خبرگزاری هرانا – کشته شدن محمد راجی یکی از دراویش گنابادی بازداشت شده در حوادث گلستان هفتم و صحبتهای خانواده وی مبنی بر تماسها و گفتههای متناقض اداره آگاهی شاپور، واکنشهای زیادی از سوی مقامات ایران به همراه داشته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، خبر کشته شدن محمد راجی، یکی از دراویش گنابادی بازداشتشده در حوادث گلستان هفتم، واکنشهای زیادی به همراه داشته است، خانواده محمد راجی میگویند که نیروهای امنیتی پیکر پدرشان را تحویل نداده و گفتهاند جسد را به شرط دفن شبانه تحویل می دهند و در نهایت پیکر وی ﺳﻪشنبه ۱۵ اسفند به صورت شبانه دفن شده است، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران با تایید فوت یکی از دراویش بازداشت شده میگوید “این فرد در جریان بازجویی کشته نشده است”، محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی در توییتی با اشاره به نام افراد کشته شدهی اخیر در زندانها و بازداشتگاهها میگوید “فوت، قتل، خودکشی و … متهمان در بازداشتگاهها به پدیدهای روزمره تبدیل شده است، آقای دادستان! یک بار هم شده به جای توجیه رفتار ضابطان از مسئولیت خود در قبال جان و حقوق شهروندان بگویید”، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه ایران دیروز در گزارشی به نقل از یک فرد مطلع که نامی از او نبرده گفته است آقای راجی “در شب حادثه در همان خیابان پاسداران در درگیری مجروح شده و به بیمارستان بقیهالله منتقل شد، اما فوت کرد”. محمد کاظمی، نائب رئیس کمیسیون حقوقی قضایی مجلس با اشاره به اخباری مبنی بر فوت یکی از دراویش گنابادی در بازداشتگاه پلیس اعلام کرد که مجلس به این موضوع ورود خواهد کرد.
محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توییتی نسبت به کشته شدن محمد راجی واکنش نشان داده و میگوید: “فوت، قتل، خودکشی و … متهمان در بازداشتگاهها به پدیدهای روزمره تبدیل شده است! “سینا قنبری”، وحید حیدری”، “کاووس سید امامی”، “محمد راجی” … چرا مسئولان پاسخگو نیستند؟! آقای دادستان! یک بار هم شده به جای توجیه رفتار ضابطان از مسئولیت خود در قبال جان و حقوق شهروندان بگویید.
خبرگزاری فارس نیز به گفتوگوی یک منبع آگاه با خبرنگار قضایی خود خبر داده و به نقل از وی گفته است: “هیچ گونه فوت مربوط به اعضای فرقه دراویش در حین تحقیق نداشتهایم، فرد مورد نظر در شب حادثه در همان خیابان پاسداران در درگیری مجروح شده و به بیمارستان بقیهالله منتقل شد، اما فوت کرد، ابتدا هویت متوفی مشخص نبود اما بعدا هویت وی شناسایی شده و خانوادهاش هم در جریان قرار گرفتند؛ جسد متوفی به پزشکی قانونی منتقل شد و کالبد شکافی هم صورت گرفته است، از شب گذشته برخی از افراد معاند و مخالف نظام در شبکههای مجازی و رسانههای بیگانه سعی داشتند تا فوت این فرد را در حین تحقیقات و در زندان اوین جلوه دهند.”
محمد کاظمی، نائب رئیس کمیسیون حقوقی قضایی مجلس نیز با اشاره به اخباری مبنی بر فوت یکی از دراویش گنابادی در بازداشتگاه پلیس اعلام کرد که مجلس به این موضوع ورود خواهد کرد.
وی گفت: «این موضوع قابل پیگیری است و لازم است دادسرای مربوطه نیز در این زمینه توضیحات را برای مردم ارائه کند.»
کاظمی با اظهار اینکه «پیگیری مجلس مستلزم اعلام شکایت خانواده متوفی به کمیسیون اصل ۹۰ است» گفت: «قطعاً مجلس برای اینکه از این موضوع اطلاع پیدا کند از طریق کمیسیون قضایی با کمیسیون اصل ۹۰ به آن ورود میکند.»
نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی همچنین یادآور شد: «باید دید خانواده متوفی چه تصمیمی دارند، اگر آنها به دلیل فوت مردد باشند میتوانند به مرجع قضایی شکایت ببرند و آن مرجع نیز باید رسیدگی کند.»
یک هفته پیش نیز غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه گفته بود که به جز مأموران پلیس “یک نفر فوت کرده اما اطلاع ندارم جزو آشوبگران بوده یا نه، او در بیمارستان فوت کرده است”.
این درحالیست که خانواده آقای راجی به سایت مجذوبان نور گفتهاند که مأموران اداره آگاهی شاهپور تهران روز شنبه ۱۲ اسفند از آنها خواستهاند برای شناسایی زندانی به همراه عکس و مدارک او به اداره آگاهی بروند ماموران ابتدا به آنها گفتهاند که آقای راجی در کما است اما بعد از چند ساعت با تلفن درگذشت او را به خانواده اطلاع دادهاند.
به گفتهی خانوادهی این درویش گنابادی، مأموران اداره آگاهی شاهپور، روز گذشته طی چندین تماس تلفنی از آنان خواسته بودند که به همراه عکس و مدارک شناسایی آقای راجی، به اداره دهم آگاهی شاهپور مراجعه کنند، مأموران در پاسخ به سؤال خانوادهی آقای راجی که این درخواست بر چه مبنای حقوقی و قانونیست اعلام داشتند که این امر برای شناسایی زندانیان است.
پس از مراجعهی خانوادهی ایشان به اداره دهم آگاهی شاهپور، مأموران انتظامی به آنها اطلاع دادند که آقای راجی در کما بهسر میبرد اما ساعاتی بعد طی تماس تلفنی به خانوادهی آقای راجی به آنها اعلام کردند که وی فوت شده و در مراجعهی حضوری خانواده به پلیس، اعلام میشود که وی در اثر ضربات وارده در حین بازجویی فوت شده است و اکنون پس از چند روز پیگیری نیروهای امنیتی پیکر وی را تحویل نداده و میگویند جسد را به شرط دفن شبانه تحویل می دهند و سرانجام پیکر وی ﺳﻪشنبه ۱۵ اسفند به صورت شبانه دفن شد.
طیبه راجی، دختر محمد راجی نیز در این باره گفته است “بامداد اول اسفند پدرم بازداشت شد، من خودم آنجا بودم، مرا جلوتر از بابا بردند اما من دیدم که بابا زخمی و با صورتی خونی روی زمین افتاده ولی دیدم که دستش را تکان داد و فهمیدم که زنده است، از آن موقع به بعد هیچ اطلاعی از پدرم نداشتم و فکر میکردم حداقل به حرمت سالهایی که از این مملکت دفاع کرده او را میبرند بیمارستان و مراقبت و مداوا میکنند اما شنبه شب، ۱۲ اسفند از آگاهی با ما تماس گرفتند که عکس و مدارک آقای راجی را بیاورید برای تطبیق دادن عکسشان با زندانیان که بتوانیم او را شناسایی کنیم، یکشنبه که داماد ما مراجعه کرده گفتهاند که ایشان بر اثر صدمات وارده ابتدا به کما رفته و بعد فوت کرده است، در حالی که مأموران میتوانستند اجازه بدهند دستکم او را برای آخرین بار در کما ببینیم”.
کمیته پیگیری دراویش زندانی اعلام کرده که محمد راجی، یکی از دراویش گنابادی بازداشتشده در حوادث گلستان هفتم، در اثر ضربات وارده حین بازجویی در بازداشتگاه پلیس کشته شده است.
آقای راجی متولد دیماه ۱۳۴۰ در شهرستان الیگودرز و دارای ۵ فرزند است که در حال حاضر یکی از پسران ایشان به نام محمدعلی راجی که در حوادث گلستان هفتم بازداشت شده بود نیز در زندان فشافویه در بازداشت بهسر میبرد.
کمیته پیگیری دراویش زندانی در آخرین گزارش خود از وضعیت دراویش گنابادی اعلام کرد که نزدیک به ۴۰۰ تن از دراویش در زندانهای فشافویه، قرچک و اوین در بازداشت به سر میبرند که به دلیل وضعیت نامناسب بهداشتی این زندانها و عدم رسیدگی پزشکی و ادامه مداوای مجروحان، امکان وخیمتر شدن وضعیت این دراویش وجود دارد.
پیش از این “سازمان گزارشگران بدون مرز” با انتشار بیانیهای نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت سلامت شماری از شهروندخبرنگاران که در شامگاه ۱ اسفند ۱۳۹۶ در درگیریهای پلیس و دراویش گنابادی بازداشت شدند، اعلام کرده بود.
از نیمهشب ۱۴ بهمنماه سال جاری حضور پر تعداد نیرو های امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد؛ این در حالی بود که پیشتر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمنماه نیز مامورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانىها در میان دراویش را رقم زده بود.
پیش از این فرهاد نوری، فعال حقوق دراویش ایران، اعلام کرده بود که حداقل ۵۰۰ درویش گنابادی بازداشت شدهاند و وب سایت مجذوبان نور نیز نام بیش از ۳۰۰ درویش بازداشت شده را منتشر کرده بود.
FacebookTwitterGoogle+
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر