۱۳۹۷ مرداد ۹, سه‌شنبه

گزارشی از آخرین وضعیت سامان نسیم؛ تشکیل پرونده جدید علیرغم پایان دوران محکومیت


خبرگزاری هرانا – سامان نسیم، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه که بهمن‌ماه سال گذشته حکم وی در دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی از اعدام به ۵ سال حبس تقلیل یافت، با توجه به مدت حضورش در زندان باید در همان زمان آزاد می‌شد، اما علیرغم پایان دوران محکومیت، با شکایت تعدادی از اعضای سپاه پاسداران و خانواده های آنان با پرونده‌ای دیگر روبه‌رو شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان نسیم، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه است که بهمن‌ماه سال گذشته حکم وی در دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی از اعدام به ۵ سال حبس تقلیل یافت. این زندانی با وجود پایان یافتن دوران محکومیت، از اواسط مرداد ماه سال جاری با پرونده جدیدی روبه‌رو شده است. اولیای دم یکی از اعضای سپاه پاسداران که در درگیری ۲۶ تیرماه سال ۹۰ کشته شده بود و ۳ عضو دیگر سپاه که در آن درگیری مجروح شده بودند برای سامان نسیم تقاضای قصاص کرده و این زندانی هم اکنون با پایان دوران محکومیت خود از بابت این پرونده جدید در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.

عزیز مژدهی وکیل سامان نسیم در خصوص آخرین وضعیت حقوقی موکل خود به گزارشگر هرانا گفت: “بعد از آنکه حکم اعدام موکلم آقای سامان نسیم توسط شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی نقض شد و از محاربه و اقدام مسلحانه تبرئه و صرفاً به اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام (پژاک) به تحمل پنج سال حبس تعزیری تقلیل یافت، ما در انتظار آزادی ایشان بودیم و این حکم در حالی که شاکی خصوصی نداشت توسط دادستان به عنوان مدعی‌العموم مورد اعتراض قرار گرفت و اجرای آن متوقف شد. نهایتا اعتراض دادستان در دیوان عالی کشور رد شد و همان حکم ۵ سال حبس به تائید دیوان عالی کشور رسید، متاسفانه در همین اثنا سامان نسیم مجددا به در دادگاه کیفری شماره ۱ مهاباد به اتهام قتل عمد و ایراد جرح عمدی تفهیم اتهام شد و در این دادگاه که مخصوص نوجوانان هست پرونده جدیدی برای موکل بنده باز شد.”
آقای مژدهی در ادامه افزود: “این شکایات در حالی صورت گرفته که بنده چند سال قبل از دادگاه انقلاب مهاباد درخواست کردم که اگر اولیای دم مقتول و کسانی که مجروح شده‌اند از موکل بنده شکایتی دارند اعلام کنند که همه به اتفاق و با صراحت به صورت مکتوب در دادگاه اعلام کردند که شکایتی ندارند ولی اکنون پس از گذشت بین از ۷ سال از آن واقعه مجددا طرح شکایت و تقاضای قصاص کرده‌اند.”

آقای مژدهی در ارتباط با دفاعیات خود از سامان نسیم گفت: “بنده پس از احضار به دادگاه و مطالعه پرونده ایراداتی را مکتوب کرده و به دادگاه ارائه دادم. اول اینکه بنده در همان زمان در دادگاه انقلاب مهاباد درخواست کردم که از قاضی پرونده موکلم در شهرستان سردشت استعلام کنند که مقتول با چه اسلحه‌ای به قتل رسیده که طبق پزارش پزشکی قانونی عضو کشته شده سپاه با اسلحه قناصه به قتل رسیده ولی موکل ینده زمان دستگیری اسلحه کلاشینکف به همراه داشته و مقتول با اسلحه موکل بنده کشته نشده است.

علاوه بر این سامان نسیم در زمان تشکیل پرونده اصلی در سن ۱۷ سالگی بوده و طبق تاییدیه کارشناسان به کمال رشد عقلی نرسیده و کودک بوده است و طی وحدت رویه‌ای که از سوی دیوان عالی کشور در خصوص ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی صادر شد مجازات سامان نسیم به مجازات تعزیری تبدیل شد. همین شرایط و ارکان در خصوص این پرونده جدید نیز هست. “

عزیز مژدهی در خصوص وضعیت کنونی سامان نسیم افزود: “با وجود اینکه دوران محکومیت سامان تمام شده و بیش از دو سال هم بیشتر از محکومیت ۵ ساله خود را در زندان سپری کرده متاسفانه با باز شدن پرونده جدید هم‌اکنون با قرار بازداشت موقت در زندان است؛ با این حال با امید به آزادی از وضعیت روحی خوبی برخوردار است و فقط منتظر است که این بلاتکلیفی به پایان برسد.”
بهمن ماه سال گذشته، هرانا طی گزارشی به احتمال آزادی قریب الوقوع سامان نسیم در پی صدور حکم دادگاه تجدیدنظر پرداخته بود.

لازم به یادآوری است سامان نسیم متولد ۲۶ آذر ۱۳۷۲ است. او در فروردین‌ ماه سال ۹۲ و در ۱۹ سالگی (حدود دو سال پس از بازداشت) از سوی دادگاه انقلاب مهاباد، به محاربه و فساد فی الارض از طریق اقدام مسلحانه و عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کرد به اعدام محکوم شد که این حکم نهایتاً توسط دیوان عالی کشور در آذرماه سال ۹۲ تأیید شد.

اعتراض وکلای مدافع آقای نسیم نهایتا به برگزاری مجدد دادرسی در شعبه هم عرض در دادگاه تجدید نظر (شعبه ۱۲) منتهی شد. حکم صادره در این دادگاه تغییر حکم اعدام به تحمل ۵ سال حبس بود. این حکم با اعتراض دادستان راهی دیوان عالی کشور شده و اعتراض دادستان توسط دیوان عالی کشور رد و همان ۵ سال حبس تایید شد.
لازم به اشاره است، سامان نسیم هیچ‌گونه دسترسی به وکیل خود در طول تحقیقات اولیه نداشته و به وی اجازه داشتن وکیل داده نشد. او می‌گوید در طول مدت بازداشت شکنجه شده؛ که این شکنجه‌ها شامل کشیدن ناخن‌های دست و پا و برای چندین ساعت بصورت وارونه آویزان شدن بوده است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر