خبرگزاری هرانا – وضعیت جسمانی زهرا زارع، متهم سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین رو به وخامت گذاشته است. زهرا زارع از بازداشت شدگان وقایع دی ماه سال گذشته است که به دلیل حبس در سلول انفرادی و ابتلا به حملات عصبی و تشنج، در هفتههای اخیر وضعیت جسمانی نگران کنندهای داشته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر، زهرا زارع به همراه همسرش مرتضی نظری در تاریخ ۱۹بهمن سال گذشته بازداشت و به سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم زارع علیرغم پایان یافتن بازجوییها و تحقیقات مقدماتی در ۷ اسفند، تا پایان فروردین در سلول انفرادی نگهداری و پس از آن به بند عمومی زنان اوین منتقل شد.
اتهام ایشان فعالیت در فضای مجازی عنوان شده است. گفتنی است که این دو حتی در تجمعات اعتراضی دی ماه حضور نداشتهاند.
زهرا زارع در بازداشت پیشین خود در ۱۹ فروردین سال گذشته و حبس در سلول انفرادی به بیماری حملات عصبی و تشنج مبتلا میشود که پیش از بازداشت هرگز سابقه نداشته است.
او در بازداشت اخیرش، مسئولان بند امنیتی ۲۰۹ و پس از انتقال به بند عمومی، مسئولان مربوطه زندان را در جریان بیماری خود قرار میدهد تا با مراجعه به پزشک و استفاده از داروهای لازم، مانع بروز تشنج و حملات عصبی شود که بهدلیل بیتوجهی مسئولان، در تاریخ ۲۹فروردین، دو بار در داخل بند و یک بار در داخل آمبولانس در حال اعزام به بیمارستان، دچار تشنج شدید شده است.
طی ۴ روز از بستری شدن خانم زارع در بیمارستان، بهدلیل استفاده مأموران نظامی از دستبند و پابند و بستن زندانی به تخت، پزشکان معالج بیمارستان که نگران تشدید بیماری اعصاب وی بودند، از سر ناچاری اقدام به ترخیص او میکنند.
خانم زارع پس از بازگشت به زندان، ۲ بار از پلههای بند افتادهاند که به بهداری برده شده و معالجه مورد نیاز انجام نشده است. او دچار تاری دید و عدم تعادل شده و علیرغم اصرار خانواده و متهم برای تبدیل قرار بازداشت موقت به وثیقه و آزادی موقت جهت مداوا، هنوز اقدامی در اینخصوص صورت نگرفته است.
در اعتراضات اخیر که بعضاً با عنوان «اعتراضات دیماه» از آن یاد میشود، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. طی این اعتراضات در سراسر ایران دستکم ۲۵ تن کشته و حدود ۵ هزار نفر نیز بازداشت شدند.
رحمانی فضلی، وزیر کشور پیشتر در این باره اذعان کرد: “اعتراضات دیماه ۹۶ در ۱۰۰ شهر ایران روی داد که این اعتراضات در ۴۰ شهر به خشونت کشیده شد”.
برخی از بازداشتشدگان با تودیع وثیقه و تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شدهاند و برخی از آنها نیز به زندان منتقل شدهاند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگهداری شماری از بازداشتیها اطلاع دقیقی در دست نیست.
آغاز اعتراضات در شهر مشهد در تاریخ ۸ دیماه ۱۳۹۶ بود، اما ناآرامیها به سرعت به شهرهای دیگر تسری یافت. نیروهای امنیتی با خشونت کشنده روزافزون به این اعتراضات پاسخ دادند.
FacebookTwitterGoogle+
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر