خبرگزاری هرانا – شاهین دهقان، شهروند بهایی ساکن ماکو که مدت ۱۷ سال به شغل زنبورداری اشتغال دارد، در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه پس از احضار و مراجعه به اداره اطلاعات ماکو، در خصوص ادامه فعالیت اقتصادی مورد تهدید قرار گرفت. به این شهروند بهایی گفته شده که ده روز فرصت دارد تا کندوهایش را بفروشد، در غیر این صورت کندوها مصادره شده و خود نیز به زندان فرستاده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شاهین دهقان، شهروند بهایی ساکن ماکو که از ۱۷ سال پیش تاکنون به شغل زنبورداری مشغول است، از سوی ماموران وزارت اطلاعات تهدید شده که اگر ظرف مدت ده روز کندوهایش را نفروشد و به فعالیت اقتصادی خود پایان ندهد، آنها را مصادره کرده و وی را نیز به زندان خواهند فرستاد.
یک منبع نزدیک به آقای دهقان به هرانا گفت: “ایشان پیش از این نیز به اداره اطلاعات ماکو احضار شده و با فشار و تهدید از وی خواسته شده بود تا با این نهاد همکاری داشته باشد”.
ماکو یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران است.
ممانعت از فعالیت اقتصادی بهاییان در ایران در حالی ادامه دارد که شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییسجمهور در امور حقوق شهروندی ۱۲ آذرماه سال گذشته در گفتگو با رسانهها گفت که “راجع به پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهاییان، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را از طریق حقوقی پیش میبریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم.”
لازم به ذکر است، شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط با باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
در ماده ۷۷ منشور حقوق شهروندی نیز در این باره آمده است: “حق شهروندان است که آزادانه و بدون تبعیض و با رعایت قانون، شغلی را که به آن تمایل دارند انتخاب نمایند و به آن اشتغال داشته باشند. هیچکس نمیتواند به دلایل قومیتی، مذهبی، جنسیتی و یا اختلافنظر در گرایشهای سیاسی و یا اجتماعی این حق را از شهروندان سلب کند”.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
FacebookTwitterGoogle+
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر