۱۳۹۷ فروردین ۲۴, جمعه

تداوم بازداشت دو دانشجو در سنندج و اهواز


خبرگزاری هرانا – عرفان ساعدپناه دانشجوی ارشد علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران در اواخر اسفندماه سال ۹۶ به ظن مشارکت در برگزاری مراسم جشن نورروز در سنندج بازداشت شده است، علی‌رغم پیگیری دوستان و خانواده این دانشجو کماکان اطلاعی از سرنوشت وی حاصل نشده است. از سوی دیگر گزارش شده است که عایشه نیسی دانشجوی دانشگاه اهواز نیز در اعتراضات مردمی مناطق عرب نشین شهر اهواز بازداشت شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عرفان ساعدپناه، دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران در تاریخ ۲۸ اسفندماه سال ۹۶ به ظن مشارکت در برگزاری مراسم نوروز توسط نیرو های امنیتی بازداشت شده است.

علی‌رغم پیگیری دوستان و خانواده با گذشت بیش از بیست روز از بازداشت آقای ساعد پناه کماکان هیچ اطلاع جدیدی از وضعیت وی حاصل نشده است.

لازم به توضیح است جشن نوروز در مناطق کردنشین به دلیل پیشینه تاریخی و اهمیت نمادین سیاسی آن و همینطور نقش آفرینی احزاب منطقه با دیده شک و بدگمانی از سوی نهادهای امنیتی نگریسته می شود.

مواردی مانند جلوگیری از برگزاری مراسم نوروزی در مناطق دیگر کشور به ندرت به چشم می خورد اما در مناطق کردنشین عملکرد نیروهای امنیتی با سخت گیری زیادی روبه‌روست به‌طوری‌که هر ساله تعدادی از شهروندان در حاشیه های این مراسمات در مناطق کردنشین بازداشت و از بابت جرایم امنیتی یا سیاسی محکوم می شوند.

از سوی دیگر گزارش شده است در پی اعتراض دامنه دار شهروندان عرب استان خوزستان در هفته های اخیر، عایشه نیسی، دانشجوی اهوازی نیز توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده است.
خانم نیسی دانشجوی رشته زبان انگلیسی در دانشگاه پیام نور اهواز است.

بر اساس گزارشات دریافتی خانواده خانم نیستی موفق به دیدار یا تماس با او پس از بازداشت نشده اند، هر چند شنیده ها حکایت از انتقال او به زندان سپیدار اهواز دارد.

لازم به یادآوری است، از روز چهارشنبه مورخ ۸ فروردین ماه اعتراض شهروندان عرب عمدتا ساکن اهواز با تجمع مقابل ساختمان صدا و سیمای استان خوزستان آغاز و برای حدود ۱۰ روز ادامه یافت.

اعتراض مسالمت آمیز این شهروندان در پی پخش برنامه‌ای از یکی از شبکه‌های صدا و سیمای ایران آغاز شد که در آن عروسک‌هایی با لباس محلی شهروندان مناطق مختلف ایران بر روی نقشه این کشور نصب می‌شود.

تصاویر منتشر شده از این برنامه در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که عروسک نصب شده بر روی منطقه خوزستان، لباس عربی به تن ندارد و معترضان می‌گویند با توجه به جمعیت بالای عرب‌های خوزستان، این عروسک باید لباس محلی عرب‌های خوزستان را به تن می‌داشت.

فعالان عرب معتقدند این اقدام رسانه‌ای، نژادپرستانه و توهین به عرب‌های خوزستان و نادیده گرفتن هویت آنان به شمار می‌رود. این اعتراضات به حدی پیش رفت که نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز به رئیس صدا و سیما نامه‌ای نوشته و خواهان عذرخواهی رسمی شد.

این اعتراضات از آن پس ادامه پیدا کرده است، تجمع‌های اعتراضی نخست در اهواز آغاز شد و سپس به چند شهر دیگر نیز گسترش پیدا کرد.

نیروهای انتظامی، امنیتی و لباس شخصی برای متفرق کردن معترضان در موارد متعددی به آنها حمله کردند، این نیروها از گاز اشک آور نیز بهره بردند.
در خلال درگیری بین نیروهای انتظامی-امنیتی و شهروندان معترض تعداد زیادی از شهروندان دستگیر یا زخمی شدند. گفته میشود افراد زیادی نیز تحت تعقیب قرار گرفته اند.
هرانا پیش‌تر در گزارشی تحت عنوان نگاهی به اعتراض گسترده شهروندان عرب در روزهای اخیر  به شرح کامل اعتراضات شهروندان عرب پرداخته بود.
FacebookTwitterGoogle+

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر