نعلبندی
۵- صالح نیکبخت
۶- کیوان عزیزی
۷- سجاد خسروی
۸- آیت عباسی
۹- اسفندیار آبنوس
۱۰- عثمان مزیّن
۱۱- احسن حسن پور
۱۲- اسماعیل رحیمی
۱۳- علی ساکنی
۱۴- امیر احمدی
۱۵ _ اسماعیل سالاری پور
۱۶_ آرش فاتحی بوکانی
۱۷ – مسعود شمس نژاد
۱٨-آرش رجبی کرمانشاهی
۱۹ـ بهروز وفادار
۲۰ـ شلیر فتوحی سرا
۲۱ـ اسرین خالدی
۲۲- حیدر خدامرادی
۲۳- فرمن جعفری
۲۴- امیر سالار داوودی
۲۵- بهزاد حکیمی زاده
۲۶ـ آرش کمانگر
۲۷ـ عبداللطیف ولدبیگی
۲٨ـ عبدالباسط پورزادی
۲۹ـ حسن رنجبر
۳۰ـ حلیمە خضری
۳۱ـ کیوان مامه پور
۳۲- مسعود جوادیه
۳۳- محمد مقیمی
۳۴ـ نرمین حسینی خواە
۳۵ – شتاو مبتدی
۳۶ – صادق ساعد موچشی
۳۷ – فؤاد متوسل
۳۸ – کوروش حیدری
۳۹- کاوه علیزاده”.

محرومیت سه زندانی بیمار در زندان سنندج از رسیدگی پزشکی

خبرگزاری هرانا – یک زندانی محبوس در زندان سنندج به نام “شهرام پخشا” که در هنگام تعقیب و گریز قبل از دستگیری از ناحیه پا با شلیک گلوله مجروح شده است بدون رسیدگی پزشکی در این زندان رها شده است. این زندانی از روز ۱۸ مهرماه در سلول انفرادی در اعتصاب غذا به سر می برد. همچنین یک زندانی دیگر به نام “امید ساعد موچشمی” که دچار شکستگی در ناحیه انگشتان دست چپ شده نیز از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. “غلامرضا (شورش) مروتی” دیگر زندانی محبوس در این زندان نیز با وجود پارگی رباط صلیبی پا و نیاز مبرم به عمل جراحی از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم است. گفته می‌شود بهانه مسئولین برای عدم اعزام زندانیان به بیمارستان، فرار ۴۵ روز پیش یکی از زندانیان پس از اعزام به بیمارستان روانی قدس سنندج است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سه زندانی محبوس در زندان سنندج به نام‌های “شهرام تخشا”، “امید ساعد موچشمی” و “غلامرضا (شورش) مروتی” با وجود نیاز مبرم به رسیدگی پزشکی و عمل جراحی از اعزام به بیمارستان محروم مانده‌اند.

یک منبع نزدیک به شهرام پخشا به گزارشگر هرانا گفت: “شهرام تخشا اهل کرمانشاه که از حدود ۵ ماه پیش در هنگام تعقیب و گریز قبل از دستگیری از ناحیه پا با تیر خورده، در این مدت بدون رسیدگی پزشکی در زندان رها شده و با اعزام وی به بیمارستان مخالفت می‌شود. آقای تخشا از روز ۱۸ مهرماه دست به اعتصاب غذا زده و به سلول انفرادی منتقل شده است.”

هرانا پیش تر نیز از عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت شهرام تخشا، زندانی محبوس در بند موسوم به بند قرآنی زندان سنندج خبر داده بود. قاضی زندان پیش از اعتصاب غذا و انتقال وی به سلول انفرادی در پاسخ به درخواست این زندانی برای اعزام به بیمارستان گفته بود “چون متهم به قتل هستی و احتمالا اعدام خواهی شد لازم نیست به بیمارستان اعزام و مداوا شوی!”.

از سوی دیگر گزارش شده است “امید ساعد موچشمی” دیگر زندانی این زندان که از بابت جرایم مالی در زندان به سر می برد دچار شکستگی انگشتان دست چپ شده است با اینحال از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.

همچنین “غلامرضا (شورش) مروتی” بعنوان سومین زندانی بیمار، با وجود پارگی رباط صلیبی پا از تاریخ ۸ مردادماه سال جاری و نیاز مبرم وی به عمل جراحی از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است”.

گفته می شود از یک ماه و نیم پیش هیچ زندانی از زندان سنندج به بیمارستان اعزام نشده است و بهانه مسئولین زندان گریختن ۴۵ روز پیش یک زندانی پس از اعزام به بیمارستان روانی قدس سنندج است.

عدم اعزام به بیمارستان؛ آخرین وضعیت علیرضا گلی‌پور زندانی بیمار در اوین


خبرگزاری هرانا – وکیل مدافع علیرضا گلی پور زندانی امنیتی محبوس در زندان اوین که در طول دوران حبس خود به بیماری‌های متعددی مبتلا شده است در ارتباط با آخرین وضعیت سلامت موکل خود گفت که “با وجود معاینه پزشکی قانونی و اعلام اینکه درمان وی در داخل زندان میسر نیست و نهایتا کمسیون پزشکی نیز در مهرماه نظریه خود را مبنی بر نیاز فوری علیرضا گلی‌پور به رسیدگی پزشکی در بیمارستان خارج از زندان به دادستان اعلام کرد اما متاسفانه تا به امروز هیچگونه پاسخی از طرف دادستانی دریافت نکرده‌ایم.”
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آزیتا قره‌بیگلو وکیل علیرضا گلی‌پور زندانی امنیتی و بیمار محبوس در زندان اوین گفت که با وجود وخامت حال این زندانی تا این لحظه پاسخی از طرف دادستانی مبنی بر موافقت جهت اعزام وی به بیمارستان خارج از زندان جهت معالجه دریافت نکرده است.

این وکیل دادگستری در گفتگو با گزارشکر هرانا تاکید کرد: “پزشکان امین پزشکی قانونی مستقر در بیمارستان امام خمینی در تاریخ ۷ اردیبهشت‌ماه ۹۷ علیرضا گلی‌پور را معاینه و ‌اعلام کردند که مداوای وی در داخل زندان میسر نیست. نظریه این پزشکان به دادیاری ویژه جرایم امنیتی سیاسی ارسال شد و دادیار ویژه پس از اعمال ماده ۵۲۲ آیین دادرسی کیفری نظریه پزشکی قانونی را به دادستان تهران ارسال کرد. دادستان به این نظریه اعتراض کرده و پرونده پزشکی وی به کمسیون پزشکی ارسال شد. در تاریخ ۲۶ شهریورماه ۹۷ جلسه نهایی کمسیون پزشکی با پزشکان متخصص برگزار شد و این کمسیون پنج روز پس از آن نظریه خودرا مبنی بر لزوم معالجه فوری آقای گلی‌پور زیر نظر متخصصین خارج از زندان صادر کرد. با اینکه حدود یک ماه از ارسال نظریه کمسیون از طریق دادیاری به دادستان می‌گذرد اما متاسفانه کماکان هیچگونه اقدامی از طرف دادستانی صورت نگرفته است”.

آزیتا قره بیگلو وکیل علیرضا گلی‌پور که از مدتها پیش پیگیر درمان موکل خود بوده در فروردین‌ماه سال جاری نیز به گزارشگر هرانا گفته بود: “ما از دادستانی درخواست داریم که هر چه سریع‌تر تکلیف آقای گلی پور را مشخص کند، چرا که وضعیت جسمی و روحی ایشان به شدت وخیم است؛ البته امیدوارم برای معالجه‌ی ایشان هنوز دیر نشده باشد. آقای گلی پور دچار بیماری صرع است و خیلی در این مدت تشدید شده است، همچنین دچار ناراحتی قلبی و عفونت غدد لنفاوی هستند؛ این سه بیماری با اعتصاب غذایی که چندی پیش داشتند بسیار تشدید شد و هر روز هم بدتر می‌شود.”
هرانا پیش از این در تاریخ ۱۱ اسفندماه ۹۶ در گزارشی از سکته خفیف این زندانی امنیتی محبوس در زندان اوین خبر داده بود. رئیس بهداری زندان وضعیت قلبی او را وخیم ارزیابی کرده و گفته بود در صورت موافقت دادیار زندان اوین این زندانی بیمار می‌تواند از مرخصی استعلاجی بهره‌مند شود، با این حال مسئولین زندان کماکان بی توجهی نسبت به سلامت او پیشه کرده‌اند.
پیش‌تر نیز در همین رابطه جمعی از زندانیان زندان اوین با نگارش نامه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار هرانا قرار گرفته خواستار توجه مسئولین زندان به شرایط وخیم علیرضا گلیپور شده بودند.
علیرضا گلی پور، متولد ۱۳۶۵، ساکن تهران و دانشجوی مخابرات و کارمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مهرماه ۱۳۹۱ توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و تیرماه ۱۳۹۴ به اتهام “جاسوسی به نفع اجانب و به طور مشخص کشور آمریکا ” توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به ۳۹ سال و ۹ ماه حبس تعزیری و ۱۷۰ ضربه شلاق محکوم شد که این حکم با اعمال ماده ١٣۴ و تخفیف به ۱۲ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

علیرضا گلی پور در مهرماه ۱۳۹۱ توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. این زندانی امنیتی بیش از یک سال از زمان حبس خود را در بند ۲۰۹ زندان اوین گذرانده است که از این مدت ۸ ماه آن در انفرادی بوده است.

لازم به یادآوری است علیرضا گلی‌پور، عضو بنیاد ملی نخبگان کشور و دانشجوی دکتری رشته مهندسی برق در آلمان، از سال ۹۱ به خاطر اتهامات امنیتی در زندان اوین به سر می برد.

دست کم ۱۲ کارگر در کهریزک کشته و مصدوم شدند

خبرگزاری هرانا – صبح امروز، بر اثر ریزش دیواره یک بیمارستان در حال ساخت در کهریزک ۵ کارگر کشته و ۷ کارگر مصدوم شدند. ایران درزمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، پیش از ظهر شنبه ریزش آوار ناشی از تخریب دیواره یک بیمارستان خیریه در روستای « صادق آباد» کهریزک حادثه ساز شد.
این آوار سبب گرفتار شدن کارگرانی شد، که در این بیمارستان در حال کار بودند.
معاون امداد و نجات هلال احمر استان تهران در این خصوص گفت: “این حادثه ساعت ۱۰:۱۵ صبح شنبه (۵ آبان‌ماه) به جمعیت هلال احمر اطلاع داده شد، که به سرعت ۲ دستگاه آمبولانس و ۴ تیم جمعیت هلال احمر شهرستان ری به علاوه سِت زنده یاب، نجات، رادار و دلسار در محل حاضر شدند و نیز تیم های آنسَت شهرستان های رباط کریم و تهران، به جهت نزدیکی به محل به همراه خودروهای مورد نیاز و تجهیزات لازم به محل اعزام شدند و عملیات نجات کارگران گرفتار زیر آوار آغاز شد”.
ابراهیم تاجیک نوری افزود: “پس از بیش از ۶ ساعت جستجو بی وقفه در محل حادثه کار به پایان رسید و در نهایت ۱۲ نفر از زیر آوار بیرون آورده شدند، که از این تعداد ۷ نفر مصدوم بودند، که ۳ نفر در محل مداوا شده و ۴ تَن به مراکز درمانی انتقال یافتند. بر اساس این گزارش، تعداد ۵ نفر در این حادثه کشته شدند”.
گفته می شود، علت اولیه حادثه بارندگی دیشب و سست شدن دیواره های فونداسیون و فروریختن این دیواره ها باشد.
کهریزک نام یکی از شهرهای استان تهران است و در حومهٔ تهران قرار دارد. شهر کهریزک در بخش کهریزک شهرستان ری قرار دارد.

کشته و زخمی‌شدن سه کولبر در مرزهای سردشت و خوی

 خبرگزاری هرانا – دو کولبر از اهالی شهرستان سردشت براثر شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی زخمی شدند. همزمان شلیک این نیروها در منطقه‌ی مرزی قطور از توابع شهرستان خوی مرگ یک کولبر دیگر را در پی داشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، نیروهای هنگ مرزی در مسیر ارتباطی منتهی به مرز قندول سردشت بر روی جمعی از کولبران آتش گشودند که در نتیجه دو تن به نامهای «امین خضرپور» و «خالد محمدپوری» زخمی شدند.
امین خضر پور از ناحیه‌ی پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته و خالد محمدپوری از ناحیه‌ی کمر زخمی شده است که وضعیت عمومی آقای محمدپوری وخیم گزارش شده و جهت رسیدگی پزشکی به مراکز درمانی ارومیه منتقل شده است.
از سوی دیگر یک کولبر به نام «ادیب حسینی» پدر دو فرزند، در روستای «بلجوک» از توابع منطقه‌ی قطور شهرستان خوی در جمعی از کولبران مورد شلیک نیروهای مرزبانی قرار گرفته و جان خود را از دست داد.
مأموران مرزبانی در هر دو مورد، بدون اخطار قبلی، این کولبران را به ظن حمل کالای قاچاق از فاصله‌ی نزدیک به رگبار بسته‌اند.
بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.
بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.

 

۱۳۹۷ مهر ۲۶, پنجشنبه

فقر؛ خودکشی یک مرد پس از به قتل رساندن همسر و دخترش


خبرزاری هرانا – معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس گفت که پدر خانواده پس از قتل همسر و دختر ۹ ساله با شلیک اسلحه سوزنی، به زندگی خود نیز پایان داد. این مقام انتظامی اظهار کرد که در تحقیقات فنی و تخصصی پلیس مشخص شد، پدر خانواده به علت فقر مالی دست به این اقدام زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کاووس محمدی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس بیان کرد: “با اعلام گزارشی مبنی بر وقوع قتل در محله سر میدان شهرستان فیروزآباد، بلافاصله ماموران برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند”.

وی افزود: “ماموران شهرستان فیروزآباد با ورود به منزل با اجساد غرق در خون یک مرد، یک زن و یک دختر ۹ ساله مواجه شدند”.

این مقام انتظامی با بیان اینکه بلافاصله پس از هماهنگی قضائی اجساد به پزشک قانونی انتقال داده شدند، افزود: “در تحقیقات فنی و تخصصی پلیس مشخص شد، پدر خانواده به علت اعتیاد و فقر مالی با شلیک اسلحه سوزنی پس از به قتل رساندن همسر و دختر ۹ ساله اش، به زندگی خود نیز پایان داده است”.
در تاریخ ۱۵ شهریورماه سال جاری نیز زنی در استان ایلام بر اثر فقر و نداری اقدام به خوردن قرص برنج می‌کند و بعد از اعزام به بیمارستان و ناامید شدن پزشکان از بهبودی وی، مرد خانواده که طاقت این مصیبت را ندارد نیز اقدام به خوردن قرص برنج کرده و هر دو جان خود را از دست دادند.

افزایش محکومیت به ۱۵ سال؛ عبدالرضا قنبری جهت تحمل ادامه حبس بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – عبدالرضا قنبری معلم و زندانی سیاسی سابق که در اسفندماه ۹۴ پس از تحمل بیش از ۶ سال از حکم ۱۰ ساله خود و در پی تغییر قوانین و قبول اعاده دادرسی با توقف اجرای حکم آزاد شده بود، روز شنبه در پی مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل ادامه حبس خود به بند ۸ زندان اوین منتقل شده است. نزدیکان آقای قنبری می گویند پس از بررسی مجدد پرونده توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در شهریورماه ۹۶ حکم سابق وی نه تنها کاهش نیافته است بلکه به ۱۵ سال حبس افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۱ مهرماه ۹۷ عبدالرضا قنبری، زندانی سیاسی سابق زندان رجایی شهر کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۸ زندان اوین منتقل شده است.

یک منبع نزدیک به آقای قنبری ضمن تائید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “آقای قنبری روز شنبه ۲۱ مهرماه پس از حضور در دادسرای اوین برای تحمل ادامه حبس بازداشت و به بند ۸ زندان اوین منتقل شده است. حکم حبس آقای قنبری در شهریورماه سال ۹۶ در رسیدگی مجدد توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه از ۱۰ سال حبس به ۱۵ سال حبس افزایش پیدا کرده است”.
لازم به ذکر است عبدالرضا قنبری چند روز پس از وقایع موسوم به عاشورای سال ۸۸ در مدرسه‌ای که در آن تدریس می‌کرد بازداشت و پس از حدود دو ماه بازجویی در یهمن ماه ۸۸ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شد.

حکم اعدام وی پس از چهار سال در دیوان عالی کشور نقض شد و در خردادماه ۹۲ توسط شعبه یک دادگاه انقلاب به ۱۵ سال حبس محکوم شد. این حکم نیز در دادگاه تجدید به ۱۰ سال حبس کاهش پیدا کرد.

این معلم زندانی سپس در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۴ پس از تحمل بیش از ۶ سال حبس به دلیل حذف ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۷۵ که منجر به قبول اعاده دادرسی و بالطبع تعلیق اجرای حکم او شده بود، از این زندان آزاد شد.
اما نهایتا با قبول اعاده دادرسی و بررسی مجدد پرونده حکم صادره به ۱۵ سال افزایش پیدا کرد. آقای قنبری سپس روز شنبه هفته جاری به دادگاه انقلاب احضار و برای اجرای حکم بازداشت شد.

این زندانی سیاسی هم اکنون در بند ۸ زندان اوین در حال تحمل ایام محکومیت خود است.

احضار مجدد و ممانعت از حضور پرستو صالحی در اماکن عمومی


خبرگزاری هرانا – پرستو صالحی، بازیگر سینما و تلویزیون که در مردادماه سال جاری به واحد نظارت و پیگیری قوه قضاییه احضار و به دلیل صحبت‌های انتقادی خود نسبت به اوضاع کشور بازجویی شده بود، پس از احضار و بازجویی مجدد در مهرماه می گوید نیروهای امنیتی در چند وقت اخیر از حضور وی در اماکن عمومی جلوگیری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرستو صالحی، بازیگر سینما و تلویزیون جهت پاره‌ای توضیحات، مجددا احضار و بازجویی شد.

پرستو صالحی با انتشار ویدئویی این خبر را اعلام کرده و گفت: “پس از احضار اول من در مردادماه، در تاریخ ۱۰ مهرماه دوستان مجددا من را جهت پاره‌ای از توضیحات در خیابان خواجه عبدالله انصاری حوالی سید خندان احضار کردند که قرار بود این جلسه اطلاع رسانی نشود. اما در چند وقت اخیر به دلایل امنیتی و به صورت پی در پی از حضور من در افتتاحیه‌ها و اماکنی که مردم حضور دارند جلوگیری می‌شود”.

وی در پایان صحبت‌های خود افزود: “من چه خطر امنیتی می‌توانم داشته باشم. من بازی نکنم. من حرف نزنم. چگونه خرج خود را دربیاورم. چگونه زندگی کنم”.
لازم به یادآوری است، پرستو صالحی در تاریخ ۲۸ مردادماه نیز به دنبال احضار تلفنی در واحد نظارت و پیگیری قوه قضاییه بازجویی شد. دلیل این احضار و بازجویی صحبت‌های انتقادی وی نسبت به اوضاع کشور عنوان شد.

به گفته وی دلیل احضارش پست‌های صفحه اینستاگرامش بوده است. خانم صالحی طی چند ماه اخیر به بحث درباره مواردی مانند اختلاس، قیمت دلار، زندانیان سیاسی، کودک‌آزاری، تجاوز و قرارداد دریای خزر پرداخته است.
نمایشگر ویدیو

ادامه بازداشت‌های گسترده در خوزستان پس از حمله مسلحانه در اهواز


خبرگزاری هرانا – بازداشت‌های گسترده شهروندان عرب که پس از حمله مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز آغاز شده بود، کماکان ادامه دارد. هرانا پیش تر از احراز هویت ۵۳ تن از این شهروندان خبر داده بود؛ هویت ۲ تن دیگر از این شهروندان که امروز سه‌شنبه در استان خوزستان بازداشت شده‌اند در ادامه می‌آید.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۲۴ مهرماه ۱۳۹۷ دو تن از شهروندان عرب در شهرستان حمیدیه توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

هویت این دو شهروند “محمد محمدى (عبیات) ۲۲ ساله” و “قاسم کعباوى (کعبى) ۲۴ ساله” توسط هرانا احراز شده است.
هرانا پیشتر طی دو گزارش به ترتیب هویت ۴۴ و ۹ نفر از افرادی که در این جریان بازداشت شده بودند را احراز کرده است.

لازم به یادآوری است که روز شنبه ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۷، در جریان رژه نیروهای مسلح به مناسبت سالگرد شروع جنگ ایران و عراق در شهر اهواز، سربازان و مردم غیرنظامی که در آن مکان حضور داشتند هدف حمله مسلحانه قرار گرفتند. پس از آنکه ۲۴ نفر از جمله یک کودک جان باختند و ۵۷ تن زخمی شدند، هر چهار مهاجم هدف قرار گرفتند و کشته شدند.

همچنین رسانه‌های داخلی نیز لیستی از اسامی کشته‌شدگان را منتشر کردند که در میان آن‌ها هویت افراد غیرنظامی و یک کودک چهار ساله نیز به چشم می‌خورد.

در مورد گروه مسئول این حمله نظرات متعددی مطرح است.

پس از حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در اهواز، وزارت اطلاعات از بازداشت ۲۲ تن خبر داد و فیلم‌هایی را پخش کرد که در آن تعدادی بازداشت شده را با چشمانی بسته و هویت‌هایی نامعلوم که رو به دیوار ایستاده‌اند نشان می‌دهد، علیرغم رقم ۲۲ تن اعلامی از سوی وزارت اطلاعات منابع محلی تعداد بازداشت‌شدگان را بسیار بیشتر از این تعداد اعلام کرده‌اند.
برخی منابع محلی از بازداشت حدود ۳۰۰ تن پس از حوادث اهواز خبر می‌دهند، بازداشت‌هایی که عمدتاً در شهرهای  اهواز، خرمشهر، حمیدیه، سوسنگرد و آبادان صورت گرفته است.

بسیاری از بازداشت‌شدگان دارای سابقه بازداشت قبلی بودند، این باعث تقویت یک گمانه می‌شود که نیروهای امنیتی بدون داشتن اطلاعات قبلی کافی و تنها بر اساس شیوه‌های قدیمی قصد دارند پس از بازداشت و بازجویی به سرنخ‌هایی از واقعه حمله مسلحانه اهواز برسند.

هر چند لازم است مسئولان حمله مسلحانه مرگ‌بار صورت گرفته به رژه نظامی در اهواز که در محل آن تماشاچیان غیر نظامى از جمله زنان و کودکان حضور داشته‌اند پاسخگو نگاه داشته شوند، اما نظر به سوابق دستگاه امنیتی بیم آن وجود دارد که تحت تأثیر شرایط پس از این حادثه افرادی مورد برخورد شتاب‌زده قرار گیرند که نقشی در این حادثه نداشته باشند یا از شیوه‌های غیرانسانی برای بازجویی یا مجازات عوامل حادثه استفاده شود.

حمیدیه شهری است در استان خوزستان و مرکز شهرستان حمیدیه است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری