۱۳۹۷ اسفند ۴, شنبه

گزارشی از آخرین وضعیت جعفر عظیم زاده، فعال کارگری زندانی


خبرگزاری هرانا –  جعفر عظیم زاده، فعال کارگری با وجود نیاز به رسیدگی پزشکی در وضعیت نامناسبی در اندرزگاه ۸ زندان اوین بسر می‌برد. این فعال کارگری در تاریخ ۹ بهمن‌ماه توسط نیروهای امنیتی در منطقه پردیس کرج بازداشت و روز شنبه ۱۳ بهمن‌ماه طی یک تماس کوتاه تلفنی به خانواده خود اطلاع داد که به زندان اوین منتقل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جعفر عظیم زاده، فعال کارگری و دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران که به مشکلات قلبی و کلیوی مبتلا است اکنون به داروهایی که در خارج از زندان مصرف می‌کرد دسترسی ندارد، گزارش شده است که این فعال کارگری در حال حاضر در وضعیت نامناسبی در سالن ۹ اندرزگاه ۸ زندان اوین نگهداری می‌شود.

یک منبع مطلع در خصوص وضعیت این زندانی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: “تاکنون پرونده جدیدی علیه آقای عظیم زاده تشکیل نشده است؛ ولی از آنجا که ایشان همزمان با خانم پروین محمدی بازداشت شده‌اند، بیم آن می‌رود که سناریوسازی برای ایشان توسط دستگاه امنیتی در جریان باشد.”
این منبع در ادامه در خصوص وضعیت سلامتی این فعال کارگری افزود: “آقای عظیم زاده در حال حاضر از درد سینه، مشکلات کلیوی و قلبی و عروقی رنج می‌برند؛ این مساله در مورد مشکلات قلب ایشان به دلیل عدم دسترسی به داروهایی که خارج از زندان مصرف می‌کردند بغرنج‌تر است. وی روز چهارشنبه ۱ اسفندماه جهت رسیدگی به وضعیت سلامتی‌اش درخواستی را به بهداری زندان تحویل داد، اما تاکنون هیچ پاسخی به درخواست ایشان داده نشده است”.
جعفر عظیم زاده، عصر  روز سه‌شنبه  ۹ بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی در منطقه پردیس کرج بازداشت و به کلانتری ۱۱ فردیس منتقل شد. وی در تاریخ ۱۳ بهمن‌ماه طی تماسی تلفنی به خانواده خود اطلاع داد که به اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین منتقل شده است. محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع این فعال کارگری پیشتر اعلام کرده بود که با پیگیری‌های انجام شده مشخص شد ایشان با نیابت قضایی صادره بر مبنای محکومیت به ۶ سال زندان و برای تحمل این حکم روانه زندان اوین شده است.

با این حال تا لحظه تنظیم این گزارش، بدلیل عدم ارایه توضیح از سوی دستگاه قضایی، دلیل حقوقی حضور آقای عظیم زاده در زندان در هاله‌ای از ابهام قرار داد.
لازم به ذکر است پروین محمدی، نائب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران که همزمان با جعفر عظیم زاده بازداشت شده بود، با صدور قرار بازداشت یک ماهه به زندان کچویی کرج منتقل شده است و تا روز گذشته ۲ اسفندماه ۱۳۹۷، که مریم محمدی، خواهر وی موفق به ملاقات وی شده بود هیچ اطلاعی در مورد وضعیت وی در دست نبود.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

امید شاه محمدی، فعال صنفی معلمان به یک سال حبس محکوم شد


خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه امید شاه‌محمدی، معلم و فعال صنفی معلمان دیواندره کردستان، امروز در شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج برگزار و در نتیجه آن این فعال صنفی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز ۲ اسفندماه ۱۳۹۷، امید شاه‌محمدی، معلم و فعال صنفی از سوی شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “امروز جلسه دادگاه امید شاه‌محمدی در شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج برگزار شد، و دادگاه با طرح اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” حکم یک سال حبس تعزیری را برای وی صادر کرد”.
امید شاه‌محمدی در تاریخ ۲۱ آبان‌ماه، یک روز پیش از تحصن سراسری معلمان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. در جریان تحصن سراسری معلمان در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان‌ماه، دستکم ۱۴ معلم در استان‌های خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان، خوزستان و کردستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

وی روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه ۹۷، با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در سقز


خبرگزاری هرانا – دو شهروند ساکن شهر سقز به نامهای آرام بهرامی و آسو رمضان زاده توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده اند. از دلایل بازداشت و محل نگهداری این افراد اطلاع دقیقی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دو شهروند اهل سقز طی روزهای گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

هویت این شهروندان ” آرام بهرامی و آسو رمضان زاده، هر دو اهل سقز” توسط هرانا احراز شده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع محلی، آرام بهرامی، در تاریخ ۲۴ بهمن‌ماه در محل کارش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

آسو رمضان‌زاده، نیز در تاریخ ۲۶ بهمن‌ماه هنگام بازگشت از تهران به شهر سقز توسط مامورین اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

گفتنی است که علیرغم پیگیری‌های مکرر و مراجعات فراوان خانواده‌های این دو شهروند به مراکز امنیتی و قضایی شهرستان سقز، تا لحظه تنظیم این خبر هیچ اطلاع دقیقی از دلیل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری آنها به دست نیامده است.
این دو شهروند سقزی،در سال ۱۳۹۴، به مدت چهل روز در اداره اطلاعات سقز و سنندج بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفته و نهایتا با تودیع قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بودند.  آسو رمضان‌زاده کمی بعد از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” از سوی دادگاه انقلاب سقز به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

افزایش شمار شهروندان بازداشتی در استان سیستان و بلوچستان در پی حمله انتحاری به اتوبوس سپاه


خبرگزاری هرانا – روز جاری رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از افزایش شمار شهروندان بازداشتی در ارتباط با انفجار خودروی بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان به ۸ تن خبر داد. روز چهارشنبه ۲۴ بهمن طی حادثه انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، امروز پنج‌شنبه ۲ اسفندماه ۱۳۹۷، ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان از افزایش شمار بازداشت‌شدگان در ارتباط با انفجار خودروی بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان خبر داد.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اعلام کرده است که تا کنون ۸ نفر در این خصوص دستگیر که دو نفر آنها طی روز گذشته و امروز دستگیر شدند.
وی همچنین مدعی شده است: “از ۶ نفر دستگیر شده در روزهای قبل که اتهام آنها محرز شده است یک نفر خانم که مالک خودروی انتحاری بوده است در شهرستان خاش دستگیر شده است که در بررسی های به عمل آمده از منزل نامبرده قطعاتی از خودروی انتحاری کشف شده و پرونده با قاطعیت در مجتمع جرایم امنیتی در حال پیگیری است و به محض محرز شدن و قطعیت مجرمیت نسبت به صدور حکم اقدام و احکام صادره با قاطعیت اجرا خواهد شد و به اطلاع عموم خواهد رسید”.

در این گزارش به هویت افراد بازداشت شده اشاره‌ای نشده است.

پیشتر در تاریخ ۲۹ بهمن‌ماه علی موحدی راد، دادستان مرکز سیستان و بلوچستان، با اشاره به دستگیری ۶ شهروند در این استان در ارتباط با انفجار خودروی بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران، ادعا کرده بود: “طی بازرسی و تفتیش از منازلی در سراوان و خاش ۱۵۰کیلوگرم مواد منفجره آماده انفجار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد منفجره و تجهیزات ساخت بمب به همراه مقادیری سلاح و مهمات کشف و ضبط شده است”.

لازم به ذکر است که در تاریخ ۲۴ بهمن ماه طی حمله مسلحانه (انتحاری) به یک اتوبوس حامل نظامیان (نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران) در جاده خاش به زاهدان در ۶۵ کیلومتری زاهدان، ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.
در پی این حادثه یکی از گروه‌های مسلح اپوزیسیون بلوچستان با صدور بیانیه ای مسئولیت این حمله را پذیرفت.

در ماه‌های اخیر تعداد حملات و درگیری های مسلحانه در منطقه سیستان و بلوچستان روند چشمگیری داشته است.

هرچند انتظار می‌رود عوامل و مسئولان احتمالی این حمله تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و پاسخگو شوند اما با توجه به سوابق دستگاه‌های امنیتی بیم آن می‌رود که تحت تأثیر شرایط این حادثه، افرادی مورد برخورد شتاب‌زده قرار گیرند که نقشی در این حادثه نداشته و یا از شیوه‌های غیرانسانی برای بازجویی یا مجازات مظنونین این حادثه استفاده شود.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

استان کردستان؛ بازداشت پنج شهروند توسط نیروهای امنیتی همزمان با آزادی یک شهروند بازداشتی


خبرگزاری هرانا – طی روهای گذشته پنج شهروند در شهرستان‌های سنندج، سقز و مریوان بازداشت شده اند و یک شهروند بازداشتی در شهرستان سقز با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، در تاریخ ۳۱ بهمن ماه ۱۳۹۷، “سلمان عابدی” از اهالی سنندج توسط نیروهای امنیتی به اتهام “همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام” بازداشت شد.

بازداشت وی در خیابان جامی سنندج به همراه ضرب و شتم و بدون ارائه‌ی برگه‌ی قضایی صورت گرفته است.

در گزارشی دیگر روز یکشنبه ۲۸ بهمن‌ماه، یک فعال محیط زیست به نام “ذکریا نقشبندی” و یک شهروند دیگر به نام “افشین شیخ‌الاسلامی وطنی” توسط نیروهای امنیتی در سنندج به صورت جداگانه بازداشت شده‌اند.

افشین شیخ‌الاسلامی ۴۳ ساله و از اعضای سابق انجمن‌های محیط زیست سنندج، از چند سال پیش ساکن آمریکا بود که برای عیادت پدرش به ایران بازگشته بود. او یک بار دیگر هم روز یکشنبه، ۵ دی ۱۳۸۹ بازداشت شده بود.

از شهرستان مریوان هم گزارش شده است که همان روز یک فعال محیط زیست به نام “ایرج رحیم زاده” در محل سکونتش به دلایل نامعلومی از سوی نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت شده است.

طی روزهای اخیر در شهرستان سقز هم یک شهروند به نام “آرام بهرامی” ٣٠ ساله توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

همچنین در خبری دیگر “شیرکو جمشیدی” از اهالی روستای سرهویە از توابع ژاورود سنندج روز دوشنبه ٢٨ بهمن با تودیع وثیقه به صورت موقت آزاد شد. او روز شنبه ١ دی ماه، بە اتهام “همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام” بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و مصادیق مربوط به اتهام این افراد اطلاعی در دست نیست.

کشته و زخمی شدن دو شهروند بر اثر تیراندازی ماموران انتظامی شهرستان سرباز


خبرگزاری هرانا – نیمه شب یکشنبه ۲۸ بهمن یک خودروی حامل مواد غذایی حوالی شهرستان سرباز هدف تیراندازی مستقیم ماموران انتظامی یگان مرصاد استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته و در پی آن یک شهروند کشته شده و راننده خودرو نیز زخمی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، نیمه‌شب یک‌شنبه ۲۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، بر اثر تیراندازی مستقیم ماموران انتظامی یگان مرصاد استان سیستان و بلوچستان به یک خودروی حامل بار آبمیوه در حوالی شهرستان سرباز یک شهروند کشته و یک شهروند دیگر زخمی شد.

بر اساس این گزارش، هویت شهروند کشته شده “شریف بلوچی، متاهل و پدر یک دختر ۳ ساله و از اهالی منطقه کشاری از توابع شهرستان سرباز” احراز شده است.
در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است که نیروهای انتظامی بدون هشدار قبلی به طرف خودرو تیراندازی کرده‌اند.

این منبع مطلع همچنین افزوده است: “در ۶ ماه اخیر بیش از ۳۰ شهروند اهل شهرستان سرباز که به سوخت‌بری اشتغال داشته‌اند، هدف تیراندازی مستقیم نیروهای پاسگاه مرزی قرار گرفته و کشته یا زخمی شده‌اند. زاهد آسکانی از اهالی روستای کیچ آباد، حامد دهانی از اهالی روستای حیط، خدابخش دهانی اهل روستای سهمان و جاسم اهل روستای درگس، شماری از شهروندانی هستند که در پی این تیراندازی‌ها کشته شده‌اند”.

سالانه ده‌ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می‌شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به‌جایی سوخت مشغول‌اند که حکومت ایران آن را قاچاق می‌نامد.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به تازگی با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

توحید امیر امینی و کیانوش اصلانی بازداشت شدند


خبرگزاری هرانا – توحید امیر امینی و کیانوش اصلانی، از فعالان ترک ساعاتی پیش توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعاتی پیش نیروهای امنیتی در شهر تهران توحید امیر امینی و کیانوش اصلانی، دو تن از فعالان ترک را در این شهر بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.

آقای اصلانی دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه آزاد تهران در مقطع کارشناسی ارشد و آقای امیر امینی نیز بعلت اشتغال ساکن شهر تهران است.

توحید امیرامینی دارای سوابق متعدد فعالیت و بازداشت است، از جمله میتوان به بازداشت او در مراسم قلعه بابک و همینطور محاکمه او به دلیل روشن کردن شمع برای حادثه دیدگان قطار تبریز-مشهد اشاره کرد.

این فعال ترک همچنین بابت دو مورد اتهامی جداگانه در خصوص اعتراض به برنامه تلویزیونی فیتیله که بسیاری معتقد بودند در آن به ترکهای ایران اهانت شده است و همینطور نمایش یک پلاکارد در حمایت از عباس لسانی، دیگر فعال مدنی دربند به مجموعا ۶ ماه حبس و شلاق محکوم شده است.

از دلایل بازداشت و سرنوشت این دو فعال پس از دستگیری اطلاعی در دست نیست.
بازداشت عباس لسانی از فعالان شناخته شده ترکهای ایران و همینطور فرا رسیدن روز جهانی زبان مادری به التهاب و بازداشت های متعددی در این قسمت از کشور منجر شده است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

۱۳۹۷ بهمن ۲۹, دوشنبه

بازداشت شش شهروند در استان سیستان و بلوچستان در پی حمله انتحاری به اتوبوس سپاه


خبرگزاری هرانا – روز جاری دادستان مرکز سیستان و بلوچستان از دستگیری ۶ تن از ساکنین استان سیستان و بلوچستان در ارتباط با انفجار خودروی بمب گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان خبر داد. روز چهارشنبه ۲۴ بهمن طی حادثه انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در مسیر اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، امروز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، علی موحدی راد، دادستان مرکز سیستان و بلوچستان گفت که طی روزهای گذشته شش نفر در ارتباط با حادثه انتحاری در محور خاش_زاهدان شناسایی و دستگیر شدند.

دادستان مرکز سیستان و بلوچستان در این خصوص اعلام کرده است که طی روزهای گذشته ۳ نفر متهم در ارتباط با این حادثه دستگیر و شب گذشته نیز ۳ نفر در عملیات ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر شدند و پرونده این افراد در مجتمع امنیتی مرکز استان به صورت ویژه رسیدگی می شود.
وی در ادامه با ادعای اینکه “طی بازرسی و تفتیش از منازلی در سراوان و خاش ۱۵۰کیلوگرم مواد منفجره آماده انفجار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد منفجره و تجهیزات ساخت بمب به همراه مقادیری سلاح و مهمات کشف و ضبط شده است”، گفت “با عنایت به کشف مدارک و شواهد در یکی از منازل کشف شده در شهرستان خاش به نظر می‌رسد احتمالا خودروی استفاده شده در حادثه تروریستی محور خاش – زاهدان در این مکان تجهیز شده است”.

در این گزارش به هویت افراد بازداشت شده اشاره‌ای نشده است.

لازم به ذکر است که در تاریخ ۲۴ بهمن ماه طی حمله مسلحانه (انتحاری) به یک اتوبوس حامل نظامیان (نیروهای مرزبانی سپاه پاسداران) در جاده خاش به زاهدان در ۶۵ کیلومتری زاهدان، ۲۷ تن کشته و دستکم ۱۳ تن زخمی شده بودند.
در پی این حادثه یکی از گروه‌های مسلح اپوزیسیون بلوچستان با صدور بیانیه ای مسئولیت این حمله را پذیرفت.

در ماه‌های اخیر تعداد حملات و درگیری های مسلحانه در منطقه سیستان و بلوچستان روند چشمگیری داشته است.

هرچند انتظار می‌رود عوامل و مسئولان احتمالی این حمله تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و پاسخگو شوند اما با توجه به سوابق دستگاه‌های امنیتی بیم آن می‌رود که تحت تأثیر شرایط این حادثه، افرادی مورد برخورد شتاب‌زده قرار گیرند که نقشی در این حادثه نداشته و یا از شیوه‌های غیرانسانی برای بازجویی یا مجازات مظنونین این حادثه استفاده شود.

پنجمین جلسه محاکمه فعالان محیط زیست بازداشتی برگزار شد


خبرگزاری هرانا – امروز پنجمین جلسه دادگاه متهمان پرونده موسوم به “فعالان محیط زیست” بازداشتی در دو نوبت صبح و عصر در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی با حضور مستشار و به صورت غیرعلنی برگزار شد. در این جلسه نماینده دادستان تهران در ادامه بخش پایانی کیفرخواست پرونده را قرائت کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، پنجمین جلسه دادگاه متهمان پرونده موسوم به “فعالان محیط زیست” بازداشتی امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۷، در دو نوبت صبح و عصر به صورت غیرعلنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و با حضور مستشار دادگاه برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این جلسه که وکلای تعیینی متهمان از سوی قوه قضائیه حضور داشتند، قرائت کیفرخواست پرونده توسط نماینده دادستان پایان یافت. تاریخ جلسه بعدی دادگاه متعاقبا اعلام خواهد شد.

روز گذشته سید کاظم حسینی، وکیل برخی از فعالان محیط زیست بازداشتی از جلوگیری ضابطین پرونده برای ارتباط کلامی وکلا با متهمان در جلسه چهارم دادگاه خبر داده این امر را عملی غیرقانونی خوانده بود. وی همچنین ابراز امیدواری کرده بود که در جلسات بعدی، اجاره ارتباط کلامی با موکلان را به وکلا بدهند؛ زیرا از آنجایی که تحقیقات پرونده پایان یافته است، این کار ضابطان غیرقانونی است. وی همچنین گفته بود: “جلسه قبلی دادگاه هم با حضور هفت نفر از متهمان و پنج نفر از وکلا تشکیل شد و یکی از متهمان زن پرونده در جلسه حضور نداشت که علت عدم حضور این متهم را نمی دانیم”.
پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، هشت متهم دارد که برای چهار نفر به اتهام افساد فی الارض، سه نفر به اتهام جاسوسی و یک نفر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، کیفرخواست صادر شده است. اتهام چهار متهم این پرونده در ابتدا جاسوسی بود که بعد به افساد فی الارض تغییر کرد. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به پرونده آنها رسیدگی می‌کند.

لازم به یادآوری است که مرتضی آریانژاد، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز، کاووس سیدامامی، حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده ۱۴ تن از کارشناسان حیات وحش و فعالان محیط زیست ایران هستند که در ماه‌های پایانی سال گذشته به اتهام مرتبط بودن با یک پرونده جاسوسی بازداشت شده بودند که دو هفته بعد از بازداشت به خانواده کاووس سیدامامی اطلاع داده شد که او در زندان جان باخته است.

یک سال از بازداشت مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه، فعالان محیط زیستی در ایران گذشته است؛ با اینکه وزارت اطلاعات و سازمان محیط زیست بارها تاکید کرده‌اند که این بازداشت شدگان بی گناه هستند، اما قوه قضاییه ایران همچنان اصرار بر گناه کار بودن این افراد دارد و همچنان این افراد در بازداشت موقت به سر می برند.

خانواده‌های فعالان محیط زیست بازداشت‌شده در ایران نیز در آبان‌ماه در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اتهامات علیه فرزندان خود را “باورنکردنی” خوانده و درخواست دادرسی عادلانه کرده‌اند. آنها همچنین خواستار رفع محدودیت‌ها برای دسترسی به وکیل شده‌اند.

جلسات اول، دوم، سوم و چهارم دادگاه این فعالان محیط زیستی در تاریخ ۱۰، ۱۳، ۲۳ و ۲۴ بهمن در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود. سید کاظم حسینی، وکیل مدافع یکی از متهمان پرونده در این خصوص گفته بود که  کیفرخواست این پرونده بیش از ۳۰۰ صفحه است.

در تاریخ ۲۳ بهمن ماه خانواده‌های فعالان محیط زیستی بازداشت شده در ایران امروز در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، رسیدگی به وضعیت این پرونده و تغییر در روند بازداشت را خواستار شدند. در بخشی از این نامه ضمن یادآوری این موضوع که فعالان بازداشت شده از دانشمندان و دلسوزان محیط زیست هستند، تأکید شده است: در این یک سال بیشتر از رنج دربند بودن و دوری عزیزانمان، عدم‌ پاسخگویی و عدم رعایت قانون از سوی مقامات مسئول بر ما سخت و ناگوار آمده است.

خانواده‌های فعالان محیط زیست بازداشت‌شده در ایران در آبان‌ماه سال جاری نیز در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، اتهامات علیه فرزندان خود را “باورنکردنی” خوانده و درخواست دادرسی عادلانه کردند. آنها همچنین خواستار رفع محدودیت‌ها برای دسترسی به وکیل شده بودند.

صدور حکم جایگزین حبس برای یک متهم در شهرستان خوسف


خبرگزاری هرانا – دادگاه شهرستان خوسف در استان خراسان جنوبی برای یک متهم حکم جایگزین حبس صادر کرد. این فرد که در منطقه قرق این شهرستان اقدام به چرای غیر مجاز دام کرده بود، به تهیه و نصب بنر در سطح شهر با موضوع ترویج، تشویق و اهمیت درختکاری و حفظ منابع طبیعی، محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صدا و سیما، دادگاه خوسف به پیشنهاد اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان برای متهمی که در منطقه قرق اقدام به چرای غیر مجاز دام کرده بود حکمی جایگزین صادر کرد.

بر مبنای این حکم این فرد برای مشارکت دادن مردم در حفاظت و حمایت از منابع طبیعی در هفته منابع طبیعی و یک هفته قبل و بعد از آن باید با نظارت و راهنمایی اداره منابع طبیعی شهرستان خوسف نسبت به تهیه و نصب بنر به ابعاد ١٢ متر مربع در سطح شهر اقدام کند.

موضوع بنرها باید ترویج، تشویق و اهمیت درختکاری و حفظ منابع طبیعی باشد.

شهرستان خوسف یکی از شهرستان‌های استان خراسان جنوبی است. مرکز این شهرستان شهر خوسف است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

بلاتکلیفی و تداوم بازداشت امیرسالار داودی، وکیل دادگستری در زندان اوین


خبرگزاری هرانا – امیرسالار داودی، وکیل دادگستری با گذشت سه ماه از زمان بازداشت کماکان در بند حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در زندان اوین به صورت بلاتکلیف سر می‌ برد. وی از زمان بازداشت تا کنون صرفا چند ملاقات محدود و تماس کوتاه با خانواده خود داشته است. از وضعیت حقوقی پرونده و شرایط نگهداری آقای داودی اطلاعاتی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت ۳ ماه از بازداشت، امیرسالار داودی، وکیل دادگستری  کماکان در بند مخصوص حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در زندان اوین به سر می‌برد.

طناز کلاهچیان، همسر امیرسالار داودی روز جاری با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت: “۹۰ روز بازداشت در بند ۲۴۱ اوین، ۳ بار ملاقات و تماسهای نامنظم و بعضا ۲۱ روز یا بیشتر با آیرین (فرزند امیرسالار داودی). این عین بی عدالتی است برای وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر”.
آقای داودی هم اکنون در بند ۲۴۱ اوین که تحت اختیار حفاظت اطلاعات قوه قضاییه است در محیطی بسته و احتمالا تحت بازجویی به سر می برد، این بند اغلب که تعداد زیادی سلول انفرادی دارد معمولا برای نگهداری متهمین مالی شناخته شده استفاده می‌شود اما در موارد معدودی روزنامه‌نگاران، وکلا و فعالین سیاسی نیز به این بند منتقل شده‌اند.

لازم به اشاره است این وکیل دادگستری در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. مامورین پیش از بازداشت دفتر کار و منزل وی را مورد تفتیش قرار داده‌ و تعدادی از پرونده‌ها و وسایل شخصی وی را نیز ضبط کرده‌ بودند.

در تاریخ ۱ بهمن‌ماه، پرونده آقای داودی، پس از حدود دو ماه بلاتکلیفی با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. اتهامات مطروحه در کیفرخواست وی “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است.

در ماه‌های اخیر موج جدیدی از فشارهای امنیتی و قضایی بر روی وکلای دادگستری آغاز و بر تعداد وکلای بازداشتی و زندانی افزوده شده است. اغلب این احضار، بازجویی و بازداشت‌ها در ارتباط با پرونده موکلان آنها بوده است.
از جمله این بازداشت‌ها می‌توان به بازداشت، محمد نجفی، نسرین ستوده، آرش کیخسروی، قاسم شعله سعدی،پیام درفشان، فرخ فروزان، هدی عمید و امیرسالار داودی اشاره کرد. از میان آنها تاکنون قاسم شعله سعدی، آرش کیخسروی، پیام درفشان، فرخ فروزان و هدی عمید با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

دادگاه تجدیدنظر ۴ متهم سیاسی را جمعا به ۸ سال حبس محکوم کرد


خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه تجدید نظر ۴ متهم به نامهای مرتضی نظری سدهی، زهرا زارع سراجی، حمید کبیرمهر و علی بازآزرده، که در مهرماه سال جاری به اتهام تشکیل “گروه غیرقانونی” توسط دادگاه انقلاب بهارستان به حبس و تبعید طولانی محکوم شده بودند مدتی پیش برگزار شد. دادگاه تجدیدنظر طی حکمی که در هفته جاری به وکلای متهمان ابلاغ شد با کاهش محکومیت، هر کدام از متهمان را به تحمل دو سال حبس محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدید نظر پس از برگزاری جلسه دادرسی به اتهامات ۴ متهم یک پرونده هفته جاری کاهش حکم افراد را به وکیل پرونده ابلاغ کرد.

بر اساس این ابلاغیه هر یک از متهمان پرونده به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده است.

هرانا پیش تر گزارش کرده بود، این متهمان در مهرماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب بهارستان محاکمه شده بودند. طی حکم صادره توسط این دادگاه مرتضی نظری سدهی به اتهام “تشکیل گروه غیرقانونی”، “نشر اکاذیب در فضای مجازی” و “تبلیغ علیه نظام” مجموعا به ۱۳ سال حبس تعزیری، ۲ سال تبعید و جزای نقدی و زهرا زارع سراجی از بابت همین اتهامات به ۸ سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی محکوم شده بودند. دو تن دیگر از هم پرونده‌ای های ایشان به نام “حمید کبیرمهر” و “علی بازآزرده” نیز به همین اتهامات به ۱۳ سال حبس تعزیری و تبعید محکوم شده بودند.

یک منبع مطلع پیشتر در خصوص مصداق اتهام این متهمان به هرانا گفته بود: “مصادیق اتهامات مطروحه علیه این افراد «عضویت در گروه‌های تلگرامی، تشکیل احزاب در فضای مجازی و تشویق و تهییج معترضان در دی‌ماه ۹۶» عنوان شده است”.
گفتنه می شود مرتضی نظری سدهی پیشتر در پرونده‌ای دیگر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی مقیسه به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام” به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

لازم به اشاره است علی بازآرزده و مرتضی نظری سدهی هم اکنون در زندان اوین به سر می برد، سایر متهمان این پرونده با قید وثیقه آزاد هستند.
همینطور باید اشاره کرد، در حالی که صدور و ابلاغ حکم محکومیت این افراد در دادگاه تجدیدنظر در روزهای اخیر صورت گرفته است، امروز گزارش شد حمید کبیرمهر از متهمان این پرونده ابلاغیه ای از سوی واحد اجرای احکام این دادسرا دریافت کرده است، هر چند مشخص نیست این ابلاغیه به چه منظور صادر شده است اما احتمال اجرایی شدن فوری حکم صادره منتفی نیست.

ایرانشهر؛ تعقیب و گریز ماموران به واژگونی خودرو حامل سوخت و مرگ راننده منجر شد


خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه هفته گذشته یک خودروی سوخت بر اثر تعقیب و گریز توسط نیروهای وابسته به سپاه پاسداران در جاده ایرانشهر به نیکشهر دچار سانحه شد و راننده آن بر اثر جراحات وارده جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز یکشنبه ۲۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷،  بر اثر تعقیب و گریز یک ماشین سوخت‌بر بلوچ توسط نیروهای سپاه پاسداران، راننده کنترل خودرو را از دست داد و از جاده منحرف شد. وی در نهایت بر اثر جراحات وارده جان خود را از دست داد.

هویت این راننده “داوود زهروزهی فرزند ملا یوسف، متاهل و پدر ۵ فرزند” احراز شده است.
یک منبع مطلع در این خصوص به کمپین فعالین بلوچ گفته است، که پس از انحراف ماشین از جاده، نیروهای تعقیب‌کننده، موقعیت را ترک کردند و نیروهای انتظامی و نیروهای موسوم به مرصاد نیز ضمن متفرق کردن مردم از محل حادثه، از فیلم‌برداری آنها جلوگیری کردند.

شهرستان‌های ایرانشهر و نیکشهر از شهرهای استان سیستان و بلوچستان هستند.

لازم به یادآوری است که روز سه‌شنبه ۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ نیز بر اثر تعقیب و گریز یک ماشین سوخت‌بر بلوچ توسط نیروهای مرصاد، خودرو در منطقه بین شهرستان ایرانشهر و کلاته پس از تصادف با کوه واژگون شده و راننده آن کشته شده بود.

سالانه ده‌ها نفر از شهروندان عمدتا بلوچ در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در تیراندازی ماموران کشته می‌شوند، عمده این افراد کسانی هستند که به کار فروش و جا‌به‌جایی سوخت مشغول‌اند که حکومت ایران آن را قاچاق می‌نامد.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به تازگی با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

بر اساس این گزارش، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

یک کولبر توسط نیروهای مرزبانی در مرز بانه کشته شد


خبرگزاری هرانا – شب گذشته، یک کولبر در مناطق مرزی شهرستان بانه در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، شامگاه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷، یک کولبر به نام “بختیار حسنی” فرزند احمد از اهالی روستای “بوالحسن” از توابع بخش نمشیر شهرستان بانه در جریان شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی مستقر در مرز “هنگژال” جان خود را از دست داد.

بر اساس این گزارش نیروهای مورد ذکر، این کولبر را در دهستان ننور بدون هشدار قبلی از فاصله نزدیک و به ظن حمل کالای قاچاق را هدف قرار داده‌اند.

شهرستان بانه یکی از شهرستان‌های استان کردستان در غرب ایران است.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت‌بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت‌های شغلی به آن روی می‌آورند و سالانه ده‌ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می‌شوند.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی ماه گذشته با انتشار یک گزارش مشترک به بررسی عملکرد نیروهای نظامی و تلفات وارده به شهروندان به خصوص در نقاط مرزی کشور در محدوده زمانی سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

بر اساس این گزارش به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، قتل ۴۸ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۰۴ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی در محدوده غرب و شمال غربی کشور مستند شده است.

بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۳۰۰ شهروند در ۱۱ استان کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه عمل قوای نظامی دچار حادثه شدند.

متن کامل این گزارش در رابطه با نقض قوانین به کارگیری سلاح و عملکرد قوای نظامی (ویژه سال ۲۰۱۸ میلادی) را مطالعه کنید.

گزارش از آخرین وضعیت امیر امیرقلی، در بند ۲۰۹ زندان اوین


خبرگزاری هرانا – امیر امیرقلی، زندانی سیاسی سابق که در تاریخ ۲۶ دی‌ماه در بابلسر بازداشت و به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود، با اتمام بازجویی های اولیه به یکی از سلول‌های چند نفره این بند منتقل شده است. همچنین خانواده امیرقلی طی روزهای اخیر برای اولین بار با وی ملاقات کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیر امیرقلی، زندانی سیاسی سابق به سلول‌های چند نفره بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده امیرقلی به گزارشگر هرانا گفت: “امیر امیرقلی طی روزهای اخیر و پس از اتمام بازجویی‌ها از سلول انفرادی به سلول‌های چند نفره بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است و خانواده وی نیز برای اولین بار امکان ملاقات با وی را داشته‌اند؛ با این حال علیرغم پیگیری‌های مکرر خانواده تاکنون در ارتباط با اتهامات احتمالی مطروحه علیه آقای امیرقلی پاسخی از طرف مسئولین زندان و دادسرا به آنها داده نشده است”.
پیشتر پدر این فعال سیاسی ضمن تایید خبر بازداشت وی گفته بود که فرزندش توسط وزارت اطلاعات و به دلیل عضویت در هیات تحریریه نشریه گام در بابلسر بازداشت و به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شده است.

امیرقلی از اعضای تحریریه نشریه گام است که به شکل دیجیتال در اینترنت منتشر می‌شود.

لازم به یادآوری است که امیر امیرقلی فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، پیشتر در دی‌ماه ۱۳۹۴ از بابت اتهامات «توهین به مقدسات»، «توهین به رهبری»، «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی»، «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات» و «تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۱۹ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. سپس با اعتراض به رای صادره در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از اتهامات «اجتماع و تبانی علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» تبرئه و به اتهامات «توهین به مقدسات» به ۵ سال و «توهین به امام و رهبری» به ۱ سال و «تبلیغ علیه نظام» به ۲ سال و جمعا به ۸ سال حبس محکوم شد که با اجرایی شدن ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) مدت ۵ سال از آن قابل اجرا بود.

آقای امیرقلی نهایتا با توجه به اعطای عفو نوروزی از بابت اتهام “توهین به مقدسات” محکومیتش به دوسال و نیم حبس تعزیری تقلیل یافت و در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

انتقال یک شهروند بازداشتی در بوکان به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه


خبرگزاری هرانا – یک شهروند اهل بوکان که پیشتر در تاریخ ۱ بهمن ماه توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر منتقل شده بود، به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان ارومیه منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، “آکام قادری” ۳۱ ساله فرزند رستم جهت ادامه بازجویی‌ها از بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان بوکان به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده است.

بر اساس این گزارش وی روز دوشنبه ۱ بهمن‌ماه در بخش سیمینه از توابع بوکان به اتهام “همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام” پس از ضرب و شتم توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده بود.

با گذشت نزدیک به یک ماه از بازداشت آکام قادری، تاکنون خانواده‌ی وی نتوانسته‌اند با وی ملاقات کنند.

لازم به ذکر است که او یک بار دیگر هم سال ۱۳۹۱ زمانی که در دانشگاهی در سنندج مشغول تحصیل بود، در رابطه با کمپین “آموزش به زبان مادری” توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مدت ۲۰ روز مورد بازجویی قرار گرفته بود. وی پس از اتمام بازجویی‌ها به صورت موقت آزاد شده بود.