۱۳۹۷ شهریور ۲۲, پنجشنبه

قربانی مافیای مسئولان زندان؛ خودکشی یک زندانی در زندان رجایی شهر کرج


خبرگزاری هرانا – یک زندانی محبوس در اندرزگاه یک زندان رجایی شهر کرج پس از اینکه توسط دسته ای از زندانیان که متهم به “خط گیری” از رئیس بند هستند مورد اخاذی قرار گرفت با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد. این زندانی به دلیل وخامت حال به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شده است. فعالیت گروههای تبهکار درون زندان تحت حمایت بعضی از مسئولان زندان که عمدتا با مطامع مالی صورت میگرد در سالهای اخیر دهها کشته و زخمی به جای گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک زندانی محبوس در اندرزگاه یک زندان رجایی شهر کرج روز گذشته مورخ ۲۰ شهریورماه ۹۷ با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد. او پس از انتقال به درمانگاه زندان به دلیل وخامت حال به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش خبری بیشتری از سرنوشت وی حاصل نشده است.

هویت این زندانی “علی احمدی، ۵۰ ساله، متاهل، دارای یک فرزند، از اندرزگاه یک زندان رجایی شهر کرج” توسط هرانا احراز شده است.
یک منبع نزدیک به آقای احمدی ضمن تائید این خبر به گزارشگر هرانا گفت: “علی احمدی زندانی محبوس در اندرزگاه یک زندان رجایی شهر کرج از سیزده سال پیش به اتهام قتل در زندان به‌سر می‌برد و طی این سال‌ها موفق شده بود رضایت ۳ نفر از ۴ نفر اولیای دم مقتول را جلب کند. دلیل خودکشی آقای احمدی اذیت و آزار توسط تعدادی از زندانیان تحت امر رئیس اندرزگاه یک «حسن کرد» (حسن گُرد) بوده است.”

این منبع افزود: “زندانیانی که به دستور «حسن کرد» افراد دیگر را آزاد و اذیت می‌کنند از آقای احمدی مبلغ دو میلیون تومان وجه خواسته بودند و بعد از عدم موافقت ایشان وی را مجددا مورد آزار و ضرب و شتم قرار داده بودند. آقای احمدی نیز پس از اینکه از زورگیری و ضرب و شتم توسط آنان نزد «حسن کرد» و حفاظت زندان شکایت برد و به نتیجه نرسید، با خوردن تعداد زیادی قرص اقدام به خودکشی کرد.”
زندان رجایی شهر کرج را باید از مخوف‌ترین زندان‌های ایران دانست، این زندان که در طبقه‌بندی سازمان زندان‌ها به عنوان محل نگهداری محکومان جرایم خشن شناخته می‌شود سال‌هاست به عنوان محل تبعید زندانیان سیاسی و غیر سیاسی توسط نهادهای امنیتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. طی سال‌های اخیر گزارشات متعددی از سوی سازمان‌های مدافع حقوق بشر در خصوص رفتارهای سلیقه‌ای و نقض قوانین از سوی مسئولان این زندان از جمله مشارکت در جرایم سازمان یافته، قاچاق، مشارکت در قتل‌های برنامه‌ریزی شده، همکاری با مافیای زندان یا انجام اوامر غیرقانونی نهادهای امنیتی منتشر شده است، هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی چهره‌های اصلی نقض حقوق بشر در این زندان که ده‌ها گزارش ثبت شده حکایت از سابقه‌دار بودن و دارای برنامه بودن اعمال آنان به خصوص در رابطه با نقض حقوق بشر در این محل دارد پرداخته است.

پیشتر یک منبع آگاه به گزارشگر هرانا گفته بود: “حسن کرد یکی از مسئولین زندان رجایی شهر است که در ایجاد درگیری‌های خشونت‌آمیز بین زندانیان که بعضا منجر به قتل، به‌خصوص در سالن‌های مشهور به رینگ خونین می شود نقش داشته از جمله قتل‌های سال گذشته در ایام عید.”

یکی از زندانیان در گفتگوی کوتاهی به گزارشگر هرانا گفت: “این هفته (هفته دوم تا سوم شهریور ۹۷) دست‌کم پنج زندانی دیگر نیز توسط زندانیان تحت امر «حسن کرد» مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند”.

اقدام به خودکشی زندانیان تحت فشارهای روحی و جسمی که توسط «حسن کرد» به ایشان وارد می‌شود مسبوق به سابقه است. هرانا در سال‌های گذشته نیز در گزارش‌هایی خبر از خودکشی و اعتصاب غذای چند زندانی در این رابطه داده است.

حسن کرد یا کردی با نام واقعی حسن گُرد، رئیس اندرزگاه ۱ زندان رجایی شهر کرج است. او که با باندهای درون زندان از جمله باند «هانی کرده» همکاری می‌کند تاکنون در طراحی چند درگیری منجر به قتل در زندان رجایی شهر کرج نقش داشته است. قتل بابک غیاثی زندانی سرکش در سال ۹۵ از جمله این موارد است که هرانا پیش تر ثبت کرده بود. آخرین مورد از نقش آفرینی او در موضوع قتل‌های سازمان یافته قتل «وحید مرادی» زندانی جنجالی این زندان است که در سال جاری در بند تحت مدیریت او صورت گرفته است.
لازم به تاکید است، مسئولین زندان رجایی شهر کرج برخی از سالن‌های این زندان را با چینش تعمدی زندانی های خاص در کنار یکدیگر تبدیل به تبعیدگاهی مرگبار کرده‌اند و از آن برای در معرض خشونت قرار دادن زندانیان سرکش استفاده می‌کنند.

هرانا پیش از این در گزارش های «تبعیدگاه مرگبار زندان رجایی شهر؛ خودکشی و خودزنی ۶ زندانی طی ۱۰ روز» و «رینگ خونین؛ قتلگاه مافیای دولتی زندان رجایی ‌شهر کرج» مشروحا به اقدامات مسئولین این زندان و قربانیان آن پرداخته است.

FacebookTwitterGoogle+اشتراک گذاری

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر