۱۳۹۷ اردیبهشت ۹, یکشنبه

حکم ۷۰ ضربه شلاق سعید مرتضوی تایید شد


خبرگزاری هرانا – شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران محکومیت سعید مرتضوی مدیرعامل پیشین سازمان تامین اجتماعی به ۷۰ ضربه شلاق به اتهام تصرف غیرقانونی را تایید و قطعی کرد. مرتضوی هم اکنون به خاطر محکومیت به ۲ سال حبس به اتهام معاونت در قتل یکی از جان‌باختگان حادثه بازداشتگاه کهریزک در اوین به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، مصطفی ترک همدانی در گفت‌وگو با وکیل مدافع جمعی از کارگران در بخش دوم پرونده تامین اجتماعی با اعلام این خبر گفت که دادگاه تجدید نظر محکومیت مرتضوی در اتهام تصرف غیرقانونی را تایید کرده است.

به گفته وی همچنین دادگاه اتهام دادستان پیشین تهران مبنی بر شش ماه حبس به جرم ورود غیرمجاز به منزل یکی از نمایندگان مجلس را تایید کرده است.

این وکیل دادگستری اضافه کرد: “از دادگاه تجدید نظر درخواست تصویب اتهام اختلاس در خصوص مرتضوی را داشتیم که دادگاه این موضوع را وارد ندانسته و رد کرده است”.

سعید مرتضوی در بخش نخست پرونده تامین اجتماعی از اتهامات وارده در دادگاه تجدید نظر تبرئه شده بود.

وی هم اکنون به خاطر محکومیت به ۲ سال حبس به اتهام معاونت در قتل یکی از جان‌باختگان حادثه بازداشتگاه کهریزک در اوین به سر می‌برد.

سعید مرتضوی (زادهٔ ۱۳۴۶) قاضی و سیاستمدار ایرانی است. او از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۹ دادستان تهران و از ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ معاون دادستان کل کشور بود.

لازم به اشاره است که کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات‌های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.

FacebookTwitterGoogle+

اسیدپاشی در تبریز ۳ مصدوم برجای گذاشت


خبرگزاری هرانا – رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی از اسیدپاشی برروی ۳ مرد در خیابان وحدت شهر تبریز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، «فرزاد رحمانی» در این‌باره اظهار کرد: “طی تماس تلفنی در ساعت ۱:۳۰ بامداد امروز(یکشنبه) با مرکز اورژانس تبریز، اسیدپاشی بر روی سه مرد در خیابان وحدت گزارش شد”.

وی در تشریح وضعیت مصدومان افزود: “مرد ۳۰ ساله با سوختگی ۱۵ درصد و آسیب شدید چشم چپ، مرد ۲۵ ساله با سوختگی ۶ درصد و مرد ۴۸ ساله با آسیب جزئی اندام و چشم توسط اورژانس به بیمارستان سینا منتقل شدند و تحت درمان هستند”.

لازم به اشاره است که طی ماه‌های اخیر دستکم دو مورد اسیدپاشی در تبریز گزارش شده است.

FacebookTwitterGoogle+

فوت مرد جوان براثر اسیدپاشی در زاهدان


خبرگزاری هرانا – صفرزاده معاون دادستان سیستان و بلوچستان گفت که اسیدپاشی در یکی از محلات شهر زاهدان منجر به فوت مرد جوان شد. صفرزاده افزود “پس از بررسی‌های تخصصی مشخص شد فرد اسیدپاش قبلاً خواستگار زن مقتول بوده و قبل از ازدواج نیز زن جوان را تهدید به انجام چنین کاری کرده بود”.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، اسیدپاشی در یکی از محلات شهر زاهدان منجر به فوت مرد جوان شد.

اسیدپاشی به یک زن و شوهر جوان در یکی از محلات زاهدان دو شب پیش به نیروی انتظامی اعلام شد.

این حادثه ساعت ۳ بامداد رخ داد و فردی وارد منزل این زوج تازه ازدواج کرده شد و اقدام به اسیدپاشی کرد.

صفرزاده معاون دادستان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مرد جوان بر اثر شدت سوختگی صورت و بدن شب گذشته در بیمارستان فوت کرد، تصریح کرد: “پس از بررسی‌های تخصصی مشخص شد فرد اسیدپاش قبلاً خواستگار زن مقتول بوده و قبل از ازدواج نیز زن جوان را تهدید به انجام چنین کاری کرده است”.

وی با اشاره به اینکه زن جوان پس از ازدواج نیز با فرد اسیدپاش در ارتباط بوده است، گفت: “طبق تحقیقات انجام شده مشخص شد زن جوان در این حادثه با فرد اسیدپاش همکاری داشته و ورود این فرد در نیمه شب به خانه این زوج جوان با هماهنگی زن مقتول انجام شده است”.

وی اظهار داشت: “با اقدامات و هدایت‌های قضایی انجام شده فرد اسیدپاش شناسایی و دستگیر شد. همچنین با توجه به اینکه همکاری همسر مقتول در این حادثه برای دستگاه قضایی محرز شد، دستور دستگیری این زن جوان نیز صادر شد و هم‌اکنون هر دو متهم برای انجام تحقیقات تکمیلی در بازداشت به سر می‌برند”.

مدیرکل پزشکی قانونی استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص این حادثه اظهار داشت: “جسد مرد جوان که بر اثر اسید پاشی فوت شده در حال انتقال به پزشکی قانونی شهرستان زاهدان است تا بررسی های بیشتری روی جسد انجام شود”.

بر اساس داده های ۲۹۴۵ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سالی که گذشت (اول فروردین ۱۳۹۶  تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۶) ۲۴ مورد اسیدپاشی روی داد که عمده قربانیان آن زنان بودند.

۱۳۹۷ اردیبهشت ۸, شنبه

مدیر مسئول روزنامه شرق بازداشت شد



خبرگزاری هرانا – مهدی رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق به دلیل چاپ مطلبی در صفحه اجتماعی این روزنامه به دادگاه احضار و امروز شنبه ۸ اردیبهشت پس از برگزاری دومین جلسه بازپرسی  بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از پیام ایران، وی که به دلیل چاپ مطلبی در صفحه اجتماعی این روزنامه از سوی دادگاهی در مشهد احضار شده بود، هفته گذشته در دادگاه در دادگاه حاضر شد و به دلیل نقص مستندات، جلسه به هفته بعد موکول شد.

مهدی رحمانیان دیشب همراه با خانواده به مشهد سفر کرد تا برای دومین بار در جلسه بازپرسی که امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ برگزار شد، حضور یابد. آقای رحمانیان پس از حضور در جلسه دادگاه با قرار بازپرس، بازداشت شد.
خبرگزاری ایسنا نیز در گزارشی بازداشت آقای رحمانیان را تایید کرده و گفته تاست: “همکاران مدیرمسئول روزنامه شرق ضمن تایید بازداشت وی خبر دادند که در جلسه نخست بازپرسی که پیش از این برگزار شده بود، قرار وثیقه برای وی صادر شد که با حضور در جلسه دوم بازپرسی به دلیل تامین نشدن وثیقه، آقای رحمانیان ظهر امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ بازداشت شد.


لازم به یادآوری است، مهدی رحمانیان در مهرماه سال ۹۱ نیز به دنبال انتشار کاریکاتور هادی حیدری در روزنامه شرق، از سوی شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت و به اوین منتقل شده بود.

مهدی رحمانیان، زاده ۵ تیر ماه ۱۳۴۶ در شهرستان سپیدان، روزنامه‌نگار و سیاستمدار اصلاح طلب ایرانی است. وی صاحب امتیاز و مدیر مسئول “روزنامه شرق” است.

دادگاه پنج فعال کارگری در سنندج برگزار شد
خبرگزاری هرانا – پنج تن از فعالین کارگری شهر سنندج در شعبه‌ی یکم دادگاه انقلاب این شهر حضور یافتند. علت احضار آنها در رابطه با جشن نوروز ۹۶ در یکی از تالارهای این شهر و فعالیت‌های کارگری آنها بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، روز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، پنج نفر از فعالین کارگری شهر سنندج به نام‌های «شریف ساعدپناه»، «حبیب‌الله کریمی»، «غالب حسینی»، «خالد حسینی» و «مظفر صالح‌نیا» طی احضاریه‌های جداگانه در شعبه‌ی یکم دادگاه انقلاب این شهر حاضر شدند.

احضار آنها در آستانه‌ی اول ماه مه، روز جهانی کارگر و در رابطه با برگزاری جشن نوروز ۹۶ در تالار پردیس و دفاع از حقوق کارگران صورت گرفته و یک منبع مطلع در این رابطه گفت: «به این افراد اعلام شده است که به زودی حکم‌شان صادر خواهد شد.»

طی سال گذشته این افراد به اتهام شرکت در مراسم نوروز ۹۶ در تالار پردیس سنندج چندین بار مورد بازجویی و بازپرسی قرار گرفتند. جلسه بازپرسی این کارگران در ۱۴ اسفند سال گذشته در شعبه چهارم دادگاه انقلاب شهر سنندج برگزار شده بود.

عفو بین‌الملل خواستار رسیدگی به وضعیت اسماعیل عبدی شد


خبرگزاری هرانا – سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌ای خواستار اقدام فوری جهت رسیدگی به وضعیت اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان شد. این معلم زندانی که از جهت فعالیت‌های مسالمت آمیز صنفی به ۶ سال حبس محکوم شده و اکنون در زندان اوین تحمل حبس می‌کند، از روز ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ در اعتراض به نقض حقوق کارگران و معلمان و رد درخواست مرخصی‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.

این نهاد مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است در بیانیه خود گفت؛ اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان از روز چهار اردیبهشت در اعتراض به نقض حقوق کارگران و معلمان ایران از یک سو و رد درخواست مرخصی‌اش از سوی دیگر اعتصاب غذا کرده است. اسماعیل عبدی به خاطر فعالیت‌های مسالمتآمیز صنفی به ۶ سال زندان محکوم شده و به همین دلیل زندانی عقیدتی محسوب می‌شود. او در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است.

عفو بین‌الملل در این بیانیه گفته است: “اسماعیل عبدی، معلم ریاضی و عضو هییت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در نامه‌ای به تاریخ ۲۲ فرودین اعلام کرد که از روز ۲۸ فروردین دست به اعتصاب غذا خواهد زد. اسماعیل عبدی اعتصاب غذای خود را پس از وعده‌های دفتر دادستانی مبنی بر پاسخگویی برای یک هفته به تاخیر انداخت. همسر او اطلاع داده است که در پی عمل نکردن مقامات به وعده‌های‌شان، او از چهار اردیبهشت اعتصابش را آغاز کرده است.
اسماعیل عبدی در نامه خود، از توزیع ناعادلانه ثروت و دسترسی به آموزش در کشور، دستمزدهای زیر خط فقر فرهنگیان و کاهش بودجه آموزش کشور انتقاد کرده است. او به طرح اتهامات امنیتی علیه فعالان اتحادیه‌های صنفی، اعمال فشار نهادهای امنیتی «به دستگاه قضایی در صدور کیفرخواست و حکم، رد اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، رد آزادی مشروط» و حتی دخالت آنها در دادن مرخصی به زندانیان، نیز اعتراض کرده است.

اسماعیل عبدی برای اولین بار توسط سپاه پاسداران در ۶ تیر ۱۳۹۴ بازداشت و به مدت ۴۰ روز در حبس انفرادی نگاه داشته شد. در اسفند ۱۳۹۴، او بعد از یک محاکمه ناعادلانه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به ۶ سال زندان محکوم شد. فعالیت‌های صنفی مسالمت‌آمیز اسماعیل عبدی اساس این اتهامات را تشکیل داده‌اند. او به دنبال دو هفته اعتصاب غذا با قرار وثیقه در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ آزاد شد. در مهر ۱۳۹۵ حکم زندان او در دادگاه تجدید نظر تایید شد و او دوران محکومیتش را به دنبال دستگیری مجدد در ۱۹ آبان ۱۳۹۵ شروع کرد. دیوان عالی کشور تا به حال دو بار درخواست‌ اسماعیل عبدی برای اعاده دادرسی را رد کرده است، یک بار در بهمن ۱۳۹۶ و بار دیگر در مهر ۱۳۹۷”.

اسماعیل عبدی عضو زندانی هیات‌ مدیره‌ی کانون صنفی معلمان ایران محبوس در زندان اوین، به تازگی از سوی کنفرانس سالیانه اتحادیه ملی مدیران مدارس و زنان آموزگار بریتانیا (NASUWT) که در بیرمنگام انگلستان برگزار شد، برنده جایزه بین‌المللی همبستگی این اتحادیه در سال ۲۰۱۸ شده است.

پیشتر نزدیکان آقای عبدی در گفتگو با هرانا تایید کردند اسماعیل عبدی معلم زندانی و فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین از روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷ در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران دست به اعتصاب غذا زده است.

گفتنی است که  آقای عبدی به دنبال تائید حکم ۵ سال حبس در دادگاه تجدیدنظر، نوزدهم آبان ماه ۹۵ بدون اخطار قبلی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ اردیبهشت ۷, جمعه

جلوگیری از اعزام محمد مهاجر به مرکز درمانی



خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ از اعزام محمد مهاجر، فعال تلگرامی محبوس در زندان اوین به مرکز درمانی جلوگیری شد. این در حالی است که وی نامه موافقت دادستانی و دادیار ناظر بر زندان را داشته و هزینه‌های درمان نیز به عهده خودش بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموع فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته از اعزام محمد مهاجر، فعال تلگرامی که اکنون نزدیک به ۲ سال است در زندان اوین تحمل حبس می‌کند، به مرکز درمانی جلوگیری شد.

این در حالی است که وی نامه موافقت دادستانی و دادیار ناظر بر زندان را داشته و هزینه‌های درمان نیز به عهده خودش و تامین سده بود.
اعزام آقای مهاجر به دلیل مشکل دندان ایشان و به منظور عکس گرفتن از دندان بود. با اینحال پس از جلوگیری از اعزام به ایشان گفته شده که اگر عکس هم گرفته می شد اجازه در اختیار داشتن آن به او داده نمی شد.

لازم به یادآوری است، علیرضا توکلی، محمد مهاجر و محمد مهدی زمان صالح، سه تن از فعالان تلگرامی هستند که در سال ۹۵ بازداشت و هر کدام به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند. حکم زندان این افراد پس از اعتراض در دادگاه تجدیدنظر با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی تجمیع یافته و اتهام توهین به مقدسات به عنوان اشد مجازات برای آنها در نظر گرفته شده و حکم هر کدام به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافته است.

FacebookTwitterGoogle+

آخرین وضعیت فعالان محیط زیستی بازداشتی؛ پرونده‌ها به دادگاه نرفته است


خبرگزاری هرانا – غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه هنوز بنا نیست موضوعات پرونده محیط‌زیستی‌ها رسانه‌ای شود، گفت که “به طور کلی باید بگویم که در حال حاضر پرونده متهمان به جاسوسی محیط زیستی در مرحله تحقیقات است و تا زمانی که تحقیقات کامل نشود، نمی‌توان اطلاع دقیقی داد”. وی افزود “در این پرونده بازداشت جدید نداشتیم. در حال حاضر پرونده بازداشتی‌ها در دادسرا است و هنوز به دادگاه ارسال نشده است”.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران، آخرین وضعیت پرونده متهمان به جاسوسی در میان فعالان محیط زیستی را تشریح کرد.

غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به این سوال که با توجه به فرار کاوه مدنی، آیا این فرد در ایران پرونده دارد و سرنوشت پرونده این فرد چه می‌شود؟ گفت: “نمی‌دانم در پرونده محیط زیستی در دادسرا برای این فرد چه موضوعاتی مطرح است”.

بازداشت جدید نداشتیم/فعلا قرار نیست موضوع پرونده رسانه‌ای شود

وی با بیان اینکه هنوز بنا نیست موضوعات پرونده محیط زیستی‌ها رسانه‌ای شود، افزود: “اما به طور کلی باید بگویم که در حال حاضر پرونده جاسوسان محیط زیستی در مرحله تحقیقات است تا زمانی که تحقیقات کامل نشود، نمی‌توان اطلاع دقیقی داد”.

رئیس دادگستری استان تهران در پاسخ به این سوال که چرا کاوه مدنی از سوی قوه قضائیه ممنوع‌الخروج نشده بود؟ گفت:” تحقیقات در رابطه با این پرونده تکمیل نیست و اطلاع دقیقی ندارم که دادسرا در این مورد چه تصمیمی گرفته بود”.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در این پرونده، بازداشت جدیدی صورت گرفته؟ گفت: “خیر، در این پرونده بازداشت جدید نداشتیم. درحال حاضر پرونده بازداشتی‌ها در دادسرا است و هنوز به دادگاه ارسال نشده است”.

دادستان تهران: فرد مرتبط با پرونده محیط زیستی بالاخره که به کشور بازمی گردد

دادستان تهران پیشتر، خروج یکی از افراد مرتبط با پرونده جاسوسان محیط زیستی از کشور را ناشی از نتایج تحقیقات دانست و در اظهار نظری، اعلام کرد: “اگر عده‌ای فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند، ناشی از اهمیت تحقیقات مقدماتی در پرونده است و اگر امروز در برخی از سایت‌ها می‌خوانیم که فلان آقا از کشور خارج شده است، به پیش رفتن تحقیقات برمی‌گردد؛ چرا که برخی متهمان فهمیده‌اند که در حال نزدیک شدن به آن‌ها هستیم، حال اگر کسی از کشور خارج شده است، بالاخره روزی بر می‌گردد و به قول معروف، دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد”.

سخنگوی دولت: افراد را به آسانی با تهمت از گردونه خارج نکنیم

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اما هفته گذشته در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسشی در خصوص کاوه مدنی معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: “بعضی از هموطنان ما پاسپورت دیگری نیز دارند. این افراد که ملیت ایرانی خود را نفی نکردند، برای این بحث وزارت اطلاعات موظف شد که مدیران دوتابیعتی را مورد بررسی کند و اگر چنین بود، اطلاع دهد و سیاست دولت هم این است که از این افراد استفاده نکند. ولی از دوتابعیتی بودن کاوه مدنی اطلاعی ندارم و باید از وزارت اطلاعات بپرسم.افراد را به آسانی با تهمت از گردونه خارج نکنیم، ما باید از خارج هم افرادی را بیاوریم. در نظر داشته باشید این افراد خارج از ایران زندگی می‌کنند و آبروی افراد از خانه کعبه هم بالاتر است. اگر نشان دادن عکس‌های بی‌حجاب یک زن مسلمان بد است، بدتر آن است که در سایت‌ها نشان دهیم، ما به مدیران خارج از کشور نیاز داریم”.

گزارش دادستانی تهران در رابطه با قصور احتمالی زندان در خودکشی سیدامامی به کجا رسید؟

نوزدهم بهمن ماه سال گذشته بود که کاووس سید امامی از فعالان محیط زیستی متهم به جاسوسی در زندان خودکشی کرد. پس از اعلام خودکشی سید امامی، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که با توجه به خودکشی سیدکاووس سیدامامی و دو نفر دیگر در زمان اعتراضات دی ماه، ایجاد سوال برای مردم و ایجاد این شبهه شده است که چرا سازمان زندان‌ها مراقبتی نسبت به بازداشت‌شدگان ندارد. آیا قوه قضاییه برنامه‌ای برای رسیدگی به این تقصیر از سوی سازمان زندان‌ها دارد؟ گفت: “مراقبت می‌شود اما این موضوع اخیر نیز در حال بررسی است که ببینیم چگونه اتفاق افتاده است”.

جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران هم پس از تایید خودکشی سید امامی در زندان از محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی را مامور رسیدگی به این پرونده کرد و خواست تا در پرونده فوت کاووس سیدامامی با انجام تحقیقات لازم و تسریع در جمع‌آوری ادله و تحقیق از افراد مرتبط با زندانی، نسبت به هرگونه مسامحه و قصور در نظارت بر زندانی و تعقیب افراد مقصر اقدام نماید که تا کنون گزارشی از سوی دادستانی اعلام نشده است.

احتمال نمی‌دادیم سید امامی خودکشی کند

سخنگوی دستگاه قضا هم هفته گذشته در آخرین اظهار نظر خود در رابطه با این پرونده اعلام کرد: “در موضوع خودکشی هم همه می دانند از نظر شرع اسلام حرام است و اجازه خودکشی به زندانیان نمی‌دهیم. در ماه‌های اخیر دو مورد خودکشی در زندان‌ها داشتیم که یک نفر آقای کاووس سید امامی بود که کمتر احتمال می‌دادیم خودکشی کند و در عین حال همه جوانب رعایت شد و فرد پس از اینکه فهمید لو رفته خودکشی کرده، و انگیز‌‌اش چه بوده ما نمی‌دانیم. حفاظت از زندان‌ها بر عهده قوه قضائیه است و سازمان زندان‌ها باید تلاش کند فرد در زندان صدمه نبیند. تا جایی که ممکن است نباید شرایط خودکشی زندانی فراهم شود و درمان لازم نیز در داخل و خارج از زندان انجام شود”.

لازم به اشاره است که چندی پیش جمعی از استادان، پیشکسوتان، نمایندگان انجمن‌ها و فعالان محیط زیست با انتشار نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، ضمن انتقاد از وضعیت ۱۳ فعال محیط زیستی بازداشت شده، خواستار تسریع در روند دادرسی آنان شدند.

پیش‌تر خواهر سام رجبی درباره آخرین وضعیت برادرش که از اوایل بهمن‌ماه سال گذشته بازداشت شده گفته بود که برادرش هفته اول فروردین یک ملاقات حضوری با مادرش داشته است. خانم رجبی همچنین گفت: “به مادر سام (لیلی هوشمند افشار) گفته شده که به خانه برود و با آنها تماس گرفته می‌شود، ما به شدت نگران هستیم، بیست روز است که هیچ خبری نداریم.”

هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز و کاووس سیدامامی اوایل بهمن ماه سال گذشته دستگیر شدند.

دو هفته بعد از بازداشت به خانواده آقای امامی اعلام شد که او در زندان “خودکشی” کرده و جان باخته است.

در ادامه روند بازداشت‌ها حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده نیز در هفته‌های اخیر بازداشت شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه و دادستان تهران پیش‌تر اعلام کرد که اتهامات بازداشت شدگان مرتبط با جاسوسی است.

در همین زمینه بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشگاهیان و فعالان مدنی نیز با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی، خواستار ابهام زدایی درباره مرگ کاووس سیدامامی در زندان شده بودند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نیز بیانیه‌ای در اسفند ماه سال گذشته در تقبیح اتهام جاسوسی علیه فعالان زیست محیطی ایران منتشر کرد و مقامات جمهوری اسلامی را به قطع پیگرد فعالان زیست محیطی فرا خوانده بود، این بیانیه واکنشی بود به مرگ کاووس سیدامامی، بنیان‌گذار و مدیر “موسسه حیات وحش میراث پارسیان” که در بازداشتگاه جان باخت و علت مرگش خودکشی اعلام شد.

سخنگوی قوه قضاییه و دادستان تهران پیشتر اعلام کردند که اتهامات بازداشت شدگان مرتبط با جاسوسی است.
همچنین ۴ اسفندماه ۹۶ نیز مقام‌های امنیتی ایران در سکوت کامل خبری، سه فعال محیط زیستی دیگر وابسته به “موسسه حافظان طبیعت لاوردین” را در روزهای پایانی بهمن ماه در بندر لنگه از توابع استان هرمزگان بازداشت کرده‌اند.

رامین سید امامی،‌ فرزند کاووس سید امامی در حساب اینستاگرامش،‌ با اعلام خبر خروج خود و برادرش از کشور گفته بود که مامورین فرودگاه در آخرین لحظات مانع خروج مادرش از ایران شده‌اند.

در همین راستا، وزیر خارجه کانادا ،‌کریستیا فریلند در حساب توییترش با اشاره به ممنوع‌الخروجی مریم ممبینی ، همسر کاووس سید امامی خواستار اجازه بازگشت وی به کانادا به عنوان شهروند کانادا شد.

اواخر اسفندماه سال گذشته نیز عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد فعالان محیط زیست بازداشت شده گفته بود “اطلاعات دقیقی در این مورد ندارم. رئیس جمهوری گروه چهار نفره‌ای را برای پیگیری این موضوع و انجام مذاکرات مامور کرده اسا؛ ما هم منتظریم ببینیم که چه می‌شود اما امیدوارم هر چه سریع‌تر تکلیف این افراد روشن شود. اگر کسی مقصر است طبق قانون با او برخورد شود و اگر کسی مقصر نیست هر چه سریع‌تر آزاد شود”.

لازم به یادآوری است، دادستان تهران در تاریخ ۲۱ بهمن ماه سال گذشته دادستان خبر از “شناسایی و دستگیری چند متهم مرتبط با یک پرونده جاسوسی” که “در قالب اجرای پروژه‌های علمی و محیط زیستی نسبت به جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی کشور در حوزه‌های استراتژیک اقدام می‌کردند” داد. گزارشات دریافتی حاکی است بازداشت شدگان ۶ تن از سرشناس ترین فعالان محیط زیست و حیات وحش ایران هستند که بعضا در پروژه‌هایی با سازمان ملل در حال همکاری بودند. علاوه بر بازداشت غیرمنتظره این افراد فرزند “کاووس سیدامامی” یکی از بازداشت شدگان سرشناس این پرونده تایید کرد که “خودکشی منجر به مرگ” پدرش در بازداشتگاه به اطلاع خانواده‌اش رسیده است.

Facebook

کشته و زخمی شدن دو شهروند سورانی توسط ماموران

 
خبرگزاری هرانا – روز گذشته، یک شهروند بلوچ اهل سوران که به سمت خاش مسافر بود، در پی تیراندازی ماموران مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد؛ در این تیراندازی  راننده خودرو نیز مجروح شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، در جریان تیراندازی بی ضابطه ماموران یک شهروند بلوچ کشته و یک نفر دیگر زخمی شد.

ظهر روز جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷، گل محمد شاهوزهی از اهالی سوران که به سمت خاش مسافر بوده در اثر تیراندازی ماموران مورد اصابت گلوله قرار گرفته و کشته شد، راننده این خودرو پژو ۴۰۵ نیز مجروح گردید.
گفته شده نامبرده در این خودرو مسافر بوده است.

بسیاری از خودروها در مسیر بین شهرها اقدام به “مسافرکشی” می‌کنند.

این خودرو از شهرستان سیب سوران به سمت خاش در حال حرکت بوده که بعد از روستای قادرآباد پسکوه مورد تیراندازی ماموران قرار گرفته است.

راننده خودرو از “شهروندان عادی” است که حتی بار کالای قاچاق نیز به همراه نداشته است.

طی ماه‌های اخیر آمار کشته و زخمی از شهروندان بلوچ افزایش یافته است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان روز جاری برای چندمین بار از ماموران خواست که به سمت مردم بلوچ تیراندازی نکنند.




لازم به یادآوری است که روز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، یک شهروند جوان به نام “اسکندر دانایی نسب” که بیش از ۱۵ سال پیش به سرقت دام متهم شده بود، در اثر تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی در روستای تنگ پیرزال از توابع شهرستان چرام، جان خود را از دست داد.

یک منبع نزدیک به خانواده فرد جان باخته در این باره به گزارشگر هرانا گفت: “اسکندر دانایی نسب، فرزند صیدال، ۴۰ ساله، اهل و ساکن روستای تنگ پیرزال شهرستان چرام، بیش از ۱۵ سال پیش  در پرونده‌ای به اتهام سرقت ۳ گوسفند تحت تعقیب بود ولی تمامی اتهامات را رد کرده و حاضر نبود خود را به نیروی انتظامی معرفی کند. پرونده او سال‌ها بود که عملا مسکوت مانده بود و نامبرده نیز در حال زندگی بود در حدی که تصور این بود پرونده بسته شده است.

بازداشت یک شهروند بلوچ توسط نیروهای اطلاعات سپاه


خبرگزاری هرانا – نیمه شب دیشب ۷ فروردین ماه، “علم عزیزی” دانشجوی رشته معماری دانشگاه آزاد چابهار توسط ماموران لباس شخصی اطلاعات سپاه دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، ماموران لباس شخصی سازمان اطلاعات سپاه “علم عزیزی” دانشجوی رشته معماری دانشگاه آزاد چابهار را بازداشت کردند.

علم عزیزی فرزند غلام رسول، اهل عزیز آباد از توابع قصرقند، نیمه شب دیشب ۷ فروردین ۹۷ تماموران لباس شخصی سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد.

یک منبع مطلع در مورد بازداشت وی گفت: “افرادی با لباس شخصی بومی با مراجعه به منزل علم عزیزی از او می‌خواهند با پدرش ملاقات کنند، علم عزیزی که در یک مراسم عروسی بود، می‌گوید شما برای دیدن پدرم باید به منزلش مراجعه می‌کردید چرا آمده‌اید اینجا و مرا واسطه می‌کنید که شما را به منزل پدرم ببرم، ماموران بهانه‌ای می‌آورند که علم متوجه شده و با آنها درگیر می‌شود، که پس از تجمع مردم و تیراندازی هوایی علم را بازداشت کرده و با خود می‌برند”.

وی گفت: “علم عزیزی هیچ سابقه کیفری نداشته است”.

از علت دقیق بازداشت اطلاعی در دست نیست.

تداوم بازداشت مریم شریعتمداری پس از دو روز و بی‌اطلاعی از وضعیت وی


خبرگزاری هرانا – نسرین ستوده، وکیل مریم شریعتمداری از معترضان حجاب اجباری اعلام کرد که خانم شریعتمداری همراه با مادر خود روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در شهرری با اعمال خشونت و ضرب و شتم توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و مادر خانم شریعتمداری در نیمه شب همان روز در بیابان رها شده اما از وضعیت مریم شریعتمداری اطلاعی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسرین ستوده، وکیل مریم شریعتمداری از معترضان حجاب اجباری، از بازداشت همراه با ضرب و شتم موکلش در شهرری خبر داد.

خانم شریعتمداری همراه با مادرش “میترا جمشیدزاده” روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ با اعمال خشونت در شهرری بازداشت شدند، سپس با چشمانی بسته به مکانی خارج از شهر منتقل شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. مادر وی ساعت ۱ بعد از نیمه شب همان روز در بیابان رها شده اما از وضعیت مریم شریعتمداری اطلاعی در دست نیست.
مریم شریعتمداری که پیش‌تر در تاریخ ۴ اسفند‌ ۹۶ به دلیل اعتراض به حجاب اجبازی بازداشت شده بود، طی حکمی توسط شعبه ۱۰۹۱ دادگاه کیفری دو استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

دادگاه خانم شریعتمداری که در تاریخ ۴ اسفندماه در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده بود، در تاریخ ۲۶ اسفندماه سال ۹۶ در مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شده بود و حکم وی در تاریخ ۵ فروردین ۹۷ به نسرین ستوده، وکیل مدافعشان ابلاغ شده است.

لازم به ذکر است، روز چهارشنبه به دنبال پیدا شدن یک جسد مومیایی شده منتسب به رضاشاه در شهرری جو امنیتی همراه با حضور گسترده ماموران برای متفرق کردن تجمع احتمالی شهروندان برقرار شده بود.
گفتنی است، کامران ایازی پزشک و زندانی سیاسی سابق نیز در همین روز در نزدیکی این محل در شهرری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

FacebookTwitterGoogle+

بازداشت یک شهروند در ارومیه توسط سپاه پاسداران

 

خبرگزاری هرانا – یک شهروند در ارومیه توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان،‌ حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران یکی از اهالی روستای فلکان از توابع منطقه‌ی مرگور ارومیه به نام «عصمت سلحشور» فرزند خورشید را بازداشت و به بازداشتگاههای امنیتی سپاه منتقل نمود.

فلکان، روستایی است از توابع بخش سیلوانه و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران است. این روستا در دهستان مرگور قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۵۹۰ نفر (۱۰۸ خانوار) بوده است.

بر اساس داده های ۲۹۴۵ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سالی که گذشت (اول فروردین ۱۳۹۶  تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۶) بازداشت ۶۸۸۳ شهروند در ایران مبنای عقیدتی یا سیاسی داشت.

عباس عدالت شهروند ایرانی بریتانیایی در تهران دستگیر شده است

 

خبرگزاری هرانا – عباس عدالت استاد دانشگاه امپریال کالج و از فعالان مخالف تحریم و جنگ علیه ایران بازداشت شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، عباس عدالت، استاد ریاضی و علوم کامپیوتری دانشگاه امپریال کالج لندن که برای شرکت در یک کارگاه آموزشی به تهران سفر کرده بود، روز یکشنبه ۲۶ فروردین سال جاری در تهران دستگیر شده است.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران برای نخستین بار این خبر را اعلام کرد و افزود، خانواده و دوستان آقای عدالت بازداشت او را تائید کرده‌اند و گفته‌اند که او روز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ (۱۵ آوریل ۲۰۱۸) در منزل یکی از بستگان خود در تهران توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و به زندان اوین منتقل شده است.

برخی رسانه‌های داخلی ایران نیز بازداشت وی را تایید کرده‌اند و به نقل از یک منبع آگاه از بازداشت آقای عدالت “به اتهام عضویت در یک شبکه نفوذی وابسته به انگلستان” خبر داده‌اند.

خبرگزاری مهر، در خبری به نقل از یک منبع آگاه از دستگیری یک شبکه نفوذی وابسته به انگلیس خبر داده و ادعا کرده است که “اعضای یک شبکه نفوذی وابسته به انگلیس مرتبط با عناصر جریان فتنه و انحراف دستگیر شدند. اخیرا اعضای یک شبکه نفوذی وابسته به انگلیس دستگیر شده‌اند که گفته می‌شود با برخی از عناصر اصلی جریان فتنه و انحراف در ارتباط بوده‌اند. عباس عدالت یکی از اعضای این شبکه نفوذی است که خبر دستگیری وی توسط رسانه دولتی انگلیس (بی بی سی) نیز رسانه‌ای شده است.”

خبرگزاری فارس نیز خبری در این باره منتشر کرده و گفته است: یک منبع موثق در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی خبرگزاری فارس، با اعلام این خبر، گفت: «اخیراً اعضای یک شبکه نفوذی وابسته به انگلیس دستگیر شده‌اند که گفته می‌شود با برخی از عناصر اصلی جریان فتنه و انحراف در ارتباط بوده‌اند. “عباس عدالت” یکی از اعضای این شبکه نفوذی بوده است که خبر دستگیری وی، از سوی رسانه دولتی انگلیس، رسانه‌ای شد. وی نیز از همکاران کالج سلطنتی لندن بوده است که نقش ویژه‌ای در پرورش جاسوسان در پوشش‌های مختلف در راستای پروژه نفوذ دارد”.


عباس عدالت

گفتنی است که عباس عدالت، فعال سیاسی ایرانی ساکن انگلستان است. وی استاد ریاضیات و علوم کامپیوتر در امپریال کالج لندن و استاد معین دانشگاه صنعتی شریف است. او همچنین بنیان‌گذار بنیاد دانش و هنر است.

لازم به ذکر است که پیش از این مقالات و یادداشت‌های زیادی از پروفسور عباس عدالت در بسیاری از سایت‌های داخلی ایران منتشر شده است.

نازنین زاغری راتکلیف محقق بنیاد خیریه تامسون رویترز نیز از سال ۲۰۱۶ و کامران فروغی مهندس ساختمان، دو شهروند بریتانیایی ایرانی تبار هستند، که از سال ۲۰۱۱ در ایران زندانی هستند.

هرانا پیش از این نیز گزارشی از آخرین وضعیت کامران قادری، شهروند ایرانی مقیم سوئد در زندان تبریز منتشر کرده بود.

آقای قادری، شهروند ایرانی مقیم سوئد که سال گذشته با حمل پرچم “شیر و خورشید” دست به یک راهپیمایی از سوئد به ایران زده بود پس از ورود به کشور بازداشت و با اتهامات امنیتی روانه زندان تبریز شد. این زندانی که سفر خود را به صورت مستمر در شبکه های اجتماعی گزارش می کرد پس از ورود و بازداشت به اتهاماتی از جمله توهین به رهبری و جاسوسی متهم شده است.

طی سال‌های گذشته مقام‌های امنیتی ایران و به خصوص سپاه پاسداران بسیاری از شهروندان دو تابعیتی را در ایران بازداشت کرده‌اند. بسیاری از این افراد به دعوت رسمی از سوی دانشگاه‌ها و موسسات علمی به ایران سفر کرده بود اما در ادامه به “اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم” یا تحت عنوان “پروژه نفوذ” بازداشت و محاکمه شده‌اند.

کامران ایازی در شهرری بازداشت شد

 

خبرگزاری هرانا – کامران ایازی، پزشک و زندانی سیاسی سابق چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهرری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،کامران ایازی، پزشک و زندانی سیاسی سابق چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در شهرری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

روز گذشته به دنبال پیدا شدن یک جسد مومیایی شده منتسب به رضاشاه در شهرری جو امنیتی همراه با حضور گسترده ماموران برای متفرق کردن تجمع احتمالی شهروندان برقرار شده بود.
آقای ایازی، روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ پس از حضور در نزدیکی این محل در شهرری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

از اتهامات و دلایل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، کامران ایازی در دی ماه سال ۹۴ پس از گذراندن پنج سال حبس با اتهام “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی و توهین به مقدسات” از زندان رجایی شهر آزاد و تنها ۵ ماه پس از آزادی‌اش، برای اجرای حکم سه ماه و یک روز حبس مربوط به مقاومت در مقابل حمله گارد ویژه به بند ٣۵٠ در سال ٩٣، به زندان اوین فرا خوانده شد و در تاریخ ۲۶ مردادماه سال ۹۵، از بند ھشت زندان اوین آزاد شد.

۱۳۹۷ اردیبهشت ۵, چهارشنبه

دست کم ۴ زندانی در رجایی شهر کرج اعدام شدند


خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز دست کم ۴ زندانی با اتهامات مختلفی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند. در روزهای اخیر طی چند مرحله بیش از ۱۰ زندانی برای اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی این زندان منتقل شده بودند. هفته گذشته نیز این زندان شاهد اعدام حداقل ۴ زندانی دیگر بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز چهارشنبه مورخ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، دست کم ۴ تن از زندانیان محبوس در زندان رجایی شهر کرج با اتهامات مختلفی در این زندان اعدام شدند.

یکی از منتقل شدگان که پرونده ای جنجالی دارد و توسط قاضی مقیسه به اتهام فساد فی الارض و ۳۰ مورد تجاوز به عنف به اعدام محکوم شده است “سید ایمان حسینی مقدم” نام دارد که روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ از بند ۱ زندان رجایی شهر کرج  به سلول انفرادی منتقل شده بود و کماکان در همین محل و شرایط به سر می برد.

خانواده این زندانی پیش تر در فرصت‌های متعددی انتساب اتهامات مورد اشاره به این زندانی را رد و پرونده او را ناشی از یک پرونده سازی با مطامع مالی خوانده بودند.
علاوه بر آقای حسینی مقدم، از مجموع جمعیتی که بیش از ۱۰ تن برآورد می‌شوند و در روزهای گذشته برای اجرای حکم اعدام به سلول‌های انفرادی منتقل شده بودند هویت “علیرضا معصومی، احمد ثابت محمدی (احدی)، جواد سهرابی، امیر احمدی، امیر خلیلی، محمد رضا خراطها، صمدالله عیانی و امراله اژدر” توسط هرانا احراز شده بود.

حداقل یک تن از اعدام شدگان به نام صمدالله عیانی از زندانیان رجایی شهر کرج بود و یک تن دیگر به نام امیر خلیلی از زندان قزلحصار به این زندان برای اجرای حکم منتقل شده بود.

یک منبع نزدیک به امیر خلیلی در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت “امیر پرونده ای در خصوص حمل مسلحانه مواد مخدر داشته است به همین دلیل حکم اعدام او بواسطه قانون جدید مبارزه با مواد مخدر مورد بازنگری قرار نگرفته بود.”
اتهام صمدالله عیانی نیز تجاوز به عنف عنوان شده است.
یکی از نزدیکان آقای عیانی در گفتگو با گزارشگر هرانا توضیح داد “آقای عیانی اصالتا اهل رودسر گیلان ولی ساکن تهران بود. متاهل و حدود ۴۵ ساله بود که در یک بنگاه معاملات ملکی در جنوب تهران کار می کرد.”

این منبع مطلع در ادامه سخنان خود افزود “او متهم بود در حداقل ۳ مورد به بهانه نشان دادن منزل به خانمهای مشتری تجاوز کرده است.”

هویت دو اعدام شده دیگر کماکان در دست بررسی است.

لازم به ذکر است درست یک هفته قبل در زندان رجایی شهر کرج دست کم ۴ زندانی دیگر اعدام شده بودند.
عظیم الله فتحی و اکبر افتخاری هویت دو تن از زندانیان اعدام شده است که هرانا موفق به احراز آن شده است.

فرهاد نام زندانی دیگری است که واحد خبری پویا وابسته به تسنیم، گزارش اعدام او را منتشر کرده است.

این خبرگزاری مدعی شده بود فرهاد به ۱۵ مورد آدم‌ربایی و ۶ مورد تجاوز متهم بود. این زندانی در زمان دستگیری (سال ۹۴) ۲۵ سال سن داشت.

بنابر گزارشات دریافتی علاوه بر ۳ زندانی فوق دست کم یک شهروند تبعه افغانستان با هویت نامعلوم نیز همراه با این زندانیان اعدام شده است.

همزمان با اعدام های امروز زندان رجایی شهر کرج، یک زندانی به اتهام “قتل” در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد.
هویت این زندانی توسط هرانا “رضا شیخ” ۴۰ ساله، از بند سه زندان مرکزی زاهدان احراز شده است.

به گفته عفو بین‌الملل ایران در سال گذشته به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را کسب کرده بود.
مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گزارش سالانه خود ضمن اشاره به علنی نکردن ۶۰ درصد از اعدام‌های صورت گرفته توسط دولت یا نهاد قضایی اصطلاحاً این اعدام‌ها را “مخفیانه” خواند.

FacebookTwitterGoogle+

کشته شدن یک شهروند بر اثر تیراندازی بی ضابطه ماموران نیروی انتظامی چرام


خبرگزاری هرانا – شب گذشته، یک شهروند ۴۵ ساله در یکی از روستاهای شهرستان چرام، که بیش از ۱۵ سال پیش از بابت یک پرونده سرقت دام متهم شده بود، در پی تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی جان خود را از دست داد. امروز جمعی از اهالی روستا به همراه اعضای خانواده مقتول که مدعی بودند ماموران بدون حکم و حتی اجازه تیراندازی اقدام به کشتن این شهروند کرده اند به نشانه اعتراض مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان چرام تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب گذشته، یک شهروند جوان به نام “اسکندر دانایی نسب” که بیش از ۱۵ سال پیش به سرقت دام متهم شده بود، در اثر تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی در روستای تنگ پیرزال از توابع شهرستان چرام، جان خود را از دست داد.

یک منبع نزدیک به خانواده فرد جان باخته در این باره به گزارشگر هرانا گفت: “اسکندر دانایی نسب، فرزند صیدال، ۴۰ ساله، اهل و ساکن روستای تنگ پیرزال شهرستان چرام، بیش از ۱۵ سال پیش  در پرونده‌ای به اتهام سرقت ۳ گوسفند تحت تعقیب بود ولی تمامی اتهامات را رد کرده و حاضر نبود خود را به نیروی انتظامی معرفی کند. پرونده او سالها بود که عملا مسکوت مانده بود و نامبرده نیز در حال زندگی بود در حدی که تصور این بود پرونده بسته شده است.
با اینحال مشخص نیست چطور و چرا این پرونده دوباره مورد توجه ماموران نیروی انتظامی منطقه قرار گرفت. آنها سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، برای دستگیری وی به محل زندگی‌اش در روستای تنگ پیرزال رفتند و وقتی با عدم همکاری آقای دانایی و تسلیم او روبرو شدند به سمتش چندین تیر شلیک کردند که بر اثر اصابت همین گلوله ها اسکندر دانایی نسب جان خود را از دست داد.”
این شاهد عینی در ادامه افزود: “ماموران برای بازداشت آقای دانایی نسب هیچ حکمی ارائه نکرده و حتی حکم تیراندازی نیز نداشتند، با این حال چندین بار به سمت او شلیک کردند. پدر او بارها با التماس و خواهش از ماموران خواست که به سمت پسرش تیراندازی نکنند اما در نهایت در حالی که حکم تیر نداشتند مستقیما به او تیراندازی کردند”.

وی در ادامه نیز گفت: “خانواده آقای دانایی از ماموران نیروی انتظامی شکایت کرده و از صبح امروز همراه با جمعی از مردم و نزدیکان خود مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان چرام تجمع کردند اما هیچ یک از مسئولان حاضر به پاسخگویی به آنها نشدند”.

این منبع مطلع در پایان نیز گفت: “مسئولان نیروی انتظامی به خانه آقای دانایی نسب رفته‌اند و ضمن تهدید به اینکه دیگر اعضای خانواده او را هم بازداشت می‌کنند به وی گفته‌اند برای تحویل جسد باید ابتدا رضایت بدهند و بعد جسد را تحویل بگیرد، اما صیدال دانایی نسب، پدر شهروند کشته شده در جواب آنها گفته که پسرش جرمی مرتکب نشده و به خاطر کار نکرده‌ای که بیش از ۱۵ سال پیش متهم به انجام آن بوده او را کشته‌اند و حالا هم که ماموران پسر بی‌گناهش را کشته‌اند، به هیچ وجه رضایت نمی‌دهد و تا زمانی قاتل پسرش محاکمه نشود هم حاضر نیست او را خاک کند”.

چرام در جنوب غربی ایران و در ۲۳ کیلومتری شهر دهدشت در استان کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد.

FacebookTwitterGoogle+

ضرب و شتم یک زندانی در زندان زاهدان


خبرگزاری هرانا – مهدی نارویی زندانی محبوس در زندان مرکزی زاهدان که پیشتر توسط رئیس یکی از اندرزگاه‌های این زندان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دچار شکستگی انگشتان دست و آسیب دیدن صورت شده بود، امروز همراه با ضرب و شتم به قرنطینه این زندان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، مهدی نارویی زندانی محبوس در زندان مرکزی زاهدان که پیشتر توسط رئیس یکی از اندرزگاه‌های این زندان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دچار شکستگی انگشتان دست و آسیب دیدن صورت شده بود، با ضرب و شتم به قرنطینه این زندان منتقل شد.

یک منبع مطلع با اعلام این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “حدود دو ماه پیش مهدی توسط آقای علیزاده رئیس بند یک جوانان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بعد شکایت کرد و همینطور این موضوع رسانه‌ای شد که موجب شد مسئولان زندان با او لج شوند و از او کینه بگیرند”.

این منبع در ادامه افزود: “امروز مهدی به خاطر مشکلاتی که در این بند داشت به مراقب بند مراجعه کرد و گفت که من را ببرید پیش مدیر داخلی چون در این بند مشکل دارم و می‌خواست درخواست بدهد که بندش را جابه‌جا کنند، بعد که اجازه دیدن مدیر داخلی را به او ندادند با مسئول آنجا جر و بحثش شد و آنها هم الکی برایش نوشتند که به مسئولان توهین کرده و قلدربازی درآورده، این گزارش را که به مدیر داخلی دادند بعد از آن مهدی را فرستادند قرنطینه، درخواست مهدی این بوده که فقط جابه‌جایش کنند”.

این منبع  ادامه داد: “مهدی مشکل اعصاب دارد و حتی جیره مصرف قرص اعصاب دارد اینجا، وقتی او را می‌بردند قرنطینه مقاومت کرد و  آنها هم به دستش که مشکل داشت اول دستبند زدند و دستش که شکسته بود خونریزی کرد و به زور ضرب و شتم او را بردند قرنطینه، ما فکر می‌کنیم در این درگیری دوباره دستش شکسته، چون خیلی به شدت و با زور او را بردند، حتی موقع تحویلش به قرنطینه ماموران را سفارش کردند که در آنجا او را اذیت کنند”.

لازم به یادآوری است که مهدی نارویی زندانی محبوس در زندان مرکزی زاهدان، روز دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶، پس از اعتراض به مخالفت قاضی ناظر زندان با صدور مرخصی و درخواست خود مبنی بر ملاقات با وی، توسط “محمدعلی علیزاده رئیس اندرزگاه” به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. شدت ضرب و شتم در حدی بوده که موجب شکستگی انگشتان دست راست این زندانی و همینطور آسیب به سر و صورت او شد.

مهدی نارویی، ۲۰ ساله، فرزند رمضان مدت ۲ سال است که به اتهام “سرقت مسلحانه و محاربه” در بند یک زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شود.

هرانا مورخ ۱۱ اسفندماه سال گذشته گزارشی از خودکشی یک زندانی به نام “وحید صفرزهی” در زندان مرکزی زاهدان منتشر کرده بود که پس از اینکه چند بار تقاضای مرخصی‌اش رد شد با خوردن تیغ اقدام به خودکشی کرد منتشر کرده بود.

گفتنی است که همچنین طی درگیری هفته‌های گذشته در زندان مرکزی زاهدان دست‌کم دو تن از زندانیان (مرتضی عاشوری “آشوری” و عبدالستار سپاهی) به صورت تنبیهی به قرنطینه منتقل شده و توسط گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. ضرب و شتم ماموران به حدی خشن بوده که باعث شکستگی بینی و پارگی در صورت آقای عاشوری شده و وی به دلیل خونریزی به مراکز درمانی خارج از زندان منتقل شده است. همچنین طی این ضرب و شتم دندان جلویی آقای سپاهی نیز آسیب دیده است.

زندان زاهدان برای نخستین بار شاهد ضرب و شتم شدن زندانیان نیست. برای نمونه در تاریخ ۹ اسفندماه سال ۹۶ عبدالحکیم چاکری زندانی امنیتی که از ۲۰ ماه قبل در زندان مرکزی زاهدان در بازداشت موقت به سر می‌برد، پس از بازگشت از ملاقات حضوری در پی اعتراض به نحوه تفتیش بدنی، مورد توهین و ضرب و شتم پرسنل زندان قرار گرفت. مسئولان زندان او را عریان کردند، دست و پایش را بستند و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند و علی‌رغم وضعیت نامناسب جسمی که داشت به مدت سه روز در هواخوری بند نگه داشتند.

حسن روحانی طی سال‌های اخیر و پس از روی کار آمدن دولت خود، بارها بر حفظ حقوق شهروندی و اجرای کلیه‌ی مواد منشور حقوق شهروندی تاکید کرده و در وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی خود در پیش از انتخابات نیز بر اجرای کامل این منشور تاکید داشته است، با این حال اما وعده‌های آقای روحانی در پنجمین سال رئیس‌جمهوری ایشان همچنان در حد شعار مانده و عملی نشده است.

در ماده‌ی ۶۴ این منشور درباره‌ی حقوق بازداشت‌شدگان، محکومان و زندانیان آمده است: “بازداشت‌شدگان، محکومان و زندانیان حق دارند که از حقوق شهروندی مربوط به خود از قبیل تغذیه مناسب، پوشاک، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، ارتباط و اطلاع از خانواده،‌ خدمات آموزشی و فرهنگی، انجام عبادات و احکام دینی بهره‌مند باشند.”

FacebookTwitterGoogle+

تداوم بازداشت و بی خبری از آخرین وضعیت صادق قیصری


خبرگزاری هرانا – صادق قیصری، دانشجوی سابق دانشگاه شهید بهشتی که در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۶، روز درگیری دراویش با نیروی انتظامی در خیابان پاسداران بازداشت شد، بیش از دو ماه است که در زندان فشافویه محبوس است و در تماس تلفنی با نزدیکانش اعلام کرده که نیازمند خدمات درمانی است. این دانشجو هیچ گونه نقشی در اتفاقات خیابان پاسداران نداشته و تنها به دلیل اینکه در آن روز در اطراف خیابان گلستان هفتم حضور داشته بازداشت شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صادق قیصری دانشجوی سابق دانشگاه شهید بهشتی است که در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۶، روز درگیری دراویش گنابادی و نیروی انتظامی در خیابان پاسداران بازداشت شد.

یک منبع مطلع در این باره به هرانا گفته است: “متأسفانه علیرغم پیگیری‌ها، هنوز هم صادق قیصری در بلاتکلیفی به سر می‌برد. او بیش از دو ماه است که در ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ یا زندان فشافویه، زندانی است و در تماس با خانواده‌اش گفته که نیاز به رسیدگی پزشکی دارد. مدتی دبیر بخش اندیشه روزنامه ستاره صبح نیز بود. در روز ۳۰ بهمن و در حوالی خیابان پاسداران و در زمان درگیری نیروهای انتظامی با دراویش بازداشت شد و علیرغم اینکه هیچ نقشی در درگیری‌های صورت گرفته نداشت، فقط به دلیل حضور در آن اطراف، بازداشت شد. از لحاظ فکری هم هیچ سمپاتی نسبت به دراویش نداشت”.
این فعال دانشجویی سابق در تماس با نزدیکانش اعلام کرد که بر اثر ضربات وارد شده به سر خود در زمان بازداشت وضعیت جسمانی خوبی نداشته و نیازمند خدمات درمانی است و چندین بار در خواب مورد حمله عصبی قرار گرفته است.

خانواده این دانشجوی زندانی ضمن اعلام نگرانی از وضعیت فرزندشان اعلام کردند که علیرغم پیگیری‌های فراوان همچنان موفق به اقدام حقوقی موثری برای او نشده‌اند.

صادق قیصری در دوران دانشجویی دبیر بخش اندیشه روزنامه “ستاره صبح” بوده است.

FacebookTwitterGoogle+

تایید حکم ۵ سال حبس مجری یک ستاد انتخاباتی در دادگاه تجدیدنظر


خبرگزاری هرانا – رئیس کل دادگستری ایلام گفت “فردی که در سال گذشته به اتهام توهین به مقدسات و اهانت به ائمه معصومین بازداشت شد، در دادگاه بدوی به ۵ سال حبس محکوم شد که نهایتا دادگاه تجدیدنظر حکم دادگاه بدوی را تایید کرد”. وی در ادامه اظهار کرد که “البته این فرد به ۵ سال حبس محکوم شده است که سه سال آن تعلیقی و دو سال دیگر آن قابل اجرا است”.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، رئیس کل دادگستری ایلام  در رابطه با  حکم دادگاه بدوی درجریان مجری ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری دوازدهم عنوان کرد: “دادگاه تجدیدنظر حکم صادره از دادگاه بدوی مبنی بر حبس ۵ ساله مجری هتاک را تایید کرد”.

وی گفت: “فردی که در سال گذشته به اتهام توهین به مقدسات و اهانت به ائمه معصومین بازداشت شد، در دادگاه بدوی به ۵ سال حبس محکوم شد همچنین این متهم پس از صدور رای دادگاه بدوی نسبت به آن اعتراض داشته که نهایتا دادگاه تجدیدنظر حکم دادگاه بدوی را تایید کرد”.

رئیس کل دادگستری ایلام بیان کرد: “البته این فرد به ۵ سال حبس محکوم شده است که سه سال آن تعلیقی و دو سال دیگر آن قابل اجرا است”.

بنا بر این گزارش، محمد رزم رئیس کل دادگستری استان ایلام، در تاریخ ۸ اردیبهشت سال جاری از بازداشت مجری برنامه افتتاح ستاد انتخاباتی حسن روحانی در ایام انتخابات در ایلام خبر داده و گفته بود: “این فرد که اهل شهرستان ایوان غرب است در مراسم افتتاح ستاد استانی یکی از کاندیدا‌های ریاست جمهوری دوازدهم در ایلام، نامه‌ای را قرائت می‌کند که حاوی توهین به مقدسات بود”.

FacebookTwitterGoogle+

مضروب کردن بیماران در بیمارستان به بهانه کنترل زندانیان امنیتی


خبرگزاری هرانا – دو مامور که مسئول مراقبت و انتقال سه زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج به بیمارستان امام خمینی بودند، به بهانه نزدیک شدن دو بیمار دیگر به زندانیان تحت نظر خود، این بیماران را بدون هشداری مورد ضرب و شتم با باتوم قرار دادند. شهروندان بیمار مضروب شده به حراست بیمارستان از بابت ضرب و شتم شکایت بردند با اینحال ماموران زندان بهانه همراهی با زندانیان سیاسی-امنیتی را برای اینکه هر رفتاری در پیش بگیرند کافی دانستند. فضای ناشی از مضروب کردن شهروندان بیمار در بیمارستان ها به بهانه حضور زندانیان سیاسی موجب تاثیر منفی بر روحیه زندانیان و عدم تمایل آنها به استفاده از خدمات درمانی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، “آجاک” و “پاک” هویت دو ماموری است که همراه سه تن از زندانیان سیاسی-امنیتی مورخ اول اردیبهشت ماه به بیمارستان امام خمینی اعزام شده بودند.

این ماموران پس از اینکه دو بیمار دیگر به صورت سهوی به زندانیان تحت نظر آنها نزدیک شدند، بیماران را مورد ضرب و شتم با باتوم قرار دادند.

استفاده از زور و ضرب و شتم توسط این دو مامور مسبوق به سابقه گزارش شده است، “آجاک” (احتمالا با نام کوچک فرهاد) در برخورد با “محمد ثلاث” از دراویش گنابادی سابقه دارد و “پاک” نیز از جمله ماموران تبعیدی از اوین به رجایی شهر به دلیل تخلفات عدیده است.
یک شاهد عینی که در بیمارستان حضور داشت در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “ماموران با مردی که در حال بردن ویلچر برای مادرش بود و از کنار این زندانیان عبور می‌کرد درگیر شدند و این مرد و مادرش را به بهانه نزدیک شدن به آنها با باتوم مورد ضرب و شتم  قرار دادند، این در حالی است که این افراد هیچ نسبتی با زندانیان نداشتند و هر دو نیز بیمار بودند”.
وی افزود: “پس از درگیری لفظی و شکایت آن مرد به حراست بیمارستان، ماموران اعلام کردند که به دلیل اینکه زندانیان تحت نظر آنها امنیتی هستند اگر احساس کنند که فردی قصد نزدیک شدن به آنان را دارد برای متفرق کردن آنها حتی از سلاح استفاده خواهند کرد بنابراین استفاده از خشونت بدیهی است”.
ا‌ین در حالی است برخلاف ادعای این افراد استفاده از خشونت و حتی سلاح دارای قواعد مشخصی است که در قانون به کارگیری سلاح توسط مأموران نیروهای مسلح تعریف شده است.

احضار کارگران و فعالین کارگری به مراجع قانونی در شوش و سنندج


خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته و امروز، ۸ کارگر نیشکر هفت تپه در شهرستان شوش و ۵ فعال کارگری در شهرستان سنندج به مراجع قانونی احضار شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، مورخ ۴ اردیبهشت هشت نفر از کارگران نیشکر هفت تپه به نام های عبدالرحیم بسحاق، اسماعیل بخشی، کرامت پام، جلیل احمدی، سید حسن فاضلی، حسین حمدانی، عادل سماعین، رستم عبدالله زاده در شعبه‌ی سوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شوش، به همراه وکیل خود خانم فرزانه زیلابی در دادسرا حاضر شدند.

لازم به ذکر است که کارگران نامبرده بر اساس شکایت رئیس هیئت‌مدیره‌ی وقت (آقای رستمی) و گزارش پلیس امنیت، تحت عناوین اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع شانزدهم اسفند سال گذشته و شرکت در ضرب‌وجرح عمدی آقای رستمی تفهیم اتهام شدند و درنهایت برای کارگران ردیف اول تا ششم، قرار کفالت به مبلغ یک‌صد میلیون ریال صادر گردید. حسب نامه‌ی ارسالی مدیر شرکت (آقای اسد بیگی) و مسئول حراست شرکت و نیز استشهادیه‌ی تعدادی از کارگران، افراد ردیف ۷ و ۸ سهواً طرف شکایت واقع شدند زیرا آنها از نیروهای حراست هستند.
لازم به ذکر است که آقایان ستار آصفی و فریدون نکوفر به‌عنوان ناظرین تجمع و درگیری زیر صورت‌جلسه‌ی تنظیمی نیروی انتظامی را امضا زده‌اند…

پیش از این هرانا طی گزارشی به تفهیم اتهام شدن حسن فاضلی از کارگران نیشکر هفت تپه پرداخته بود.

احضار پنج فعال کارگری به شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج
به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، بر اساس خبر دریافتی طی روزهای اخیر، پنج نفر از فعالین کارگری شهر سنندج به نام های شریف ساعدپناه، حبیب الله کریمی، غالب حسینی، خالد حسینی و مظفر صالح نیا طی چند احضاریه جداگانه به شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر احضار شدند.

طی سال گذشته این فعالین به اتهام شرکت در مراسم نوروز  ۹۶ در تالار پردیس سنندج چندین بار مورد بازجویی و بازپرسی قرار گرفتند. اکنون و در آستانه اول ماه مه، روز جهانی کارگر، این فعالین کارگری باید در تاریخ هشتم اردیبهشت ۹۷، محاکمه شوند.

همچین جلسه بازپرسی این کارگران در ۱۴ اسفند سال گذشته در شعبه چهارم دادگاه انقلاب شهر سنندج برگزار شد.

FacebookTwitterGoogle+

امیرحسین میراسماعیلی بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – امیرحسین میراسماعیلی، خبرنگار روزنامه جهان صنعت که دیروز دوشنبه توسط دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بود بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعاتی قبل امیرحسین میراسماعیلی، خبرنگار روزنامه جهان صنعت در صفحه توییتر خود خبر از بازداشت خود داد.

امیرحسین میراسماعیلی، امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ با انتشار توییتی خبر از بازداشت خود داده است.

میراسماعیلی چند روز پش توییت کرده بود که «امام رضا» به «آب انگور و چیپس و ماست» علاقه داشته و همین توییت با خشم گروهی از نیرو‌های حزب‌الله در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

نیرو‌های حزب‌الله در توییت‌های خود مدعی شدند که این خبرنگار به امام هشتم شیعیان «اهانت» کرده و باید با وی برخورد شود.

برخی دیگر از این این افراد تا جایی پیش رفتند که مدعی شکایت از این روزنامه‌نگار به قوه قضائیه شدند.


امیرحسین میراسماعیلی
میر‌اسماعیلی هم توضیح داد که «همچنان می‌گویم به هیچ وجه توهینی به امام رضا نکردم، من مسلمان و شیعه هستم و فقط می‌خواستم از علم‌الهدی انتقاد کنم و اگه کسی رنجیده شد عذرخواهی می‌کنم.»

وی ادامه گفته است: «دوستانی که ادعا می‌کنند مسلمان هستند چرا تهدید به اسیدپاشی و قتل می‌کنند؟ بر فرض گناهکار بودن من، دین ما گفته این‌طور برخورد کنید؟»

در پی بالا گرفتن حملات٬ اهانت‌‌ها و فحاشی گروهی از نیرو‌های حزب‌الله به این روزنامه‌نگار٬ دادستان تهران هم روز دوشنبه (سوم اردیبهشت) اعلام کرد میراسماعیلی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.

دادستانی تهران اتهام این روزنامه‌نگار را «توهین به یکی از ائمه اطهار» در توییتر اعلام کرده است.

صدور حکم ۱۰ سال حبس برای نعمت‌الله و نازنین بنگاله


خبرگزاری هرانا – نعمت‌الله بنگاله و دخترش نازنین بنگاله، شهروندان بهایی که در شهریورماه ۱۳۹۵ بازداشت و مدتی بعد با تودیع وثیقه آزاد شدند، روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت‌ماه در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز هر کدام به ۵ سال و جمعا به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نعمت‌الله بنگاله و دخترش نازنین بنگاله، شهروندان بهایی که در ۶ شهریورماه ۱۳۹۵ بازداشت و مدتی بعد با تودیع وثیقه آزاد شدند، روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت‌ماه در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز هر کدام به ۵ سال و جمعا به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

لازم به یادآوری است، نازنین بنگاله در تاریخ ۲۱ شهریورماه با تودیع وثیقه ۱۷۵ میلیون تومانی و نعمت‌الله بنگاله در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۵ با تودیع وثیقه ۵۵۰ میلیون تومانی آزاد شدند.


نعمت‌الله بنگاله و دخترش نازنین بنگاله
منزل خانواده بنگاله هنگام دستگیری همراه با با خشونت مورد تفتیش قرار گرفته بود به طوری که حتی به برخی وسایل منزل آسیب‌های جدی وارد شده است؛ به عنوان مثال یک میز توسط ماموران شکسته شده بود.
ماموران امنیتی حتی اتومبیل شخصی این خانواده  را مورد تفتیش و بازرسی قرار داده بودند و حتی اقدام به باز کردن صندلی‌ها نیز کرده بودند.

چند ماه پیش از این وقایع نیز اجناس آقای نعمت الله بنگاله در گمرک توقیف شده بود.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به‌صورت سیستماتیک نقض شده است.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ اردیبهشت ۴, سه‌شنبه

اعتصاب غذای اسماعیل عبدی در اعتراض به نقض گسترده حقوق معلمان و کارگران


خبرگزاری هرانا – نزدیکان آقای عبدی در گفتگو با هرانا تایید کردند اسماعیل عبدی معلم زندانی و فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین از امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷ در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسماعیل عبدی معلم و عضو زندانی هیئت‌ مدیره‌ی کانون صنفی معلمان ایران روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت فروردین در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران دست به اعتصاب غذا زد.

اسماعیل عبدی چندی پیش با نوشتن نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران از روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ دست به اعتصاب غذا خواهد زد. با این حال در پی وعده‌ی مسئولان دادستانی مبنی بر رسیدگی به خواسته‌هایشان، اعتصاب خود را به مدت یک هفته عقب انداخته بود.
منیر عبدی، همسر اسماعیل عبدی در گفت‌وگویی کوتاه با گزارشکر هرانا خبر اعتصاب غذای آقای عبدی را تایید کرد و گفت: “آقای عبدی در پی وعده مسئولان دادستانی مبنی بر رسیدگی به خواسته‌های ایشان، اعتصاب خود را یک هفته عقب انداخت ولی با توجه به عدم تحقق وعده‌های مسئولان دادستانی، از امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷ دست به اعتصاب غذا زده است”.
اسماعیل عبدی معلم زندانی محبوس در زندان اوین، به تازگی از سوی کنفرانس سالیانه اتحادیه ملی مدیران مدارس و زنان آموزگار بریتانیا (NASUWT) که در بیرمنگام انگلستان برگزار شد، برنده جایزه بین‌المللی همبستگی این اتحادیه در سال ۲۰۱۸ شده است.

آقای عبدی پیش از این نیز در ادیبهشت ماه سال گذشته در اعتراض به عدم استقلال قوه قضاییه در ”صدور احکام امنیتی” برای فعالان تشکل‌های صنفی معلمان و کارگران و با درخواست صریح ”خروج روند پیگیری پرونده‌ خود از حالت امنیتی به عادی” دست به اعتصاب غذا زده بود.

لازم به یادآوری است که  آقای عبدی به دنبال تائید حکم ۵ سال حبس در دادگاه تجدیدنظر، نوزدهم آبان ماه ۹۵ بدون اخطار قبلی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

آقای عبدی به دلیل فعالیت‌های صنفی خود در حوزه حقوق معلمان ایران بازداشت و محکوم شده بود.

در بهمن‌ماه ۹۵، سمانه اسدخانی، وکیل اسماعیل عبدی، از رد درخواست اعاده دادرسی موکل خود خبر داده بود.

خانم اسدخانی گفته بود: “برای حکم ۵ سال حبس صادره در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر درخواست اعاده دادرسی داده بودیم که این درخواست در شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور در قم رد شد”.

این وکیل دادگستری افزود: “برای رد درخواست دلیل خاصی نیاورده‌اند و تنها بیان شده که رأی اولیه مطابق قانون صادر شده و اعاده دادرسی مردود است”.

FacebookTwitterGoogle+

تایید حکم اعدام محمد ثلاث در دیوان عالی


خبرگزاری هرانا – غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران از تایید حکم صادره برای راننده اتوبوس حادثه پاسداران در دیوان عالی کشور خبر داد. محمد ثلاث متهم به قتل سه نفر از ماموران نیروی انتظامی در حادثه خیابان پاسداران به سه فقره اعدام، یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که این رای در دیوان عالی تایید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، غلامحسین اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده راننده اتوبوس حادثه پاسداران گفت: “دیوان عالی کشور حکم این پرونده را تایید کرده است”.

وی در خصوص زمان اجرای حکم این پرونده گفت: “تمام تلاش مان این است که در اسرع وقت اجرا شود. در حال حاضر پرونده برای طی مراحل قانونی اجرا، به دادسرای اجرای احکام ارسال شده است”.

محاکمه سایر متهمان به زودی

رئیس دادگستری استان تهران در خصوص پرونده تعداد دیگری از متهمان حادثه پاسداران گفت: “پرونده این افراد به دادگاه ارسال شده است و به زودی محاکمه می شوند. تایید شده است که شعبی که این پرونده ها در اولین فرصت تعیین وقت بکنند و رسیدگی انجام شود”.

۸ اسفند سال گذشته بود که حکم اعدام محمدرضا ثلاث متهم به قتل سه نفر از ماموران نیروی انتظامی در حادثه خیابان پاسداران از سوی شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران صادر شد. وی به سه فقره اعدام، یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که این رای در دیوان عالی تایید شده است.

متهم این پرونده در سه جلسه محاکمه شد که آخرین جلسه، ۲۷ اسفند ماه سال گذشته بود.

بهمن ماه سال ۹۶، تجمع شماری از دراویش گنابادی در خیابان گلستان هفتم پاسداران منجر به درگیری با پلیس شد و در نهایت به خشونت کشیده شد. طبق اعلام پلیس در این درگیری یک راننده منتسب به معترضین با اتوبوسی که در محل پارک شده بود، به سوی گروهی از مأموران آمد و سه نفر از ماموران نیروی انتظامی توسط اتوبوس مذکور و یک بسیجی هم توسط یک ماشین سمند زیر گرفته و کشته شدند، یک بسیجی دیگر هم بر اثر ضرب و شتم کشته شد و ۳۰ مامور نیز زخمی شدند.

پس از صدور کیفرخواست و تفهیم اتهام سه فقره قتل عمدی و اخلال در نظم عمومی به متهم این پرونده و برگزاری سه جلسه دادگاه در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی، در نهایت حکم قصاص این متهم صادر شد.

محمد ثلاث در اولین جلسه دادگاه نیز از ضرب و شتم خود قبل و پس از بازداشت توسط نیروهای انتظامی گفت و عنوان کرده بود که قصدی برای آسیب رساندن به دیگران نداشته بلکه به دلیل ضرباتی که خورده بود شرایط عصبی را تجربه می‌کرده و به دلیل تمیز نبودن شیشه ماشین امکان دید مناسبی نداشته است.

در نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه ۹۶ نیز حضور پر تعداد نیرو های امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نور علی تابنده با واکنش منفی سایر دراویش رو به رو شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند. این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد.

طی این درگیری صدها تن از دراویش معترض توسط نیروهای امنیتی با خشونت و ضرب و شتم بازداشت و به زندان منتقل شدند.

FacebookTwitterGoogle+

خودکشی دو دختر نوجوان در تربت حیدریه و مینودشت


خبرگزاری هرانا – دختری ۱۶ ساله در تربت حیدریه پس از آنکه به دلیل خروج از مدرسه توسط مدیران تهدید به اخراج شده بود، روز یکشنبه ۲ اردیبهشت اقدام به خودکشی با طناب دار کرد و جان خود را از دست داد. در موردی دیگر نیز دختری ۱۴ ساله در شهر مینودشت مورخ ۴ فروردین ماه پس از اینکه به دلیل نامعلومی اقدام به خودکشی کرد جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه دختر ۱۷ ساله‌ای به نام “زهره کرمانی خورشانه” پس از اینکه از سوی مدیران مدرسه تهدید به اخراج شد و طی تماسی از مادرش خواستند جهت گرفتن پرونده‌اش به مدرسه مراجعه کند، به دلیل ترس از تنبیه پدرش اقدام به خودکشی با طناب دار کرد و جان خود را از دست داد.

این دانش‌آموز در دبیرستان دخترانه رسالت در شهرستان تربت حیدریه تحصیل می‌کرد و علت اخراج او، خروج از مدرسه در زنگ تفریح یا ساعات درسی است.
یک منبع نزدیک به خانواده این دختر در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “زهره در خانواده‌ای روستایی زندگی می‌کرد. پدرش دامدار بود و مادرش در شهر خیاطی می‌کرد. زهره نیز زمانی که به مدرسه نمی‌رفت کنار مادرش به خیاطی می‌پرداخت. پدرش از اخراج او از مدرسه اطلاعی نداشت. تنها با مادر او تماس گرفته و گفته بودند که روز شنبه برای گرفتن پرونده به مدرسه مراجعه کنید. علت اخراج او نیز خارج شدن از مدرسه برای خرید ساندویچ بود. پدری متعصب داشت و در محدودیت بود. زهره حتی از برادری که دوازده سال نداشت حساب می‌برد. آن روز پس از تماس با اورژانس زمان زیادی طول کشید تا اورژانس به محل برسد. سپس دختر را به بیمارستان تامین اجتماعی منتقل کردند اما در آنجا امکانات لازم و حتی دستگاه شوک دهنده‌ی قلب نیز وجود نداشت”.


وی در ادامه افزود: “والدین این دختر از مدرسه دخترانه رسالت و مسئولان این مدرسه که خانم‌ها “نجاتی، حسنی و ناظری” هستند، شکایت کردند اما از سوی دادگاه به آن‌ها گفته شده که شکایتشان سودی ندارد و تنها نامه‌ای دریافت کردند مبنی بر اینکه نیروی انتظامی در حال پیگیری این مسئله است”.
پیکر این دختر در مشهد به خاک سپرده شد.

در خبری دیگر، دختر ۱۴ ساله‌ای به نام “هستی ممشلی” مورخ ۴ فروردین ماه در شهر مینودشت از توابع استان گلستان اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد.

هستی ممشلی دانش‌آموز پایه هشتم بود. از دلایل اقدام به خودکشی این دانش‌آموز اطلاعی در دست نیست.

FacebookTwitterGoogle+

۱۳۹۷ اردیبهشت ۳, دوشنبه

کشته شدن یک شهروند بلوچ در تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی


خبرگزاری هرانا – روز گذشته، یک شهروند جوان که حامل بار گازوئیل بود، در اثر تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی خاش جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، “گل احمد براهوی” جوان حامل بار گازوئیل در تیراندازی مستقیم ماموران نیروی انتظامی شهرستان خاش کشته شد.

گل احمد براهوی، فرزند علی خان روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، در اثر تیراندازی مستقیم ماموران یگان امداد نیروی انتظامی خاش در مسیر جاده خاش به سمت سراوان کشته شد.

منابع محلی اعلام کردند که ماموران پس از تیراندازی و کشته شدن نامبرده صحنه را ترک کردند.

شهرستان خاش یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است.

لازم به یادآوری است که ماموران نیروی انتظامی پاسگاه دلگان شب پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷، به سمت یک خودرو در دلگان تیراندازی کردند. در جریان این تیراندازی ۴ نفر از جمله یک کودک سه ساله کشته شدند.

طی هفته گذشته نیز یک شهروند بلوچ دیگر به نام فرهاد لکزائی در تیراندازی ماموران انتظامی کهنوج کشته شد و پس از آتش گرفتن خودرو جسدش در آتش سوخت.

اواسط فروردین امسال نیز در جریان تیراندازی ماموران در جاده سراوان به یک خودرو حامل مهاجران افغانستانی ۱۹ نفر کشته و زخمی شدند.

لازم به اشاره است که پیش‌تر نیز “عبدالواحد رئیسی” فرزند فقیر محمد، اهل ساربوگ از توابع قصرقند، مورخ چهارشنبه ۸ فروردین ماه ۱۳۹۷، توسط ماموران پاسگاه ساربوگ مورد اصابت چند گلوله قرار گرفت و به خاطر وخامت حال ناشی از خونریزی شدید جان خود را از دست داد. عبدالواحد رئیسی حدود ۱۰ گونی برنج به همراه داشته است.


گل احمد براهوی
FacebookTwitterGoogle+

اعدام چهار زندانی در زندان مرکزی ارومیه


خبرگزاری هرانا – صبح امروز چهار زندانی با اتهام قتل در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، حکم چهار زندانی که با اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.

هویت این زندانیان توسط هرانا؛ “طیب شیخ‌نژاد اهل پیرانشهر، قادر محمدحسن اهل بوکان، اسلام رشیدپور و آقای سلطان” احراز شده است.
اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های رسمی اعلام نشده است.

لازم به ذکر است که بنا بر گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هم در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود بیش از ۶٠ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمیشوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می خوانند.

مرگ یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان


خبرگزاری هرانا – روز گذشته نصیر زورقی، زندانی محبوس در بند ۸ زندان مرکزی زاهدان به علت سکته جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته ۲ اردیبهشت یک زندانی محبوس در بند ۸ زندان مرکزی زاهدان به نام نصیر زورقی ۳۱ ساله، به علت سکته جان خود را از دست داد.

نصیر ظهروی ۷ سال است که با اتهام “آدم ربایی” تحمل حبس می‌کرد.

هرانا پیشتر گزارش کرده بود، زندانیان بند هشت زندان مرکزی زاهدان تحت شرایط بدی نگهداری می‌شوند و با مشکلات مضاعفی از جمله محرومت از تغذیه مناسب، عدم رسیدگی پزشکی، نداشتن وسایل بهداشتی، نبود تهویه هوای مناسب و همچنین محروم ماندن از مرخصی مواجه هستند. گفتنی است که آمار زندانیان این بند بیشتر از ظرفیت موجود است و اکثر زندانیان از داشتن تخت محروم و به ناچار “کف خواب”هستند.

۱۳۹۷ اردیبهشت ۲, یکشنبه

یک زندانی در زندان سقز در اعتصاب غذا به سر می برد


خبرگزاری هرانا – رامین رضایی زندانی محبوس در زندان سقز، از یک هفته پیش در اعتراض به افزایش قرار وثیقه جهت اعزام به  مرخصی دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رامین رضایی، زندانی محبوس در زندان سقز در اعتراض به افزایش قرار وثیقه خود برای رفتن به مرخصی از هفته گذشته دست به اعتصاب غذا زده است.

یکی از نزدیکان آقای رضایی در گفتگو با گزارشگر هرانا ضمن تایید این گزارش گفت “رامین، فرزند علی رضایی و ۴۳ ساله است که از هفته گذشته دست به اعتصاب غذا زده است.”

این زندانی با اتهام سرقت به ۵ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده و مدت دو سال است که در زندان سقز تحمل حبس می‌کند.

قرار وثیقه وی در ابتدا ۱۰۰ میلیون تومان بوده که قاضی پرونده آن را به ۲۰۰ میلیون تومان تغییر داده است.

معاون سازمان حفاظت محیط‌ زیست: ۱۸ تالاب به طور کامل خشک‌ شد


خبرگزاری هرانا – مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه از ۲۴ تالاب کشور که در وضعیت بحرانی قرار دارند، ۱۸ تالاب به طور کامل خشک شده‌اند، تاکید کرد “با وضعیت موجود در این مناطق اگر به همین منوال پیش برویم در سال‌های آینده با مشکلات گرد و خاک روبرو می‌شویم”.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه برداشت آب از ۲۳۰ دشت کشور ممنوع است، گفت: “در حال حاضر ۵ میلیارد مترمکعب اضافه برداشت از آب‌های زیرزمینی وجود دارد و شرایط در کشور مناسب نیست”.

مسعود تجریشی درباره آخرین وضعیت پرداخت حقابه تالاب هامون از سوی افغانستان گفت: “ادامه رشته کوه البرز به رشته‌کوه بابایغما در افغانستان متصل می‌شود و این کشور نیز مانند ایران سال آبی خوبی را پشت سر نگذاشته و بارندگی در آنجا نیز با کاهش روبرو بوده است، اما این دلیل نمی‌شود که ما حقابه هامون را نگیریم. البته از آنجا که بارش‌ها کم بوده است، آنها خود در حال برداشت هستند و اینگونه نبوده که آب باشد و به ما ندهند”.

وی با بیان اینکه اگر حقابه را از افغانستان پیگیری نکنیم، متضرر خواهیم شد، تصریح کرد: “اگر هامون‌ها آب نداشته باشد مردم افغانستان نیز دچار مشکل می‌شوند و این در حقیقت یک کار مشترک بین ما و افغانستان برای سلامت مردم است. متاسفانه به دلیل افزایش گرما و کاهش بارش درحال حاضر در هیرمند آبی نیست”.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست همچنین درباره وضعیت تالاب جازموریان نیز گفت: “کارگروهی به دبیری آقای عدل برای احیای تالاب جازموریان ایجاد شده است. در این جلسات باید سعی کنیم آب صنعت و شرب مردم را مدیریت و برنامه‌ریزی کنیم تا حقابه محیط‌زیست نیز تامین شود، اما با توجه به ذخیره آب در پشت سدها و بارندگی‌های ناچیز پیش‌رو بعید می‌‌دانم، بتوانیم حقابه‌ها را تامین کنیم”.

تجریشی با بیان اینکه از ۲۴ تالاب کشور که در وضعیت بحرانی قرار دارند، ۱۸ تالاب به طور کامل خشک شده‌اند، تاکید کرد: “با وضعیت موجود در این مناطق اگر به همین منوال پیش برویم در سال‌های آینده با مشکلات گرد و خاک روبرو می‌شویم. البته موضوع گرد و خاک یک مسئله نه تنها ملی بلکه فرامنطقه‌ای است”.

وی با بیان اینکه کانون‌های گرد و خاک در منطقه شناسایی شده و تعاملات لازم با کشورهای همسایه شروع شده است، گفت: “کارگروه بین‌المللی کانون‌های بین‌المللی در عراق، سوریه و عربستان را شناسایی کرده است، البته این به نوعی مدیریت بحران است، در حالی که باید مدیریت ریسک درباره این موضوع اعمال شده و برنامه‌هایی نظیر تغییر الگوی کشت از پرمصرف به کم‌مصرف و کاهش دست‌اندازی به طبیعت اجرا شود و از سوی دیگر برنامه‌های خود را با کمبود آب وفق دهیم”.

تجریشی با تاکید بر اینکه برداشت آب از ۲۳۰ دشت کشور ممنوع است، خاطرنشان کرد: “در حال حاضر ۵ میلیارد مترمکعب اضافه برداشت از آب‌های زیرزمینی وجود دارد و شرایط مناسبی در کشور وجود ندارد”.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست همچنین در خصوص کانون‌های گرد و خاک در دریاچه ارومیه گفت: “کانون‌های گرد و خاک در دریاچه ارومیه سال گذشته به نسبت ۴ سال قبل ۶۱ درصد به لحاظ وسعت و تواتر گردو خاک کاهش پیدا کرده است.اگر نتوانیم تراز دریاچه را به هزار و ۲۷۲ برسانیم این کانون‌ها همچنان باقی می‌ماند”.

تجریشی ادامه داد: “در حقیقت اگر بتوانیم تا چهارسال دیگر یک متر و نیم دیگر به عمق دریاچه اضافه کنیم موفق شده‌ایم ۸۵ درصد کانون‌های گرد و خاک را به زیر آب ببریم. اراده فنی و راهکارهای فنی برای احیای دریاچه ارومیه نیز در حال حاضر وجود دارد، اما نیازمند این است که نماینده‌های مجلس با ما همکاری کنند”.

وی ادامه داد: “قرار بود نزدیک به ۳۷۰ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه برود، اما همین که به ۲۲۰ میلیون مترمکعب رسید تمام نمایندگان منطقه در مجلس شورای اسلامی از آقای اردکانیان خواستند تا جلوی ورود آب به دریاچه را بگیرد. دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان مجلس نیز باید در زمینه احیای دریاچه با ما همکاری لازم را داشته باشند”.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه مردم نیز در احیای دریاچه ارومیه نقش دارند، گفت: “مردم باید مطالبه‌گر باشند و همچنین باید همکاری کرده و مصرف آب خود را متناسب با آوردها کاهش دهند”.

FacebookTwitterGoogle+

صدور احکام زندان برای سه تن از بازداشت شدگان دیماه در قم / سند


خبرگزاری هرانا – فرزاد صحرایی، علی عبادی و حسن بدیعی که در جریان اعتراضات سراسری دی ماه در شهر قم بازداشت شده بودند، به ترتیب به ۲ سال حبس، ۱۰ سال حبس و ۲ سال حبس محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرزاد صحرایی، علی عبادی و حسن بدیعی سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری دی ماه در شهر قم به ترتیب به ۲ سال حبس، ۱۰ سال حبس و ۲ سال حبس محکوم شدند.

یک منبع آگاه در این خصوص به هرانا گفته است: فرزاد صحرایی، اواسط دی‌ماه سال گذشته، در ایام اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی مقابل منزل خود در قم همراه با ضرب و شتم بازداشت و پس از چند روز بازجویی همراه با ضرب و شتم به بند ۱۲ زندان لنگرود منتقل شد.

در زمان انتقال آقای صحرایی به بند ۱۲ زندان لنگرود، این بند جهت نگهداری معترضین بازداشت شده تخلیه شده بود و حدود ۷۰ نفر از بازداشت شدگان به این بند و تعدادی نیز به مکان‌های دیگر از جمله بازداشتگاه سپاه منتقل شدند. پس از آن تعدادی با تودیع وثیقه آزاد شدند اما از سرنوشت دیگر بازداشت شدگان کماکان اطلاعی در دست نیست”.

این منبع مطلع در ادامه گفت: “آقای صحرائی در شعبه اول دادگاه انقلاب دادگستری استان قم توسط دادگاه انقلاب قم به ریاست قاضی قاسمی در دو جلسه دادگاه چند دقیقه‌ای محاکمه شد و پس از آن برای وی به ترتیب قرار وثیقه ۳۰۰، ۱۰۰ و ۷۰ میلیون تومانی صادر شد اما در نهایت پذیرفته نشد. در نهایت قاضی دادگاه وی را به دو سال حبس محکوم کرد که پس از تسلیم به رای ۴ ماه از آن کسر شد.”
این منبع مطلع در پایان گفت: “دو تن دیگر از بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه به نام‌های “علی عبادی” و “حسن بدیعی” نیز به ترتیب به ۱۰ سال حبس (که با اعمال ماده ۱۳۴ معروف به تجمیع احکام، ۵ سال از آن قابلیت اجرایی دارد) و ۲ سال حبس محکوم شدند.

آقای عبادی بدون اینکه هم اکنون در زندان لنگرود قم در حال تحمل حبس ۵ ساله خود است. آقای بدیعی و صحرایی که هر به ۲ سال حبس محکوم شده اند بزودی راهی زندان خواهند شد”.

۱۳۹۷ اردیبهشت ۱, شنبه

مرگ و مصدومیت ۵ کارگر در سایه فقدان ایمنی محیط کار


خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته و امروز در سایه فقدان ایمنی محیط کار، ۱ کارگر کشته و ۴ کارگر نیز مصدوم شدند. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه صد و دوم را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، مورخ ۳۰ فروردین‌ماه ۱۳۹۷، در حادثه‌ای در روستای فیض‌آباد آشتیان، به علت ریزش آوار هنگام گودبرداری و لایروبی یک قنات کارگر ۲۴ ساله جان خود را از دست داد.

جسد این فرد جهت سیر مراحل قانونی به پزشکی قانونی انتقال داده شد.

مصدومیت ۴ نفر بر اثر ریزش خط لوله گاز در اندیمشک
به گزارش ایلنا، مورخ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، بر اثر گودبرداری و ریزش خط لوله گاز در مسیر سد دز اندیمشک، ۲ تن از کارگران این پروژه و ۲ نفر از نیروهای سازمان آتش‌نشانی شهرستان اندیمشک نیز که برای امدادرسانی در محل حادثه حضور داشتند، دچار حادثه شده و بر اثر ریزش آوار مصدوم شدند.

رضا رفیعی مدیر روابط عمومی حوادث و فوریت‌های پزشکی خوزستان در این خصوص گفت؛ پس از دریافت خبر این حادثه در کمترین زمان ممکن نیروهای اورژانس ۱۱۵ شهرستان اندیمشک در محل حضور یافته و مصدومان را به بیمارستان امام علی این شهرستان منتقل کردند.

وی گفت: “وضعیت عمومی ۳ نفر از این افراد خوب است و تنها یکی از این کارگران به علت شدت آسیب‌های وارده وضعیت عمومی مساعدی ندارد”.

اسامی مصدومان به شرح زیر است:

۱. علی جان محمدی ۴۳ ساله آتش‌نشان

۲. ولی‌الله اسماعیلی سزاری ۳۴ ساله آتش‌نشان

۳. علی سکوند ۲۷ ساله کارگر

۴. سفرخان میرعالی ۴۵ ساله کارگر

معوقات مزدی کارگران در دو واحد صنفی


خبرگزاری هرانا -جمعی از کارگران متخصص شرکت اهورا دارو و بیش از صد نفر از کارگران فاز ۱۹ پارس جنوبی از معوقات مزدی چندین ماهه خود خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا مورخ ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۷، جمعی از کارگران و کارکنان متخصص شرکت اهورا دارو در تهران گفتند: “کارفرما از بهمن ماه سال گذشته مطالبات مزدی ما را پرداخت نکرده و ما از امنیت شغلی به سبب داشتن قرارداد کار  موقت (یک ماهه) و روزمزد برخوردار نیستیم”.

کارگران این واحد تولیدی که تعداد آنها حدود ۶۰ نفر برآورد می‌شود، در تشریح مشکلات صنفی خود گفتند: “قراردادهای کاری همه ما کارگران و کارکنان متخصص شرکت اهورا دارو به صورت یک‌ماهه موقت و روزمزدی است و این موضوع امنیت شغلی ما را به خطر انداخته و دست کارفرما را برای اخراج بازگذاشته است”.

به گفته کارگران این و احد، کارفرما هر سه ماه یکبار، تعدادی از کارکنان و کارگران این مجموعه را بدون پرداخت مطالبات مزدی‌شان از کار بیکار می‌کند، به همین دلیل تمامی کارگران اهورا دارو هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران اخراج هستند.

گفته می‌شود در این شرایط، تعدادی از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، به صورت خودخواسته محل کارشان را ترک کرده‌اند. تعدادی از کارگران نیز که برای تعطیلات نوروز رفته بودند، هنوز باز نگشته‌اند.

به نقل از کارگران اهورا دارو گفته می‌شود؛ کارفرما پس از اخراج نیروی کار قبلی، کارگران جدیدی را جایگزین نیروی کار قبلی می‌کند و این روند تعدیل نیرو به یک رویه تبدیل شده و ادامه‌دار است.

آن‌ها با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از همکاران آن‌ها برای پیگیری مطالبات قانونی خود به مراجع تشخیص و حل اختلاف شکایت کرده و روند رسیدگی به پرونده آنها ادامه دارد، افزودند: “طبق قانون قرارداد کار مدت موقت زیر یک سال در کارهای ماهیتا مستمر مشروط به بقای کارگاه و کار ممنوع است و کارفرمایان مکلف هستند در صورت انعقاد قرارداد مدت موقت قرارداد مزبور را حداقل به مدت یک سال منعقد نمایند”.

کارگران اهورا دارو با بیان اینکه با توجه آغاز سال جدید، افزایش هزینه‌های زندگی و وضعیت معیشتی نامطلوب، نیاز به امنیت شغلی و دریافت هرچه سریع‌تر مطالبات مزدی خود دارند، افزودند: “جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، کارگران این واحد در زمینه بیمه تامین اجتماعی و دریافت سنوات خود نیز دچار مشکل هستند”.

آنها می‌گویند: “از وضعیتی که در آن گرفتار شده‌ایم، رنج می‌بریم و هر ماه منتظریم تا کارفرما برگه تسویه حساب را به ما تحویل دهد. به همین دلیل خواهان ساماندهی وضعیت خود از مسئولان هستیم”.

معوقات مزدی کارگران فاز ۱۹ پارس جنوبی
به گزارش خبرنگار ایلنا مورخ ۱ اردیبهشت، در پی تجمع امروز صبح کارگران فاز ۱۹ پارس جنوبی، سکینه الماسی (نماینده مردم بندر دیر و کنگان در مجلس شورای اسلامی) در نامه‌ای خطاب به وزیر نفت، خواستار احقاق حق این کارگران و بازگشت به کار آنها شد.

متن نامه  که رونوشت آن برای مراجع ذیربط ارسال شده، به شرح زیر است:

احتراما ضمن تقدیر و سپاس از عنایت و تلاش فراگیر حضرتعالی نسبت به مسائل مختلف حوزه نفت، گاز و انرژی و نظر به ضرورت جذب نیروهای بومی در پروژه‌های نفت و گاز مستقر در منطقه و حمایت از اشتغال پایدار آنان، به استحضار می‌رساند تعداد ۱۷۶ نفر از نیروهای بومی استان (عمدتا از شهرستان‌های همجوار) در پروژه فاز ۱۹ پارس جنوبی با سابقه بیش از چهار سال مشغول به کار بوده و با توجه به فرارسیدن زمان تحویل پروژه به شرکت بهره‌بردار مجتمع گاز پارس جنوبی، با خطر مواجه شده‌اند. (که از آغازین ساعات صبح شنبه ۱/۲/۱۳۹۷ جلو درب فاز مذکور تحصن نموده‌اند) از آنجا که تعداد زیادی از نیروهای یاد شده از ابتدای پروژه در این فاز مشغول به کار بوده و تمامی سختی‌های زمان اجرا را متحمل شده‌اند و اینک که زمان بهره‌برداری از فاز است بحث جایگزینی نیروهایی است که غیربومی و فاقد سابقه کار می‌باشند. مستدعی است دستور فرمایید به منظور جلوگیری از تضییع حقوق آنان و ایجاد تبعات امنیتی، تدبیری اندیشیده شود و همانند همیشه در رفع دغدغه مردم منطقه به خصوص کارگران سختکوش، عنایت لازم مبذول و از اقدامات به عمل آمده اینجانب را مطلع فرمایید.

FacebookTwitterGoogle+