۱۳۹۷ تیر ۵, سه‌شنبه

هنگامه شهیدی بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – هنگامه شهیدی فعال سیاسی و روزنامه نگار در جزیره کیش بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، دادسرای عمومی و انقلاب تهران با اشاره به دستگیری هنگامه شهیدی در جزیره کیش اعلام کرد: “متهم مذکور تحت تعقیب قضایی بوده و توسط مأمورین پلیس دستگیر و به زندان معرفی شد”.

لازم به یادآوری است که پیشتر هنگامه شهیدی، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار، مطالبی در صفحه توئیتر خود خطاب به بیژن قاسم زاده، بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه منتشر کرده و از احضار خود به اتهام “توهین به رئیس قوه قضاییه” به این دادسرا خبر داده بود.

خانم شهیدی در صفحه توئیتر خود نوشته بود: “بازپرس شعبه ٢ دادسرای فرهنگ و رسانه (بیژن قاسم زاده) که هنوز پرونده مفتوح اسفند ٩۵ به اتهام کذب ارتباط با (یک رسانه) که منجر به ۶ ماه زندان انفرادی شد را به سرانجام نرسانده و پس از ١۵ ماه بدون هیچ توجیه قانونی آن را مفتوح نگه داشته، علیه من به اتهام توهین (به رییس قوه قضاییه) اعلام جرم کرده است.

گفتنی است که این روزنامه نگار پیش‌تر در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۵ به اتهام ارتباط با یک رسانه توسط نیروهای وزارت اطلاعات در مشهد بازداشت شد.

مصطفی ترک همدانی، وکیل خانم شهیدی مدتی بعد اظهار کرد مرجع دستگیری خانم شهیدی شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران و وزارت اطلاعات شاکی وی است.

در نهایت هنگامه شهیدی پس از حدود ۶ ماه بازداشت موقت در تاریخ ۷ شهریور سال گذشته با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ تیر ۴, دوشنبه

تداوم بازداشت یک رهبر کلیسای خانگی در زندان بابل


خبرگزاری هرانا – محمدعلی یساقی از رهبران کلیسای خانگی ساکن قائمشهر به اتهام برگزاری مراسم عشاء ربانی و تشکیل کلیسای خانگی و برگزاری مراسم دعا توسط اطلاعات حوزه بابلسر شناسایی و بازداشت شده است. این شهروند مسیحی پس از بازداشت و طی مراحل مختلف بازجویی به زندان بابل منتقل شده است و علیرغم گذشت زمان بصورت بلاتکلیف کماکان در همین محل به سر می برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از محبت نیوز، «محمدعلی یساقی» از رهبران کلیسای خانگی ساکن قائمشهر در تاریخ ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۷ به اتهام برگزاری مراسم عشاء ربانی و تشکیل کلیسای خانگی و همچنین برگزاری مراسم دعا توسط اطلاعات حوزه بابلسر شناسایی و بازداشت شد.

این نوکیش مسیحی پس از تحمل ۱۵ روز حبس در سلول انفرادی بدون حکم رسمی و تفهیم اتهام به زندان «متی کلا» بابل منتقل و همچنان بلاتکلیف در زندان بسر می برد.

اطلاعات دقیقی از وضعیت و سلامتی‌ نامبرده دردست نیست.

«محمدعلی یساقی» که در بین ایماندارن مسیحی شمال کشور با نام (استیفان) شناخته می شود از بیست سال پیش به مسیحیت گرویده است.

منبع آگاه نزدیک به این شهروند مسیحی به محبت نیوز گفته است احتمال می رود دادگاه این رهبر کلیسایی در چهارم تیرماه سالجاری در مازندران تشکیل شود.

در سال‎های اخیر دادگاه‎های انقلاب اسلامی احکام سنگینی برای مسیحیان صادر کرده است.

در تازه‌ترین “گزارش آزادی مذهبی” وزارت خارجه آمریکا که در روز سه‌شنبه ۲۹ مه ۲۰۱۸ منتشر شد از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری یاد شده که آزادی‌های مذهبی در آنها نقض می‌شوند.

نام جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۹۹ در فهرست گزارش سالانه آزادی مذهبی آمریکا در ردیف “کشورهای موجد نگرانی‌های خاص” قرار دارد.

بر اساس این گزارش از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) بدین سو، پیروان بسیاری ازمذاهب به دلیل تبعیض‌ها و فشارهای حکومت جمهوری اسلامی علیه اقلیت‌های مذهبی، مجبور به ترک وطن خود شده‌اند. تمام قوانین در ایران بر اساس شریعت شیعی اسلام وضع شده‌اند و خروج از دین اسلام به جرم “محاربه” مجازات سخت در پی دارد.

بازداشت “شاه بلوچ” خواننده رپ بلوچی


خبرگزری هرانا – یک خواننده رپ بلوچ متخلص به “شاه بلوچ” در شهرستان چابهار بازداشت شد. شاه بلوچ آهنگ‌هایی در خصوص مشکلات سیاسی و اجتماعی شهروندان بلوچ خوانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، “عماد بیجارزهی” معروف به “شاه بلوچ” ۳۰ خرداد ۹۷ توسط ماوران لباس شخصی در منزل پدری بازداشت شد.

یک منبع مطلع در این باره گفت: “ماموران لباس شخصی درب منزل پدرش رفته و خود را به عنوان دوستان شهرستانی شاه معرفی کرده، وقتی دم درب آمده بازداشتش کردند.”

وی افزود: “پدرش به ارگان های امنیتی مراجعه کرده به وی گفتند که شاه بلوچ را به سپاه سلمان زاهدان منتقل کردند، وقتی آنجا رفته گفتند به تهران منتقل شده و جای دقیقش را اعلام نکردند.”

این منبع گفت: “خانواده شاه بلوچ نخواستند موضوع را رسانه‌ای کنند تا آزاد شود ولی هنوز حتی جای نگهداریش را هم به درستی نگفتند”.

شاه بلوچ آهنگ‌هایی در خصوص مشکلات سیاسی و اجتماعی شهروندان بلوچ خوانده است.

صفحه انیستاگرام نامبرده پس از بازداشت از دسترس خارج شد.

از علت بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

حکومت ایران طی سالهای اخیر علیرغم ممیزی‌های فراوان قبل از انتشار آثار موسیقی و لغو مکرر کنسرت‌ها، در بسیاری موارد اقدام به بازداشت یا احضار خوانندگان کرده است. دولت ایران موسیقی رپ را همواره یک تهدید دانسته و خواننده های رپ امکان دریافت مجوز را نداشته اند و اغلب مجبور به ترک ایران شدند.

بازداشت دو طلبه اهل سنت دیگر در جاسک


خبرگزاری هرانا – دو طلبه اهل سنت بلوچ در شهرستان جاسک استان هرمزگان بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، “هارون پناهنده” و “موسی گنگذاری” دو طلبه اهل سنت بلوچ، در تاریخ ۱ تیرماه ۱۳۹۷ در روستای گتان شهرستان جاسک بازداشت شدند.

بازداشت این دو نفر به ماموران لباس شخصی نسبت داده شده  و از علت بازداشت آنها اطلاعی در دست نیست.

هارون پناهنده برادر حبیب الله پناهنده است که ۲۸ فروردین امسال بازداشت شد و علیرغم گذشت بیش از دو ماه هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است.

این افراد طلبه اهل سنت در حوزه علمیه منبع العلوم کوه ون سرباز در جنوب استان سیستان و بلوچستان هستند و برای گذراندن تعطیلات به شهر خود بازگشته بودند.
هر سه نفر به بندرعباس منتقل شدند.

بر اساس گزارش سالیانه منتشر شده مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در طول سال ۱۳۹۶، ۶۸۸۳ شهروند در ایران به علت عقیدتی یا سیاسی بازداشت شدند. از این میان ۱۲۸۱ شهروند در ایران به‌صورت انفرادی به دلایل عقیدتی، سیاسی یا امنیتی بازداشت شدند.

از جمله مهم‌ترین موارد بازداشت می‌توان به ۶۶ مورد از بازداشت فعالین رسانه‌ای، ۱۴ مورد از بازداشت فعالین محیط‌زیست، ۲۲۲ مورد از بازداشت اقلیت های مذهبی (به غیر از موضوع گلستان هفتم)، ۱۱۴ مورد از بازداشت زنان معترض و فعالین حقوق زنان، ۶۰ مورد از بازداشت کارگران و فعالین کارگری اشاره داشت.

FacebookTwitterGoogle+

ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه‌نگار به دادگاه احضار شد


خبرگزاری هرانا – ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه‌نگار آبادانی به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای آبادان احضار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از برنا، ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه‌نگار آبادانی به اتهام “نشر اکاذیب در نشریه‌ی الکترونیکی به قصد تشویش اذهان عمومی” به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای آبادان احضار شد.

ماندانا صادقی، روزنامه‌‌نگار و نویسنده آبادانی اظهار کرد: “هفته‌ی گذشته احضاریه‌ای از شعبه‌ی چهارم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان آبادان به دستم رسید و به اتهام نشر اکاذیب در نشریه‌ی الکترونیکی به قصد تشویش اذهان عمومی به این مرجع قضایی فراخوانده شدم”.
وی گفت: “علت حضور بنده دفاع از اتهام انتسابی مبنی بر نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی عنوان شده است”.

این روزنامه نگار افزود: “این در حالی است که نام هیچ نهاد یا سازمان یا شخص حقیقی به عنوان شاکی مطرح نشده است”.

ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه‌نگار، متولد شهریور ۱۳۵۰ در شهر آبادان است.

از این نویسنده مجموعه داستان “آوازهای چوبی” توسط نشر بوتیمار منتشر شده است. خانم صادقی سردبیری پایگاه خبری فیدوس را در کارنامه خود دارد.

همچنین از این مدرس داستان‌نویسی، یادداشت‌ها و گزارش‌های مختلفی در روزنامه‌های سراسری همچون اعتماد، شرق، جامعه نو و شهروند به چاپ رسیده است.

وی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، مسئولیت ستاد بانوان حسن روحانی را در آبادان عهده دار بود.

شهرستان آبادان در استان خوزستان است.

۱۳۹۷ تیر ۱, جمعه

بازداشت و بی‌خبری از یاشار توحیدی، دانشجوی دانشگاه علوم تحقیقات تهران


خبرگزاری هرانا _ یاشار توحیدی دانشجوی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران در تاریخ ۲۰ خردادماه توسط مأموران اطلاعات سپاه مقابل منزل پدری‌اش بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یاشار توحیدی دانشجوی رشته هوا فضای دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران مورخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷، توسط مأموران اطلاعات سپاه در مقابل منزل پدری‌اش در تهران بازداشت و پس از تفتیش منزل و ضبط اموال شخصی، ابتدا به دادسرای مقدسی و سپس به زندان اوین منتقل شده است.

یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “آقای توحیدی دانشجوی رشته هوا فضای دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران، در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ مقابل منزل پدری‌اش در تهران توسط مأموران اطلاعات سپاه بازداشت شد. با گذشت ۱۳ روز از زمان بازداشت این دانشجوی ۲۱ ساله کماکان از علت بازداشت و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست.”
قابل ذکر است که یاشار توحیدی پیش‌تر نیز در جریان اعتراضات سراسری دی‌ماه سال گذشته در تهران بازداشت شد و پس از گذشت ۷ روز با قید کفالت آزاد شد.

اعتصاب غذای فرشید ناصری؛ زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج


خبرگزاری هرانا – فرشید ناصری، زندان سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که اکنون هشتمین سال از حبس خود را طی می‌کند، از روز شنبه ۲۶ خردادماه در اعتراض به وضعیت حقوقی خود و عدم اعزام به مرخصی دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرشید ناصری، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که اکنون هشتمین سال از دوران حبس دوازده ساله خود را طی می‌کند، از روز شنبه ۲۶خردادماه در اعتراض به عدم تخفیف در مجازات و عدم اعزام به مرخصی دست به اعتصاب غذا زد.

این زندانی در مدت حبس دچار مشکلات جسمی از جمله پارگی دیسک کمر و گردن شده و همچنین به دلیل طولانی شدن مدت حبس و مشکلات خانوادگی دچار ناراحتی روحی شده است.

نزدیکان آقای ناصری به هرانا گفتند، او نیاز به جراحی دیسک داشته که به دلیل کمبود امکانات در زندان امکان‌پذیر نیست. “آقای ناصری و خانواده او چندین بار با مراجعه و نامه‌نگاری از قاضی ناظر بر پرونده مشکات این زندانی را مطرح کردند اما به او گفته‌اند به دلیل اینکه پرونده‌اش امنیتی است هیچ گونه تخفیفی در حق او ممکن نیست.”

با توجه به مشکلات فوق آقای ناصری یک هفته پیش از شروع اعتصاب غذا برای آخرین بار تقاضای حل مشکل خود را می کند و خواسته خود را به زندان اعلام می‌کند و پس از یک هفته بی‌توجهی مسئولان از روز شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ در اعتراض به عدم تخفیف در مجازات و محرومیت از مرخصی، اعتصاب غذای خود را آغاز کرده و اکنون در حالی ششمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را سپری می‌کند.

به گفته نزدیکان آقای ناصری “شرایط جسمانی وی رو به وخامت گذاشته است. همچنین در این شش روز چندین مرتبه فشار خون وی پایین آمده، با این حال مسئولان اجازه دریافت سرم را به او نداده‌اند”.

منبع مطلعی که در رابطه با آخرین وضعیت آقای ناصری به سئوالات گزارشگر هرانا پاسخ می داد ضمن تایید این خبر، جزئیاتی از بازداشت و پرونده این زندانی را شرح داد.
به گفته این منبع نزدیک به آقای ناصری: “فرشید ناصری در سال ۱۳۸۹ در سنندج بازداشت شد. وی در آن زمان در تاکسی تلفنی کار می‌کرد. روز بازداشت با وی تماس گرفتند و به بهانه پرسیدن چند سوال او را به اداره اطلاعات احضار و پس از آن، بازداشت و به سلول انفرادی منتقل کردند. این در حالی بود که کمتر از یک ماه از ازدواج این جوان می‌گذشت. آقای ناصری تحت فشار شکنجه‌های روحی و جسمی و توهین ماموران بازداشتگاه در سلول انفرادی، مجبور به اعترافاتی شد که هیچ پایه و اساسی نداشت.
پس از گذشت یک سال، وی از سلول انفرادی به اندرزگاه ۴ سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج منتقل شده و پس از مدتی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اعدام محکوم شد. این رای ظالمانه در حالی صادر شد که این جوان تحت فشار شکنجه ناچار به طرح اعترافاتی بی اساس شده و دادگاه نیز هیچ توجهی نسبت به اظهارات وی نکرد. حتی پس از صدور حکم اعدام نیز هیچ گونه حق اعتراضی به او داده نشده و این حکم پس از سه سال توسط دیوان عالی کشور قطعی و به وی ابلاغ شد. خانواده آقای ناصری در این مدت برای او وکیل گرفته تا جهت اعاده دادرسی، اعتراضی را به دیوان عالی کشور بفرستند که این اعتراض پس از مدتی پذیرفته شد.

در تاریخ ۱۱ مردادماه سال ۹۵ که به دوشنبه سیاه زندان رجایی شهر کرج نیز شهرت دارد، ماموران زندان با یورش بی‌سابقه فرشید ناصری و سایر هم‌بندی‌هایش را با تدابیر شدید امنیتی به سلول‌های انفرادی جهت اجرای حکم اعدام منتقل کردند اما به دلیل اینکه حکم این جوان نقض شده بود به سلول بند سپاه منتقل شده و حداقل ۲۵ نفر از هم‌بندی‌های او اعدام شدند.

آقای ناصری به دستور قاضی پرونده به مدت ۸ روز در این سلول‌ها نگهداری شد و سپس به اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجایی شهر منتقل شد. با گذشت یک سال و در سال ۹۶ توسط قاضی صلواتی به دادگاه انقلاب احضار شده و با توجه به اظهارات او در دادگاه حکمش به ۱۲ سال کاهش پیدا می‌کند.”
هرانا پیشتر گزارش کرده بود، دادگاه تجدید نظر محکومیت سه زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج را به ۱۲ سال حبس کاهش داد. این زندانیان که پیش تر به اعدام محکوم شده بودن پس از نقض پرونده در دیوان عالی کشور و محاکمه مجدد به ۱۵ سال تحمل حبس محکوم شدند که این حکم نیز در مرحله تجدید نظر به ۱۲ سال کاهش یافت.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۲۹, سه‌شنبه

تداوم بازداشت محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان در زندان تهران بزرگ


خبرگزاری هرانا – محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران که در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری، در جریان تجمع معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه بازداشت شد، پس از گذشت ۴۰ روز کماکان بدون در نظر گرفتن قانون تفکیک جرائم در بند قرنطینه دو زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران در جریان تجمع روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه همراه با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به قرنطینه ۲ زندان تهران بزرگ منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای حبیبی در گفت‌وگو با گزارشگر هرانا گفت: “خانواده آقای حبیبی طی یک ماه اخیر چندین نامه به قوه قضاییه، رییس جمهور و برخی نماینده‌های مجلس نوشته و خواستار انتقال این معلم از زندان تهران بزرگ به زندان اوین شده‌اند، اما با گذشت بیش از یک ماه همچنان پاسخی دریافت نکرده‌اند و با توجه به لغو قرار وثیقه ایشان، آقای حبیبی پس از گذشت ۴۰ روز همچنان به صورت بلاتکلیف در بند قرنطینه ۲ زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شود”.
گفتنی است محمد حبیبی از زمان بازداشت تاکنون بدون در نظر گرفتن قانون تفکیک جرائم در شرایطی اسفناک در بند قرنطینه ۲ زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شود.

این منبع مطلع پیشتر در خصوص اتهامات آقای حبیبی به هرانا گفته بود: “اتهامات آقای حبیبی “تبلیغ علیه نظام به دلیل یادداشت‌هایشان در کانال کانون صنفی معلمان”، “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات صنفی” و “اجتماع و تبانی به دلیل عضویت در کانون صنفی معلمان” عنوان شده است”.

لازم به یادآوری است پیش تر در تاریخ ۱۵ خردادماه سال جاری سازمان آموزش بین‌الملل در بیانیه‌ای بازداشت محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران را محکوم کرده و خواستار آزادی این معلم زندانی شده بود.

پس از بازداشت و انتقال محمد حبیبی به زندان تهران بزرگ در ابتدا برای ایشان قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی صادر شد که این وثیقه و قرار وثیقه پرونده پیشین، پس از ارجاع پرونده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب توسط قاضی ماشاالله احمدزاده لغو و قرار بازداشت موقت برای ایشان صادر شد.
پیشتر حسین تاج وکیل محمد حبیبی، از جزئیات پرونده موکلش خبر داد و گفته بود که امیدواریم آموزش و پروش به عنوان نماد مخاطب فعالان صنفی به طور جدی نسبت به پیگیری حقوق این معلم اقدام کند.

لازم به یادآوری است روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ پیرو فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، بسیاری از معلمان بازنشسته و شاغل در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. در تهران تعدادی از تجمع‌کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

چند روز پس از تجمع مورد اشاره، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه، تمام بازداشت شدگان این تجمع به غیر از محمد حبیبی با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شدند.

لازم به اشاره است، محمد حبیبی فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران پیش‌تر نیز در تاریخ ۱۲ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ۴۴ روز مورخ ۲۶ فروردین ۹۷ با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری
مطالب مرتـبط

۱۳۹۷ خرداد ۲۸, دوشنبه

استاد دانشگاه آزاد اراک به اتهام “توهین به مقدسات” به حبس محکوم شد


خبرگزاری هرانا – حکم حبس فاطمه موسوی میرک، استاد دانشگاه آزاد اسلامی اراک که در تاریخ ۹ اسفندماه سال گذشته توسط دادگاه کیفری اراک از بابت “توهین به مقدسات” صادر شده بود، توسط  دادگاه تجدیدنظر  استان مرکزی تایید شد. این استاد دانشگاه متهم است در بحثی در رابطه با سند آموزشی ۲۰۳۰ در کلاس خود با اشاره به مسایلی چون ازدواج پیامبر اسلام و موضوع حجاب به “مقدسات اسلامی” توهین کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه موسوی میرک، استاد دانشگاه آزاد اسلامی اراک مورخ ۹ اسفندماه سال گذشته در شعبه ۱۰۹ دادگاه کیفری ۲ اراک از بابت”توهین به مقدسات” از طریق اعلام مطالبی در مورد پیامبر اسلام و حجاب متهم و محاکمه شد.

این استاد دانشگاه در دادگاه اولیه به تحمل یکسال حبس تعزیری که به مدت دو سال تعلیق شده است محکوم شد.

پس از اعتراض به حکم وارده توسط خانم موسوی میرک، این پرونده در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی به ریاست قاضی قاسم عبداللهی مورد رسیدگی قرار گرفت که نهایتا حکم دادگاه اولیه مبنی بر یک سال حبس تعلیقی تایید شد.

خانم موسوی در جلسه روان شناسی اجتماعی در تاریخ ۲۹ مهر ۱۳۹۶ به دلیل بیان اینکه “حجاب را قبول ندارد” و “سن همسر پیامبر شش سال بوده است” به توهین به مقدسات محکوم شد.
استناد دادگاه بدوی به این اتهام سخنان این استاد در کلاس درس بوده و در دادنامه ایشان بدین شرح آمده است: “پوشش و حجاب و ناکارآمد بودن آن، میزان بالای تجاوز متاهلین نسبت به مجردها، انتقاد از عدم اجرای سند ۲۰۳۰ در حالی که بیماری جنسی در جامعه رو به رشد می‌باشد، سهم خواهی علما در زمان قاجار به لحاظ تغییر در فتوای حرمت، ازدواج پیامبر اسلام با دختر ۶ ساله به نقل از فایل صوتی منتسب به وی”

گفته های این استاد دانشگاه مستمسک اعتراضات بسیج دانشجویی وقت شد و نهایتا با دخالت علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی برابر بند ۱۵ ماده ۷ آیین‌نامه با موضوع «القای اندیشه‌های الحادی و توهین به مقدسات اسلامی» بصورت غیرقانونی طی ۲۴ ساعت خانم موسوی از دانشگاه آزاد اسلامی اراک اخراج شد.

براساس گزارش سالانه مربوط به آزادی های انسانی در جهان، که در اسفندماه سال گذشته منتشر شد، در میان ۱۵۹ کشور،  ایران در مقام ۱۵۴ قرار دارد. شاخص آزادی بشر وضعیت آزادی انسان ها را در جهان نشان میدهد و برای تعیین آن از نمایانگر‌های شخصی، مدنی و اقتصادی کشور‌ها بهره گرفته میشود.

محمد مظفری، جهت اجرای حکم راهی زندان اوین شد


خبرگزاری هرانا – محمد مظفری، فعال سیاسی که پیشتر به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۲ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده بود، امروز دوشنبه جهت اجرای راهی زندان اوین شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد مظفری، فعال سیاسی که پیشتر به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۲ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده بود، امروز دوشنبه جهت اجرای حکم راهی زندان اوین شد.

آقای مظفری پیش‌تر طی ابلاغیه‌ای در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ از طرف شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین جهت اجرای حکم احضار شده شده بود؛ در متن این ابلاغیه آمده بود که وی باید تا ۵ روز دیگر خود را برای اجرای حکم به زندان اوین معرفی کند”.

هرانا پیشتر گزارش کرده بود، محمد مظفری که در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ توسط قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محاکمه شده بود، بر اساس حکم ابلاغ شده به دو سال حبس، دو میلیون تومان جریمه نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

این فعال سیاسی در تاریخ ۱ خرداد نیز اعلام کرد که حکم صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تایید شده و توسط وکیلش به وی ابلاغ شده است.

لازم به ذکر است که این فعال سیاسی در تاریخ ۲۶ بهمن ماه سال ۹۳ بازداشت و به بند دو-الف، بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در زندان اوین، منتقل شد. وی پس از سه ماه و با پایان دوران بازجویی به بند هشت این زندان منتقل شد و نهایتا در تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۳۹۴ پس از حدود پنج ماه بازداشت موقت به قید وثیقه تا زمان پایان دادرسی از زندان آزاد شد.

پیش‌تر وکلای این فعال سیاسی، آقای دکتر نعمت احمدی و خانم زینب مظفری به این حکم اعتراض کرده و پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شده بود.

احضار ۴ تن از شهروندان سقز به دادگاه انقلاب


خبرگزاری هرانا – چهار تن از شهروندان اهل سقز در رابطه با پرونده‌ای درخصوص برگزاری مراسم نوروزی سال گذشته به دادگاه انقلاب این شهر احضار شدند. در برگه‌ی احضاریه این افراد مقرر شده که باید امروز دوشنبه در دادگاه انقلاب سقز حضور یابند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، «علی حسینی» فعال صنفی معلمان، «سلیمان عبدی» معلم، «محمد عابدی» معلم و «لقمان قریشی» فعال مدنی به دادگاه انقلاب شهر سقز احضار شدند.

احضار آنها در رابطه با پرونده‌ی پیشین‌شان مرتبط با برگزاری مراسم نوروز سال گذشته است و در برگه‌ی احضاریه مقرر شده است که این افراد باید امروز دوشنبه ٢٨ خرداد در دادگاه انقلاب سقز حضور یابند.

در پی برگزاری مراسمات نوروزی در روستای «آیچی» سقز در سال ۱۳۹۶، دست‌کم ۱۱ تن از اهالی و سازمان‌دهندگان مراسم با بازجویی و‌ بازداشت روبرو‌ شدند.

جشن نوروز در مناطق کردنشین به دلیل پیشینه تاریخی و اهمیت نمادین سیاسی آن و همینطور نقش آفرینی احزاب منطقه با دیده شک و بدگمانی از سوی نهادهای امنیتی نگریسته می شود.
مواردی مانند جلوگیری از برگزاری مراسم نوروزی در مناطق دیگر کشور به ندرت به چشم می خورد اما در مناطق کردنشین عملکرد نیروهای امنیتی با سخت گیری زیادی روبه‌روست به‌طوری‌که هر ساله تعدادی از شهروندان در حاشیه های این مراسمات در مناطق کردنشین بازداشت و از بابت جرایم امنیتی یا سیاسی محکوم می شوند.

بازداشت تعدادی از معترضان در تجمع ایرانشهر


خبرگزاری هرانا – در تجمع اعتراضی روزگذشته شهر ایرانشهر در مقابل فرمانداری، تعدادی از تجمع کنندگان بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، در پی تجمع مسالمت آمیز مردم ایرانشهر در مقابل فرمانداری این شهر در خصوص تجاوز به عنف یک گروه بزهکار به زنان تعدادی از تجمع کنندگان بازداشت شدند.


عبدالله بزرگ زاده

هویت یکی از بازداشت شدگان “عبدالله بزرگ زاده” فرزند غلام قادر که منزلش در نزدیکی محل تجمع است، عنوان شده است.

همچنین گزارش‌هایی از بازداشت پنج نفر دیگر که تاکنون هویتشان به دست نیامده دریافت شده است.

از آمار دقیق بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.

تجمع روزگذشته در پی فراخوان های در شبکه های مجازی برای پرسشگری از فرماندار و مسئولان شهر ایرانشهر در خصوص نا امنی های اخیر این شهر برگزار شد.

مولوی طیب ملازهی امام جمعه ایرانشهر از وجود یک باند تبهکار پرده برداشت که تا کنون به ۴۱ زن تجاوز به عنف کرده اند.

لازم به ذکر است که طی ماه‌های اخیر مسئله‌ی تجاوز در ایران سیر صعودی داشته است.

در آخرین مورد هرانا گزارش کرده بود، سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان که اکنون ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد و پیش‌تر نیز دارای سوابقی از جمله تجاوز و آزار جنسی بوده است، به تازگی از سوی تعداد دیگری از دختران به تجاوز، آزار جنسی و سواستفاده از موقعیت خود متهم شده است.

ایرانشهر یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان ایران است.

FacebookTwitterGoogle+

محمد ثلاث، درویش گنابادی اعدام شد


خبرگزاری هرانا – علیرغم اعتراضات گسترده سحرگاه امروز حکم اعدام “محمد ثلاث” درویش گنابادی تحت تدابیر شدید امنیتی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا در آمد. آقای ثلاث که متهم شده بود در حادثه “گلستان هفتم” تعمدا با راندن اتوبوس به میان ماموران نیروی انتظامی ۳ تن آنان را به قتل رسانده به سه بار اعدام محکوم شده بود. وکلای او و نهادهای مدافع حقوق بشر تردیدهای جدی در مورد انتساب چنین اتهاماتی به او ایراد کرده بودند. خود آقای ثلاث هم طی فایلهای صوتی این اتهامات را وارد ندانسته بود و اظهارات منتسب به خود را ماحاصل شکنجه و کذب خوانده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،  روز جمعه ۲۶ خردادماه طی تماسی تلفنی از زندان رجایی شهر کرج به خانواده محمد ثلاث، درویش گنابادی بازداشت شده در حوادث گلستان هفتم که به سه بار اعدام محکوم شده است، اطلاع داده شد که روز یکشنبه برای آخرین ملاقات با این درویش زندانی به زندان مراجعه کنند.

پس از انجام آخرین ملاقات «خبرگزاری فارس» از رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی گزارش داد سحرگاه امروز دوشنبه، حکم اعدام محمد ثلاث پس از رد اعاده دادرسی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد.

زینب طاهری وکیل آقای ثلاث هم در توئیتی گفت علیرغم اینکه بصورت رسمی خبری دریافت نکرده اما بنابر گزارشات دریافتی حکم اعدام اجرا شده است. برخی منابع نزدیک به خانواده ثلاث گفتند پیکر این درویش گنابادی به بهشت سکینه منتقل شده است.

زندان رجایی شهر کرج شب گذشته جو امنیتی شدیدی را تجربه کرد. بر اساس گزارش شاهدان عینی دهها خودروی نیروی انتظامی با تجهیزات مربوطه در محل مستقر شده بودند.

حکم اعدام این زندانی در حالی به اجرا در آمد که سازمان‌های حقوق بشری، گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا و کاربران شبکه‌های اجتماعی به همراه چهره های شناخته شده زیادی بر لزوم توقف و تضمین بهره مندی آقای ثلاث از عدالت قضایی تاکید کرده بودند.
زینب طاهری از جمله وکلای محمد ثلاث در صفحات توئیتر و تلگرام منتسب به خود اعلام کرد که او «ادله غیرقابل انکاری دال بر بی‌گناهی» این درویش گنابادی در اختیار دارد و خواستار ورود رهبر جمهوری اسلامی به این پرونده شده بود.

محمد ثلاث به قتل سه مأمور پلیس با اتوبوس در درگیری‌های خیابان پاسداران تهران در دی پارسال متهم شده و با تایید دیوان عالی ایران،حکم سه بار قصاص، یک‌سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق برای وی قطعی شده است.

این در حالی است که به گفته زینب طاهری و پسر و دختر او، آقای ثلاث سه ساعت پیش از این حادثه بازداشت شده و راننده اتوبوس نبوده است.

همچنین در یک فایل صوتی که از محمد ثلاث منتشر شده، وی می‌گوید که راننده این اتوبوس نبوده و به دلیل «چند ساعت شکنجه» در کلانتری به این موضوع اعتراف کرده است.

زینب طاهری پیش تر به طرح علنی ایرادات حقوقی پرونده جهت تنویر افکار عمومی به شرح ذیل نموده بود؛ او در وبسایت خود نوشته بود:
در راستای تنویر افکار عمومی و اطلاع اصحاب رسانه و همچنین اطلاع همکاران و حقوقدانان کشور از متن حکم آقای محمدرضا ثلاث برای ثبت در تاریخ و قضاوت آیندگان این دادنامه ها با اجازه موکلم منتشر می‌شود.

لازم به توضیح است قبلا متن لایحه دفاعیه و درخواست اعاده دادرسی وی به دیوان عالی کشور نیز منتشر شده بود که علیرعم وجود ادله و تعداد زیادی شاهد جدید دال بر بیگناهی متهمُ این درخواست رد شده است”.

اعتراضات دراویش گنابادی در بهمن و اسفند ۱۳۹۶ در خیابان گلستان هفتم منطقه پاسداران در شهر تهران به درگیری و زدوخورد آنها با نیروهای امنیتی انجامید.

در تنش‌هایی که میان پلیس ایران و شماری از دراویش گنابادی ایجاد شد نهایتاً به کشته شدن ۳ مأمور پلیس و ۲ عضو بسیج و بازداشت حدود ۴۰۰ درویش در اول اسفند منجر شد.

این تنش‌های زمانی آغاز شد که دراویش نعمت‌اللهی گنابادی در اعتراض به ایجاد محدودیت علیه رهبر یا قطب خود، نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلی شاه، در منطقه پاسداران در شمال تهران تجمع کرده بودند.

۱۳۹۷ خرداد ۲۶, شنبه

کولبر قطع عضو شده به خاطر خسارت مین منفجر شده به جریمه نقدی محکوم شد


خبرگزاری هرانا – دادگاه شهر پیرانشهر، لقمان وحید، کولبر حدودا سی ساله اهل شین آباد پیرانشهر را که چندی پیش یک چشم و یک پایش را در اثر انفجار مین از دست داده است، به اتهام عبور غیر قانونی از مرز و خسارت مین منفجر شده به پرداخت ۲۳ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از  کولبر نیوز، لقمان وحید، کولبر حدودا سی ساله اهل شین آباد پیرانشهر که چندی پیش یک چشم و یک پایش را در اثر انفجار مین از دست داد، در دادگاه شهر پیرانشهر به اتهام عبور غیرقانونی از مرز و خسارت مین منفجر شده به پرداخت ۲۳ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.

همسر این کولبر با اشاره به وضعیت بحرانی همسرش پس از مصدوم شدن گفت: “بعد از اینکە همسرم در نزدیکی پیرانشهر روی مین رفت و یک پا و یک چشمش را از دست داد، ما تنها نان آور خانودە چهارە نفرە خود را تقریبا از دست دادیم. ما انتظار داشتیم کە مقامات دولتی هزینە معالجە شوهرم را تامین کنند و تا بهبود وی مخارج خانوادە ما را بە عنوان شهروندان این کشور پرداخت کنند. اما نە تنها هیچ مسولیتی را متقبل نشدەاند، بلکه دادگاە شوهرم را بە اتهام عبور غیرقانونی از مرز بە پرداخت ١١ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کردە و باید خسارت مینی کە پا و چشم ایشان را گرفتە است را هم پرداخت کند!”

وی در رابطه با تامین مخارج خانواده خود در این شرایط افزود: “اکنون خودم کار می کنم. هر روز ساعت ۵:٣٠ صبح سر کار می‌روم و ساعت ٧ شب بە خانە می‌رسم. در مزرعەهای کشاورزی چغندر منطقە بە کار کندن علف های هرز و برداشت نخود مشغول هستم. روزانە ۴۵ هزار تومان دستمزد می‌گیرم. مریض هستم، افسردگی گرفتەام و در وضعیت روحی بسیار بدی قرار دارم. دست‌هایم می‌لرزد و همیشە احساس ضعف می‌کنم، اما چارەای ندارم. ماهانە باید ٣۵٠ هزار تومان بابت اجارەی خانە پرداخت کنیم، ٣۵ میلیون تومان در روزهای اول هزینە معالجەهای اولیە بیمارستان شوهرم بود. الانم باید ٢٣ میلیون تومان بابت عمل جراحی قرینە چشم لقمان بە بیمارستان پرداخت کنیم. این عمل قرار است یکم ماە تیر ٩٧ انجام بگیرد. پزشکان گفتەاند اگر این عمل جراعی انجام نگیرد بە چشم دیگرش هم آسیب می رساند”.

همسر این کولبر مجروح در پایان گفت: “واقعیت این است هر چە کە داشتیم در این مدت هزینە مخارج معالجە لقمان کردەایم. بە همین خاطر مجبور شدیم کە بە دوستان و خویشان مراجعە کنیم و تقاضای کمک مالی کنیم.  پرداخت ٢٣ میلیون در یک روز برای ما کە روزی ۴۵ هزار تومان درآمد داریم بسیار هزینە کلان و کمرشکنی است. اکنون ۵ میلیون تومان کسری داریم و چند روز هم بیشتر بە تاریخ عمل جراحی شوهرم نماندە است. ما یک پسر ١٢ سالە و یک دختر ٧ سالە داریم کە عملا از تامین بسیاری از نیازهایشان عاجز هستیم، اما چارەای نداریم زیرا عمل جراحی چشم لقمان در اولویت قرار دارد”.

هرانا پیشتر گزارش کرده بود، لقمان وحید، کولبری حدودا سی ساله، اهلِ شین آباد پیرانشهر است، کولبری که یک چشم و یک پایش را در اثر انفجار مین از دست داده، می‌گوید که “فقط انجمن‌های مدنی سراغم را گرفتند”. زندگیِ این روزهایش مکافات است، مکافاتِ بار بر پشت نهادن، کول بردن، مکافات اینکه خواسته لقمه‌ای نان از دل کوه‌های پیرانشهر بیرون بکشد تا تن بچه‌هایش لخت نماند، تا سفره‌شان، نان خالی و به قول خودش نمک داشته باشد.

FacebookTwitterGoogle+

تداوم بازداشت شهروندان عرب در خوزستان همزمان با فرا رسیدن عید فطر


خبرگزاری هرانا – روز پنج‌شنبه ۲۴ خردادماه شماری از شهروندان عرب ساکن اهواز توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. احتمال اینکه این بازداشت ها همزمان با فرارسیدن عید فطر و قصد برگزاری اعتراضاتی در این روز باشد وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷، شماری از شهروندان عرب ساکن کوی مندلی و کوی عزیزیه شهر اهواز توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

هویت بازداشت شدگان صادق حیدری، ۳۵ ساله از اهالی کوی مندلی، محمد تویرات، ۲۵ ساله از اهالی کوی عزیزیه، یاسین عبیات، ۳۲ ساله از اهالی کوی مندلی و علی کروشات، ۲۳ ساله از اهالی کوی مندلی احراز شده است.
احتمال اینکه این بازداشت ها همزمان با فرارسیدن عید فطر و قصد برگزاری اعتراضاتی در این روز باشد وجود دارد.

در رویه ای که در سالهای گذشته بارها تکرار شده است، فعالان عرب در شهر اهواز و شهرهاى دیگر، در روز اول و دوم عید فطر با راهپیمایی و یزله خواندن (مراسمی محلی)، به مناسبت عید فطر با خانواده‌های اعدام شدگان سیاسی عرب و خانواده های زندانیان سیاسی دیدار می کنند. این رویه هر ساله با حساسیت بیشتر از سوی دستگاه امینتی مورد برخورد قرار گرفته است.

در همین رابطه هرانا طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه گزارش کرده بود که شماری از شهروندان عرب ساکن شهر اهواز در روزهای ۱۵ خرداد و ۲۳ خرداد توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

Facebook

گزارشی از آخرین وضعیت کارگران بازداشت شده گروه ملی فولاد در اهواز


خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته کارگران گروه ملی فولاد در اهواز در اعتراض به نبود مواد اولیه و معوقات مالی سه ماهه خود دست به تجمع اعتراض زدند. در تجمع روزهای دوشنبه و سه‌شنبه این کارگزان تعدادی از تجمع کنندگان بازداشت و به زندان شیبان اهواز منتقل شدند. طی روزهای گذشته و امروز تعدادی از کارگران بازداشت شده با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شدند و ۱۰ تن از آنان نیز علیرغم وعده‌های مسئولان مبنی بر آزادی تمامی کارگران تا ساعت ده صبح امروز، همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پی تجمع روزهای دوشنبه و سه‌شنبه کارگران گروه ملی فولاد در اهواز  حدود ۶۰ تن از کارگران بازداشت و به بازداشتگاه مرکز جرایم مواد مخدر اهواز و سپس به زندان شیبان اهواز منتقل شدند. طی روزهای گذشته و امروز تعدادی از کارگران بازداشت شده با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شدند و ۱۰ تن از آنان نیز همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

در پی تداوم بازداشت این کارگران، خانواده‌های این افراد و جمعی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز روز پنج‌شنبه و جمعه مقابل دادگستری اهواز دست به تجمع اعتراضی زده و اعلام کرده‌اند که تا زمان آزادی بازداشت شدگان دست از اعتراض برنخواهند داشت.

به دنبال این تجمع، مسئولان دادگستری به خانواده‌های بازداشت شدگان اعلام کردند که تا ساعت ۱۰ صبح امروز تمامی آنها با قید وثیقه آزاد خواهند شد؛ با این وجود تا لحظه تنظیم این گزارش ۱۰ تن از این افراد کماکان در بازداشت به سر می‌برند.

گفته می‌شود این ۱۰ کارگر به دلیل شکایت سه نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی کماکان در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شوند.

یک منبع مطلع اسامی کارگرانی که همچنان در بازداشت به سر می‌برند را در اختیار هرانا قرار داد که در ادامه می‌آید:
۱. کریم صیاحی / ۲. سعید شابثی / ۳. امیر حریزاوی / ۴. محمد فلاحی / ۵. عبدالرحمن ساکی / ۶. جواد اسکندری  / ۷. محمد علی جماعتی / ۸. محمود خسرو شاهی / ۹. علی طاهری / ۱۰. سجاد حسین پور.


هرانا پیش‌تر در گزارشی اسامی ۳۸ تن از کارگران بازداشت شده را منتشر کرده بود.

لازم به اشاره است که طی روزهای گذشته، تعدادی از کارگران فولاد در اهواز بازداشت شدند. این کارگران به دلیل نبود مواد اولیه و معوقات مزدی سه ماهه خود در چند روز گذشته اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. استاندار خوزستان نیز ضمن تایید این خبر گفته بود که “استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ است”.

گروه ملی فولاد ایران در اهواز که متعلق به گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا بود، پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی مدیریت موقت آن به قوه قضاییه واگذار شد. اکنون تنها بخش لوله‌سازی با ۴۰۰ کارگر فعال است و بقیه بخش‌ها به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت ندارند. کارگران معترض گفته‌اند که اگر دولت در تامین مواد اولیه همکاری کند بقیه بخش‌های این شرکت نیز فعال خواهند شد.

لازم به ذکر است، در اسفندماه سال گذشته نیز کارگران شاغل در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مقابل استانداری خوزستان و در سطح شهر اهواز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند که پس از آن اطلاعات نیروی انتظامی این شهر، با در دست داشتن لیستی از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز به درب منازل آنان مراجعه و اقدام به بازداشت‌های گسترده‌ی آنها کرده بود.

خبربدرفتاری با خانواده زندانی سیاسی در دادگاه سقز به خودکشی منجر شد


خبرگزاری هرانا – فرزند ۲۰ ساله مصطفی سلیمی، زندانی سیاسی زندان سقز که روز دوشنبه ۲۲ خردادماه جهت انجام کار اداری در رابطه با پیگیری وضعیت پدرش به شعبه ۶ دادیاری سقز مراجعه کرده بود، مورد تحقیر و توهین از سوی قاضی دادگاه و دیگر مسئولان شعبه قرار گرفت. این جوان در نهایت پس از بازگشت به منزل در اثر فشارهای وارده اقدام به خودکشی کرده است و هم اکنون در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان در کما به سر می برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرزند جوان مصطفی سلیمی، زندانی سیاسی زندان سقز که روز دوشنبه ۲۲ خردادماه ۱۳۹۷ جهت انجام کار اداری در رابطه با  وضعیت پدرش به شعبه ۶ دادیاری سقز مراجعه کرده بود، مورد آزار کلامی، توهین و تحقیر قاضی دادگاه و دیگر مسئولان شعبه مذکور در دادگاه انقلاب قرار گرفت.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای سلیمی ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “فرزند ۲۰ ساله مصطفی سلیمی، زندانی سیاسی زندان سقز روز دوشنبه ۲۲ خردادماه برای کاری اداری در رابطه با پدرش به شعبه ۶ دادیاری سقز مراجعه کرده بود، او پس از اینکه چندین بار از این اتاق به آن اتاق ارجاع داده شده بود با تصور عمدی بودن این عمل زبان به اعتراض گشوده بود.”

این منبع مطلع ادامه داد “در واکنش به اعتراض این جوان، قاضی شعبه ششم و تنی از پرسنل آنجا به شدت او را در مقابل جمع مورد آزار کلامی و توهین قرار می دهند. از جمله تهدید میکنند که او را از “پنجره به بیرون پرت خواهند کرد” این جوان سرخورده، ساعتی پس از بازگشت به منزل با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد.”
منبع نزدیک به خانواده سلیمی در مورد آخرین وضعیت این جوان گفت “او اکنون در بخش “آی سی یو” بیمارستان امام خمینی سقز نگهداری می‌شود. روز چهارشنبه هم مصطفی (سلیمی)، پدر این جوان جهت ملاقات با فرزندش به صورت تحت‌الحفظ از زندان به بیمارستان منتقل شد اما تنها توانسته در راهرو منتظر بماند و برای چند لحظه پسرش را که به گفته پزشکان بیمارستان به کما رفته است، از پشت شیشه‌های آی‌سی‌یو ببیند”.

پزشکان به دلیل عدم ثبات وضعیت هنوز قادر به اعلام نظر نهایی درباره شرایط پزشکی این جوان که در بخش مراقبت های ویژه بستری است نشده اند.

در رابطه با مصطفی سلیمی گفتنی است، وی متولد چهارم تیرماه ۱۳۴۶، پیمانکار شرکت گاز، فروردین ماه ۱۳۸۲ بازداشت و با اتهام “محاربه” از طریق درگیری با نیروی انتظامی، “سرقت مسلحانه” و “عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کرد” توسط قاضی علیرضا گودینی محاکمه و به اعدام محکوم شد.

پرونده این زندانی سیاسی محکوم به اعدام از چهار سال پیش در معاونت قوه قضائیه تحت بررسی است و کماکان هیچ پاسخی از این نهاد به آقای سلیمی ابلاغ نشده است.

گفتنی است این زندانی سیاسی در مدت پانزده سال گذشته، چندین بار در اعتراض به «ناعادلانه بودن حکمش»دست به اعتصاب غذا زده است.

آقای سلیمی علیرغم مشکلات مالی اجازه کار در بخش کارگاه زندان که برای تامین مالی خانواده اش مهم است را ندارد.

تشخیص تومور استخوانی؛ گزارشی از آخرین وضعیت پزشکی آرش صادقی در زندان



خبرگزاری هرانا – آرش صادقی، کنشگر مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج روز چهارشنبه به بیمارستان مدنی کرج اعزام شد. پس از عکسبرداری از شانه و بازوی‌ او در این محل مشخص شد که کتف‌ این زندانی دچار تومور استخوانی شده است. آقای صادقی مدتهاست که از مشکلات پزشکی در سایه محرومیت های درمانی رنج می برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرش صادقی، کنشگر مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ به بیمارستان مدنی کرج اعزام شد

یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “آرش صادقی که چند هفته پیش در پی درد شدید در کتف راست خود به بیمارستان امام خمینی منتقل شد و در بخش آنکولوژی و ارتوپدی معاینه شده بود، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ مجددا به بیمارستان مدنی کرج اعزام شد و پس از عکسبرداری مجدد از شانه و بازوی‌اش مشخص شد که کتف‌اش دچار تومور استخوانی شده است و به خاطر مشخص نبودن وضعیت این تومور باید جهت تکه‌برداری به انستیتوی کانسر (مرکز تومور شناسی) مراجعه و به گفته پزشک هر چه زودتر باید تحت عمل جراحی قرار گیرد”.


این زندانی از بیماری‌های دیگری از جمله آسم، کولیت وخیم اولسروز در سه ناحیه از روده، زخم معده شدید در سه ناحیه از معده، آریتمی قلبی و ضعیف شدن ماهیچه های قلب، کوچک شدن کلیه راست و زخم شدید در ابتدای روده بزرگ و انتهای روده کوچک رنج می‌برد و روزانه بیش از ۲۰ نوع داروی مختلف از جمله مزا لازین پانصد، سولفاسالازین پانصد، وارفارین ام جی ده، کلو پیدوگرل، پروپرانول جهل، رفمی لاکت، پنتو پرازول چهل، سوپراستین، دمپریدون و بیسموت ساب سیرات مصرف می‌کند.

علیرغم بیمارها و مشکلات پرتعداد پزشکی، این زندانی عقیدتی از محرومیت های اعمالی در مسیر درمان خود رنج می برد.
لازم به یادآوری است، آرش صادقی اواسط سال جاری در اعتراض به بازداشت دوباره همسرش دست به اعتصاب غذایی زده که بیش از ۷۰ روز به طول انجامید. آقای صادقی از بیماری های زیادی از جمله آسم، کولیت روده، ناراحتی شدید معده و کلیه و… رنج می برد که همگی از عوارض اعتصاب غذای طولانی است که در سایه عدم رسیدگی بدتر شده است.

این کنشگر مدنی برای اولین بار در ۱۸ تیر ماه ۱۳۸۸ در مقابل دانشگاه علامه طباطبایی تهران به همراه تعدادی از دانشجویان معترض به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از ۹۰ روز به قید کفالت آزاد شد.

آقای صادقی اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۶ ماه حبس اسفند ماه با وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. زمانی که موقتاً از زندان آزاد بود، مأموران برای بازداشت وی به خانه‌اش یورش بردند که همین امر موجب سکته و درنهایت فوت مادر آرش صادقی شد.

آرش صادقی آخرین بار خردادماه ۱۳۹۵ در دادسرای شهید مقدس زندان اوین جهت اجرای حکم ۱۹ سال حبس بازداشت شد.

وی در آبان ماه ۱۳۹۵ به مدت ۷۰ روز دست به اعتصاب غذا زد و مهرماه ۹۶ نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

ضرب و شتم زنان درویش در زندان قرچک / تحصن اعتراضی مردان درویش در زندان


خبرگزاری هرانا – روز گذشته ماموران گارد ویژه زندان قرچک ورامین با هجوم به داخل زندان، زنان درویش را با باتوم و شوکر به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و هر کدام از زنان را به صورت انفرادی به بندهای مختلف زندان منتقل کرده‌اند. حال تعدادی از این زنان وخیم گزارش شده و تمامی آنها نیز از ملاقات با خانواده‌هایشان محروم هستند. همزمان تعدادی از دراویش زندانی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ در اعتراض به حمله‌ی ماموران گارد ویژه زندان قرچک به زنان درویش زندانی  دست به تحصن زدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، روز چهارشنبه ۲۳ خردادماه ۱۳۹۷ ماموران گارد ویژه زندان قرچک ورامین با هجوم به داخل زندان، زنان درویش را با باتوم و شوکر به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و هر کدام از زنان را به صورت انفرادی به بندهای مختلف زندان منتقل کرده‌اند. حال تعدادی از این زنان وخیم گزارش شده و تمامی آنها نیز از ملاقات با خانواده‌هایشان محروم هستند.

در شرایطی که بر خلاف مقررات آیین‌نامه داخلی سازمان زندان‌ها، زنان درویش در بندهای عمومی زندان قرچک نگهداری می‌شوند، خبر رسیده است که مسئولان زندان برای تهدید زنان درویش به سکوت، زندانیان جرائم عمومی را علیه آنان تحریک کرده و زمینه‌های تنش و درگیری را بین آنان ایجاد کرده‌اند.

خانواده‌ی این زنان درویش زندانی امروز پنجشنبه ۲۴ خرداد ماه مقابل زندان حضور داشتند و اجازه تماس یا ملاقات با زندانیان به آنها داده نشد. حال تعدادی از این زنان وخیم گزارش شده است.

صدیقه خلیلی، مادر سپیده مرادی یکی از زنان درویش زندانی در گفتگو با مجذوبان نور با اشاره به اینکه خانواده‌ها در حال حاضر در مقابل زندان تجمع کرده‌اند، گفت: “هیچ کاری انجام نداده‌اند، چند مامور آمدند و گفتند دیروز شورش شده، زندانیان این‌ها را زدند، گارد دخالت کرده و بچه‌ها را زده است.”

خانم خلیلی همچنین گفته است: “براساس خبری که به من رسیده، دخترم سپیده نمی‌تواند راه برود، کارت تلفن و کارت بانکشان را گرفتند و اجازه هواخوری هم ندارند.”

در همین حال مهیار شالچی، همسر شیما انتصاری یکی دیگر از زندان درویش زندانی، درباره ضرب و شتم این زندانیان گفت: “تلفن‌ها قطع است و چند زندانی خبر داده‌اند و چند نفر مختلف این موضوع را تائید کردند.”

آقای شالچی با اشاره به اینکه مقابل زندان هستند گفت: “مقامات از زندان آمدند و موضوع را تکذیب کردند، یکی هم می‌گوید ما آنجا فیلمبردار داشتیم و دکتر آوردیم و از صحبت‌هایشان مشخص است که آنها را کتک زده‌اند.”

در واکنش به این واقعه، درویشان زندانی محبوس در تیپ ۳ زندان بزرگ تهران در اعتراض به حمله‌ی گارد زندان قرچک به زنان درویش زندانی دست به تحصن زدند.
همسران و اعضای خانواده‌‌ی این زنان زندانی عموماً در زندان بزرگ تهران محبوس هستند و مأموران با قطع تلفن‌های زندان مانع از اطلاع یافتن زندانیان مرد از وضعیت همسران و خواهران خود شده‌اند.

گفتنی است، در روزهای اخیر موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاه‌های انقلاب تهران از صدور ۱۵۰ رأی برای متهمان پرونده حادثه خیابان پاسداران خبر داده بود. غضنفر آبادی در پاسخ به این سؤال که برای متهمان چه احکامی صادر شده است، اظهار کرد که “برخی متهمان به سبب نوع عناوین اتهامی به حبس کوتاه و برخی به حبس طولانی مدت محکوم‌شده‌اند”.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال گذشته حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی‌ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌کند.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۲۴, پنجشنبه

تداوم بازداشت کارگران گروه ملی فولاد در اهواز


خبرگزاری هرانا – کارگران بازداشت شده گروه ملی فولاد اهواز که در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه به دلیل برگزاری تجمعات اعتراضی بازداشت شده بودند، کماکان در بازداشت به سر می‌برند و گزارش شده که افراد بازداشت شده طی روز گذشته از بازداشتگاه مرکز جرایم مواد مخدر اهواز به زندان شیبان اهواز منتقل شده‌اند. همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس نیز در این خصوص گفت “با استفاده از ابزارهای قانونی خود از جمله طرح سوال از وزیر اقتصاد استفاده کردیم و قرار شد مبلغ ۱۲.۵ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق یک ماه پرسنل این کارخانه از سوی بانک ملی تامین شود”.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به نبود مواد اولیه و معوقات مالی سه ماهه خود دست به اعتراض زدند.

به دنبال این تجمعات در روز دوشنبه و سه‌شنبه حدود ۶۰ تن از این کارگران بازداشت شدند. از این بین تا کنون ۶ تن آراد شده اما بقیه بازداشت شدگان کماکان در بازداشت به سر می‌برند. گزارش شده که کارگران بازداشت شده دیروز چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ از بازداشتگاه مرکز جرایم مواد مخدر اهواز واقع در نزدیکی سه راه اندیمشک خارج از شهر اهواز به زندان شیبان اهواز منتقل شده‌اند.

همایون یوسفی، نماینده مردم اهواز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در این خصوص گفت: “با استفاده از ابزارهای قانونی خود از جمله طرح سوال از وزیر اقتصاد استفاده شد و با پیگیری های انجام گرفته قرار شد تا مبلغ ۱۲.۵ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق یک ماه پرسنل این کارخانه از سوی بانک ملی تامین شود”.

وی تصریح کرد: “مهمترین اقدام انجام گرفته برای حل مشکل گروه ملی فولاد ایران، بازگشت کارخانه از بخش خصوصی به بخش دولتی و وزارت اقتصاد و دارایی و بانک ملی است. این کار برای آینده کارخانه و تولید بیشتر آن مفیدتر خواهد بود”.
یک منبع مطلع اسامی تعدادی از این کارگران بازداشت شده را در اختیار هرانا قرار داد که در ادامه می‌آید:
١. حسن جاوید حمودی / ٢. پیمان شجیرات / ٣. محمد نقی زاده / ۴. علی جماعتی / ۵. رحمان سمعک / ۶. کریم صیاحی / ٧. علی عقبه / ٨. علی طاهری / ٩. مصطفی زرگانی / ١٠. بهزاد علیخانی / ١١. سید محمد موسوی / ١٢. امیر شعبانی / ١٣. سید رزاق موسوی / ١۴. هادی وائلی / ١۵. فرزاد قراجی / ١۶. یونس امیری ١٧. سید علی مرادی ١٨. نورعلی خان محمد / ١٩. امیر حریزاوی ٢٠. احمد عفراوی / ٢١. حسین عفری / ٢٢. ابراهیم فارسی / ٢٣. محمد علاوی / ٢۴. سید جواد موسوی / ٢۵. علیرضا محرب / ٢۶. جواد اسکندری / ۲۷. علی دقاقله / ۲۸. ابراهیم برومندنیا / ۲۹. علی حزبئی پور / ۳۰. فیصل ساری / ۳۱. شاهین بابا احمدی / ۳۲. کاظم حیدری / ۳۳- یعقوب شریفی / ۳۴- اسماعیل سباهکار / ۳۵. محمد حمیدی / ۳۶. محمد فلاحی عقیلی / ۳۷. جلیل کردونی / ۳۸. سجاد حسین پور.

روز گذشته، یک منبع خبری در اهواز در ارتباط با آخرین وضعیت کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز گفت: “برای آزادی کارگران وثیقه‌ی ۵۰ میلیونی درخواست کرده‌اند. به تدریج نامه‌های آزادی کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز صادر می‌شود و تاکنون برای ۶ نفر از همکارانمان نامه آزادی صادر شده است”.

لازم به اشاره است که طی روزهای گذشته، تعدادی از کارگران فولاد در اهواز بازداشت شدند. این کارگران به دلیل نبود مواد اولیه و معوقات مزدی سه ماهه خود در چند روز گذشته اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. استاندار خوزستان نیز ضمن تایید این خبر گفته است که “استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ است”.

گروه ملی فولاد اهواز که متعلق به گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا بود، پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی مدیریت موقت آن به قوه قضاییه واگذار شد. اکنون تنها بخش لوله‌سازی با ۴۰۰ کارگر فعال است و بقیه بخش‌ها به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت ندارند. کارگران معترض گفته‌اند که اگر دولت در تامین مواد اولیه همکاری کند بقیه بخش‌های این شرکت نیز فعال خواهند شد.

لازم به ذکر است، در اسفندماه سال گذشته نیز کارگران شاغل در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مقابل استانداری خوزستان و در سطح شهر اهواز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند که پس از آن اطلاعات نیروی انتظامی این شهر، با در دست داشتن لیستی از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز به درب منازل آنان مراجعه و اقدام به بازداشت‌های گسترده‌ی آنها کرده بود.

FacebookTwitterGoogle+

در آستانه عید فطر؛ بازداشت شهروندان عرب در خوزستان ادامه دارد


خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه شماری از شهروندان عرب ساکن اهواز توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. احتمال اینکه این بازداشت ها همزمان با فرارسیدن عید فطر و قصد برگزاری اعتراضاتی در این روز باشد وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ شماری از شهروندان عرب ساکن کوی علوی و ملاشیه اهواز توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

احتمال اینکه این بازداشت ها همزمان با فرارسیدن عید فطر و قصد برگزاری اعتراضاتی در این روز باشد وجود دارد.

در رویه ای که در سالهای گذشته بارها تکرار شده است، فعالان عرب در شهر اهواز و شهرهاى دیگر، در روز اول و دوم عید فطر با راهپیمایی و یزله خواندن (مراسمی محلی)، به مناسبت عید فطر با خانواده‌های اعدام شدگان سیاسی عرب و خانواده های زندانیان سیاسی دیدار می کنند. این رویه هر ساله با حساسیت بیشتر از سوی دستگاه امینتی مورد برخورد قرار گرفته است.

هرانا اسامی بازداشت شدگان مورد اشاره تا زمان تنظیم این گزارش را به شرح ذیل احراز کرده است:
١. سید مهدى موسوى، ۲۷ ساله / ٢. على سوارى، ۳۱ ساله / ٣. حسین سوارى، ۲۸ ساله / ۴. کاظم زابى، ۲۵ ساله / ۵. على هلیچى، ۲۵ ساله / ۶. خالد سوارى، ۳۸ ساله / ٧. طارق زابى / ٨. احمد چلداوى / ٩. فاضل سوارى / ١٠. سید حمد موسوى / ۱۱. عبدالرحیم خسرجى، ۳۳ ساله / ۱۲. احمد سیلاوی، ۲۵ ساله / ۱۳. حمزه بدوى، ۳۰ ساله / ۱۴. حسین مسعودی، ۳۰ ساله / ۱۵. عباس بدوى، ۲۳ ساله / ۱۶. عدنان سیلاوى، ۲۴ ساله / ۱۷. میثم بدوى، ۲۶ ساله.

در همین رابطه هرانا روز گذشته نیز گزارش کرده بود شماری از شهروندان عرب ساکن روستاهای حاشیه شهر سوسنگرد در تاریخ ۱۵ خردادماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۲۳, چهارشنبه

بازداشت سه روحانی اهل سنت در هرمزگان


خبرگزاری هرانا – سه روحانی اهل سنت بلوچ که برای امامت نماز تراویح به منطقه جاسک رفته بودند در هفته جاری بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، مولوی سعید آرامش فرزند مولوی رشید احمد، حافظ عبدالحی آرامش فرزند مولوی عبدالملک و مولوی امین مبارکی در هفته جاری بازداشت شدند.

هر سه فرد بازداشت شده فعال مذهبی هستند که در جاسک هرمزگان بازداشت شدند.

مولویان مولوی امین مبارکی، سعید آرامش و حافظ عبدالحی آرامش مدرس مدرسه دینی تعلیم القرآن گران شهرستان سرباز و هر سه نفر فارغ التحصیلان مدرسه دینی منبع العلوم کوه ون سرباز هستند.

این سه نفر برای امامت “نماز تراویح” در شهرستان جاسک استان هرمزگان بودند.

به علت کمبود روحانی همه ساله تعداد زیادی از روحانیان بلوچ برای ادای نماز تروایح به مناطق بلوچ نشین استان هرمزگان می‌روند.

تراویح لغتی عربی است و به نمازهایی اطلاق می‌شود که مسلمانان سنی در شب‌های ماه رمضان به جماعت می‌خوانند. این نماز پس از نماز عشاء خوانده می‌شود.

۱۳۹۷ خرداد ۲۲, سه‌شنبه

محکومیت سه تن از متهمان پرونده تجمع “قلعه بابک” در دادگاه تجدید نظر تایید شد


خبرگزاری هرانا – محکومیت مرتضی پروین، میلاد اکبری و اکبر جهانگیری سه فعال ترک (آذری) ساکن استان اردبیل که در دادگاه بدوی به اتهام “اخلال در نظم عمومی” طی شرکت در مراسم تجمع در “قلعه بابک” به پرداخت جزای نقدی جایگزین حبس چهار ماهه و تحمل ۴۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده بودند، در شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی عینا تایید شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی، حکم پرداخت جزای نقدی جایگزین حبس ۴ ماهه و تحمل ۴۰ ضربه شلاق تعزیری سه فعال ترک (آذری) به نام‌های مرتضی پروین، میلاد اکبری و اکبر جهانگیری را عینا تایید کرد.

