۱۳۹۷ خرداد ۱۰, پنجشنبه

گزارشی از آخرین وضعیت محمد حبیبی، معلم محبوس در زندان تهران بزرگ


خبرگزاری هرانا – محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران که در جریان تجمع معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران همراه با ضرب و شتم بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود، پس از گذشت ۲۲ روز همچنان در بند قرنطینه دو این زندان نگهداری می‌شود و علیرغم نیاز به خدمات درمانی، از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران در جریان تجمع روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به قرنطینه ۲ زندان تهران بزرگ منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای حبیبی در گفت‌وگو با گزارشگر هرانا گفت: “آقای حبیبی در زمان بازداشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در اثر جراحات وارده بر روی کمر و کشاله ران و کشیده شدن روی آسفالت همچنان شدیدا درد می‌کشد. صدمات وارده به حدی است که هنوز اثرات ضرب و شتم و جراحات روی بدنشان مشخص است و با وجود اینکه بارها به بهداری زندان مراجعه کرده و درخواست اعزام به مراکز درمانی داده اما هیچ اقدامی جهت اعزام ایشان به بیمارستان صورت نگرفته است. ایشان از ناراحتی شدید کلیه نیز رنج می‌برند. ضمن اینکه آقای حبیبی بدون در نظر گرفتن قانون تفکیک جرائم در شرایطی اسفناک در زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شوند و باید هر چه سریع‌تر به زندان اوین منتقل شوند”.
این منبع نزدیک به محمد حبیبی در ادامه به هرانا گفت: “پس از بازداشت آقای حبیبی و انتقال وی به زندان تهران بزرگ در ابتدا برای ایشان قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی صادر شده و خانواده وی نیز نسبت به تامین وثیقه اقدام کردند؛ در ادامه پرونده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده ارجاع شد اما آقای احمدزاده قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی پرونده جدید و قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی پرونده پیشین را لغو و قرار بازداشت موقت برای ایشان صادر کردند و از همان زمان تاکنون در زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شوند. خانواده آقای حبیبی به قرار بازداشت و لغو وثیقه اعتراض کرده‌اند و اکنون منتظر پاسخ دادگاه انقلاب در این زمینه هستند”.

این منبع مطلع در خصوص اتهامات آقای حبیبی توضیح داد: “اتهامات آقای حبیبی “تبلیغ علیه نظام به دلیل یادداشت‌هایشان در کانال کانون صنفی معلمان”، “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات صنفی” و “اجتماع و تبانی به دلیل عضویت در کانون صنفی معلمان” عنوان شده است”.
گفتنی است، شب گذشته ۹ خرداد نیز بسیاری از معلمان با حضور در صفحه توییتر سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش از وی درخواست کردند تا با به کارگیری امکانات دولت و وزارت آموزش و پرورش برای آزادی محمد حبیبی اقدام بکنند. این معلمان از وزیر آموزش و پرورش خواسته‌اند پیگیر انتقال فوری این معلم زندانی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین و تلاش برای موافقت با قرار وثیقه و آزادی ایشان باشد.

پیشتر حسین تاج وکیل محمد حبیبی، از جزئیات پرونده موکلش خبر داد و گفته بود که امیدواریم آموزش و پروش به عنوان نماد مخاطب فعالان صنفی به طور جدی نسبت به پیگیری حقوق این معلم اقدام کند.

لازم به یادآوری است روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ پیرو فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بسیاری از معلمان بازنشسته و شاغل در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. در تهران تعدادی از تجمع‌کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

چند روز پس از تجمع مورد اشاره، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه، تمام بازداشت شدگان این تجمع به غیر از محمد حبیبی با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شدند.

لازم به اشاره است، محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران پیش‌تر نیز در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ۴۴ روز مورخ ۲۶ فروردین ۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+

محروم نگهداشتن مطلب احمدیان از دریافت خدمات درمانی در زندان سنندج

خبرگزاری هرانا – مطلب احمدیان، زندانی محبوس در زندان سنندج که طی روزهای گذشته برای انجام آزمایش پزشکی به بیمارستان منتقل شده بود پس از طی مراحل پزشکی مشخص شد که دارای بیماری ارکیتیس است و باید سریعاً مورد عمل جراحی قرار گیرد. علیرغم این موضوع و تاکید پزشکان کماکان از اعزام مجدد وی به بیمارستان و انجام عمل جراحی توسط مسئولین زندان ممانعت به عمل می آید.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مطلب احمدیان، زندانی محبوس در زندان سنندج دوشنبه ۷ خرداد برای انجام آزمایش پزشکی به بیمارستان منتقل شده بود که پس از انجام آزمایش سونوگرافی مشخص شد که این زندانی به بیماری ارکیتیس (عفونت بیضه)  دچار شده است.

نزدیکان آقای احمدیان به هرانا گفتند ” بیضه مطلب بر اثر ضرب و شتمی که قبلاً در اداره اطلاعات متحمل شده ترک خورده و از همان زمان عفونت کرده است.”

پزشک معاینه کننده تاکید کرده است “این عفونت تبدیل به غده شده است و سریعاً باید مورد جراحی قرار گیرد وگرنه احتمال دارد تبدیل به سرطان شود”.

علیرغم شرایط نامناسب و نیاز مبرم به عمل جراحی، گزارش شده است مسئولین زندان کماکان از اعزام مطلب احمدیان به بیمارستان ممانعت به عمل می آورند.

یکی از نزدیکان این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “مطلب احمدیان طی این چند روز برای اعزام به بیمارستان و انجام عمل جراحی به بهداری زندان مراجعه کرده است، اما در جواب دکتر زندان به وی قرص ضد عفونت داد و گفت «با همین مداوا خواهی شد!».

آقای احمدیان، ۳۱ ساله اهل بانه، در ۱۳ مهرماه ۱۳۸۹ بازداشت و در پرونده اول خود پس از حدود ۲۳۰ روز تحمل سلول انفرادی، به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان، به ۲۵ سال حبس تعزیری و ۶ سال حبس در تبعید به زندان میناب محکوم شد.

مورخ ۱۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵، این زندانی امنیتی به زندان سقز منتقل شد و پرونده جدیدی علیه اش مفتوح شد که درنهایت از اتهام مطروحه تبرئه و دوباره به زندان سنندج منتقل شد.

یک منبع مطلع در مورد اتهامات مطروحه در پرونده جدید به گزارشگر هرانا گفته بود: “گفته اند اسلحه ای در زندان سقز پیدا شده و یکی از زندانیان در مورد آقای احمدیان اعتراف کرده است. این درحالی است که وی مدت یک سال بود در زندان سنندج نگهداری می‌شد و نمی‌توانسته در مورد چنین اتهامی مشارکت داشته باشد.”
پرونده دیگر آقای احمدیان در رابطه با وقوع یک فقره قتل در حین سرقت از یک طلافروشی تشکیل شده است.

 در حالی که این زندانی بعنوان متهم ردیف اول در ارتکاب قتل حین سرقت از یک طلافروشی پیش تر محاکمه و تبرئه شده بود، در همان پرونده این بار با اتهام مشارکت در ارتکاب قتل به عنوان متهم ردیف دوم متهم شده است که پس از گذشت حدود ۷ سال از زمان بازداشت و تشکیل این پرونده، قرار وثیقه ای به ارزش ۵ میلیارد تومان برای وی صادر شد.

وی همچنین در دو پرونده در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۹۰ با اتهام تردد غیر مجاز از مرزهای کشور به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

مطلب احمدیان در پرونده‌ای دیگر نیز به اتهام خیانت در امانت به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دیماه سال ۱۳۹۳ اجرا شد.

آقای مطلب احمدیان هم اکنون در زندان سنندج دوره محکومیت خود را سپری می کند.

FacebookTwitterGoogle+

جزییاتی درباره‌ی بازداشت احمد شجاعی و پسرش


خبرگزاری هرانا – «احمد شجاعی» از فرماندهان دوران جنگ در بخش اطلاعات و عملیات چند روز پیش همراه با پسرش سجاد به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت، در خیابان بازداشت شد.

به گزارش هرانا به نقل از انصاف نیوز، او یکبار دیگر نیز همراه با «سعید منتظری» به اتهام انتشار نوار بازجویی و شکنجه زن سعید امامی بازداشت شده بود.

آخرین بار نیز پس از وقایع سال ۱۳۸۸ او و پسرش چندماه زندان بودند و در دادگاه بدوی به ریاست مقیسه خودش به ده سال و پسرش به ۳ سال زندان محکوم شدند. در تجدید نظر حکم او به ۵ سال تعلیقی و سجاد به ۳ سال تعلیقی کاهش یافت. وثیقه‌ها آزاد شدند و سفرهایش بدون مشکل انجام شد.

پس از ۴ سال و در حالی که معاون دادستان سال گذشته در نامه‌ای اعلام کرده بود این پرونده مختومه شده است هر دو بازداشت شدند. در توضیح این بازداشت گفته شده که با اعمال ماده ۴۷۷ پرونده به دیوان رفته و تعلیقی بودن احکام حذف و لازم الاجرا شده‌اند.

رییس قوه در اوایل تصدی این مسوولیت از توقف ماده ۱۸ حمایت کرده بود (که در قانون جدید آیین دادرسی به ماده ۴۷۷ بدل شده و طبق آن هر گاه رییس قوه حکمی را خلاف بین شرع تشخیص دهد به دیوان می‌فرستد) اما تاکنون چند بار در حالی که به نفع محکومان نبوده اعمال شده است.

اتهام باقی مانده‌ی پدر و پسر در آخرین حکم صادره عبارت است از” اجتماع و تبانی علیه امنیت به دلیل شرکت در تظاهرات ۲۵ خرداد ۱۳۸۸٫” کریم حبیب نژاد و سعید خلیلی وکالت تبرعی آن‌ها را برعهده گرفته‌اند.

FacebookTwitterGoogle+

حمیدرضا امینی در دادسرای فرهنگ و رسانه محکوم شد

خبرگزاری هرانا – حمیدرضا امینی، مدیر یک کانال‌ تلگرامی که از تاریخ ۱۱ آذرماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد توسط شعبه ۵۷ دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. محمدحسین آقاسی وکیل حمیدرضا امینی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت “رسیدگی به اتهامات دیگر آقای امینی در دو دادگاه عمومی و انقلاب ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمیدرضا امینی طی دادگاهی که در تاریخ ۲۶ اردیبهشت‌ماه سال جاری در شعبه ۵۷ دادگاه فرهنگ و رسانه برگزار شده بود به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

محمدحسین آقاسی وکیل حمیدرضا امینی ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “ماده ١٨ قانون جرائم رایانه‌ای مستند دادگاه است و دادگاه وی را به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب علیه مقامات، نهادها و سازمان‌های حکومتی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرده است”.

این وکیل دادگستری در خصوص روند رسیدگی به اتهامات دیگر موکل خود نیز گفت: “رسیدگی به اتهامات دیگر آقای امینی مبنی بر “سب‌النبی، توهین به امامان و حضرت زهرا” در تاریخ ۴ تیرماه سال جاری در شعبه یک دادگاه کیفری برگزار خواهد شد. در مورد اتهام “توهین به مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی” نیز پرونده در دادگاه انقلاب رسیدگی خواهد شد اما تاکنون تعیین وقت نشده است”.

لازه به یادآوری است که آقای امینی از تاریخ ۱۱ آذرماه سال گذشته به اتهام “نشر اکاذیب”، “توهین به مقدسات” و “توهین به مقامات جمهوری اسلامی” در بازداشت به سر می‌برد، وی از تاریخ ۲۸ بهمن‌ماه سال گذشته در پی انتقال غیرقانونی خود از زندان اوین به زندان فشافویه به مدت پنج روز دست به اعتصاب غذای خشک زده بود.

پیش‌تر در اسفندماه سال گذشته گزارش شده بود که آقای امینی با توجه به وعده‌های مسئولین به اعتصاب خود پایان داده است. با این حال با عوارض ناشی از این موضوع مواجه است. او طی تماسی که با خانواده خود داشت از وخامت وضعیت جسمانی خود و عدم موافقت مسئولان زندان برای انتقال به بیمارستان خبر داده بود.

سودابه نامدار زنگنه، همسر حمیدرضا امینی نیز پیش‌تر نیز درباره‌ی پرونده همسر خود به گزارشگر هرانا گفته بود: “حمیدرضا در تاریخ ۱۱ آذرماه سال ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به بند دو الف زندان اوین، مربوط به اطلاعات سپاه منتقل شد. مأموران با ورود به خانه وسایل شخصی مانند تلفن همراه و کامپیوتر شخصی را نیز با خود بردند. چند روز بعد که پیگیر وضعیت همسرم شدم مأموران طی تماس تلفنی گفتند که او در بند دو الف سپاه واقع در زندان اوین به صورت انفرادی نگهداری می‌شود.

طی این مدت هر روز به دادگاه مراجعه کرده‌ام اما هیچ جواب مشخصی به من ندادند. می‌گویند: “برو خانه و منتظر باش. برو و حرفی نزن؛ اگر بخواهی حرفی بزنی برای خودت هم بد می‌شود و خودت هم قاطی پرونده‌اش می‌شوی و به زندان می‌افتی”.

FacebookTwitterGoogle+

نامه بیش از صد تن از هنرمندان به رییس‌جمهور برای رفع محدودیت بهروز وثوقی


خبرگزاری هرانا – بیش از صد تن از هنرمندان عرصه فیلم‌سازی با نوشتن نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور، خواهان رفع محدودیت‌ها برای هنرمندان ازجمله بهروز وثوقی شدند.

در این نامه اسامی هنرمندانی چون جعفر پناهی – پرویز پرستویی – تهمینه میلانی – کیانوش عیاری – محمد رسول‌اف – فاطمه معتمد آریا – لیلا حاتمی – علی مصفا – باران کوثری دیده می‌شود.

آنها در نامه خود این خواسته را مطرح کرده‌اند که “هنرمندانی که صرفا به جهت کار هنری و فرهنگی با ممنوعیت خروج و ورود و ممنوعیت کار روبرو هستند، بدون ایجاد مزاحمت بتوانند به وطن خود، رفت و آمد داشته و از حق طبیعی کار و فعالیت بهره‌مند شوند.”

متن کامل نامه را به نقل از عصر ایران در ادامه بخوانید
حضور محترم ریاست جمهوری جناب آقای دکتر حسن روحانی

با سلام و احترام

از آن‌‌جا که جنابعالی به عنوان رئیس جمهور، حافظ حقوق شهروندی و مسئول اجرای قانون اساسی هستید، ما، جمعی از هنرمندان، فیلمسازان و نویسندگان و دست‌اندرکاران امور فرهنگی، از شما می‌خواهیم، یک بار برای همیشه تدبیری صورت گیرد تا هنرمندانی که صرفا به جهت کار هنری و فرهنگی با ممنوعیت خروج و ورود و ممنوعیت کار روبرو هستند، بدون ایجاد مزاحمت بتوانند به وطن خود، رفت و آمد داشته و از حق طبیعی کار و فعالیت بهره‌مند شوند، از آن‌جمله خواهان رفع محدودیت‌های غیر قانونی برای هنرمند گرانمایه آقای بهروز وثوقی هستیم.

مسعود آب‌پرور – پویا آریان‌پور – فرهنگ آدمیت – حسن آقا‌کریمی – ماهور احمدی – مصطفا آل‌احمد – محسن استادعلی – همایون اسعدیان – ستاره اسکندری – اشکان اشکانی – محمد اطبایی- مهناز افشار – همایون امامی- کریم امینی – مسعود امینی تیرانی – کیانوش انوری – ژیلا ایپکچی – محمود بخشی – ساناز بیان – سهیل بیرقی – مهدی پاکدل – تینا پاکروان – پرویز پرستویی – آیدا پناهنده – جعفر پناهی – امیر پوریا – محمد جعفری – روناک جعفری – حمید جعفری – وحید جلیلوند – لیلا حاتمی – عزیزالله حاجی‌مشهدی – احمد حامد – سیروس حسن‌پور – حسن حسندوست – ابراهیم حقیقی – محسن خان‌جهانی – مصطفی خرقه‌پوش – سهراب خسروی – فردین خلعت‌بری – مهرزاد دانش – نادر داوودی – بهرام رادان – مهدی رحمانی – جمال رحمتی – عباس رزیجی – محمد رسول‌اف – عاطفه رضوی – غلام‌رضا رمضانی – علی زمانی عصمتی – مونا زندی حقیقی – علی ژکان- رضا سبحانی – مهدی سجاده‌چی – مسعود سلامی – علی‌رضا شجاع‌نوری – اردشیر شلیله – کوروش شیرالی- بیژن صفدری – هایده صفی‌یاری – احمد طالبی‌نژاد – جواد طوسی – امیر عابدی – نیما عباس‌پور – علی عبدالعلی‌زاده – امید عبداللهی – بهرام عظیم‌پور – مرتضی‌علی عباس‌میرزایی – امیرحسین علم‌الهدی – پدرام علی‌زاده – کیانوش عیاری – نازنین فراهانی – فرید فرخنده کیش- علی‌رضا فرخنده کیش – محمد‌حسین فرحبخش – نیما قاسمی – کامران قدکچیان – مرتضی قیدی – بهرام کاظمی – علی‌رضا کهن‌دیری – باران کوثری – جهانگیر کوثری – احمد ‌رضا گرشاسبی – فرشاد محمدی – ابراهیم مختاری – احمد مرشدلو – نادر مشایخی – مجید‌رضا مصطفوی – حسن مصطفوی – علی مصفا – سعید مطلبی – فاطمه معتمد آریا – آذر مهرابی – مرجان مهرابی – فرزاد موتمن – علی موذنی – وحید موسائیان – کاظم مولایی – محمد‌رضا مویینی – مجتبی میرتهماسب – مزدک میرعابدینی – سپهر میکائیلیان – تهمینه میلانی – اسماعیل میهن‌دوست – مهدی نادری – سارا نامجو – سمیرا نجفی – محسن نظری – سید ضیا هاشمی – فرهاد ورهرام- عباس یاری.

هم‌زمان کانون کارگردانان ایران هم در نامه‌ای دیگر به عباس سیدصالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به مرگ ناصر ملک‌مطیعی، نوشته است که “اندوه بزرگ ما و بسیاری از مردم بیش از هر چیز از این پرسش حاکی بود که آیا آنچه بر پیرمرد باشکوه دل‌شکسته گذشت عادلانه بود؟”

آقای ملک مطیعی هم که از ستارگان سینمای پیش از انقلاب ایران بود در دهه‌های گذشته با ممنوعیت و محدودیت شدید برای فعالیت هنری در ایران روبرو بود.

اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان از وزیر فرهنگ و ارشاد خواسته‌اند که “به ممنوعیت کار سینماگرانی که قبل از انقلاب به این هنر و پیشه می‌پرداخته‌اند، خاتمه داده شود.”

ناصر ملک‌مطیعی روز پنج خرداد در سن ۸۸ سالگی در تهران درگذشت.

FacebookTwitterGoogle+

کشته و زخمی شدن دو شهروند بلوچ در تیراندازی ماموران در سراوان


خبرگزاری هرانا – ظهر امروز، بر اثر شلیک ماموران نیروی انتظامی به یک خودرو دو شهروند بلوچ کشته و زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، ماموران نیروی انتظامی با شلیک به سمت خودروی شهروند بلوچ باعث کشته و زخمی شدن دو نفر شدند.

ظهر امروز چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷، ماموران نیروی انتظامی در محور مهرستان_سراوان به سمت یک خودرو آتش گشودند که در جریان این تیراندازی دو سرنشین خودرو مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.

گفته شده یک نفر در اثر شدت جراحات کشته شده است.

تاکنون اسامی دو سرنشین این خودرو احراز نشده است.

لازم به یادآوری است که بیشتر نیز دو جوان بلوچ اهل دشتیاری به نام های رامین گرگیج و راشد بلوچ توسط ماموران پاسگاه کرتی لیردف کشته شده بودند.

شهرستان سراوان یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان ایران است.

بازداشت دو شهروند در خوی و مریوان توسط نیروهای امنیتی


خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته دو شهروند ساکن شهرهای مریوان و خوی به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷، «مصیب لاچینی» شهروند ساکن خوی، در منزل خود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

گفتنی است که اتهام وی به هنگام بازداشت فعالیت‌های سیاسی در مخالفت با نظام عنوان شده اما تاکنون از مصادیق اتهامات مطروحه علیه وی اطلاع دقیقی کسب نشده است.

قابل ذکر است که مصیب لاچینی پیش از این در دانشگاه ارومیه، مدیر یکی از تشکلات فرهنگی بوده است.

از مریوان نیز گزارش شده که روز دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷، «امجد قادری» از اهالی روستای “چور” بدون ارائه‌ی حکم توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل شخصی‌اش بازداشت و به محل نامعلومی انتقال یافت.

بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، ۶۸۸۳ شهروند در ایران به علت عقیدتی یا سیاسی بازداشت شدند. از این میان ۱۲۸۱ شهروند در ایران به‌صورت انفرادی به دلایل عقیدتی، سیاسی یا امنیتی بازداشت شدند.

از جمله مهم‌ترین موارد بازداشت می‌توان به ۶۶ مورد از بازداشت فعالین رسانه‌ای، ۱۴ مورد از بازداشت فعالین محیط‌زیست، ۲۲۲ مورد از بازداشت اقلیت های مذهبی (به غیر از موضوع گلستان هفتم)، ۱۱۴ مورد از بازداشت زنان معترض و فعالین حقوق زنان، ۶۰ مورد از بازداشت کارگران و فعالین کارگری اشاره داشت.

FacebookTwitterGoogle+

مرگ یک زندانی در بهداری زندان مرکزی زاهدان

خبرگزاری هرانا – یک زندانی در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان شب گذشته به دلیل عدم دریافت خدمات درمانی مناسب جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، غلام نبی ریگی، زندانی متهم به “قتل” محبوس در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان، روز سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷، در زندان دچار تشنج شده که پس از تشخیص پزشک بهداری مبنی بر نیاز به  درمان در مراکز درمانی خارج از زندان، مسئولان زندان از اعزام وی جلوگیری کرده و نهایتا پس از مخالفت با اعزام به بیمارستان شب گذشته به دلیل وخامت وضعیت جسمانی در بهداری زندان جان خود را از دست داد.

هویت این زندانی “غلام نبی ریگی”، حدودا ۴۰ ساله، متهم به “قتل” و محکوم به اعدام، توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “غلام نبی ریگی حدود ۸ ماه در زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شد. ساعت ۱ ظهر روز گذشته وی دچار تشنج شده و به بهداری منتقل می‌شود. دکتر بهداری پس از معاینه تجویز می‌کند که ایشان در شرایط وخیمی است و باید به مراکز درمانی خارج از زندان اعزام شود. اما پس از اعزام و قبل از ورود وی به مرکز درمانی آقای خسروی، رئیس زندان و صادق مودی، منشی قاضی ناظر بر زندان بیماری این زندانی را تمارض و بر اثر مصرف مواد مخدر خوانده و از اعزام او جلوگیری کردند.

پس از اینکه ایشان به بهداری زندان بازگردانده شد، دکتر بهداری اعلام کرد که آقای ریگی در حال مرگ است و باید به یک مرکز درمانی خارج از زندان اعزام شود، اما مسئولان مخالفت کردند و این زندانی نهایتا ساعت ۸ شب دیروز سه‌شنبه ۸ خردادماه به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بهداری زندان جان خود را از دست داد”.
هرانا پیشتر در گزارشی تحت عنوان مشکلات مضاعف زندانیان زاهدان گفته بود که عدم رسیدگی پزشکی از مشکلات دیرپای این زندانیان است.

FacebookTwitterGoogle+

کشته و زخمی شدن پنج کولبر در مناطق مرزی


خبرگزاری هرانا – سه کولبر در ارتفاعات مرزی شهرستان اشنویه‌ در پی شلیک نیروهای مرزبانی دچار جراحت شده و یک تن نیز جان خود را از دست داد. همزمان در سلماس یک نفر به ظن حمل کالای قاچاق هدف شلیک نیروهای انتظامی قرار گرفته و به شدت زخمی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶، جمعی از کولبران در مرزهای اشنویه مورد هجوم نیروهای مرزبانی قرار گرفتند که پس از تعقیب و گریز، این نیروها در بخش نالوس، بر روی آنان آتش گشودند که در نتیجه، یک کولبر به نام «سلیم خلیلی» از اهالی منطقه‌ی دشت‌بیل به شدت دچار جراحت گردید.

سلیم خلیلی جهت رسیدگی پزشکی به تبریز منتقل شده است.

در خبری دیگر شامگاه دوشنبه ۷ خرداد نیز در ارتفاعات سپی‌ریز اشنویه «خلیل فرخی» ٣٢ ساله از اهالی روستای دورود از ناحیه‌ی کتف و «سیروان مرادی» از اهالی روستای کانی‌رش با شلیک مستقیم این نیروها به شدت زخمی شدند.

در همین حادثه، یک کولبر دیگر به نام «ریبوار مرادی» ٢٨ ساله فرزند رسول از اهالی روستای کانی‌رش جان خود را از دست داد.

از شهرستان سلماس هم گزارش شده است که «نعمت فرازی» به ظن حمل کالای قاچاق از سوی نیروهای انتظامی مورد شلیک مستقیم قرار گرفته و دچار مصدومیت شدید شده است.

کولبران، افرادی از خانواده‌های زیر خط فقر هستند که در نتیجه‌ی فقدان فرصت‌های شغلی در مناطق مرزی به این شغل کاذب روی می‌آورند که سالانه ده‌ها تن از آنها در اثر شلیک نیروهای مرزبانی و یا در مواجهه با مخاطرات طبیعی کشته و یا زخمی می‌شوند.

براساس ماده‌ی ٣ قانون بکارگیری اسلحه از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، نیروهای نظامی تنها در صورتی می‌توانند از اسلحه استفاده کنند که جان آنان در خطر باشد و یا فرد، قصد کشتن نیروهای نظامی را داشته باشد.

بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، گزارش قتل ۴۶ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۵۸ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده که عمدتا این تلفات انسانی در مناطق کردنشین گزارش شده است.

بر اساس این آمار، در کنار افرادی که هویت آنان به عنوان کولبر روشن شده، ۲۲۴ شهروند هدف تیراندازی نیروهای انتظامی و مرزبانی قرار گرفتند.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۹, چهارشنبه

اعتراض به برخورد با معلمان؛ نامه سه زندانی محبوس در اوین خطاب به رئیس جمهور


خبرگزاری هرانا – محمود بهشتی، عبدالفتاح سلطانی و اسماعیل عبدی، سه تن از زندانیان زندان اوین با نگارش نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی رئیس جمهور ایران نسبت به نحوه بازداشت و برخورد با محمد حبیبی و دیگر معلمانی که در تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران بازداشت شدند، اعتراض کرده و گفته‌اند که معلمان بازداشت شده به شکل توهین آمیز و با دست‌بند و پابند به زندان اوین منتقل شدند تا اوج ارادت به جامعه‌ی فرهنگیان بروز داده شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از انصاف نیوز، محمود بهشتی (سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران)، عبدالفتاح سلطانی (عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای دادگستری)، اسماعیل عبدی (دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان تهران) سه تن از زندانیان محبوس در زندان اوین، در نامه‌ای به حسن روحانی رییس جمهور ایران، نسبت به نحوه‌ی دستگیری و برخورد با محمد حبیبی و معلمانی که مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده بودند، اعتراض کردند.

در بخشی از این نامه آمده است: آیا شایسته است که یکی از همین معلمان به زندان تهران بزرگ منتقل شود و در عوض کسانی که اتهام غارت صندوق فرهنگیان و بانک سرمایه را در کارنامه خود دارند، دوران حبس خود را امپراطورگونه در زندان اوین سپری نمایند؟

متن این نامه که توسط اسماعیل عبدی از زندان اوین به صورت تلفنی برای خبرنگار انصاف نیوز خوانده شده در ادامه می‌آید:

“به نام خداوند

حسن فتحی، روزنامه نگار در تهران بازداشت شد



خبرگزاری هرانا – حسن فتحی روزنامه‌نگار توسط ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شد. مسئولان قضایی به خانواده این روزنامه‌نگار گفته‌اند که دلیل بازداشت او مصاحبه‌اش با شبکه بی‌بی‌سی فارسی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، حسن فتحی روزنامه‌نگار روز شنبه ۵ خردادماه ۱۳۹۷، توسط ماموران امنیتی در تهران و در منزلش بازداشت شده است.

مسئولان قضایی به خانواده این روزنامه‌نگار گفته‌اند که دلیل بازداشت او مصاحبه‌اش با شبکه بی‌بی‌سی فارسی است.

حسن فتحی دبیر سرویس بین‌المللی روزنامه اطلاعات بوده است.

وی پیش‌تر نیز در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۸۹ به دلیل مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی فارسی فارسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

بازداشت کوتاه مدت تعدای از کنشگران مدنی در کردستان


خبرگزاری هرانا – امروز، جمعی از فعالان مدنی عمدتا اهل تهران پس از دیدار با خانواده رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در دهستان قروچای توسط نیروهای امنیتی برای ساعاتی بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد نوری‌زاد، حسن موسوی، امیر علی‌ مرادی، روزبه اکرادی، حوریه فرج زاده، داود فرهادپور و همسرش و ترانه مرادخانی از جمله فعالان مدنی هستند که صبح روز سه‌شنبه ۸ خردادماه برای دیدار با خانواده رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام زندان مرکزی سنندج به منزل خانوداه این زندانی در دهستان قروچای از توابع دهگلان رفته بودند.

این فعالان طی دیدار خود بر لزوم لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی تاکید کرده بودند.

فعالان مدنی مورد اشاره که از حضور خود در منزل خانوادگی این زندانی سیاسی نیز تصاویری در زمان حضور در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بودند، پس از پایان دیدار با این خانواده و در راه بازگشت در حوالی سنندج توسط نیروهای امنیتی برای ساعاتی بازداشت شدند. همگی این افراد پس از ساعاتی آزاد شدند و اجازه ترک منطقه را یافتند.

لازم به یادآوری است، رامین حسین پناهی،  روز جمعه مورخ اول تیرماه سال ۹۶ توسط نیروهای سپاه پاسداران در حوالی سنندج به ضرب گلوله زخمی و دستگیر شد.
این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، در حالی که تنها یک جلسه‌ی دادگاهی برای او برگزار شده بود، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی و یکی دیگر از قضات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در کومله به  اعدام محکوم شد.

اواخر فروردین ماه سال جاری وکیل رامین حسین پناهی خبر از تایید حکم اعدام موکل خود در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در قم داد.
FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۸, سه‌شنبه

بازداشت برخی از کشاورزان و باغداران روستای مهریان یاسوج / ۱۵ نفر روانه زندان شدند


خبرگزاری هرانا – رئیس شورای اسلامی روستای مهریان یاسوج گفت که ساعتی پیش، تعدادی از کشاورزان و باغداران روستای مهریان یاسوج که در فرمانداری کهگیلویه و بویراحمد بعنوان نمایندگان معترضان به اجرای پروژه آبرسانی از رودخانه “مهریان” تجمع کرده بودند بازداشت شدند. همچنین یک عضو دیگر شورای اسلامی روستای مهریان یاسوج هم با اظهار تاسف از اتفاقات رخ داده برای باغداران و کشاورزان این روستا، از بازداشت و روانه زندان شدن ۱۵ نفر از اهالی این روستا خبرداد. گفتنی است که حدود ۲۰۰ نفر نسبت به اقدامات اخیر سازمان آب و فاضلاب شهری یاسوج معترض و جلوی فرمانداری تجمع کرده بودند که از بین این تجمع کنندگان، ۱۵ نفر به عنوان نمایندگان معترضان در فرمانداری کهگیلویه و بویراحمد حاضر شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، “سیدمنصور نوروزی” در گفت و گو اختصاصی با ایلنا از یاسوج گفت: “صبح امروز بدون اطلاع قبلی، برخی از پرسنل تاسیساتی اداره آب و فاضلاب شهری یاسوج از جمله جوشکار و برخی نیروهای خدماتی اقدام به گذاشتن لوله ای به قطر ۲۲ اینچ در رودخانه روستای مهریان یاسوج جهت اجرای پروژه انتقال آب کردند”.

وی با تشریح وقایع رخ داده در ارتباط با تحصن و بازداشت نمایندگان معترض به اجرای پروژه آبرسانی از رودخانه مهریان، اظهارداشت: “حدود ۲۰۰ نفر نسبت به این اقدام آب و فاضلاب شهری یاسوج معترض و جلوی فرمانداری تجمع کرده که از بین این تجمع کنندگان، ۱۵ نفر به عنوان نمایندگان معترضان در فرمانداری بویراحمد حاضر شدند”.

رئیس شورای اسلامی روستای مهریان یاسوج افزود: “بعد از مدت زمانی که نمایندگان معترضان در محل فرمانداری بویراحمد حضور یافتند متاسفانه دستور بازداشت نمایندگان معترضان داده شده و هم اکنون در بازداشت هستند”.

نوروزی با اظهارتاسف از اینکه نتیجه اعتراض کشاورزان و باغداران روستای مهریان یاسوج نمی بایست به اینجا ختم می شد، خاطرنشان کرد: “درصورت انتقال آب از رودخانه مهریان به طور حتم ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات این روستا تخریب و نابود می شود”.

 بر پایه این گزارش خواسته معترضان از اداره آب و فاضلاب شهری یاسوج تمهیدات لازم برای تغییر کاربری اراضی و باغات و یا اقدام به سد سازی در منطقه است.

رئیس شورای اسلامی روستای مهریان یاسوج تاکیدکرد چندین نشست با مسئولان محلی و معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ارتباط با اجرای این پروژه داشته اند اما هیچکدام از مصوبات این نشست ها برروی صفحه کاغذ نیامد.

نوروزی افزود: “براساس اطلاعاتی که از تهران گرفته ایم شرکت آب وزارت نیرو هیچگونه مجوزی برای انتقال آب از رودخانه مهریان یاسوج به پایین دست نداده است”.

 ۱۵ نفر روانه زندان شدند

یک عضو دیگر شورای اسلامی روستای مهریان یاسوج هم با اظهار تاسف از اتفاقات رخ داده برای باغداران و کشاورزان این روستا، از بازداشت و روانه زندان شدن ۱۵ نفر از اهالی این روستا خبرداد.

“سید غضنفر رمضانی” گفت: “متاسفانه هم اکنون ۱۵ نفر از باغداران و کشاورزان روستای مهریان یاسوج که ساعاتی پیش به چگونگی اجرای پروژه انتقال آب از رودخانه این روستا به فرمانداری بویراحمد مراجعه کرده بودند بازداشت و  روانه زندان شدند”.

وی با بیان اینکه یکی از اعضای شورای اسلامی روستای مهریان یاسوج با نام ” سیدصفی الله احمدی “‌در همین اعتراضات مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، اظهارداشت: “این عضو شورا هم اکنون در اورژانس بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری و درحال عکسبرداری است”.

پروژه انتقال آب قانونی است

مدیر آب و فاضلاب شهری یاسوج هم انتقال آب از رودخانه روستای مهریان این شهر را قانونی و آن را مصوبات سفر هیئت دولت تدبیر و امید به استان کهگیلویه و بویراحمد ذکر کرد.

قاسم قلندری گفت: “انتقال آب از ” تنگ کبوتری ” رودخانه روستای مهریان به شعاع روستاهای مهریان ، مادوان ها ، بلهزار ، بنسنجان و منطقه شهری شرف آباد یک مصوبه هیئت دولتی است که باید اجرا شود”.

وی اعتبار تخصیص یافته به اجرای این پروژه را ۵۰ میلیارد ریال برشمرد و تصریح کرد: “برای تکمیل و بهره برداری آن بایستی ۴۰ میلیارد ریال دیگر نیز تخصیص داده شود”.

مدیر آب و فاضلاب شهری یاسوج افزود: “با انتقال آب از رودخانه روستای مهریان، آب شرب ۳۰ هزار مشترک در مناطق عنوان شده تامین می شود”.

قلندری از صدور تائیدیه‌های محیط زیست ، منابع طبیعی ، امور آب و میراث فرهنگی برای انتقال آب از رودخانه روستای مهریان یاسوج خبرداد و اظهارداشت: “این پروژه در سفر هیئت دولت تدبیر و امید پیشنهاد و در همان سفر مورد تائید قرار گرفت”.

وی گفت: “شرایط آب شرب در شهر یاسوج و روستاهای حومه شرایط خاصی دارد که اگر این پروژه اجرایی نشود تابستان سختی را باید پشت سر بگذرانیم”.

مدیر آب و فاضلاب شهری یاسوج تاکیدکرد: “کسانی که بخواهند از اجرای پروژه انتقال آب از رودخانه روستای مهریان یاسوج جلوگیری کنند براساس قانون با آنان برخورد خواهد شد”.

 روستای مهریان یاسوج تفرجگاهی آرام بخش

به گزارش ایلنا از یاسوج، تنگه مهریان یاسوج تفرجگاهی آرامش بخش در پنج کیلومتری شهر یاسوج معروف به پایتخت طبیعت بوده که در همه فصول سال پذیرای دوست داران طبیعت است.

 روستای مهریان از توابع شهرستان بویراحمد درپنج کیلومتری شهر یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد قرار دارد.

این روستا که به دهستان سررودشمالی از قدیم الایام معروف بوده دارای جاذبه های منحصر به فردی در چهار فصل سال است.

 قرار گرفتن این روستا در تپه های مشرف به رشته کوههای زاگرس جنوبی و اتصال آن به کوههای حجاز و بونگاه این روستا را به مکانی به تفریح و گذر برای طبیعت دوستان بدل کرده است.

از جمله طبیعت های زیبای این روستا تنگه زیبای مهریان با دست آویز درختان چنار،گردو،بنه، بادام و وحشی است.

این تنگه که امروز به مکانی توریستی برای گردشگران تبدیل شده دارای طبیعی بکر بوده که در تمام فصول پذیرای گردشگران است.

در واقع روستای مهریان یک دشت پای کوهی است که سه عنصر اصلی طبیعی یعنی کوه،دشت ورودخانه اقلیم آن را کنترل کرده بگونه ای که با داشتن اقلیم سرد ومرطوب کوهستانی یکی از مناسب ترین اقلیم های قابل زیست کشور را بوجود آورده است.

یکی از مکان های معروف تنگه مهریان, تنگه دوآب مهریان در سه کیلومتر ورودی این مکان تفریحی بوده که آب سرد و زلال چشمه های رشته کوه دنا و چشمه های کاکان در سی کیلومتری شهر یاسوج را به هم متصل می کند.

این تنگه در پنج کیلومتری شهر یاسوج در دره ای با درختان چنار و پوشش گیاهی جنگلی درختانی همچون بلوط ، بنه ، گردو و زالزالک با طبیعتی دل انگیز و بسیار زیبا در مسیر عبور رودخانه که در تمامی ماههای سال دارای آب فراوان بوده واقع شده است.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۷, دوشنبه

شکیب تیموری، دانشجوی بهایی از دانشگاه گرگان اخراج شد


خبرگزاری هرانا – شکیب تیموری، دانشجوی مقطع کارشناسی مکانیک دانشگاه گرگان به دلیل بهایی بودن، صبح روز یکشنبه ۶ خردادماه از دانشگاه اخراج شد. دانشگاه از برگرداندن مدارک تحصیلی پیشین وی به این شهروند بهایی خودداری کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ شکیب تیموری، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مکانیک دانشگاه گرگان از دانشگاه اخراج شد.

آقای شکیب وروددی مهر ۹۳ دانشگاه سما گرگان رشته کاردانی مکانیک و ورودی سال ۹۵ مقطع کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه است.

گفتنی است، در ادامه تصمیمات غیرقانونی مسئولین، این دانشجوی کارشناسی ناپیوسته حتی از دریافت مدرک کاردانی خود نیز محروم مانده است.

مسئولان دانشگاه با بستن دسترسی وی به سایت و ممانعت از ثبت نام زمینه محرومیت این شهروند بهایی از تحصیل را فراهم کردند.

لازم به یادآوری است، در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری نیز دو تن از دانشجویان دانشگاه گرگان و گیلان به نام‌های “آرش رضویان” و “کیانا ثنائی” به دلیل بهایی بودن از دانشگاه اخراج شدند.

علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.
هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران منتشر می‌شود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند را نیز در بر می‌گیرد.

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی و به خصوص محروم کردن دانشجویان بهایی از حق تحصیل اعتراض کرده‌اند و آن را مصداق بارزی از بی‌توجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانسته‌اند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

FacebookTwitterGoogle+

سجاد شجاعی، جهت اجرای حکم ۲ سال حبس راهی زندان اوین شد


خبرگزاری هرانا – سجاد شجاعی، عضو حزب اتحاد ملت ایران که به دلیل شرکت در تظاهرات سال ۸۸ به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود، روز یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ جهت اجرای حکم راهی زندان اوین شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از انصاف نیوز، «سجاد شجاعی»، عضو حزب اتحاد ملت ایران، عصر روز یکشنبه ششم خردادماه به دلیل “شرکت در تظاهرات سال ۸۸” برای گذراندن دو سال حبس تعزیری راهی زندان اوین شد.

پیش از این وی به همراه پدر خود، «فرشید (احمد) شجاعی» در روز سی و یکم اردیبهشت بازداشت شده بود، ولی به دلیل برخی مشکلات خانوادگی با تقاضای استمهال سجاد شجاعی موافقت شد، با این وجود وی دوباره برای اجرای حکم به زندان فراخوانده شد و در نهایت عصر روز یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ جهت گذراندن دو سال حبس تعزیری خود راهی زندان اوین شد.

این پرونده در تیرماه سال ۹۵ با صدور احکام تعلیقی مختومه شده بود، اما در سال ۹۶ دوباره در دیوان عالی کشور به جریان افتاده و احکام آنها به حبس تعزیری بدل شد.

سجاد شجاعی پیش‌تر در مرداد ماه سال ۹۱ همراه با پدرش احمد (فرشید) شجاعی بازداشت شده بود.

۱۳۹۷ خرداد ۶, یکشنبه

فضای امنیتی و برخورد با شهروندان در مراسم تشییع پیکر ناصر ملک مطیعی /


خبرگزاری هرانا – صبح امروز یکشنبه ۶ خرداد مراسم تشییع پیکر ناصر ملک مطیعی، بازیگر سرشناس ایران، از برابر خانه سینما در تهران برگزار شد. با شروع مراسم در کنار حضور چشمگیر مردم، ماموران نیروی انتظامی، نیروهای لباس شخصی، گارد ویژه و ضد شورش نیز حضور چشمگیری داشتند. گزارش شده که ماموران در موارد بسیاری برخوردهای زننده، خشن و ناپسندی با مردم داشته و از گاز اشک‌آور نیز استفاده کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ مراسم تشییع جنازه ناصر ملک مطیعی در برابر خانه سینما و با حضور چشمگیر مردم برگزار شد. در این مراسم، ماموران نیروی انتظامی، نیروهای لباس شخصی، گارد ویژه و ضد شورش نیز حضور چشمگیری داشتند.

در این مراسم هزاران نفر از علاقمندان این هنرمند حضور داشتند و تعدادی از اهالی سینما ازجمله “مسعود کیمیایی، پرویز پرستویی و پوری بنایی نیز سخنرانی کردند. پیام صوتی بهروز وثوقی بازیگر سرشناس ایرانی ساکن آمریکا نیز در این مراسم پخش شد. آقای وثوقی در این پیام تلفنی گفت: “در طول این سال‌ها ناصر ملک مطیعی نیز مانند خودم با ممنوعیت و محدودیت مواجه بود، سی سال بر پرده سینما محبوب دل مردم بود و چهل سال هم خارج از پرده سینما محبوب مردم ماند”.

در بخش دیگری از این مراسم پرویز پرستویی بازیگر سینما، به رادیو و تلویزیون دولتی ایران و به طور مشخص به مهران مدیری مجری برنامه تلویزیونی دورهمی تاخت و خطاب به وی گفت که چرا به سانسور آقای ملک‌مطیعی در برنامه “دورهمی” اعتراض نکرده است.

لازم به ذکر است که ناصر ملک‌مطیعی مهمان یکی از قسمت‌های برنامه دورهمی با اجرای مهران مدیری بود که این قسمت از برنامه علیرغم یک هفته اعلام عمومی و تبلیغات گسترده هرگز پخش نشد.

بنا بر مشاهدات گزارشگران هرانا، با شروع این مراسم در برابر خانه سینما، نکته قابل توجه حضور سنگین نیروهای امنیتی در این مراسم بود. این ماموران در بسیاری از موارد برخوردهای زننده، خشن و ناپسندی با مردم داشته و در بسیاری از مواقع با ایجاد ارعاب و تهدید اجازه عکسبرداری و فیلمبرداری به شهروندان داده نمی‌دادند.
ماموران تعدادی از شهروندان را از میان جمعیت جدا کرده و آنها را مجبور به ترک مراسم کردند. برخوردهای ماموران لباس شخصی و نیروی انتظامی به مرور باعث تشنج در میان مردم گردید و پس از پایان مراسم نیز هنگامی که مردم علیه صدا و سیما و سیاست‌های وزارت ارشاد و مسئولانی که مانع فعالیت آقای ملک مطیعی شده بودند، شعارهایی مانند “ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما” سر دادند، با برخورد سریع و خشن ماموران امنیتی مواجه شدند.

مردم معترض به صدا و سیما و وزارت ارشاد ایران در ابتدا با برخوردهای پراکنده نیروهای امنیتی مواجه شدند ولی پس از دقایقی گارد ضد شورش اقدام به شلیک گاز اشک آور کردند و چند تن از حاضران نیز در پاسخ به برخورد خشن نیروهای انتظامی و لباس شخصی علیه آنان نیز شعارهایی سر دادند.
گزارشگر هرانا در ادامه می‌گوید که ماموران نیروی انتظامی به طور مداوم تلاش می‌کردند مردم را متفرق کنند و هر لحظه بر تعداد این ماموران افزوده شد. آنها در دسته‌هایی حدودا صد نفره، پیاده و سوار بر موتورسیکلت به میان جمعیت حاضر در خیابان هجوم بردند و در این میان چند نفر نیز از ترس صدای موتورها و حرکت آنها با سرعت زیاد در میان جمعیت به داخل جوی کنار خیابان افتادند و دچار مصدومیت‌هایی شدند.

ماموران نه تنها مردم را از نزدیک خانه سینما متفرق کردند بلکه به مشایعت کنندگان پیکر ناصر ملک مطیعی نیز اجازه ندادند در خیابان انقلاب و چهارراه ولیعصر بایستند و با تهدید از آنها خواستند که متفرق شوند و هر چه سریع‌تر خیابان را ترک کنند.

حضور نیروهای امنیتی تا ساعت‌ها پس از برگزاری مراسم در مرکز شهر ادامه داشت؛ به گونه‌ای که نه تنها این نیروها در ابتدای خیابان وصال، خیابان منتهی به خانه سینما حضور داشتند، بلکه بسیاری از آنها در چهارراه ولیعصر، میدان انقلاب، پل کالج و حتی میدان فردوسی تهران تا بعد از ظهر حضور داشتند و موتورهای گارد ویژه در خیابان‌های انقلاب، ولی‌عصر و جمهوری در حال گشت زدن و متفرق کردن مردم بودند.

نمایشگر ویدیو

00:00
01:43


FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۵, شنبه

محکومیت مجید مرادی، درویش گنابادی به ۷ سال حبس و ۷۵ ضربه شلاق


خبرگزاری هرانا – مجید مرادی، از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حادثه گلستان هفتم، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس تعزیری و ۷۵ ضربه شلاق محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مجید مرادی، از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حادثه گلستان هفتم، با اتهامات “اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در فرقه ضدامنیتی دراویش”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور”، “تمرد از دستور ماموران” و “اخلال در نظم و آسایش عمومی” توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس تعزیری و ۷۵ ضربه شلاق محکوم شد.

یک منبع نزدیک به مجید مرادی به گزارشگر هرانا گفت: “آقای مرادی پیش از برگزاری دادگاه سه بار بازجویی شد. وی حدود دو هفته پیش از تیپ ۳ زندان فشافویه (ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ) به همراه ۶ تن دیگر از دراویش از تیپ‌های ۲ و ۴ این زندان، در دادگاهی سه دقیقه‌ای و کوتاه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده و بدون داشتن وکیل محاکمه شدند و نهایتا روز شنبه ۵ خردادماه حکم ۷ سال حبس (۵ سال، ۱ سال، ۱ سال) و ۷۵ ضربه شلاق با در نظر گرفتن اشد مجازات به ایشان ابلاغ شد”.
این منبع مطلع در ادامه در خصوص چگونگی بازداشت آقای مرادی نیز گفت: “آقای مرادی در زمان بازداشت به وسیله باتون مورد ضرب و شتم قرار گرفته و ماموران با ضربات مداوم شوکر برقی وی را مورد آزار و اذیت قرار دادند. در ادامه با استفاده از تونلی از سربازان که در گلستان هفتم و در حیاط بازداشتگاه محل نگهداری آنان تشکیل داده بودند، دراویش را از بین آنها عبور می‌دادند و با باطوم و شوکر به سر و بدنشان ضربه می‌زدند.

آقای مرادی پس از این آزارها دچار شکستگی سر، بینی، انگشتان دست و ضرب‌دیدگی شدید بازو و پاهایش شده بود و حداقل ۵۰ بار با باطوم به او ضربه زده بودند. در پی ضربه‌ی شدیدی که به شقیقه‌اش وارد شد مستقیما به بیمارستان امام سجاد تهران منتقل شد و فردای آن روز روی سرش عمل جراحی انجام دادند و با زدن دوازده بخیه شکاف‌های ایجاد شده در سرش را بستند و هر دو دستش نیز بیش از بیست رو در آتل بودند. پس از حدود یک هفته بستری شدن در بیمارستان و پس از جراحی و زمانی که ایشان به هوش آمدند دکتر وی اظهار داشت که هیچ امیدی برای بازگشت او نداشته و فقط می‌خواسته طبق وظیفه انسانی‌اش به او کمک کند شاید نجات پیدا کند و زنده بماند”.

وی در پایان گفت: “خانواده آقای مرادی “در ده روز اول بازداشت هیچ اطلاعی از وضعیت ایشان نداشتند تا اینکه شخصی با شماره‌ای ناشناس با آن‌ها تماس گرفته و در تماسی کوتاه گفته که وی زنده است و نگران نباشید”.

مجید مرادی فرزند مراد، متولد ۱۳۶۰، متاهل و پدر یک پسر ۴ ساله است. ایشان به شغل کاشی‌کاری مشغول و ساکن شهرستان آبدانان در استان ایلام اشتغال دارند و در حال حاضر در زندان فشافویه به سر می‌برد.

طی هفته‌های اخیر سیر محاکمه‌ی درویشان زندانی آغاز شده و دسته‌های متعددی از آنان با اتهامات سیاسی-عقیدتی نظیر «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در فرقه ضدامنیتی دراویش»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «تمرد از دستور مأمورین» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی» بدون حضور وکیل انتخابی محاکمه می‌شوند.



لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال جاری حضور پر تعداد نیرو های امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مامورین امنیتی در اقدامی مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجی از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می کند.
هرانا پیشتر گزارش کرده بود، بر اساس اعلام رئیس کل محاکم انقلاب تهران روند محاکمه دراویش گنابادی بازداشت شده در واقعه موسوم به “گلستان هفتم” در تهران آغاز شده است. در اولین مرحله از این دادرسی گفته میشود پس از تعیین دو شعبه ویژه برای رسیدگی به این حجم از پرونده ها، حداقل ۷۰ تن از بازداشت شدگان از جمله تعدادی از زنان زندانی مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.

روز شنبه ۵ خرداد ماه هشت تن از دراویش گنابادی بازداشت شده به دادگاه انقلاب تهران اعزام شدند.

پیش از این نیز سه تن از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان حادثه گلستان هفتم به نام‌های “بهنود رستمی، حمید عشایری و احمد براکوهی” در دادگاه انقلاب تهران جمعاً به ۱۶ سال حبس و ۶ سال تبعید محکوم شده بودند.

FacebookTwitterGoogle+

آخرین وضعیت پرونده فعالان محیط زیستی در بند

رئیس فراکسیون محیط زیست با بیان اینکه براساس نظر کارشناسان وزارت اطلاعات، پرونده فعالان محیط زیست جاسوسی نبوده است، گفت درباره وضعیت همسر سیدامامی خواستار رسیدگی‌هایی شده‌ایم که هنوز پاسخی از مراجع مربوطه دریافت نکرده‌ایم. از سوی دیگر نیز معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده طی اظهار نظری گفت “پرونده فعالان محیط زیست به زودی بسته می‌شود”.

به گزارش هرانا به نقل از ایسنا، محمدرضا تابش در توضیح آخرین وضعیت فعالان زندانی محیط زیست، گفت: در بحث فعالان محیط زیست اتفاق جدیدی نیفتاده است. بنده مطلبی را از قول یکی از نمایندگان درباره جلسه کمیسیون امنیت ملی مطرح کردم مبنی بر اینکه طبق اظهارات کارشناسان وزارت اطلاعات در آن جلسه، این پرونده جاسوسی نبوده است، البته ممکن است یک جاسوس هم بین آنها نفوذی باشد، اما اینکه اقدامات و فعالیت‌های زیست‌محیطی را با هدف جاسوسی انجام داده باشند، نیست.

او افزود: پیشنهاد ما این بوده که براساس عرف، مرجع مقابله با این قبیل حوادث و قضایا که منجر به اتهامات جاسوسی می‌شود، وزارت اطلاعات باشد. سپاه آن‌قدر کار دارد و تهدیدات هم جدی شده که باید به کار اصلی خودش بپردازد، پس بهتر است این موضوع را به وزارت اطلاعات واگذار کند تا قضیه در بستر آرامی طی شود. رئیس فراکسیون محیط زیست گفت: با توجه به اینکه این قضیه از حوزه سیاسی فراتر رفته و امنیتی شده، قرار نیست جلسه‌ای بگذاریم، البته بحث‌های تخصصی خود را با حضور کارشناسان انجام داده‌ایم و گزارش خیلی مفصلی تدوین کرده و برای رؤسای قوا ارسال کردیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: فعل‌و‌انفعالاتی انجام شده، اما ازآنجا‌که کمیسیون امنیت ملی وارد بررسی موضوع شده و قضیه بُعد امنیتی به خود گرفته و گفته‌اند می‌خواهند جلسه‌ای با حضور سپاه و اطلاعات بگذارند، ترجیحمان آن است که خود آنها این موضوع را دنبال کنند، ما هم در جلسات شرکت می‌کنیم.

تابش درباره اینکه آیا خانواده سیدامامی، فعال محیط زیست که در زندان جان باخت، با او درباره وضعیت همسر سیدامامی تماس گرفته‌اند، گفت: پسر سیدامامی دو بار به من پیام داد که آن را منعکس کردم و خواستار رسیدگی به موضوع شدم، درباره اینکه برای همسر ایشان تسهیلاتی قائل شوند، هنوز پاسخی نداده‌اند.

از سوی دیگر نیز معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده طی اظهار نظری گفت “پرونده فعالان محیط زیست به زودی بسته می‌شود”
ابتکار درباره بازداشتی‌های محیط زیستی گفت: همانطور که آقای محمود صادقی گفتند و آقای علوی در مجلس اعلام کردند، این افراد هیچ مشکلی ندارند و به زودی این پرونده بسته می‌شود و افراد بازداشتی آزاد می‌شوند.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: متاسفیم که در این زمان و با وجود بحران‌های زیادی که برای دولت پیش می‌آید، بحران‌های بی‌دلیل نیز برای کشور ایجاد می‌شود و  افراد بیگناه دچار مشکل می‌شوند. به خصوص اینکه این مشکلات در نهادهای مدنی‌ای است که سرمایه‌های عظیم انسانی و اجتماعی کشور هستند. این افراد و نهادها در عین حالی که در اهداف خود مصمم هستند، بسیار آسیب‌پذیر هستند و قدرت ایستادگی در برابر چنین هجمه‌هایی را ندارند لذا وقتی فشار زیاد می‌شود، بسیاری از آنها ترجیح می‌دهند فعالیت داوطلبانه نکنند چون نه حقوق دارند و رانت و مزیتی، بلکه این کار تنها بر اساس علاقه است لذا وقتی این کار هزینه‌زا هم باشد، وضعیت بسیار بدتر می‌شود.

ابتکار تاکید کرد: نهادهای مدنی چه در حوزه خانواده و زنان و چه در حوزه محیط زیست بسیار اثرگذار بوده‌اند اما متاسفانه در همه این حوزه‌ها هم مورد هجمه قرار می‌گیرند اما ما باید مراقب سرمایه‌های اجتماعی و انسانی خود باشیم تا این سرمایه‌ها از بین نرود.

FacebookTwitterGoogle+

اعزام هشت تن دیگر از درویش گنابادی محبوس به دادگاه انقلاب


خبرگزاری هرانا – امروز شنبه ۵ خرداد ماه هشت تن از دراویش گنابادی بازداشت شده در ماجرای موسوم به گلستان هفتم به دادگاه انقلاب تهران اعزام شدند. این افراد بدون برخورداری از حق قانونی انتخاب وکیل به دادگاه فرستاده شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هشت تن از دراویش گنابادی پس از گذشت ۹۷ روز از زمان بازداشت در ماجرای موسوم به گلستان هفتم صبح امروز شنبه ۵ خرداد ماه از زندان تهران بزرگ به دادگاه انقلاب تهران اعزام شدند. این افراد در حالی به دادگاه فرستاده شده‌اند که از حق قانونی انتخاب وکیل محروم بوده‌اند.

منابع خبری نزدیک به دراویش گنابادی ضمن تایید این خبر به هرانا گفته‌اند: “علی ماشاالله‌ وفایی فرد، حسین آرنگ، غلامرضا خانی، سجاد امیراحمدی، فرهنگ بوذری، صمد دادرس، هاشم آوازه و آقای زهتاب، هشت درویش بازداشت شده در ماجرای گلستان هفتم در خیابان پاسداران، صبح امروز از زندان تهران بزرگ به دادگاه انقلاب تهران اعزام شده‌اند”.

این افراد نیز همچون دیگر درویشان زندانی بدون برخورداری از حق قانونی انتخاب وکیل به دادگاه فرستاده شدند.
طی هفته‌های اخیر سیر محاکمه‌ی درویشان زندانی آغاز شده و دسته‌های متعددی از آنان با اتهامات سیاسی-عقیدتی نظیر «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در فرقه ضدامنیتی دراویش»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «تمرد از دستور مأمورین» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی» بدون حضور وکیل انتخابی محاکمه می‌شوند.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال جاری حضور پر تعداد نیرو های امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مامورین امنیتی در اقدامی مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجی از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می کند.
هرانا پیشتر گزارش کرده بود، بر اساس اعلام رئیس کل محاکم انقلاب تهران روند محاکمه دراویش گنابادی بازداشت شده در واقعه موسوم به “گلستان هفتم” در تهران آغاز شده است. در اولین مرحله از این دادرسی گفته میشود پس از تعیین دو شعبه ویژه برای رسیدگی به این حجم از پرونده ها، حداقل ۷۰ تن از بازداشت شدگان از جمله تعدادی از زنان زندانی مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.

لازم به ذکر است که پیش‌تر نیز در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ سه تن از دراویش گنابادی به نام‌های “فرهاد نعیمی، علی رشنو و رضا باوی” به دادگاه انقلاب اعزام شده بودند.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری
مطالب مرتـبط

دوازدهمین سالگرد اعتراضات خونین نقده؛ بازداشت چند تن از فعالان مدنی در آذربایجان غربی


خبرگزاری هرانا – چند تن از فعالان مدنی آذربایجان غربی که برای برگزاری مراسم دوازدهمین سالگرد اعتراضات خردادماه ۸۵ در آذربایجان در گلزار شهدای شهرستان نقده جمع شده بودند، بازداشت شدند. اعتراضات مورد اشاره در سال ۸۵ منجر به کشته شدن تعدادی از معترضان توسط نیروهای انتظامی و امنیتی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته چند تن از فعالان آذربایجان غربی که برای برگزاری دوازدهمین سالگرد کشته شدگان اعتراضات خونین خرداد ۸۵ در گلزار شهدای شهرستان نقده جمع شده بودند، پس از اتمام مراسم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

“اولدوز قاسمی، محمد محمودی، ناصر احمدی، مرتضی محمدی، واحد بسطامی، محمد قنبرزاده، مرتضی صفری، امیر ستاری، جواد احمدی یئکان، بابک سیامی، علی خجسته و رسول سلحشور” هویت چند تن از بازداشت شدگان است. از تعداد دقیق بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.
گزارش شده است از میان بازداشت شدگان همگی به غیر از اولدوز قاسمی، امیر ستاری و جواد احمدی یئکان تا کنون آزاد شده‌اند.

به گفته شاهدان عینی سه فعال مورد اشاره در زمان بازداشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و حتی ماموران امنیتی از فاصله ای نزدیک به چشمان آنان اسپری فلفل زده اند. در پی این ضرب و شتم آقای ستاری از ناحیه بینی دچار خونریزی شده است.

لازم به یادآوری است کاریکاتوری جنجالی در روزنامهٔ ایران در هفته‌نامهٔ ایران جمعه، ویژه‌نامهٔ روزهای جمعهٔ روزنامهٔ ایران (به صاحب‌امتیازی خبرگزاری جمهوری اسلامی) ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۵ در صفحهٔ «کودک و نوجوان»، به‌صورت کمیک‌استریپی باعنوان «چه کنیم که سوسک‌ها سوسکمان نکنند» منتشر شد.

این کاریکاتور سبب تظاهرات‌های گسترده در تبریز و بسیاری دیگر از مناطق ترک‌نشین ایران شد و باعث کشته و زخمی شدن عده‌ای از معترضین در شهرهای نقده، ارومیه، تبریز، اردبیل و مشکین‌شهر شد.

در پی تظاهرات ترک ها (آذری ها) آذربایجان در خردادماه سال ۱۳۸۵ تظاهرات مردم نقده واقع در جنوب آذربایجان غربی روز چهارم خرداد به علت شلیک مستقیم مأمورین به سوی تظاهر کنندگان به خونین ترین این سلسله اعتراضها بدل شد.

در این تظاهراتها تعدادی از معترضان کشته شدند. تلویزیون ایران کشته شدن چهار نفر به نامهای: توحید آذریون (۲۵ ساله)، همت اسمزاده (۳۵ ساله متأهل)، حسین فتحی پور(۱۷ ساله دانش آموز)، عسگر قاسمی (۳۹ ساله متأهل) را در نقده تأیید کرد.
FacebookTwitterGoogle+

جلسه رسیدگی دادگاه شکایت از قاضی فیلترکننده تلگرام ۲۰ خردادماه برگزار می شود


خبرگزاری هرانا – سعید دهقان یکی از هفت وکیل شکایت کننده از قاضی فیلترکننده تلگرام گفت که بعد از پذیرش شکوائیه از سوی مجتمع رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت، شعبه هفتم بازپرسی این دادسرا برای رسیدگی به این شکایت تعیین و مقرر شد نخستین جلسه رسیدگی به این شکایت ۲۰ خردادماه جاری برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از قانون، زمان رسیدگی به شکایت جمعی از وکلای دادگستری از قاضی فیلترکننده تلگرام، تعیین شد.

سعید دهقان یکی از هفت وکیل شکایت کننده در این باره گفت: “بعد از پذیرش شکوائیه از سوی مجتمع رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت، شعبه هفتم بازپرسی این دادسرا برای رسیدگی به این شکایت تعیین و مقرر شد نخستین جلسه رسیدگی به این شکایت ۲۰ خردادماه جاری برگزار شود”.

آرش کیخسروی، ابوذر نصراللهی، جواد پارسا، سعید دهقان، محمد مقیمی و پیام درفشان ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور در دادسرای رسیدگی به جرائم کارکنان دولت از بیژن قاسم زاده بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه به خاطر فیلترینگ تلگرام شکایت کردند.

این شکایت تحت عنوان سلب آزادی شخصی افراد ملت و محروم کردن آنها از حقوق مقرر در قانون اساسی به موجب صدور دستور کلی و خارج از صلاحیت بازپرس انجام شده است.

پیشتر یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مسدودسازی تلگرام با رأی یک قاضی در دادگاه را محکوم کرده و در این خصوص گفته بود “فیلتر تلگرام بر اساس رأی صادرشده یک دادگاه است، اگر بنا باشد یک دادگاه رأی صادر کند و بخشی از حقوق مردم را بگیرد دیگر چیزی از حقوق ملت باقی نخواهد ماند؛ این کار نقض حقوق ملت است و بجز افزایش بی اعتمادی نسبت به نظام و سیستم چیز دیگری نخواهد داشت”.

قابل‌ذکر است که دستور مسدودسازی تلگرام پیش‌تر در تاریخ ۱۰ اردیبهشت‌ماه از سوی بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، صادر شده بود.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری
مطالب مرتـبط

بازداشت دو شهروند در شهرهای جوانرود و گیلانغرب

خبرگزاری هرانا – دو شهروند به صورت جداگانه در شهرستان‌های جوانرود و گیلانغرب استان کرمانشاه به اتهام «همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام» بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، «عثمان جلالی» از اهالی شهرستان جوانرود از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شد.

پس از پیگیری‌های خانواده‌ی جلالی مشخص شده است که وی به اتهام «همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام» در یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی تحت بازجویی می‌باشد اما اطلاع دقیقی در رابطه با محل نگهداری‌اش به آنها داده نشده است.

عثمان جلالی چند سال پیش، به مدت چند ماه عضو یکی از احزاب کرد مخالف نظام بوده و بر اساس گفته‌ی خانواده‌اش، او پس از بازگشت به زادگاهش هیچ‌گونه فعالیت سیاسی نداشته است.

همزمان از شهرستان گیلانغرب گزارش شده است که «مهدی امام‌عباسی» به اتهام «همکاری با احزاب کرد مخالف نظام» از سوی نیروهای لباس شخصی بازداشت و به محل نامشخصی منتقل شده است.

گیلانغرب در غرب کرمانشاه و بیش از ۷۲ هزار تن جمعیت دارد.

بر اساس داده های ۲۹۴۵ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سالی که گذشت (اول فروردین ۱۳۹۶  تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۶) بازداشت ۶۸۸۳ شهروند در ایران مبنای عقیدتی یا سیاسی داشت.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۲, چهارشنبه

متهمان پرونده کانال های تلگرامی به حبس محکوم شدند


خبرگزاری هرانا – رئیس دادگاه های عمومی و انقلاب تهران گفت که تعدادی از متهمان پرونده‌های جرایم شبکه‌های تلگرامی به حبس تا پنج سال محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، عباس پوریانی روز چهارشنبه گفت: “دادگاه های مربوطه با حضور متهمان و وکلای آنان برگزار شد و هنوز پرونده‌هایی هست که احتمالا تعدادی به صورت غیابی رسیدگی می‌شود”.

رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه برخی شبکه‌های تلگرامی قبل از فیلتر شدن، به دلیل انتشار مطالبی برخلاف قوانین و مقررات، شاکیان متعددی داشته‌اند، اظهار داشت: “بر اساس قانون افرادی که در معرض توهین قرار می‌گیرند، حق شکایت کیفری از فرد اهانت کننده برای آنها محفوظ است”.

وی افزود: “در این پرونده افرادی به عنوان اشخاص حقوقی دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی نسبت به برخی مطالب اهانت‌آمیز در تلگرام شکایت کردند”.

پوریانی اظهار داشت: “افرادی نیز با عنوان اتهامی نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و توهین به مقامات دولتی و قضایی تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند که پرونده این متهمان با صدور کیفرخواست به مجتمع قضایی کارکنان دولت ارجاع شد”.

وی ادامه داد: “برای برخی از متهمان پرونده‌های شبکه های تلگرامی پس از مراحل رسیدگی،​ حبس‌های طولانی مدت تا پنج سال صادر شده است”.

رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران خاطرنشان کرد: “رای آنان قطعی نشده و در مرحله تجدیدنظر خواهی و پرونده برخی دیگر هم در مرحله تحقیقات است”.

FacebookTwitterGoogle+

مراسم خاکسپاری تنی از کشته شدگان حوادث کازرون برگزار شد


خبرگزاری هرانا – چهار شبانه روز اعتراضات شهروندان کازرونی تعدادی کشته و زخمی به جای گذاشته است. مقامات شهری تاکنون جان باختن حداقل ۳ تن در این اعتراضات را تایید کرده اند در حالی که منابع محلی تعداد کشته شدگان را بیش از این تعداد می دانند. امروز مراسم خاکسپاری سه تن از جانباختگان با مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم کازرون برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز مراسم خاکسپاری امید رضا یوسفیان، علی محمدیان آزاد و هادی جهانتاب سه تن از جان باختگان اعتراضات اخیر در کازرون برگزار شد.

یک فعال کازرونی که نخواست هویتش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت “مراسم تشییع پیکر امید رضا یوسفیان راس ساعت ۱۷ باحضور گسترده اقشار مختلف مردم درگلزار شهدای بهشت زهرا برگزار شد.”

این منبع مطلع همچنین اشاره کرد “علی محمدیان آزاد و هادی جهانتاب دو تن دیگر از جانباختگان حوادث اخیر نیز راس ساعت ۱۸ با حضور گسترده مردم در گلزار سید محمد نوربخش به خاک سپرده شدند. شهروندان کازرونی طی خاکسپاری این افراد به سردادن شعارهایی اعتراضی مبادرت کردند.”

روز گذشته محمد خرسند امام‌جمعه کازرون در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی تسنیم با اشاره به تشییع پیکر کشته‌شدگان حوادث اخیر در شهر کازرون، گفته بود “این مراسم فردا برگزار خواهد شد و بنده نیز در مراسم تشیع این عزیزان شرکت خواهم کرد.”

این مقام شهری بدون ارائه جزییات بیشتر صرفا اشاره کرده بود “سه عزیزی که در این حوادث کشته شدند، از خانواده شهدا و ایثارگران بودند که متأسفانه در این حوادث جان خود را از دست دادند.”

بنابر گزارش منابع محلی از میان جان باختگان تاکنون صرفا مشخص شده است “هادی جهانتاب” از خانواده های “شهدا” حنگ ۸ ساله است.

پیش از این رئیس دادگستری کازرون صرفا کشته شدن دو شهروند را تایید کرده بود.

اظهارات مقامات مسئول در حالی مطرح می شود که پیش از این جان باختن رضا اژدری، دیگر شهروند کازرونی توسط منابع محلی به هرانا گزارش شده بود.
رضا اژدری حدود دو روز پیش در زادگاه خود روستای سلطان آباد کرونی به خاک سپرده شده است.

مقامات مسئول اطلاعات کافی در مورد جزییات جان باختن این افراد تاکنون ارائه نکرده اند.

به تازگی جانشین فرماندهی انتظامی استان فارس با اشاره به حوادث اخیر کازرون ادعا کرد “نزدیک به ۴۰درصد دستگیرشدگان حوادث اخیر، ‏دارای سابقه کیفری هستند و برخی از آنان از خارج استان فارس، وارد کازرون شده بودند.‏”

این مقام انتظامی مدعی شد “کشفیاتی که از این افراد داشتیم، شامل کارد قمه، شمشیر، تبر و سلاح گرم بود که بعضا با سلاح گرم به ماموران و ‏بعضی از افراد تیراندازی کردند.‏”

این اظهارات در حالی طرح می شود که در نمونه های مشابه در اعتراضات دیماه یا تجمع اخیر دراویش، نیروهای انتظامی همواره معترضان را به اعمال خشونت متهم کرده و حتی آنان را در مرگ معترضان دیگر دخیل دانسته اند.
تعداد بازداشت شدگان اعتراضات این شهر مشخص نیست، صرفا منابع انتظامی مدعی شدند ۴۸ تن زخمی شده اند اما همان زمان منابع محلی تعداد زخمی شدگان جدیرا حداقل ۶۰ زخمی ارزیابی کرده بودند که به بیمارستانهای کازرون و شیراز منتقل شده اند.

فعالان مدنی کازرونی همچنین به هرانا گفتند “با تصمیم شورای تامین استان بسیاری از معترضان زندانی، آزاد شده اند ولی مشخص نیست این تصمیم تمام زندانیان این حوادث را در بر بگیرد.”

لازم به یادآوری است مردم کازرون، در ادامه اعتراضات قبلی به تقسیم کازرون به دو شهرستان، روز ۲۶ اردیبهشت ماه، به خیابان آمدند. اعتراضاتی که با برخورد نیروهای انتظامی و دستگیری تعدادی از معترضان به سرعت به خشونت منتهی شد.

مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور در رابطه با این اعتراضات اطلاعیه‌ای صادر کرد که در بخشی از آن آمده است: “در این خصوص وزارت کشور با دریافت نظرات و پیشنهادات مردمی و بررسی موضوع از نزدیک در قالب اعزام کارشناسان در چندین نوبت و همچنین حضور مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در منطقه، در تلاش بوده تا نگرانی‌های مردم شریف کازرون را لحاظ نماید و به همین منظور با تقاضای صاحب‌نظران منطقه و به منظور بررسی دقیق و لحاظ پیشنهادهای مردمی و رفع کاستی‌های موجود، طرح پیشنهادی تا تأمین خواسته‌های کارشناسی و منطقی مردم منطقه در دفتر تقسیمات کشوری متوقف شده است”.
یشتر در پایان فروردین ماه معترضان در کازرون با حضور در نماز جمعه شعارهایی نظیر “دشمن ما همین جاست، دروغ می‌گن آمریکاست” سر داده، امام جمعه را “بی‌عرضه” خوانده و خواهان استعفای او و حضور استاندار و وزیر کشور در کازرون و ارائه توضیح از طرف آنان شدند.

در حالی معترضان شعارهایی نیز در طی اعتراضات خود علیه امام جمعه این شهر سر داده بودند، این مسئول شهری مدعی شد: “در یکی دو روز گذشته جریانات ضدانقلاب و گروهک‌ها از این قضیه سوء استفاده می‌کنند و می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند”.

محمد خرسند، امام جمعه کازرون در خطبه‌های سه هفته پیش نماز جمعه این شهرستان با ارائه گزارشی از سفر یک هفته‌ای خود به تهران و دیدار با مسؤولان کشور گفته بود دیگر هیچ تجمعی نباید در کازرون شکل بگیرد و مدعی شد که مسوولان قول پیگیری دغدغه‌ها را داده و بحث تشکیل شهرستان جدید هم متوقف شده است.
پیش از این نیز در اواخر فروردین ماه سال جاری، بهرام پارسایی، عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس و نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا ریشه و علت اصلی اعتراض مردم کازرون را “مسائل معیشتی و اقتصادی” دانسته و گفته بود: “عامل اصلی این ناآرامی‌ها همان اعتراضاتی است که به طور کلی در بخش‌های دیگر جامعه هم می‌بینیم و شاهدیم که مردم نسبت به وضعیت معیشتی و اقتصادی و همچنین اوضاع اشتغال اعتراض دارند و به نظر می‌رسد مردم سعی می‌کنند با اتکا به این بهانه‌ها صدای خود را به گوش مسئولان برسانند”.

معترضان این تجمعات، طرح جداسازی را موجب از بین رفتن هویت شهر خود می‌دانند و می‌گویند حسین رضازاده، نماینده کازرون در مجلس از دو سال قبل تاکنون طرح تقسیم شهر را دنبال می‌کند.

گفتنی است این طرح توسط هیئت دولت به تصویب رسیده، هر چند معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، گفته است که دولت از این طرح صرف نظر کرده است.

هرانا پیشتر در گزارشی از به خشونت کشیده شدن این اعتراضات شبانه خبر داده بود.

در سال ۹۶؛ مرگ ۶۷ کارگر حین کار در استان آذربایجان شرقی


خبرگزاری هرانا – مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی گفت که در سال گذشته تعداد ۶۷ کارگر در حین کار جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از یول پرس، بهرام صمدی‌راد مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی در نشست خبری با اصحاب رسانه از کشته شدن ۶۷ کارگر در حین کار خبر داد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی آمار متوفیان حوادث کار را در سال گذشته ۶۷ نفر خواند و ابراز کرد: بر این اساس میزان فوتی‌های حوادث کاری کاهش هفت درصدی را در سال ۹۶ داشته که باید گفت از این منظر در سال ۹۵ رتبه هفت کشوری و به نسبت جمعیت رتبه پانزدهم را داشته‌ایم.

وی با اشاره به نوع حوادث حین کار نیز تاکید کرد: “۴۹ درصد این حوادث به دلیل سقوط از بلندی، ۱۹ درصد به دلیل برخورد با جسم سخت، ۹ درصد برق گرفتگی و ۵ درصد نیز سوختگی بوده که از این افراد ۳۶ درصد در بازه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال، ۲۸ درصد بالای پنجاه سال و سه درصد نیز زیر ۱۸سال بوده است”.

صمدی راد افزود: “۴۸ درصد این فوت شدگان کارگران ساختمانی، ۳۱ درصد کارگر غیر ساختمانی و مابقی نیز مربوط به کارمندان و باغبانان و… است”.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ اردیبهشت ۳۱, دوشنبه

خودسوزی کارگر شهرداری آبادان در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی و عدم پرداخت حقوق


خبرگزاری هرانا – یکی از کارگران شهرداری آبادان در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی و عدم پرداخت حقوق اقدام به خودسوزی کرد و دچار سوختگی شدید شد. طبق اخبار رسیده همکار او که برای خاموش کردن آتش وارد عمل شد نیز دچار سوختگی شدید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، طبق اعلام منابع مطلع، دقایقی قبل یکی از کارگران شهرداری منطقه ۳ آبادان به نام “ضامن” در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی و عدم پرداخت حقوق، خود را به آتش کشید و دچار سوختگی شدید شد.

طبق اخبار رسیده همکار او که برای خاموش کردن آتش و کمک به او وارد وارد عمل شده بود نیز دچار سوختگی شدید شده است.

آبادان شهری در استان خوزستان است.

هرانا پیش‌تر در ۱۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری با نگاهی آماری به وضعیت کارگران در یک سال اخیر ۹۶_۹۷ گزارشی به مناسبت روز جهانی کارگر  منتشر کرده بود.

در بخشی از این گزارش آمده بود “بر اساس آمارهای گردآوری شده توسط مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دست کم ۸۱ هزار و ۵۳۰ کارگر بیش از ۳ هزار و ۲۸۶ ماه معوقات مزدی طلب دارند”.

FacebookTwitterGoogle+

انتقال محمد حبیبی به قرنطینه دو زندان تهران بزرگ


خبرگزاری هرانا – محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران به قرنطینه دو زندان تهران بزرگ منتقل شد. آقای حبیبی به دلیل جراحات وارده بر اثر ضرب و شتم ماموران در زمان بازداشت درخواست رسمی برای درمان داده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران که در جریان تجمع روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تکمیل مراحل بازجویی به قرنطینه یک زندان تهران بزرگ منتقل شده بود، روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه به قرنطینه دو این زندان منتقل شد.

لازم به ذکر است که این فعال صنفی به دلیل جراحات وارده بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران در زمان بازداشت، جهت درمان خود درخواست رسمی داده است.

محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران در جریان تجمع روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تکمیل مراحل بازجویی در روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه به زندان تهران بزرگ منتقل شد، علیرغم اینکه با تبدیل قرار بازداشت وی به قرار وثیقه موافقت شده کماکان در بازداشت به سر می‌برد.
آقای حبیبی روز سه‌شنبه طی تماسی که با خانواده خود داشت از تعیین قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی برای خود خبر داده بود اما پس از مراجعه خانواده وی به دادسرای اوین با تودیع قرار وثیقه آنان مخالفت شده بود.

لازم به یادآوری است روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ پیرو فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بسیاری از معلمان بازنشسته و شاغل در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. در تهران تعدادی از تجمع‌کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

چند روز پس از تجمع مورد اشاره، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه، تمام بازداشت شدگان این تجمع به غیر از محمد حبیبی با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شدند.

لازم به اشاره است، محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران پیش‌تر نیز در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ۴۴ روز مورخ ۲۶ فروردین ۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

هرانا پیش از این گزارشی از تداوم بازداشت محمد حبیبی در زندان تهران بزرگ منتشر کرده بود.

FacebookTwitterGoogle+

بازداشت ۱۰ دختر و پسر در یک مهمانی در رشت


خبرگزاری هرانا – روز گذشته، ۱۰ دختر و پسر جوان در یک مهمانی در بلوار گیلان رشت، دستگیر شدند. ورود به حریم خصوصی شهروندان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، روز گذشته با ورود نیروی انتظامی به یک مهمانی در بلوار گیلان رشت، بیش از ۱۰ دختر و پسر جوان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

بنا بر این گزارش پلیس در این مهمانی مقداری مواد مخدر از نوع ماری جوانا نیز کشف کرده است.

بر اساس داده های ۲۹۴۵ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سالی که گذشت (اول فروردین ۱۳۹۶  تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۶) حداقل ۱۲۵۲ شهروند دیگر نیز صرف انتخاب سبک زندگی و شرکت در مهمانی های خصوصی در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.

حسن روحانی، رییس جمهور ایران در اوایل سال ۱۳۹۵ گفته بود: «حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم.» او همچنین گفته بود: «آزادی مردم با آیین نامه و سلیقه افراد و برخی دستگاه‌ها نمی تواند محدود شود و آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمی شود و حتی دولت و قوه قضاییه هم نمی توانند مردم را محدود کنند و فقط قانون می تواند چارچوب‌هایی در این زمینه داشته باشد.»

لازم به ذکر است که ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

رشت یکی از شهرهای استان گیلان است.

FacebookTwitterGoogle+

علی نوری به ۷ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد


خبرگزاری هرانا – علی نوری فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق که در دی ماه سال گذشته بازداشت و پس از ۳۶ روز با تودیع قرار وثیقه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود، به ۷ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی نوری، فعال مدنی که در تاریخ نهم دی‌ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۶، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا زمان پایان دادرسی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده به ۷ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای نوری با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام شخصی‌اش از محکومیت خود خبر داده است.
گفتنی است که علی نوری فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق که پبش‌تر به دلیل فعالیت های مدنی بازداشت و پس از گذراندن یک‌سوم از دوران محکومیت‌اش به صورت مشروط آزاد شده بود، در تاریخ ۹ دی‌ماه ۱۳۹۶، هنگامی‌که در حال خدمت سربازی‌اش بود در میدان ولیعصر تهران توسط نیرو های امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

این فعال مدنی در تاریخ ۲۳ دی‌ماه دچار درد شدید در ناحیه قفسه سینه شد که توسط زندانیان به بهداری زندان اوین منتقل شد.

وی‌ مدتی بعد به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. از زمان دقیق انتقال این زندانی به زندان رجایی شهر کرج اطلاع دقیقی در دست نیست ولی گزارشات تایید نشده نشان می‌دهد وی مدتی پس از بروز مشکلات قلبی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود.

آقای نوری سرانجام پس از ۳۶ روز بازداشت، در روز یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶، با تودیع وثیقه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.

لازم به یادآوری است، علی نوری، فرزند محمد، متولد سال ۱۳۷۲ است که نخستین بار در چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳، پس از شرکت در تجمع حمایت از کوبانی در مقابل سازمان ملل بازداشت شد، پس از بازداشت به بند ۲-الف سپاه منتقل و بعد از مدت‌ها بازجویی و تحمل سلول انفرادی به بند عمومی ۸ زندان اوین، محل نگهداری زندانیان مالی منتقل شد.

وی اندکی پس از آزادی به قید وثیقه پنجاه میلیون تومانی، به هفت سال حبس در مرحله بدوی محکوم شده بود.

بر اساس حکم صادره در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران توسط قضات قمی‌زاده و حوزوان برای چهار فعال مدنی؛ آتنا (فاطمه) دائمی، امید علی‌شناس، ئاسو رستمی و علی نوری، به ترتیب احکام حبس دادگاه بدوی آن‌ها از ۱۴، ۱۰، ۷ و ۷ سال حبس به ۷، ۷، ۲ و ۲ سال حبس تقلیل یافت.

اتهام آقای نوری در دادگاه، اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شد و در ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۹۵ پس از گذراندن یک سوم از حکم حبس دو ساله خود به صورت مشروط از زندان آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+

ممانعت از فعالیت اقتصادی شاهین دهقان، شهروند بهایی ساکن ماکو


خبرگزاری هرانا – شاهین دهقان، شهروند بهایی ساکن ماکو که مدت ۱۷ سال به شغل زنبورداری اشتغال دارد، در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه پس از احضار و مراجعه به اداره اطلاعات ماکو، در خصوص ادامه فعالیت اقتصادی مورد تهدید قرار گرفت. به این شهروند بهایی گفته شده که ده روز فرصت دارد تا کندوهایش را بفروشد، در غیر این صورت کندوها مصادره شده و خود نیز به زندان فرستاده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شاهین دهقان، شهروند بهایی ساکن ماکو که از ۱۷ سال پیش تاکنون به شغل زنبورداری مشغول است، از سوی ماموران وزارت اطلاعات تهدید شده که اگر ظرف مدت ده روز کندوهایش را نفروشد و به فعالیت اقتصادی خود پایان ندهد، آنها را مصادره کرده و وی را نیز به زندان خواهند فرستاد.

یک منبع نزدیک به آقای دهقان به هرانا گفت: “ایشان پیش از این نیز به اداره اطلاعات ماکو احضار شده و با فشار و تهدید از وی خواسته شده بود تا با این نهاد همکاری داشته باشد”.

ماکو یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران است.

ممانعت از فعالیت اقتصادی بهاییان در ایران در حالی ادامه دارد که شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی ۱۲ آذرماه سال گذشته در گفتگو با رسانه‌ها گفت که “راجع به پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهاییان، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را از طریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم.”

لازم به ذکر است، شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
در ماده ۷۷ منشور حقوق شهروندی نیز در این باره آمده است: “حق شهروندان است که آزادانه و بدون تبعیض و با رعایت قانون، شغلی را که به آن تمایل دارند انتخاب نمایند و به آن اشتغال داشته باشند. هیچ‌کس نمی‌تواند به دلایل قومیتی، مذهبی، جنسیتی و یا اختلاف‌نظر در گرایش‌های سیاسی و یا اجتماعی این حق را از شهروندان سلب کند”.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

FacebookTwitterGoogle+

پایان اعتصاب غذای روح الله مردانی، معلم زندانی در اوین


خبرگزاری هرانا – روح الله مردانی، معلم و دانشجوی زندانی در زندان اوین که از تاریخ ۴ اردیبهشت ماه سال جاری در اعتراض به بازداشت و بلاتکلیفی خود دست به اعتصاب غذا زده بود، پس از ۲۷ روز با وعده‌ی مسئولان قضایی مبنی بر تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌اش به اعتصاب غذای خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روح الله مردانی معلم و دانشجوی دانشگاه تهران در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ به دلیل حضور در اعتراضات سراسری موسوم به “اعتراضات دی ماه” بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

آقای مردانی، از روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه در اعتراض به بازداشت و بلاتکلیفی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود.

این معلم در بند دیروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ پس از ۲۷ روز اعتصاب غذا با وعده‌ی مساعد مسئولان قضایی مبنی بر تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌اش به اعتصاب غذای خود پایان داد.
پیش‌تر یک منبع مطلع در خصوص اتهام این معلم زندانی به هرانا گفته بود: “روح‌الله مردانی معلم مشاوره ناحیه ۴ کرج و دانشجوی دانشگاه تهران است که در تاریخ ۲۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و هم‌اکنون در بند ۴ زندان زندان اوین در بازداشت به سر می‌برد. آقای مردانی به اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام” بازداشت شده‌اند. ایشان در جریان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۹۶ همراه با جمعی دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران دست به تجمعی اعتراضی زده بودند. نیروهای امنیتی برای سرکوب دانشجویان قصد ورود به دانشگاه را داشتند که با مقاومت دانشجویان مواجه شده بودند. وی از تاریخ ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ در اعتراض به بازداشت و بلاتکلیفی خود در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد و در روزهای اخیر در پی وخامت وضعیت جسمی به بهداری زندان منتقل شد و چند بار هم به او سرم وصل کرده بودند”.

این منبع مطلع تاکید کرد “با دخالت حراست آموزش و پرورش حقوق این معلم زندانی به بهانه غیبت از همان ماه اول بازداشت قطع شده است، شرایط موجود امنیت شغلی ایشان را تهدید می کند.”

FacebookTwitterGoogle+

سه کولبر در مناطق مرزی کشته و زخمی‌ شدند


خبرگزاری هرانا – در شهرستانهای اشنویه، ارومیه و پیرانشهر سه کولبر در اثر شلیک نیروهای مرزبانی کشته و یا زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۳۹۷، یک کولبر از اهالی «نازلو»ی ارومیه در مناطق مرزی ترگور هدف تیراندازی نیروهای مرزبانی قرار گرفته و از ناحیه‌ی سینه دچار جراحت شد.

هویت این کولبر «رامین سنجی» عنوان شده است. او در بیمارستانی در این شهر تحت رسیدگی پزشکی می‌باشد و وضعیتش وخیم اعلام شده است.

همزمان یک کولبر ۲۷ ساله از اهالی ارومیه به نام «میثم کریمی» براثر شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران مستقر در ارتفاعات کیله‌شین اشنویه جان خود را از دست داد.

در خبری دیگر روز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌، یک کولبر از اهالی روستای بالاگیر پیرانشهر به نام «علی حسن‌زاده» در پی شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی در کوهستان کانی‌خدا مجروح گردید.

کولبری، شغل پرمخاطره‌ و کاذبی است که مرزنشینان کردستان به علت نبود فرصتهای شغلی به آن روی می‌آورند و سالانه دهها تن در اثر شلیک نیروهای مرزی، انفجار مین و یا در اثر حوادث طبیعی قربانی می‌شوند.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ اردیبهشت ۲۷, پنجشنبه

ضرب و شتم و شکستن دندانهای یک زندانی در زاهدان؛ قطع جیره غذایی برای منصرف کردن او از شکایت



خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه، یک زندانی ۲۰ ساله در بند ۱ زندان مرکزی زاهدان در پی ضرب و شتم توسط مسئولین بند، دچار شکستی و آسیب در ناحیه دندان و صورت شد. این زندانی پس از اینکه خواستار حل مشکل کارت تلفن اش شد مورد ضرب و شتم قرار گرفت. مسئولان زندان پس از اعلام شکایت این زندانی از ضاربین جیره غذایی او را قطع کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، یک زندانی ۲۰ ساله محبوس در بند ۱ زندان مرکزی زاهدان در پی ضرب و شتم توسط مسئولین، دچار شکستی دندان جلویی و آسیب دیدگی صورت شد.

هویت این زندانی توسط هرانا “فیض الله خروط” از بند ۱ زندان مرکزی زاهدان احراز شده است.

این زندانی به مدت یک سال است که به اتهام “سرقت” به صورت بلاتکلیف در بند ۱ زندان مرکزی زاهدان نگهداری می شود.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای خروط با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “مدتی پیش کارت تلفن هوشمند فیض الله که تنها راه ارتباطی وی با خانواده اش است، دچار شکستگی شد و ارتباط وی که به مدت یک سال در بلاتکلیفی به سر می برد، با بیرون از زندان قطع شد، از این رو جهت پیگیری و تهیه کارت تلفن هوشمند، خواستار ملاقات با مدیریت زندان شد که درخواست وی رد شد”.

این منبع ادامه داد: “بی توجهی مسئولین و بلاتکلیفی یک ساله فیض الله منجر به جدال لفظی وی با مسئول بند شد. پس از آن ماموران زندان مراجعه کردند و وی را به اتاق افسر نگهبانی انتقال و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند”.

این منبع درباره ی ضرب و شتم این زندانی گفت: “ضرب و شتم وی به حدی است که او دچار شکستگی دندان جلویی و ورم در ناحیه ی چشم ها، بینی و دهان شده است”.

منبع گفت: ” امروز، فیض الله خروط به حفاظت اطلاعات زندان مراجعه کرد و شکایت خود را علیه مسئول بند ۱ زندان، آقای علیزاده و مامورانی که وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند، اعلام کرد. پس از مطلع شدن آقای علیزاده از شکایت این زندانی، جیره ی غذایی وی قطع شد.”

این منبع اعلام کرد: “مسئول بند ۱ زندان زاهدان، آقای علیزاده به مشکلات زندانیان رسیدگی نمی کند و اکثر زندانیان نیز از این مسئله شاکی هستند”.

لازم به اشاره است که در همان روز یک زندانی به نام “مهدی کوهکن (کوه کن)” پس از انتقال به بند قرنطینه زندان مرکزی زاهدان با حلق‌آویز کردن خود اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد.

حسن روحانی طی سال‌های اخیر و پس از روی کار آمدن دولت خود، بارها بر حفظ حقوق شهروندی و اجرای کلیه‌ی مواد منشور حقوق شهروندی تاکید کرده و در وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی خود در پیش از انتخابات نیز بر اجرای کامل این منشور تاکید داشته است، با این حال اما وعده‌های آقای روحانی در پنجمین سال رئیس‌جمهوری ایشان همچنان در حد شعار مانده و عملی نشده است.

در ماده‌ی ۶۴ این منشور درباره‌ی حقوق بازداشت‌شدگان، محکومان و زندانیان آمده است: “بازداشت‌شدگان، محکومان و زندانیان حق دارند که از حقوق شهروندی مربوط به خود از قبیل تغذیه مناسب، پوشاک، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، ارتباط و اطلاع از خانواده،‌ خدمات آموزشی و فرهنگی، انجام عبادات و احکام دینی بهره‌مند باشند.”