مرتضی پروین، میلاد اکبری و اکبر جهانگیری سه فعال ترک (آذری) ساکن اردبیل در شعبه ۱۰۱ دادگاه شهرستان کلیبر به اتهام “اخلال نظم عمومی از طریق تجمع غیر قانونی و دادن شعارهای نامتعارف” به پرداخت جزای نقدی جایگزین حبس چهار ماهه و تحمل ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده بودند، پس از اعتراض به رای صادره در شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی محاکمه شدند.

دادگاه ضمن رد اعتراض، دفاعیات این فعالان را بلاوجه قلمداد کرده و با استناد به بند الف ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی رای صادره در دادگاه بدوی را عینا تایید کرد.
این سه فعال که در تمامی مراحل دادگاه دفاعیات خویش را به زبان ترکی ارائه کرده بودند پیشتر در تیرماه سال گذشته به دلیل شرکت در سالگرد تولد بابک خرمدین در قلعه بابک که با برگزاری سخنرانی، سردادن شعار، در دست داشتن بنر و پلاکاردهایی با محتوای آزادی “سیامک میرزایی” و دفاع از حق آموزش به زبان مادری به برنامه‌ای اعتراضی برای طرح مطالبات خود تبدیل شد توسط نیروهای انتظامی بازداشت و پس از اخذ بازجویی به زندان اهر منتقل و پس از چند روز تحمل بازداشت موقت با تودیع قرار ۱۵ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شدند.

خبرگزاری هرانا در تیرماه سال گذشته در خصوص این تجمع گزارش کرد، ۱۲ تن از حاضرین از جمله فعالین ترک (آذری) ازجمله سید آراز قاراداغی، محمد مردی، حسن قاراداغی، رضا آقایی و سجاد صدقی پس از بیست وچهار ساعت بازداشت و بازجویی بدون صدور قرار آزاد شدند. این پنج نفر به همراه مهدی اکبری کودک یازده ساله‌‌ای که پس از پانزده ساعت بازداشت و بازجویی تحویل خانواده‌اش شده بود ۶ نفری هستند که از بابت این پرونده مورد تعقیب قضایی قرار نگرفتند.
میلاد اکبری، رحیم زارعی، حامد رواجی و رحیم نوروزی دیگر بازداشت شدگانی بودند که به حکم دادگاه انقلاب کلیبر به زندان اهر منتقل و قرار وثیقه ۱۵ میلیون تومانی آزاد شدند.

مرتضی پروین و اکبر جهانگیری نیز دو فعال دیگر دستگیر شده مرتبط با این پرونده بودند که پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز منتقل شدند و نهایتا از این محل با تودیع وثیقه آزاد شدند.

لازم به ذکر است که اکبر جهانگیری پیش‌تر نیز در مهرماه سال جاری از بابت پرونده دیگری توسط شعبه ۱ کیفری دادگستری شهرستان اهر به اتهام  فعالیت تبلیغی علیه نظام ایران به ریاست قاضی نظری به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود و این حکم در اسنفدماه سال گذشته توسط شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی عینا تایید شد.

FacebookTwitterGoogle+

تنش ها ادامه دارد؛ گزارشی از آخرین وضعیت تعدادی از دراویش زندانی


خبرگزاری هرانا – مهدی ایزدپناه از درویشان زندانی محبوس در زندان تهران بزرگ، در اعتراض به موارد مطروحه در کیفرخواست صادر شده برای دراویش گنابادی، سؤال‌های عقیدتی قضات دادگاه انقلاب، محرومیت درویشان بازداشتی از حق وکیل و عدم رعایت تشریفات قانونی در روند دادرسی از حضور در دادگاه خودداری کرد. در ادامه‌ی نقض حقوق درویشان زندانی در زندان تهران بزرگ، مأموران تیپ ۴ زندان، بدون ارائه توضیحات، خواستار انتقال ۶ تن از این دراویش به خارج از بند شدند که با امتناع و مقاومت دراویش زندانی روبرو شدند. در رابطه با زنان درویش زندانی در زندان قرچک نیز گفتنی است که مسئولان زندان برای تهدید زنان درویش به سکوت، زندانیان جرائم عمومی را علیه آنان تحریک کرده و زمینه‌های تنش و درگیری را بین آنان ایجاد کرده‌اند. همچنین نازیلا نوری دیگر درویش زندانی که پس از وخامت وضعیت جسمی از زندان قرچک به بیمارستان میلاد منتقل شده است، در اعتراض به حصر دکتر نورعلی تابنده و نقض حقوق دیگر درویشان، طی نامه‌ای خطاب به رئیس بیمارستان میلاد خواستار توقف درمان خود و بازگشت به زندان قرچک شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مجذوبان نور، مهدی ایزدپناه از دراویش زندانی محبوس در زندان تهران بزرگ از حضور در جلسه محاکمه خودداری کرد.

این درویش گنابادی که در جریان حادثه گلستان هفتم بازداشت و به شدت با ضربات باتوم مورد شکنجه و آزار جسمی قرار گرفته، موارد مطروحه در کیفرخواست صادرشده برای درویشان گنابادی و همچنین سؤال‌های عقیدتی قضات دادگاه انقلاب را مصداق تفتیش عقاید دانسته و به همین دلیل از حضور در دادگاه خودداری کرده‌ است.
این درویش همچنین محرومیت درویشان بازداشتی از حق وکیل را نیز جزو دلایل عدم حضور خود در جلسه‌ی محاکمه دانسته و به عدم رعایت تشریفات قانونی در روند دادرسی پرونده‌ی درویشان اعتراض کرده‌ است.


تصاویری از دراویش که بصورت مجروح بازداشت شدند

همچنین در ادامه‌ی نقض حقوق درویشان زندانی در زندان تهران بزرگ، مأموران تیپ ۴ آن زندان، بدون ارائه توضیحات، خواستار خروج آقایان صالح‌الدین مرادی، محمد شریفی‌مقدم، سینا انتصاری، جواد خمیس‌آبادی، عباس دهقان، و احمد ایرانی‌خواه از بند شده‌اند.

از زندان تهران بزرگ نیز خبر رسیده است که اقدام مأموران با امتناع و مقاومت درویشان زندانی روبرو شدند و مأموران امنیتی حفاظتی در مقابل تهدید کرده‌اند که در صورت ادامه مقاومت دراویش دست به اقدام تندتری خواهند زد.

از سوی دیگر گزارش می شود همچنان ده تن از دراویش محبوس در زندان تهران بزرگ که در اعتراض به نقض گسترده حقوق دراویش و حصر و اعمال محدودیت‌های متعدد برای دکتر نورعلی تابنده دست به اعتصاب غذا زده بودند به اعتصاب خود ادامه می دهند.
اخبار رسیده از زندان قرچک حاکی از تحریک زنان زندانی جرائم عمومی علیه زنان درویش محبوس در بندهای عمومی زندان قرچک است.

در شرایطی که بر خلاف مقررات آیین‌نامه داخلی سازمان زندان‌ها و مقررات تفکیک زندانیان، زنان درویش در بندهای عمومی زندان قرچک نگهداری می‌شوند، خبر رسیده است که مسئولان زندان برای تهدید زنان درویش به سکوت، زندانیان جرائم عمومی را علیه آنان تحریک کرده و زمینه‌های تنش و درگیری را بین آنان ایجاد کرده‌اند.

همچنین نازیلا نوری پزشک جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان که در حادثه‌ی گلستان هفتم بازداشت شده است، پس از وخامت وضعیت جسمی از زندان قرچک به بیمارستان میلاد اعزام شد. اما در اعتراض به حصر نورعلی تابنده، قطب سلسله دراویش گنابادی و نقض حقوق دیگر دراویشان طی نامه ای خطاب به رئیس بیمارستان میلاد درمان خود را به رفع کامل حصر ایشان مؤکول کرده و خواستار بازگشت به زندان قرچک ورامین شده است.

گفتنی است، در روزهای اخیر موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاه‌های انقلاب تهران از صدور ۱۵۰ رای برای متهمان پرونده حادثه خیابان پاسداران خبر داده بود. غضنفرآبادی در پاسخ به این سوال که برای متهمان چه احکامی صادر شده است، اظهار کرد که “برخی متهمان به سبب نوع عناوین اتهامی به حبس کوتاه و برخی به حبس طولانی مدت محکوم شده اند”.

لازم به یادآوری است، از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال جاری حضور پر تعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیش‌تر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمن‌ماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانى‌ها در میان دراویش را رقم زده بود.

در حالی که مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشت شدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتی ها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد می کند.

در آستانه عید فطر؛ بازداشت تعدادی از شهروندان اهل سنت عرب در سوسنگرد


خبرگزاری هرانا – شماری از شهروندان عرب ساکن روستاهای حاشیه شهر سوسنگرد در تاریخ ۱۵ خردادماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. گفته می‌شود تمامی بازداشت شدگان از شهروندان اهل سنت هستند. احتمال اینکه این بازداشت ها همزمان با فرارسیدن عید فطر و قصد برگزاری اعتراضاتی در این روز باشد وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ شماری از شهروندان عرب ساکن روستاهای حاشیه شهر سوسنگرد توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

از علت بازداشت دسته جمعی این شهروندان تاکنون اطلاعی در دست نیست، اما بنا بر برخی گزارشات کلیه بازداشت شدگان از شهروندان اهل سنت هستند.

یک منبع مطلع اسامی تعدادی از این بازداشت شدگان را در اختیار هرانا قرار داد که در ادامه می‌آید:
۱- عزیز عفراوى، فرزند عباس

۲- حمدان عفراوى، فرزند عباس

۳- رضا عفراوى، فرزند عباس

۴- على عفراوى، فرزند حمد

۵- محمد عفراوى، فرزند امیر

۶- مهدى عفراوى، فرزند عبدالواحد

۷- مهدى حرباوى

لازم به اشاره است نیروهای امنیتی هر سال همزمان با فرارسیدن اعیاد مسلمین از جمله عید فطر و عید قربان در مناطقی که جمعیت پیروان اهل سنت در آنجا زیاد است دست به اعمال محدودیت و بعضا بازداشت می زنند.

بطور خاص این برخوردها در مناطق عرب نشین ایران روی می دهد، هرانا پیش تر گزارشات متعددی از برخورد با شهروندان عرب در آستانه عیدفطر سالهای گذشته منتشر کرده بود.

FacebookTwitterGoogle+

نامه ۲۸ تن از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگار برای لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی


خبرگزاری هرانا – بیست و هشت تن از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگار با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای خواهان لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محبوس در زندان سنندج است که در تاریخ ۲۶ دی‌ماه سال گذشته در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق بغی محاکمه و به اعدام محکوم شد، حکم اعدام این زندانی سیاسی اواخر فروردین‌ماه سال جاری توسط دیوان عالی کشور نیز تائید شد.

حسین احمدی نیاز وکیل مدافع رامین حسین پناهی طی روزهای گذشته از رد درخواست اعاده دادرسی این زندانی محکوم به اعدام خبر داده بود.

اکنون بیست‌ و هشت تن از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگار با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به آیت‌الله علی خامنه‌ای خواهان لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.

در ادامه، متن کامل این نامه را که نسخه ای از آن در اختیار هرانا قرار گرفته است عیناً بخوانید:

حضرت آیت الله خامنه ای

رهبر محترم جمهوری اسلامی ایران

باسلام و دعای خیر

احتراما به استحضار می‌رساند، در آستانه‌ی عید فطرت‌های پاک، عید پاکیزگی انسان‌ها و عید موفقیت در انفاق و اخلاص قرار داریم. بنا شده در این روز به موجب یک ماه بندگی حق اعتراف به بندگی ادا کنیم و به آمرزش از گناهان با توصل به حضرت حق به پذیرش توبه امیدوار باشیم.

علی ایحال در این عید شریف و سعید مناطق کردنشین ایران اسلامی که مرجع فرهنگ، هنر و دینداری هستند از حضرتعالی به عنوان رهبر جمهوری اسلامی درخواست رسیدگی توام با رأفت و بردباری در مورد پرونده ی رامین حسین پناهی، یکی از شهروندان استان کردستان که به اتهام بغی در زندان مرکزی سنندج در انتظار اجرای حکم اعدام قرار دارد، را دارند. چون طرف اتهام بغی موضوع ماده ٢٨٧ قانون مجازات اسلامی حکومت است و حسب رویه ی مرسوم در صدر حکومت اسلامی، رهبر حق دستور رسیدگی توأم با بردباری و صعه‌ی صدر و مدارا و عفو در برخورد با متهمین این اتهام را دارد کما اینکه حضرت علی (ع) در جنگ جمل یا صفین در برخورد با فرمانده‌ی باغی، چنین رفتاری را در پیش گرفتند؛ لذا اکنون نیز شهروندان و مردم استان کردستان از حضرتعالی درخواست چنین برخوردی نسبت به پرونده رامین حسین پناهی را دارند چرا که ایشان شایسته اعدام نیست بلکه مستحق برخورداری از بردباری و مدارا و رأفت است.

بلاشک دستور نیک حضرتعالی در این عید اخلاص و گذشت، موجبات شادی پدر و مادر فرتوت و سالمند ایشان و مردمان شریف این مناطق را فراهم آورد و از طرفی این مصلحت اندیشی حضرتعالی باعث شعف و پیروزی امت اسلامی و موجب تقویت روحیه برادری و برابری بین شهروندان ایران اسلامی گردد.

خشونت و ناامنی همواره موجبات پدیداری توسعه نیافتگی و فلاکت منطقه شده است لذا از آن مقام عالی استدعای صدور دستور شایسته مبنی بر پذیرش رسیدگی مجدد و عفو رامین حسین پناهی را دارد.

١- حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان
٢- دکتر محمود علیزاده طباطبایی وکیل پایه یک دادگستری
٣- عبدالله سهرابی، نماینده ادوار
۵- دکتر سید معروف صمدی، نماینده ادوار
۶- حاصل داسه، نماینده ادوار
٧- سید مسعود حسینی، نماینده ادوار
٨- هاشم حسین پناهی، فعال مدنی
٩- اجلال قوامی، روزنامه نگار
١٠- حسین احمدی نیاز، وکیل پایه یک دادگستری
١١-اسماعیل مفتی زاده، فعال مدنی
١٢- دکتر نعمت احمدی، وکیل پایه یک دادگستری
١٣-عطا قادری، روزنامه نگار و فعال مدنی
١۴-هادی ادب، فعال مدنی
١۵- حامد فرازی، فعال مدنی
١۶-دکتر خالد توکلی، فعال مدنی
١٧-محمد نجفی، وکیل پایه یک دادگستری
١٨-دکتر علی نظری
١٩- عثمان مزین، وکیل پایه یک دادگستری
٢٠-عبدالله جهان بین، وکیل پایه یک دادگستری
٢١-فرزاد بنی بشر، وکیل پایه یک دادگستری
٢٢-دکتر مقصود اعظمی، نماینده ادوار
٢٣- رحمان بهمنش، نماینده ادوار
٢۴-جهانشا عبدهو، مدیر انجمن قصر شیرینی های مرکز
٢۵-دنیا رضایی، وکیل پایه یک دادگستری
٢۶-محمود محمودی، شاعر و روزنامه نگار
٢٧-مصلح قربانی، وکیل پایه یک دادگستری
٢٨-مسعود شمس نژاد، وکیل پایه یک دادگستری

FacebookTwitterGoogle+

نماینده مجلس برای چندمین بار متهم به تجاوز جنسی شد؛ مصونیت نامحدود برای سلمان خدادادی


خبرگزاری هرانا – سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان که اکنون ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی را نیز بر عهده دارد دارای سوابقی از جمله تجاوز و آزار جنسی است، این نمانده پیش تر مدتی را از این بابت در بازداشت به سر برده بود و حتی دوبار صلاحیت او برای شرکت در انتخابات رد شده بود که با دخالت شورای نگهبان منتفی شد. علیرغم این موضوع و گذشت زمان هرانا اسنادی را دریافت کرده است که این نماینده مجلس به تازگی از سوی تعداد دیگری از دختران به تجاوز، آزار جنسی و سواستفاده از موقعیت متهم شده است. علیرغم سوابق سوء این نماینده مجلس و پیگیری قربانیان، بخش های ذیربط در مجلس شورای اسلامی ضمن دعوت قربانیان به سکوت مانع از پیگری حقوقی موثر قربانیان میشوند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سلمان خدادادی مدیرکل سابق اداره اطلاعات اردبیل و فرمانده سابق سپاه ملکان که اکنون نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی است کارنامه ای قابل توجه در حوزه جرایم کیفری دارد. او که اکنون رئیس کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی است در سال‌های گذشته از بابت تجاوز به منشی خود و یکی از مراجعه کنندگانش متهم شده بود و مدتی را نیز در بازداشت به سر برده بود.

هرانا با دریافت اسناد و مدارک و گفتگو با منابع موثق، مطلع شده است حداقل ۲ ادعای جدید دیگر از بابت تجاوز و آزار جنسی علیه آقای خدادادی در سال جاری شکل گرفته است.

قربانیان که این نماینده مجلس را به سواستفاده از موقعیت و تجاوز متهم می کنند پس از مدتی که مدعی هستند از ترس “جان، امنیت و آبرو” سکوت کرده بودند در مقام استیفای حقوق خود برآمدند.

ز.ن دختری ۲۸ ساله، اهل شهرستان ملکان در استان آذربایجان شرقی می گوید “در چهار سال گذشته مورد آزار جنسی توسط این نماینده مجلس قرار گرفته ام.”

این دختر که ماجرایش شباهت زیادی به قربانی دیگر این پرونده دارد پس از چهار سال آزار و اذیت و بی‌توجهی مسئولان نسبت به طرح شکایت در حراست مجلس شورای اسلامی، سکوت خود را شکست و در گفت‌وگویی با هرانا به شرح ماجرا پرداخت، او گفت:

“آشنایی قبلی من و آقای سلمان خدادادی (نماینده مردم ملکان در مجلس) مربوط به سال‌های گذشته و زمانی بود که پدر مرحوم من در سپاه با ایشان همکار بود. پدر من چند سال پیش فوت کرد و من با وجود بیماری مادر و وضعیت نامساعد مالی خانواده‌ام، به دنبال شغلی مناسب جهت گذران زندگی بودم. یک روز تصمیم گرفتم به فرمانداری مراجعه کنم. پس از مراجعه و دیدن تجمع مردم متوجه شدم که قرار است آقای خدادادی به آنجا بیایند تا مردم مشکلات خود را به ایشان بگویند. پس از اینکه درخواست خود را طی نامه‌ای به ایشان دادم به من گفتند که برای گرفتن پاسخ دو روز دیگر با وی تماس بگیرم. دو روز بعد و زمانی که تماس گرفتم به من گفتند که من را در دیوان محاسبات تهران استخدام می‌کنند.
پس از چند روز مجددا خواستار پیگیری نتیجه قطعی شدم که که ایشان از من خواستند به دفترشان در تهران بروم تا مشکلم حل شود. من هم همراه با مادرم به تهران رفتیم و علیرغم وعده‌های ایشان مبنی بر پیگیری نتیجه‌ای نگرفتیم. پس از آن ایشان دوباره تماس گرفتند و گفتند به تهران بروم و این بار تاکید داشتند که نیاز نیست همراه با مادرت بیایی و او را این همه راه تا تهران بکشانی. به تهران که رسیدم با ایشان تماس گرفتم و گفتند مجلس نیستند و در دفتر مراجعات خود در تهران هستند و الان هم جلسه دارند. گفتند با آنجا بروم و منتظر بمانم تا جلسه‌شان تمام شود. زمانی که به دفتر ایشان در میدان ولیعصر رفتم و داخل دفتر شدم، بلافاصله در را روی من قفل کرد و پس از آزار و اذیت و با اعمال زور به من تجاوز کرد و نهایتا با تهدید از من خواست تا به کسی چیزی نگویم. آن روز را هرگز از یاد نمی‌برم. دنیا روی سرم خراب شده بود. عضلاتم قفل کرده بودند و نمی‌توانستم از جایم تکان بخورم. به من گفت که قرار است چند نفر از همکارانش به آنجا بیایند و سریع‌تر از آنجا خارج شوم. گفتم فقط می‌خواستی این کار را بکنی و قصد کمک به من و خانواده‌ام نداشتی و در جوابم گفت که می‌خواهد کمکم کند و این کار را هم می‌کند. گفتم دیگر نمی‌خواهم و فهمیدم چه طور آدمی هستی. به زحمت از آنجا خارج شدم و به ایستگاه راه‌آهن رفتم و به شهرمان برگشتم. در راه به همه چیز فکر کردم. حتی به خودکشی و راحت کردن خودم از زندگی. اما به خاطر وضع خانواده‌ام مجبور شدم سکوت کنم و ادامه دهم.

پس از این حادثه، روزها، ماهها و سالهای بعد با من با عناوین و بهانه های مختلفی تماس گرفتند و حداقل یکبار دیگر به بهانه های واهی من را به منزل مسکونی خود در شهرک پرواز تبریز کشاندند و مجددا تجاوز کردند.”
این دختر که مدعی است قربانی سواستفاده این نماینده مجلس از جایگاهش شده می گوید پس از یک دوره طولانی تهدید و تطمیع این نماینده نهایتا “به او زنگ زدم و گفتم دیگر شغل نمی‌خواهم فقط دست از سرم بردارد وگرنه می‌روم شکایت می‌کنم. اما در جوابم گفت هیچ غلطی نمی‌توانی بکنی و تلفن را قطع کرد. مدتی گذشت اما باز هم تماس گرفت و این بار می‌گفت مرا دوست دارد و می‌خواد با من صحبت کند. اما نپذیرفتم و نرفتم. حتی پیام‌های تهدیدآمیز برایم ارسال می‌کرد که اگر نروم بلایی سرم می‌آورد ولی نرفتم و از ترس جانم مدام محل سکونتم را تغییر می‌دادم.”

ز.ن مدعی است اقدامات این نماینده مجلس قربانیانی بیش از یک مورد دارد او یادآوری می کند “مدتی بعد بود در جمعی از دوستانم نشسته بودم و از یکی از دوستانم شنیدم که گفت خدادادی به او وعده کار داده و بعد هم به او تجاوز کرده و طی این مدت بارها خواسته دست به خودکشی بزند. آنجا بود که فهمیدم فقط پای من در میان نبوده است. مدتی پرس و جو کردیم و در نهایت متوجه شدیم چند نفر دیگر هم هستند که چنین بلایی سرشان آمده است. اما هیچ‌کدام از ترس جانشان حاضر نشدند جایی شکایت کنند.”

این دختر ۲۸ ساله که همزمان با قربانی دیگر شهادت خود را در اختیار هرانا قرار داده است، او در مورد پیگیری های صورت گرفته برای استیفای حقوق خود خاطرنشان کرد “مدتی صبر کردم تا دیگر اذیتم نکند ولی فایده نداشت. اواخر فروردین به او زنگ زدم و گفتم هر بلایی سرم آوردی چیزی نگفتم ولی خواهش می‌کنم تمامش کن وگرنه به همه می‌گویم با من چه کردی. گفت جایی چیزی بگویی دستور می‌دهم بی سر و صدا تو را بکشند و آب از آب هم تکان نخورد. واقعا ترسیده بودم. بعد از قطع کردن تلفن سریع به ایستگاه راه آهن رفتم تا از آنجا به تهران بروم. در راه فکر کردم که دیدن دوباره‌اش چقدر عذابم می‌دهد و اینکه می‌ترسیدم بلایی سرم بیاورد. به تهران که رسیدم تصمیم گرفتم بروم و شکایت کنم. به به کجا؟ نمی‌دانستم. تا اینکه به ذهنم رسید بروم کمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شکایت کنم. راه دسترسی به کمیسیون را نمی دانستم برای همین رفتم حراست مجلس و به آنها گفتم شکایت دارم.  اولش به حرف‌هایم گوش نکردند تا اینکه گفتم اگر به حرف‌هایم توجه نکنید می‌روم شورای نگهبان شکایت می‌کنم! و با اصرار پذیرفتند. شرح ماجرا را به آنها گفتم. آنها هم گفتند باید برای اثبات مدرک داشته باشی و گفتم مدارک زیادی دارم. از صدایش که با من تماس گرفته و مرا تهدید کرده تا پیامک‌ها و …

پس از اینکی طرح شکایت در حراست مجلس که قرار شد به دست کمیسیون نظارت بر رفتار نمایندگان برسد، آقای خدادادی چند بار دیگر تماس گرفت و گفت اگر شکایتم را پس نگیرم می‌تواند هر بلایی سرم بیاورد. من هم گفتم به شکایتم رسیدگی می‌کنم چون حق دارم. چند بار دیگر هم تماس گرفت و باز گفت به دیدنش بروم تا مشکل را حل کند و باز هم وعده شغل داد و گفت قول می‌دهد همه‌چیز را درست کند، فقط بروم شکایتم را پس بگیرم. اما باز نپذیرفتم.”

این دختر جوان در خصوص نتیجه پیگیری های خود از نماینده مورد اشاره به هرانا می گوید : “از تاریخ ۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ که شکایت کردم تا به امروز چند بار با حراست مجلس تماس گرفته‌ام اما هر بار می‌گویند زمان لازم هست تا بررسی کنند و به شکایتم رسیدگی نمی‌کنند”.

هرانا همچنین نسخه ای از اسناد و مدارک این پرونده از جمله سخنان تهدید آمیز و تطمیع کننده این نماینده بدسابقه مجلس را در اختیار گرفته است که با توجه به امنیت قربانیان و روند حقوقی که پیگیری این پرونده خواهد داشت نشر عمومی آنها و همینطور انتشار شهادتهای دیگر از قربانیان را در آینده در نظر می گیرد.

سهیل کشاورز، شهروند بهایی برای تحمل حبس راهی زندان قزوین شد


خبرگزاری هرانا – سهیل کشاورز، شهروند بهایی ساکن قزوین جهت گذراندن دوران محکومیت راهی زندان قزوین شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیل کشاورز، شهروند بهایی ساکن قزوین روز شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ جهت گذراندن دوران محکومیت ۶ ماهه خود راهی زندان قزوین شد.


سهیل کشاورز شهروند بهائی

سهیل کشاورز شهروند بهائی ساکن قزوین پیش‌تر در آذرماه سال ۱۳۹۵ توسط اداره اطلاعات قزوین بازداشت و پس از گذشت ۲۵ روز با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت تا زمان پایان دادرسی آزاد شده بود.

لازم به ذکر است، نیروهای امنیتی در زمان بازداشت آقای کشاورز اقدام به تفتیش منزل وی کرده بودند.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

FacebookTwitterGoogle+

بازداشت جمعی از کارگران معترض گروه ملی فولاد در اهواز


خبرگزاری هرانا – طی شب گذشته و امروز تعدادی از کارگران فولاد در اهواز بازداشت شدند. این کارگران به دلیل نبود مواد اولیه و معوقات مزدی سه ماهه خود در چند روز گذشته اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. استاندار خوزستان نیز ضمن تایید این خبر گفته است که “استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ شب گذشته است”.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب گذشته ۲۱ خردادماه ۱۳۹۷، به دنبال فراخوانی قبلی جمعی از کارگران فولاد اهواز در فلکه سوم کیانپارس اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. این تجمعات در چند روز گذشته و امروز در اعتراض به نبود مواد اولیه و معوقات مالی سه ماهه شکل گرفت.

شب گذشته، ساعتی پیش از آغاز تجمع ماموران نیروی انتظامی و گارد ویژه اطراف محل تجمع حضور داشتند. پس از شکل گیری تجمع، ماموران به کارگران معترض حمله کرده و گزارش شده که نزدیک به ۵۰ تن از آنان را بازداشت کردند. از این بین تنها ۸ نفر ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند.

به دنبال بازداشت این افراد صبح امروز نیز صدها تن از کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و خواستار آزادی همکاران خود شدند. اما در این تجمع نیز ماموران امنیتی ۱۰ کارگر دیگر را بازداشت کردند.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان نیز در گفت و گویی که روز سه‌شنبه با خبرگزاری ایلنا داشت، ضمن تایید این خبر گفت: “استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ شب گذشته است”.

وی در خصوص استمرار تجمعات کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: “دلیل تجمعات این کارگران نبود مواد اولیه و معوقات مزدی است”.

شریعتی در مورد پیگیری‌های استانداری در مورد مطالبات صنفی کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: “به دنبال اختصاص تسهیلات ۵۰ میلیاردی به این شرکت هستیم. در این خصوص با بانک ملی و سازمان خصوصی‌سازی صحبت کرده‌ایم”.

یک منبع مطلع اسامی تعدادی از این کارگران بازداشت شده را در اختیار هرانا قرار داد که در ادامه می‌آید:
١. حسن جاوید حمودی

٢. پیمان شجیرات

٣. محمد نقی زاده

۴. علی جماعتی

۵. رحمان سمعک

۶. کریم صیاحی

٧. علی عقبه

٨. علی طاهری

٩. مصطفی زرگانی

١٠. بهزاد علیخانی

١١. سید محمد موسوی

١٢. امیر شعبانی

١٣. سیدرزاق موسوی

١۴. هادی وائلی

١۵. فرزاد قراجی

١۶. یونس امیری

١٧. سید علی مرادی

١٨. نورعلی خان محمد

١٩. امیر حریزاوی

٢٠. احمد عفراوی

٢١. حسین عفری

٢٢. ابراهیم فارسی

٢٣. محمد علاوی

٢۴. سید جواد موسوی

٢۵. علیرضا محرب

٢۶. جواد اسکندری

۲۷. علی دقاقله

۲۸. ابراهیم برومند نیا

۲۹. علی حزبئی پور

۳۰. فیصل ساری

۳۱. شاهین بابا احمدی

۳۲. کاظم حیدری

گزارش شده که کارگران بازداشت شده در این تجمعات به مرکز جرایم مواد مخدر اهواز واقع در نزدیکی سه راه اندیمشک خارج از شهر اهواز منتقل شده‌اند. از این رو خانواده‌های این افراد از صبح امروز با تجمع مقابل این مرکز پیگیر وضعیت بازداشت شدگان شده‌اند.

گروه ملی فولاد اهواز که متعلق به گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا بود، پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیاردی مدیریت موقت آن به قوه قضاییه واگذار شد. اکنون تنها بخش لوله‌سازی با ۴۰۰ کارگر فعال است و بقیه بخش‌ها به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت ندارند. کارگران معترض گفته‌اند که اگر دولت در تامین مواد اولیه همکاری کند بقیه بخش‌های این شرکت نیز فعال خواهند شد.

لازم به ذکر است، در اسفندماه سال گذشته نیز کارگران شاغل در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مقابل استانداری خوزستان و در سطح شهر اهواز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند که پس از آن اطلاعات نیروی انتظامی این شهر، با در دست داشتن لیستی از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز به درب منازل آنان مراجعه و اقدام به بازداشت‌های گسترده‌ی آنها کرده بود.

FacebookTwitterGoogle+

دو فعال دانشجویی بازداشت شده در اعتراضات سراسری دیماه به ۱۶ سال زندان محکوم شدند


خبرگزاری هرانا – در ادامه برخورد با دانشجویان بازداشت شده در اعتراضات سراسری دیماه، سینا درویش عمران و علی مظفری، دو تن از فعالان دانشجویی روز دوشنبه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی مجموعا به ۱۶ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سینا درویش عمران، دانشجو رشته مترجمی زبان آلمانی دانشگاه تهران، در دادگاه بدوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، مجموعا به ۸ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوع‌الخروجی و محرومیت از فعالیت سیاسی، حضور در احزاب و دسته جات سیاسی و فضای مجازی محکوم شد.

همزمان، علی مظفری دانشجوی رشته انسان شناسی دانشگاه تهران، در همین شعبه توسط قاضی صلواتی مجموعا به ۸ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال ممنوع الخروجی و محرومیت از فعالیت سیاسی، حضور در احزاب و دسته جات سیاسی ،فضای مجازی، رسانه ها و مطبوعات محکوم شد.

یش‌تر محمود صادقی رئیس فراکسیون شفاف‌سازی مجلس نیز به تشکیل پرونده قضایی برای حدود ۵۰ دانشجو اشاره کرده بود. پرونده هایی که به نظر می آید در رابطه با اعتراضات سراسری در ایران موسوم به “اعتراضات دیماه” مفتوح شده باشد.
صادقی با بیان اینکه از تشکیل پرونده برای ۱۷ دانشجوی بازداشتی اطلاع داشته، ادامه داد: “پرونده‌ی دانشجویان بازداشتی با اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی تشکیل شده است، دادگاه دانشجویانی مانند خانم “لیلا حسین‌زاده” روز چهارشنبه برگزار شد و دادگاه تعداد دیگری از دانشجویان بازداشتی در هفته‌های آینده برگزار می‌شود”.

به گفته‌ی محمود صادقی دو شعبه از شعبات دادگاه انقلاب مسئولیت رسیدگی به پرونده‌های دانشجویان بازداشتی را بر عهده دارند.

مورخ ۱۶ اسفندماه ۹۶، لیلا حسین زاده دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران که در تاریخ ۱۱ دی ۹۶، مقابل منزل خود و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود توسط قاضی ماشالله احمدزاده رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و ۲ سال “ممنوع‌الخروجی” محکوم شد، خانم حسین زاده پیش از این ۱۶ روز را در بازداشت سپری کرده بود. همراه با خانم حسین زاده، سینا ربیعی، دیگر دانشجوی دانشگاه تهران  توسط همین شعبه به تحمل ۱ حبس تعزیری و ۲ سال ممنوع الخروجی محکوم شد.
یک روز پس از صدور حکم علیه خانم حسین زاده و آقای ربیعی، محسن‌ حق‌شناس، دانشجوی طراحی صحنه دانشگاه تهران طی حکمی توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهامات اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی مجموعا به تحمل دوسال حبس تعزیری محکوم شد.

لازم به ذکر است، پیشتر شوراهای صنفی دانشجویان ۳۰ دانشگاه کشور با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به بازداشت دانشجویان دانشگاههای مختلف در پی اعتراضات دیماه واکنش نشان داد. این شورا از وزیر علوم که پیش تر مدعی عدم بازداشت دانشجویان شده بود خواست برای آزاد کردن هر چه زودتر دانشجویان اقدام کند.

در اولین روزهای خردادماه نیز عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران از صدور ۱۲۶ کیفرخواست برای متهمان اعتراضات دیماه سال گذشته خبر داد.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ خرداد ۲۱, دوشنبه

گزارشی از بازداشت فرهاد جعفری، نویسنده و روزنامه‌نگار در مشهد


خبرگزاری هرنا – فرهاد جعفری، نویسنده و روزنامه نگار ساکن مشهد توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل خود بازداشت و پس از بازجویی‌های اولیه به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شده است. دادگاه انقلاب امروز وثیقه ارائه شده از سوی خانواده این شهروند مشهدی را نپذیرفت تا بازداشت او در بند قرنطینه زندان وکیل آباد ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرهاد جعفری، نویسنده و روزنامه نگار ساکن مشهد اوایل خردادماه سال جاری توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل خود بازداشت شد.

این نویسنده که ماموران علت بازداشتش را “موارد امنیتی” عنوان کرده‌اند، پس از بازجویی‌های اولیه نهایتا به بند قرنطینه زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.

یک منبع نزدیک به آقای جعفری ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “روز گذشته در تماسی تلفنی به خانواده وی خبر داده شد که قرار وثیقه برای ایشان صادر شده است. حال آنکه پیش از این و در روزهای گذشته نیز قرار بود دادگاه انقلاب وثیقه دریافت کند اما خبری نشد”.

به گفته منبع نزدیک به آقای جعفری امروز خانواده این زندانی با مراجعه به شعبه ۹۰۳ دادگاه انقلاب شهر مشهد برای تودیعع قرار وثیقه تلاش کردند که با مخالفت قاضی از پذیرش وثیقه، بازداشت این نویسنده مشهدی ادامه دار شده است.

این منبع در رابطه با فعالیت های آقای جعرفی گفت: “آقای جعفری در یک کانال تلگرامی به نوشتن دیدگاه‌ها و تفاسیر سیاسی اجتماعی ایران می‌پرداخت. با توجه به اینکه در زمان بازداشت، کامپیوتر و یادداشت‌های وی نیز توسط ماموران سپاه ضبط شده است، گمان می‌رود علت بازداشت انتشار این مطالب باشد کما اینکه تلویحا در دادگاه از سوی مسئولین به خانواده اش گفته شده بازداشت او در رابطه با حمایت از مبارزاتی که علیه حجاب اجباری در ایران در جریان است صورت گرفته”.
در رابطه با فرهاد جعفری گفتنی است، وی متولد ۸ شهریور ۱۳۴۴ در شهرستان نهبندان در استان خراسان جنوبی، روزنامه نگار و نویسنده است. او فارغ‌التحصیل رشته حقوق قضایی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و کاندید دوره پنجم مجلس شورای اسلامی از این شهر است.

آقای جعفری فعالیت مطبوعاتی خود را با انتشار نشریات دانشجویی و همکاری پاره وقت در روزنامه قدس در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۶۹ آغاز کرد. پس از آن نیز با روزنامه توس در فاصله سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳ همکاری داشت. وی همکاری افتخاری با بسیاری از سایت های اینترنتی و روزنامه های کشوری به خصوص در سال های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۸، سردبیری هفته نامه اجتماعی فرهنگی خاوران در سال ۱۳۷۵ و نیز صاحب امتیازی و سردبیری یک هفته نامه سیاسی اجتماعی به نام «یک هفتم» را در پیشینه دارد.

از نمونه آثار این نویسنده می‌توان به رمان کافه پیانو اشاره کرد که اولین بار توسط نشر چشمه در سال ۱۳۸۶ چاپ شد.

FacebookTwitterGoogle+